Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kedi Kedi Kedi


deadwoll

Öne çıkan mesajlar

Hayatımda ilk kez kedi besleyeceğim de hiç bir bilgim yok;

-Ne cins almalıyım? (Ben tekirlere ve van kedilerine bayılıyorum mesela ama cinsler arasında huy farkı vardır belki.)
-Veterinere ihtiyaç duyuyorlar mı sık sık? (Aşı vs.)
-Evi ne ölçüde kirletiyorlar? (Kedi kumu sayesinde tek problem tüyleri sanırım)
-Cinsiyeti ne olmalı? Bir de kısırlaştırmak şart mı?
-Mutfağı, yiyecekleri falan yağmalarlar mı?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

walla ben de ilk kedimi bi kac ay once aldım.. siyamları begenirdim hep hem byaa akıllılar hem de atletikler. bi de benimkisi biraz yavsak, herkese feci yakın davranıo, gece mutlaka bnm yanımda uyuo, uyanınca kesinlikle bi 10 dkka evde birinin sevmesi gerekio yoksa kopek gibi pesinden kosuo miyavlıo beni sev die ustune fln atlıo kimi gorurse =)ama bi uyansın hele birden degisip deli bi oyuncu oluo.

2.5 aylık aldm kum konusunda hic sorun cıkarmadı, ilk geldigi gun gelir gelmez bi kuma bıraktım hayvanı bi de 4-5 saat snra bıraktım, 2. bırakısımda yaptı tuvaletini snra bi dha da hep oraya gdp yaptı, evi kirletmio tuy konusunda da ama bilemem ilerde nolur. mumkunse erkek al, ya da bilmiorm siyam alcaksan dişi alma =)

mutfagı falan talan etmiolar ama meraklı oluolar atlar mutfak tezgahının ustunde gezer koklar yanlıslıkla bsiler dusurebilir, ama sen yemegini verdigin surece oyle mutfakta yemek arayacagını hic sanmıorm

veterinere de asılar icin bi sure sık sık gdiceksin, ondan snrası kedine kalmıs.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cinslerin karakterleri farklıdır evet. İran kedisi mesela çok kendini beğenmiş olur. Nebelung'lar ise sevecen ve hareketlidirler mesela..

http://www.evcilkediler.com/

Burda kedilerin ırkları hakkında açıklamalar oluyor..

Onun dışında ilk aldığında veterinere götürmeni tavsiye ederim. Aşıları tamamlanacaktır. Üç ayda bir Kist aşısı oluyor .. (doğru hatırlıyorsam)

Çok tüylü bir şey alırsan sık sık tüylerni taramanı öneririm.Eğer kısaysa tüyleri sorun olmaz zaten.

Onun dışında genellikle erkekler daha saldırgan dişiler daha sevecen olur ancak yine de baya bir istisna oluyor. Mesela benim erkek kedim Yoda gayet sırnaşık bir şeydi.

=) onun dışında çok fazla birşey yok mutfağı yağmalamazlar ancak çöpe burunlarını daldırmaya bayılırlar. eğitirsenbu sorun çözülecektir. Buzdolabının başında beklerler bazen acıkınca falan. O kadar.,


Edit : Evin dışına çıkmasına izin vereceksen kısırlaştırma derim. Ancak hayatı boyunca o evde kalacaksa kısırlaştır. yoksa çok çekersin =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim bi dişi kedim vardı eylulde 6 aylıkken camdan atladı içkanamadan öldü :( çok oyuncuydu,cok akıllıydı acaip sekilde avcıydı yani bi sinek bişey görse nerde, ne şekilde olsun onu mutlaka yakalıyodu (ki atlama nedenide o yuzden....) her yere peşimde gelirdi kopek gibide alıstırmıstım bişey attıgımda bana geri getiriyodu fln :).
herneyse efenim :) erkekle dişi arasında azgınlık donemleri dısında cok fark yok bence. yani benim kedilerimin 2side bana cok baglı nereye gitsem pesimden geliyolar/geliyolardı. dişilerin azgınlık donemi erkeklere göre azcık daha sorunsuz. yani azgınlık giderici bi hap var onun sayesinde azgınlık cok kalmıyo. ama erkeklere bu hap işlemiyo. yani heryere koku bırakıyolar miyavlama vs.. cabası. erkeki mecbur kısırlastırcan.
yani azgınlık donemi dısında erkek-dişi cok fark etmiyo. 2side sana deli gibi baglanıyo :) ama tabi bu birazda türe baglı. onceki kedim ankara-tekir kırmasıydı. şimdiki iran-tekir kırması. :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1-kesinlikle al vede bence iran al, ufakken hepsi oyuncu oluyor hevesini oynayarak küçükken alırsın, büyyüp ev ahalisi lunca çok hareketli bir kedi istemeyeceksin tahminim, böle dost kıvamında ( çıkarcı bir dost ama :) ) takılıyor evde sen yatarken yanına gelmeler avcunun içine yatmalar falan bayılırsın

2- dişi al erkekiğin çiftleşme zamanı çişini sağa sola yapması gibi bir durum var vede kokusu inan hiç gitmiyor yaa vede hırçınlaşıyor, bir kere çiftleştirdikten sonra kısırlaştırrırsın istersen

3- Aşı maşı olayı var ama bunlardan krtik olanları yaptırsanda olur sonuçta sen evde besleyeceksin dış etkilerden birçoğuna maruz kalmayacak, fakat onlarada baya para veriyorsun..



4- Evi kirletiyormu tüy dışında hayır ve asla, kumunu evinizin en az kullandığınız ve havadar bir yerine koyarsan koku da problem olmaz, iran alırsan ki umarım alırsın haftada bir veya iki kere tüylerini tararsın tüy dökmesi de azalır( bu arama olayı zaten bin kere zevkli :) sürekli bunu bir oyun sanana ve elinle mücadeleye giren bi şirin hayal et )

5- mutfağı yağmalamıyor ama bende bu buna benzer bir durum yaşadım hatta burda konu açtım, meraktan yapıyorlar.. ben varken asla mutfağa girmiyor bile, ama ben yokken içerde yakaladım bir kaç kere.. bunun önüne geçmek için ufakken mutfağa girdiğinde sert bir şekilde uyar istemediğini anlayacaktır, kıçına söle bir de şağlak attınmı o anlayacağını anlar.. ama çok bağırıp çağırma
çocuk misali aptal olur, neye kızdığını anlamaz

umarım alırsın ve uzun seneler mutlu mutlu geçinirsin


Not: biz şubata doğru çiftleştirecez kediyi ilk ve son olarak eğer ozamana kadar almamış olursan ben burda yavruladığında konu açıp istekli arkadaşalara da yavru vermek isterim istersen sende alabilirsin ozaman hemen şimdi almıycak veya biraz bekleerim dersen..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@byzasz, büyük ihtimalle nisan sonrası edinebileceğim ancak çünkü annem apartmanda kedi istemem diyor, gerçi komşunun tekirini seviyor ama bana inatla karşı çıkıyor.

5-6 ay falan yazlık evde oluyoruz orada sokak kedilerini besliyorum senelerdir, şimdi hazır oraya gitmişken bir yavru alıp ev ortamına alıştırırım diyorum, aynı zaman da annem de ona alışır sonra bırakamaz :) Ama bakalım erken ikna edebilirsem yavrularından birisine talip olabilirim belki.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Enyalios said:
pamuk gibi git bir tane iran kedisi al rengi beyaz olsun bak bakalım istemiyorum diyebilcekmi .Yavrulara kadınlar dayanamıyor benimkide istemiyordu şimdi gitmesini istemiyor köpeğiminhehe
aynen öle bide mavi gözlü olursa sen iyi izle evde nasıl uğğğğyyy canım nidaları yükseliyor :)


düzeltme: @ deadwoll ben yavrulattıkmı buraya başlıkta açarım, eğer senin için işler yolunda giderse sana da memnuniyetle bir tane veririm :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi ben iran kedilerini sevmiyorum ya, böyle sokak kedisi stilinde olmalı kedi dediğin :P , sevip okşamak için değil evde bana arkadaşlık etmesi için kedi istiyorum.(İzmirde bir akrabamızın giritten gelmiş bir kedisi vardı hayvan bira içiyordu ve çok ukala bir tipi vardı, ilgilenmemi istiyordu mesela yüz vermeyince de sırnaşmayı bırakıp kuyruğunu kaldırıp gidiyordu sanki ben değil o bana pas vermemiş gibi :) )
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...