Aramachus Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Kendiminde bir kuşu var bir önceki kuşum sanırım 5 yıl yaşamıştı şimdikide 5 sene olmuştur bildiğiniz erkek muhabbet kuşu ortalama kaç yıl yaşamalı ?
arcane Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Bence en aşağı 50 sene yaşamalı ama galiba 5-7 sene yaşıyorlar. Papağan alın cenazenize gelir vallahi.
Kharon Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Ortalama yasam sureleri 5-8 arasi degisiyormus. Fakat cok iyi bir bakimla 15-20 sene yasadiklari gorulmedik bisey degilmis. Bizim kusumuz 14 yasina bastiginda acaba rekor mu kiriyor hayvan diye zamaninda arastirmistim =] Gerci rakamlarda alakasiz, ortalama 8 yil yasiyorsa, iyi bakimla nasil iki katindan fazla yasiyor anlam veremedim ama kusum neden olmuyor diye uzuluyor da degilim.
kermit Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 güvercinlerin 16 sene yasadigini gördüm babam güvercin hastasidir mesela bi güvercin vardi dogum günü benle beraberdi hatta bu kus senin olsun demisti 16 yasima kadar yasamisti sonra sizlere ömür geberdi gitti meret !!!
DiadanLocke Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 en uzun kargalar yaşıyor sanırım 100 küsür sene. bu arada muhabbet kuşu 50 yıl yaşar mı ya öeh!
Fransuxa Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 DiadanLocke said: en uzun kargalar yaşıyor sanırım 100 küsür sene. bu arada muhabbet kuşu 50 yıl yaşar mı ya öeh! yok ya kargalar 200 sene görüyomuş. yardırıyo yani. neyşinıl da kargalarla ilgili belgesel vardı ben şahsen severim kargaları böyle tipsizdirler ama delikanlı yaratıklardır. ailevi bağları güçlüdür. kargaya solucan veriyodum küçükken eve zor kaçtım amcasının oğluyla saldırdılar bana.
antikor Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Aramachus said: Kendiminde bir kuşu var bir önceki kuşum sanırım 5 yıl yaşamıştı şimdikide 5 sene olmuştur bildiğiniz erkek muhabbet kuşu ortalama kaç yıl yaşamalı ? şahsen ben 5 yılda onun muhabbetinden sıkılırım.
Lexius Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 karga güzel karga .. 3 nesil gider rahat
«dodo» Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 kargalarla ilgili belgesel tarzı birşey seyretmiştim. çok akıllı yaratıklar IQ fışkırıyo yani seslerine bakmayın. baktımda şimdi IQ su en yüksek kuş türüymüş karga http://www.youtube.com/watch?v=635myyX6yLU hatta şu videoyu izleyin anlarsınız. cevizi kırmak için arabanın önüne atıyor filan
Kharon Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Hadiseye bak, kus bildigin cakal =] Kac yasindadir acaba bu, ne kadar zamanini almistir tum bunlari kavramak?
Aramachus Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 antikor said: Aramachus said: Kendiminde bir kuşu var bir önceki kuşum sanırım 5 yıl yaşamıştı şimdikide 5 sene olmuştur bildiğiniz erkek muhabbet kuşu ortalama kaç yıl yaşamalı ? şahsen ben 5 yılda onun muhabbetinden sıkılırım. İnsan sıkılmıyor değil ama muhabbet edince zevkide oluyor mesela kulağıma gelip ısırıp duruyor sinir etmeside güzel oluyor ama 10. sene olsa bayar
dory Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 enistem ve teyzemin kuşlari vardi adi "neşeli" 10 yasinda öldü sanirim ama cok iyi bakiliyordu enistem cocugu gibi ilgileniyordu onunla dayim bir tane kus besliyordu, o da 8 yil yasadi
Laraken Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Aramachus said: Kendiminde bir kuşu var bir önceki kuşum sanırım 5 yıl yaşamıştı şimdikide 5 sene olmuştur bildiğiniz erkek muhabbet kuşu ortalama kaç yıl yaşamalı ? olm fikrimizi mi istiyorsun anlamadım ben. bence 20 sene yaşasın. sonrası zarar.
Aramachus Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Laraken said: Aramachus said: Kendiminde bir kuşu var bir önceki kuşum sanırım 5 yıl yaşamıştı şimdikide 5 sene olmuştur bildiğiniz erkek muhabbet kuşu ortalama kaç yıl yaşamalı ? olm fikrimizi mi istiyorsun anlamadım ben. bence 20 sene yaşasın. sonrası zarar. yok ya meraktan sordum kuşların ne kadar yasadıgını sordum sana gore ne kadar yasamalı deil
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 yanılmıyorsam en fazla 8 veya 10 seneyi buluyordu..
moriQ Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 iyi bakınca 15 sene diyolar. bizim kuş 11 yaşında hayata gözlerini yumdu. kardeşim gibiydi eleman.
Cintonik Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 benim evin ordaki kargalar bakkaldan cips çalıp dısardaki stanttan, tek ayagıyla dibinden baskı yapıp obur tarafını şişirdikten sonra tırnaklayıp patlatıyo ve yiyolar.acaip hayvanlar.
SturmVogel Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 Winston Churchill'in papağanı daha bu yıl öldü diym sen anla. Kargalar ve Papağanlar kuş aleminin en çok yaşayanları ve en zekileridir.
Madcat Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 ata demirer geyiğini yapmıştı kargalar hakkında,1.dünya savaşını görmüş falan filan diye asdhjbads. sizce diye sormanda garipmiş herkes geyiğe vurmuş. bence 10 sene =)
Sly-One Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 kuştan kuşa değişir işte. kargalar falan 1-2 asır yaşıyor mesela normal şartlarda. kimisi de fistanın dediği gibi dilediğin kadar.
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 bi kaç ay yaşadı benimki kedim yedi...
moonfall Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Kargaların ömrü 10 +/- 2-3 yıldır. Ancak vahşi hayvanlar ve hastalıklar nedeniyle genellikle bundan bir kaç yıl daha kısa yaşarlar [3]. Bilinen en yaşlı Amerikan kargası 29 1/2 yıl yaşamıştır [4]. En yaşlı ikinci Amerikan kargası ise 14 yıl 7 ay yaşamıştır [5]. asdasdasd
Öne çıkan mesajlar