Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Piyano Teknikler

diablotg

Öne çıkan mesajlar

ben ders almaya başladım ilk 2 satlik kurs süremi doldurdum pazar günü şu an piyanonun ortasından sağ el sol şarkılar çalabiliyorum gözüm notalar ve ellerim birbirlerin alıştı şu sahfada iyi ilerliyorum ama sorum şu ileriki parçalara baktım aynı anda sol ile başka sağ ile başka şarkılar çalman gerekio birde piyanonun ortasından notalar varya onların dışında uzakta olan notalara basma falan filan bunlar için yardımcı olabilecek egzersizlerin falan varmı bildiğiniz
Sosyal ağlarda paylaş

ben piyano çalmıyorum ama egzersizler bildiğim kadarıyla aynı mantıktadır.
Yavaş yavaş çok yavaş kendi kafana göre birşeyler bulabilirsin sol elinle başka bişey çalıp sağ elinle başka birşey çalmayı . Önce ikisi için ayrı ayrı ama sesleri birbirine uyacak şeyler yaz piyanodan oynaya oynaya sonra çook yavaş başlayıp mesela metronomla çok yavaş arttıra arttıra bunu çalış
Sosyal ağlarda paylaş

Piyanoda olmaz sağ el sol el(sağlak solak muhabbeti).Hatta zordur iki elin aynı anda aynı şeyi çalabilmesi.Sağ el ile sol el beyin ayrım olayı vs.Zamanla alışılıyo elbet,çalışaraktan.Sağ sol diye düşünmeyin yani,beyer'de czerny'de falan egzersizler basit.Zamanla geliştiriyo hepsini.
Sosyal ağlarda paylaş

Başlangıç için Beyer en iyisidir.Daha sonra Czerny gelir ve yeni çalan biri için Czerny zordur.Yani önce dediğim gibi beyer çalmaya başla.Zaten piyano başlayan herkese ilk önce beyer çaldırılır.İlerlettikten sonra da Czerny'e ve Hannon'a geçersin.Özellikle ileri seviye için Hannon çok faydalı çok iyi parmak egzersizleri var.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...