Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir kuş en fazla ne kadar yaşar ?

Aramachus

Öne çıkan mesajlar

Ortalama yasam sureleri 5-8 arasi degisiyormus. Fakat cok iyi bir bakimla 15-20 sene yasadiklari gorulmedik bisey degilmis.
Bizim kusumuz 14 yasina bastiginda acaba rekor mu kiriyor hayvan diye zamaninda arastirmistim =]

Gerci rakamlarda alakasiz, ortalama 8 yil yasiyorsa, iyi bakimla nasil iki katindan fazla yasiyor anlam veremedim ama kusum neden olmuyor diye uzuluyor da degilim.
Sosyal ağlarda paylaş

DiadanLocke said:
en uzun kargalar yaşıyor sanırım 100 küsür sene. bu arada muhabbet kuşu 50 yıl yaşar mı ya öeh!

yok ya kargalar 200 sene görüyomuş. yardırıyo yani. neyşinıl da kargalarla ilgili belgesel vardı ben şahsen severim kargaları böyle tipsizdirler ama delikanlı yaratıklardır. ailevi bağları güçlüdür. kargaya solucan veriyodum küçükken eve zor kaçtım amcasının oğluyla saldırdılar bana.
Sosyal ağlarda paylaş

kargalarla ilgili belgesel tarzı birşey seyretmiştim. çok akıllı yaratıklar IQ fışkırıyo yani seslerine bakmayın.

baktımda şimdi IQ su en yüksek kuş türüymüş karga

http://www.youtube.com/watch?v=635myyX6yLU

hatta şu videoyu izleyin anlarsınız. cevizi kırmak için arabanın önüne atıyor filan
Sosyal ağlarda paylaş

antikor said:
Aramachus said:
Kendiminde bir kuşu var bir önceki kuşum sanırım 5 yıl yaşamıştı şimdikide 5 sene olmuştur bildiğiniz erkek muhabbet kuşu ortalama kaç yıl yaşamalı ?

şahsen ben 5 yılda onun muhabbetinden sıkılırım.

İnsan sıkılmıyor değil ama muhabbet edince zevkide oluyor mesela kulağıma gelip ısırıp duruyor sinir etmeside güzel oluyor ama 10. sene olsa bayar
Sosyal ağlarda paylaş

Laraken said:
Aramachus said:
Kendiminde bir kuşu var bir önceki kuşum sanırım 5 yıl yaşamıştı şimdikide 5 sene olmuştur bildiğiniz erkek muhabbet kuşu ortalama kaç yıl yaşamalı ?

olm fikrimizi mi istiyorsun anlamadım ben.

bence 20 sene yaşasın. sonrası zarar.

yok ya meraktan sordum kuşların ne kadar yasadıgını sordum sana gore ne kadar yasamalı deil
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
Kargaların ömrü 10 +/- 2-3 yıldır. Ancak vahşi hayvanlar ve hastalıklar nedeniyle genellikle bundan bir kaç yıl daha kısa yaşarlar [3].

Bilinen en yaşlı Amerikan kargası 29 1/2 yıl yaşamıştır [4]. En yaşlı ikinci Amerikan kargası ise 14 yıl 7 ay yaşamıştır [5].

asdasdasd
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...