Sailor Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 başlık açan olmamış, ben açayım dedim. final sürümü çıktı sonunda. Buradan bedava olan express sürümlerini indirebilirsiniz. Açıkçası neler yeni falan ben pek bilmiyorum, bu sefer pek takip edemedim. O yüzden bilen birileri beni de aydınlatırsa sevinirim. 2005 çıktığında ben kısa bi özet yapmıştım, neler geldi gibisinden. Bu sefer de başka bir hayırsever yaparsa süper olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Basitçe izlenimlerimi söyleyebilirim ama ben de çok inceleyemedim zira kendi makinamda yok, test ortamında baktım. .NET Framework 3.5 ile 3.0 arasında LINQ ile bazı namespace'lerde gelen değişiklikler dışında, ciddi bir fark yok. Yani yeni bir library falan gelmedi. Dillere (en azından benim bildiğim c# ve vb.net) LINQ diye programatik DB sorguları oluşturmanızı sağlayan bir yapı geldi. Yani SQL sorguya girmeden, tamamen bir .net diliyle sorguda bulunabilirsiniz. Bu uzun süredir duyrulan ve merakla beklenen bir özellikti. Asp.NET tarafında da bir değişiklik yok. Visual Studio 2008'e gelirsek.. Tam bir bellek canavarı. Bunun dışında programcının işini kolaylaştıran bir sürü özellik eklenmiş.. "Gereksiz namespace'ler sil" (yukardakin using'ler) vs. gibi.. Silverlight gibi yeni proje template'leri var pek tabii.. Asp.NET projesi açtığında, AJAX tümleşik olarak geliyor. Eskisi gibi iki farklı template içinde değiller. Her Asp.Net projesinde doğrudan AJAX da var. Öyle işte.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 sonuçta 2005'i bırakıp 2008'e terfi etmeli miyiz? beğenen var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Bence hiç gerek yok sonuçta 2008 ram'i cok daha fazla kullanıyor ama Framework 3.5 kullanmak ve bunlar ile ilgili çalışmalar yapmak istiyorsan geçmek zorundasın. ama yok bana zaten yetiyor diyorsan gerek yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leath Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 debugging icin gelen yeni kisimlar sirf vs2008'e gecmek icin yeterli multithreaded socket app. gelistirirken(MPI) neler cektigimi bir ben bir de VS bilir sanirim. asp.net kisminda yenilik yok diyen arkadaslara da bi web designer deki yenilik(on-fly web sayfasinin degisimini gorebilmek)lere bakmalarini, CSS editoru incelemelerini, JScript icin gelen debugging kismini ve daha gelismis intellisense bolumunu, AJAX icin destegin 100% hale gelisini ve zerre kadar kdo yazmadan ajax'i entegre edebildiginizi vs diyeyim simdilik, yoldan geldim kendimi yormayayim fazla. unutmadan, LINQ araciligiyla dandik arraylariniz uzerinde bile sorgulama yapabilirsiniz.(select, insert, update, delete vs de mumkun) database ile ilgili bir debugging kismi da gelmisti yanlis gormediysem, sql 2005 gibi ms urunu dblerden cekilen verileri on-fly gosteriyor gibi geldi bana, tabii daha da denemem gerekli. elimde team suite var, test tool hayretler icerisinde birakti beni tek kelimeyle, test icin ayridan moduller gelistirmek yerine, yeni gelen tool sayesinde hic ugrasmadan teker teker fonksiyonlari denetebiliyorsunuz mesela test departmanina. code analysis ve profiling icin gelen tool da guzel, manageability, extensibility scalability acisindan denetleyip gosteriyor ekraninizda, fakat neye gore ve kime gore bu degerlendirmeleri yaptigini henuz bilmiyorum, zamanla. sonuc, vs2008'e gecmek icin bir an bile beklemezdim C# developeri olsaydim.(ki evet, buna bagli olarak beklemedim de) .... sallamanin en guzel ornegi olarak girilsin bu baslikta denilenlerin bir kismi sozluge ayrica. kolay gelsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Ajax'ın direk geldiği iyi olmuş. bi ara geçerim heralde 2008'e... bu elimizdeki orjinal 2005'i verip upgrade şeklinde alabilsek iyi olurdu... Para basmıyoruz durmadan :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 visual studio 6.0 ın gözünü yiyim, bu ne ya, compile bile edemiyon adam gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leath Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 C++'cilarin cogu VS6.0 da halen duruyor zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 Leath said: asp.net kisminda yenilik yok diyen arkadaslara da bi web designer deki yenilik(on-flyestegin 100% hale gelisini ve zerre kadar kdo yazmadan ajax'i entegre edebildiginizi vs diyeyim simdilik, yoldan geldim kendimi yormayayim fazla. bahsettiğin yenilikler asp.net'e gelmiyor. visual studio'ya geliyor. yorma kendini tabii. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 MrLevie said: sonuçta 2005'i bırakıp 2008'e terfi etmeli miyiz? beğenen var mı? "geçilmeli mi?" diye sormamak lazım. geçmek lazım =) kaldı ki ms de buna zorluyor. bir de şey var, söylemeyi unutmuşum ilk mesajımda.. .net 1.1 projeleri hariç 2.0, 3.0 ve 3.5 projeleri oluşturulabiliyor vs 2008 ile.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bosphorus Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 .net framework olmasa aslında çok iyi bişi.. compile olayı çok kötü ama.. yazdığınız programların birebir kodları gözüküyor.. Ayrı bir eklenti gibi bir şey olduğunu duymuştum ama araştırmadım öyle kaldı.. Web uygulamalarından başka bir şeyde kullanmam ben şahsen. Masaüstü programlamaya gitmez .net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leath Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 ayar vermek icin kac saat o yazdigim yaziyi okuyup icinden o cumleyi cekmek icin ugrastin acaba ? evet yormayayim kendimi, sen yeterince yoruyorsun tatli insan :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 2005 kullanıyosan 2008 e de geçiceksin tabi, 6.0 kullananlar geçmicek tabi :d Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Leath said: ayar vermek icin kac saat o yazdigim yaziyi okuyup icinden o cumleyi cekmek icin ugrastin acaba ? evet yormayayim kendimi, sen yeterince yoruyorsun tatli insan :) konu ayar vermekse, bunu yapmaya çalışan sensin. ben senin dilinde devam ettim yazıma sadece.. ve zor olmadı inan cevap yazmak, çünkü kendimi tekrar ettim sadece. zamanımı almadı pek. eğer birisinin hatalı bir bilgi verdiğini düşünüyorsan (ki bu örnette olmadı öyle bir şey), daha üsluplu biçimde belirtebilirsin. "yormayın beni" diye girersen muhabbete, derim ki "paşa gönlünü yorma tabii, gerek yok yazmana". şunu da ekleyiyim ki şu anlamsız, sadece sataşma üzerine kurulu tavrına bu kadar anlayışlı bir açıklama yapmam bile bir lütuftur. uzatmamanı ben de temenni ederim o yüzden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 bosphorus said: .net framework olmasa aslında çok iyi bişi.. compile olayı çok kötü ama.. yazdığınız programların birebir kodları gözüküyor.. Ayrı bir eklenti gibi bir şey olduğunu duymuştum ama araştırmadım öyle kaldı.. Web uygulamalarından başka bir şeyde kullanmam ben şahsen. Masaüstü programlamaya gitmez .net aslında ben anlamadım bunu? neden gitmesin masaüstü programlamaya? aksine ben windows için çok uygun olduğunu düşünüyordum. bir de yazdığımız programların birebir kodu görünüyor derken? decompile edilmesi lazım bunun için. doğrudan kimse koduna ulaşamaz. öte yandan decompile işlemini (neredeyse) imkansız kılan programlar var. kodu yazdıktan sonar encrypt ediyorsun, böylece okunamıyor gibi düşünebilirsin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leath Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 peki lol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar