Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

açılısta bios sesi

Ceday

Öne çıkan mesajlar

arkadaslar bi süredir bilgisayar acılırken bios sesi gelmiodu. aç kapa yapıp 4-5 kere acıodum bilgisayarı.
şuan iice kötüleşti durum, acılmıo resmen bilgisayar :)

anakartın ısıgı yanıo, ama klavye ve monitor siyah ekran modunda.

kabloları da kontrol ettim hepsi yerinde gibi ama gözümden kacmıs bisi olabilir. nereyi kontrol etsem??
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar bende aynı sorunu yaşıyorum. hiç bu aralar bilgisayarınıza bi worm girdi mi adı da I-WORM diye bişey?

Benim pcye o virüs bulaştı sonra AVG temizledi bunu yalnız restart atmak gerek dedi bende attım ondan sonra sorunlar başladı. format attım hemen fakat sorunlar devam ediyor.

aynı senin sorunun var bazen fişten çekip takmak zorunda kalıyorum. bazen de hiç sorunsuz açılıyor.
sonra bazen kasadan vuuuv diye bir ses geliyor fakat bu DVD sürücüsünden mi, CD yazıcıdan mı, HDD den mi yoksa PSU dan mı geliyor çözemedim.
Sosyal ağlarda paylaş

biz ona guc sorunu diyelim :)ekran da goruntu olmamasi akla hemen ekran karti sorunlarini getiriyor, ama ara sira bilgisayari acabilmende guc sorunlarini (PSUyla ilgili olabilir mesela) akla getiriyor. ben derim ki sorun ya PSUda (PSU olma ihtimali daha yuksek)ya da ekran kartinda. eger kasanin PSUsunu degistirme imkanin varsa deneyip sonucu yazabilirmisin?
Sosyal ağlarda paylaş

4 5 Kere deneyip acıldıgı zamanlar nerelerde sorun veriyordu bunları bir yazarsan iyi olur. Sorun bence Power'dan kaynaklanıyor eğer dengeler bozulduysa düzgün güc veremeyebiliyor. Buda bazen düzgün calışmasına bazende windows acılmadan PC bekletmeye almasına neden oluyor. Fun calışıp çalışmaması sorun degil.

Ama anakartındada sorun olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Sorun iki şeyden kaynaklanıyor/kaynaklanabilir.

İlki hard disk ve bad sector sorunsalı...
İkincisi ana kart.

Bende de aynı sorun vardı format vs. bile atsam defrag de yapsam zamanla yine açılışta açılamama siyah ekranda takılıp kalma sonra yarım saate açılma sorunu yaşıyordum, hard diski değiştirdim düzeldi.

Bir yıl kadardır sorun çıkarmıyordu, şimdi yine bazen üç beş dakika beklettiği oluyor ama çok sorun etmiyorum zaten bilgisayar eskidi anakartın gidici olması da normal
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...