Arden Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Belki 1-2 kişi hatırlar Saint-Benoit'da okuyorum. Bu sene 2. lise 1'imi okudum ve kaldım. Hayatımda çalışmadığım kadar ders çalıştım ve sene sonu 4 tane kırık bıraktım. 3'ü kesin kalıyodu ama fransızca hocam Saygıdeğer o.ç(çok afedersiniz kadının ne olduğunu belirtmek için) Sevinç Tığlıoğlu, sınıfta sadece derse ben katıldığım için quiz'lerde yüksek notlar aldığım için ama sınavlarım düşük olduğu için 43.6'dan beni sınıfta bıraktı. Kimya ingilizce ve dilbilgisi kesin kalıyodu. Evet. İkmaller geldi çattı bütün yazımı hayvan gibi çalışarak geçirdim sadece ağlaya zırlaya zorla aileme yalvara yalvara 1 haftalığına bodruma gittim. 4 tane öss test kitabı + okul kitabını 2 kere bitirdim ve dilbilgisi sınavından 19 aldım. Dedim, sıkma moralini yaparsın çalıştın fransızcaya girdim Sınav notum 30 geldi ertesi gün sözlüye girdim hayvan gibi analttım 1 syfa kağıt doldurdum ve bana 40 verdiler (sözlüde eski hazırlık hocam vardı) ertesi günü notlarıma bakmaya gittim ve arkadaşım geldi olum niye o akdar düşk aldın lan ben bile hiçbişi demeden 40 aldım aq dedi ve gitti. Benim iyice moralim çöktü ve o moralle kimyaya girdim kimyadan geçtim. Şimdi; 2 sene üst üste sınıfta kaldığım için okuma şansım elimden alındı. Okula dava açtım işte ikmal notlarımın tekrar gözden geçirilmesi için. Bu yüzden elim kolum bağlı çünkü davanın sonucunu bekliyorum. Bütün gün evde boş boş oturuyrum gitar derslerine devam ediyorum ve bi taraftan fransızca özel ders alıyorum hoca bana kompozisyon verio ve ben ilk zamanlar okula dönerim gazıyla yapıyodum hepsini bitiriyodum üstüne fazladan yazıyodum yolluyodum vs. Fakat şimdi bu kadar uzaması bu kadar evde oturmak vs. hoca 2 hafta fransaya gitti bu cumartesi dönücek ve pazar günü dersimiz var pazara kadar 14 tane kompzisyon yazmam lazım ama yazmıyorum, yazamıyorum... Bütün ümidim umutlarım hayallerim kırıldı tuzla buz oldu. Artık napıcağımı bilemiyorum düzensiz bir uykum var düzensiz bir beslenmem var bi spora gidiyorum düzenli ve annemin baskısı ayrı bi taraftan okula dönüceksin işte yapıcaksın başarıcaksın göstericeksin günlerini vs. gibi şeyler diyo fakat kalmadı bende o heycan o hırs fakat bana hala inanıyo ama ben kendime inanmıyorum artık. Yokolmak istiyorum buharlaşmak sessizce kimse duymadan tek başıma hissiz bomboş havada süzülmek kimsenin göremeyeceği renklerde. Biliyorum yazı uzun oldu sadece içimdekileri dökmek istedim tanımadığım kimselere. Eğer okursanız şimdiden teşekkür ederim Biliyorum uzun oldu
zydar Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Moralini yüksek tut. Bu hayatta senden daha değerli hiç bir şey yada hiç kimse yok. Herşeyden öte sen varsın. Kimseyi değil, kendini düşün ilk başta. Bir gün dediğin gibi yok olma noktasına gelirsen kimse sana dönüp bakmicaktır. (ailen dışında) Bu hayatta sana gelicek en büyük fayda yine senden olucak. 2 kere ciddi şekilde bunalıma girip hayatımla oynayan bir insan olarak söylüyorum bunları. Herşey geçer. Herşey düzelir. Yeter ki yaşama sevincini kaybetme dostum. Dikkat sorunu veya farklı bir sorunun olabilir yardım almayı denemeni tavsiye ederim birde. Her zaman bir miktar omuzlarda ki yükü kaldırabilir.
yav Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 geçmiş olsun öncelikle, hiç kolay durumlar değil.. Klasik veya klişe olcak ama ne bileyim genede söylenmesi gerekir, geçmişte bi ton başarılı olmuş hatta dahi denilen kimselerin liseden terk ettiğini bilirsiniz. Sen de dahimisin bilmem ama dahi olmayıpta yine de adam gibi hayat kurmuş olmasına rağmen ben lise 1(veya2)'de bilmem kaç dersten kalmıştım, liseyi 5 senede bitirdim blabla bi ton şey söyleyen başarılı sayılabilcek insanlar da bisürü var gibi.. Okula dönemeyecek gibiysen gerçekten, muhtemelen ailen sana liseyi dışardan 'iyi' bir şekilde bitirebilcek şekilde özel dersler ayarlayabilir ve pekala açık liseden mezun olup öss'de öcünü alabilirsin.. Her ne kadar bulunduğun durum sana fransızcadan nefret duymanı sağlattırcaksa da fransızcayı da bırakmaz, özel derslerle devam edersen ve önündeki 2-3, taş çatlasın 4 seneyi atlattıktan sonra hayata tekrardan gayet donanımlı biri olarak hazırlanmana üniversite hayatınla devam edebilirsin. Karamsar ve umutsuz olman çok normal aslında şu an için ama sanırım ailen bu durumun üstüne daha da zorluk çıkartmak yerine senin arkanda duracak gibi.. Ne kadar dibe vurmuş hissetsende bunu unutma. bi kaç ay bunalımdan sonra gaza gelcek gücü bulup pekala hayatına dişli bi şekilde başlarsın. O DA DEĞİLDE, bu davalar sonucu sınıfını geçen bir çok kişi duydum.. Bütün bunları hiç düşünmene bile gerek kalmaz belki :)
Arden Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 ya ben buraya daha bu konu üzerinde anlatıcağım çok şey var fakat hem elim yoruldu hem halim yok. Ayrıca yav demişsinki işte dışardan çok iyi bitirebilirsin vs. ben biliyorum yani bende ikmal sonuçlarını aldıktan sonra iyi bakıyodum yaparım ederim olmuyo. Yurt dışında okumayı düşnüüyorum fakat daha aileme açmadm konuyu hem orda daha zor olucağını biliyorum ama tek olduğum için mecbur yaparım. Fakat ailemi dostlarımı nasıl bırakırım işte onu bilmiyorum. Kafam çok karışık
Eternalus Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 oha abi böyle bişeyi niye yapmışlar ki? hocalardan biriyle ya da yönetimden biriyle kavga mu ettin naptın
Llama Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 bunlar bir çok öğrencinin yaşadığı sorunlar benide okuldan zorlana attılar bi bilseniz bende dışardan bitirdim liseyi.. kimyam 4 gelirken hoca 5 tane sıfırı basarsa kalırsın falan ama hayat devam ediyor herkezin idaelleri var gerçekleşmeyince kasıntı yaşıyor ama yinede gülmesini bilmek gerek
MADBOY Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 SB zaten çok şerefsiz bir okul abi, ablam da oradan mezun, ki az çekmedi hocalardan zamanında, o da 1 sene kaldı, bir de onun zamanında ortaokul'a 2 sene hazırlık okudu falan, kız 23 yaşında daha yeni üni 2'de yani, zaten yeditepede okuyor anladın abi sen olayı. Zamanında hatırlarsan zaten benim de hayatım boş geçiyordu, boş insandım, davranışlarımı hatırlarsın önceden, dayaklıktı resmen. Geçen senenin sonuna doğru ayılmaya başladım, ne yaptığımın farkında olmaya başlayarak düzelttim kendimi. Zaten LGS'de adam gibi biryeri kazanamayınca açık liseye vs geçtim, oradan adam gibi devam ediyorum. Bir aralar bende de bu depresif düşünceler vardı, "Ulan açık liseye girdim lise hayatım b.k oldu, nereye gidiyorum ben bu tarz davranışlarla, arkadaş kaybetmeye başladım, bukadar salmaya devam edersem eğitimim de gg olacak." gibi düşünürken çeki düzen vermeye başladım kendime. Hayatın sonu değil abi, zaten zekân var, akıllı ve iyi bir insansın, dava kötü giderse açık liseden devam edebiliyorsan devam et bence. Umarım iyi gider işler ya, umudunu kesme yani, aynı durumda olsaydım ben de kesinlikle çökerdim psikolojik olarak.
ivy Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 eğer okuma şansın geri verilirse (ki verilir büyük ihtimalle) ve yapabiliyorsan bi uzman dahilinde kendine uygun bir alanda mesleki eğitim veren bi liseye gitmen senin için daha iyi olabilir sonuçta herkes normal lise bitirip doktor mühendis vb olmak zorunda değil. belki meseleğe yönelik bir eğitim almak senin için çok daha zevkli hale gelebilir,çalışmaktan da zevk alabilirsin sonuçta bu okul, senin hayatın,mutluluğun ve sağlığından önemli değil. başarılı ama mutsuz ve rahatsız bir insandansa başarısız ama mutlu, kendine güvenen, sağlıklı bir insanı herkes tercih edecektir ayrıca sadece fransızca bilmek bile büyük artı sakın bırakma çalışmayı hatta madem kompozisyon yazmak zor geliyor sen de istediğin konularda yaz ama sakın bırakma
Molto Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 lise okumak zorunlu dğeil mi ya nasıl alırlar okuma hakkını, başka okula da mı gidemiyorsun?
Xaenin Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Devlet okulunda 2 kere kalınca okuma hakkın elinden alınıyor da özel okulda da öyleymiş bilmiyordum . Benimki gidiyordu mesela okuldan ayrıldım ağlaya zırlaya .
Helcaraxe Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Arden kardeşim seni bekliyorum ben benim sıram hala boş ve dolcak inşallah en kısa zamanda , inşallah dava iyi sonuçlanırda gelirsin en kısa zamanda..bu okulu seve seve( aslında bu ..ke .. ke olcak ama işte :D ) bitiricez valla
Husker Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 O davalar büyük ihtimalle öğrenci lehine sonuçlanıyor ama bence psikoljini düzeltmen daha önemli. Okuma hakkını yeniden kazanınca başka bir okula geçersen, yeni bir başlangıç herşeyi çok daha kolaylaştırır. Zaten geçeceğin okul çok büyük bir ihtimalle SB'den daha kolay ve hoşgörülü olacaktır. Orada ÖSS'ye odaklan ve sana göre olan bir ünviersite kazan. Hangi liseden mezun olduğun o kadar da önemli değil bence ilerideki hayatın için.
Husker Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Molto said: lise okumak zorunlu dğeil mi ya nasıl alırlar okuma hakkını, başka okula da mı gidemiyorsun? Okuma hakkı elinden alınamaz ama örgün öğretimden çıkarılıyorsun lise'de iki kez sınıf tekrarı yaparsan. Yani okuma hakkın var ama ancak Açık Lisede.
oper Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 meslek lisesine git, meslek öğrenirsin en azından.
-Wissy Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Kimisi bir seyi 10 kez okuyunca anlar kimisi 20 kez. O yuzden cok iyi calisma kavrami kisiden kisiye degisir. Yeterince calismamissin ki oyle notlar almissin. Sucu hocalarda aramak yersiz.[Kisisel garez durumlari yoksa tabii.]
Necro Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Bende aynı problemleri yaşadım lise birde bir yıl kaldım sonra okul değiştirdim orada ilk dönem 6 zayıf 2. dönem 4 zayıf geliyordu tanıdıklar falan filan hatır özel dersler falan 2 zayıfa indirdim öyle şimdi sorumluluğum var alttan eğitim sistemi farklı olanları soyutluyor abi ben böyle bilir böyle söylerim (:P) can sıkacak bir durum yok eski okulumda 200 kadar öğrenci vardı 80 kadarı kaldı diğer gittiğim okulda da 120 kisi vardı 60 kişilik 2 sınıf sadece kalanlarda bu kalanların arasından 25 kişi falan gecebildik , birde yeni dokuzuncu sınıflardan epey kalan var eğitim sistemi kötü lan di mi?
Polan Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Usta,iki durum var.Ya yanlış şeylere çalıştın sen ya da hocaların senle ilgili bir problemi var.Yoksa dediklerine göre bu notları almak çok zor.Sana tavsiye nasıl veririm diye düşünüyorum.Senin yaşadığın duruma benzer bir tehlike yaşamıştım bende orada sağolsun bir hoca kurtarmıştı beni son gün ağlayarak hocaya yalvarmam sayesinde.Senin için tabi bu geçerli değil.Ama moralinin ne seviyede olduğunu düşünüyorum da tam bitik seviyede olmalısın. Benim sana tavsiyem moralinin düzelmesi yönünde olabilir.Örneğin benim üniversite 1.sınıftan bir arkadaş var.Çocuğun yaşını geçenlerde öğrendim.24'müş.Bir kız var oda mesela 26 yaşında.Fakat ikiside gayet mutlu.Onca seneye rağmen sonuca bakıyorlar.Sakın ola ki sene kaybedince herşeyi olmuş bitmiş gibi düşünen insanlardan biri olma.Eninde sonunda bir baltaya sap olucam diye düşün. Muhtemelen sana okuma hakkın verilecektir.Ben senin yerinde olsam önce bir oturur düşünürdüm ben ne olmak istiyorum diye.Bunu ciddi ciddi 1 hafta düşünürdüm.(Bende öyle yapmıştım:))Sonra tamam lan diyip ben şunu şunu olmak istiyorum derdim.Muhtemelen senin yerinde olsam okulumu değiştirirdim.Sonra da tabi ailemin ve sevdiklerimin desteğiyle aşmaya çalışırdım.Bu dediklerim belki yapmacık gelebilir sana ama senin kadar ağır olmasa da bende ucundan yaşadım buna benzer bir durumu.En azından ailenin yanında olması senin için iyi bir avantaj.Onlara sırtını çevirme ve istemediğin tüm tabuları yıkmakla başla,sonra da düşün,düşün,düşün acaba ben neyi istiyorum diye....
Necro Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Abi bu arada neden inatla aynı okul? okulunu değiştirdin mi? ben mi kaçırdım
eisenheim Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 dostum seni anlıyorum benimde yerin dibine girmek istediğim anlar olmuştu..ama kendine herzaman güvenmelisin..yapamam dersen zaten o işe girişmezsin.. ama belki bile desen en azından denemiş olursun.. ilerde okumadığına pişman olursun.. hayatına yeni bi düzen ver.. sadece derslere odaklan.. söylediklerimin kolay şeyler olmadığını biliyorum..ama silkelenmelisin..bunalımdan çıkmalısın bikere..
KevinLuth Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Ağzını bozma,terbiyesiz (topic başlığına) Sen kim oluyosanda başksına ağır şekilde küfür ediyosun?
KevinLuth Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Hocanın oğlu değil,insan çıktı o bahsettiğin pati!
Xaenin Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Herkes küfür kullanır . Sen de kullanırsın . Kasmayalım o yüzden , gerilmesin ortam . Konu kimi oç olup kimin olmadığı değil .
Öne çıkan mesajlar