ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Selamlar, Port açma konusunda sorunum yok, nasıl yapacağımı biliyorum ama benim derdim başka 1-) Zoom x4 modem var; 25 tane port açmama izin veriyor sadece, bunu arttırmanın yolu var mı? 2-) Hangi portu hangi program için açtığımı görebilmek istiyorum, modem panelinde bunu görmek değil ve şu anda gereksiz yere açık bir sürü port var eminim, bunları nasıl görebilirim tenk yu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 portu açarken bu zımbırtıya isim ver olayı var misal bende..sonra modemin panelinden bakıp verdiğim isimle görebiliyorum.. eğer başta öyle yaptıysan kolaycanak görebilirsin sanki,tabi belki zoom'un panelinde öyle bir dalga yoktur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 zoom'un panelinde maalesef sadece RuleID olarak görebiliyosun. tavsiyem benim gibi en baştan başlaman. sana lazım olan ilk 4 rule sanırım gerisini elle giriyosun. programlarını tek tek araştırıp baştan gir. bende de her program kendine göre port falan açıyo girip siliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oreca Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Bildiğim kadarı ile hangi portun ne işe yaradığını anlatan ve gösteren bir program yok.Bunu sadece bir port listesi bularak öğrenebilirsin.Ama eğer modeminde 25 port açmana izin veriyorsa cihazı değiştirmekten başka çaren kalmıyor.Cisco nun çok daha gelişmiş routerlarını kullanarak (paraya kıyarak) nerdeyse sınırsız port açabilirsin.Ama cisco bide başlı başına eziyettir adama(port yönlendirmesi,static routing konularında).Şuanda 25 den fazla port açmana müsade edilen bir adsl router yok piyasada(zoom a muadil olarak)Yinede emin değilim araştırman lazım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 25ten fazla yönlendirmeye niye ihtiyacın var ki? aralık olarak yönlendir. 35000-55000 arasını daya kendi makinene, hangi programı istiyorsan da o aralıkta çalışsın. 25 ayrı makineye ayrı ayrı yönlendirme yaptığını da sanmıyorum. öyle birşey yapıyorsan da alternatif çözüm olarak soft bir yönlendirme yapabilirsin (önce bir bilgisayarda toplayıp sonra dağıtmak gibi) ek: yönlendirdiğin portların bir ssini alıp bıuraya koyarsan yardımcı olabiliriz programlar konusunda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 1200 1100 3724 6112 7510 7500 2760 2750 3453 3287 3259 11571 46818 1100 1000 46818 80 portlar ve daha önce detaylı bakmamıştım, tekrarlayan portlar var; sağlam bir temizlik lazım "port from" - "port to" arasındaki range i geniş tutarsam o boşluktaki portları kullanabilirim değil mi kafama göre, yanlış anlamadım yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 evet, doğru anlamışsın. modemin manyak değilse (normal şartlar altında) kullanabilirsin. ben aşağıdaki portlardan bildiklerimi yazayım. ZaugnaKhaldun said: 1200 1100 - IIS? 3724 - wow 6112 - warcraft 3 (aslında 6112-6117 yapmak daha sağlıklı) 7510 7500 2760 2750 3453 - Myth? 3287 3259 11571 46818 1100 1000 46818 80 - IIS tekrar https://www.securetrust.com/resources/portsearch/ adresi bazı portlarını "truva atı erişiminde kullanılıyor" olarak listeliyor. http://www.gameranger.com/help/ports/ adresinde de bazı oyunlar var sanırım, bir bakıver. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 50k üstü portlardan bi range açıp içini kullanabilirsin evet. en mantıklısı o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oreca Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 IIS microsoft share point uygulamasının çalıştığı servistir.yanında soru işareti görünce söliyim dedim belki işine yarar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 oreca said: IIS microsoft share point uygulamasının çalıştığı servistir.yanında soru işareti görünce söliyim dedim belki işine yarar. ona istinaden koymadım soru işaretini. IIS portu 80'dir, web requestleri 80 ya da 8080 portuna gelir. said: That's probably not good. Ncacn_http allows client/server applications to communicate via the internet (or any IP network) by using IIS to "proxy" the requests. Thus, an application that would normally be prevented from accessing the internet could be piped out a public IP on port 80 (in the case of ncacn_http, anyway). The port on which the host is listening is somewhat irrelevant, as port 80 only needs to be open on the IIS server that is acting as the application proxy. diye bir yorum var experts-exchange'de aldığım yerde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 1100 ve 1000 yanlış hatırlamıyorsam dc idi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar