Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Radeon 9600 XT & Philips 107T5

Catscratch

Öne çıkan mesajlar

9600 XT aldım sonunda. Hemen KOTOR'a girdim. Süper grafikler yaw :D GF2 MX'te açılmayan bir efekt açıldı. Buffer Bilmemne efekti. Bir tane efekt gene açılmadı sanırım FX için o.
Force Speed kullanıp koşunca etraf blur oluo süper olmuş.

SS alıp link vercem valla, farkı görün diye. Şimdi bi tek şeyi anlamadım. Kartı kurduktan sonra iki tane kart var dio. Biri 9600 series diğeride 9600 series Secondary. Bu normalmi ? Display settings'dede yanyana iki monitör var. Teki TV out'sa tv out yok kapalı şu an neden gösterio ? Onu soriim dedim normalmi diye.

Yanlız bu kartla bir adaptör gelior süper ötesi. Svideo in, Composite In, Svideo out, Composite out. Bayaı ilginç bişi. Çift taraflı çalıştırıp TV out'u olan tv lerden görüntü kaydetmek güzel olur :D[hline]This Cat Scratches Free.
Sosyal ağlarda paylaş

digiturk'te tv out var benim bildiğim ? Decoder'ın arkada olması lazm. Yoksa bile scart'ı composite yada Svideo'ya çeviri var. Kaliteli bi çevirici ile halledersin.

Bu arada 3.1 driverlarının güzel olmadığını farkettim az önce. 1.5 senedir ilk freeze'ini yaşadı bilgisayar. WinXP hemen restart'tan sonra işte Radeon 9600 series bundan sorumlu büyük ihtimalle, üreticisine başvurup driver update yapın dedi.

Need for speed oynuodum arabanın tekinin duvarda sıkıştırdım o an dondu hehehehe.[hline]This Cat Scratches Free.
Sosyal ağlarda paylaş

benimde 1 hafta önce aldım asus ati radeon 9600xt i monitörüm bozuk olduğu için tv ye bağlayarak nfs:underground - daoc - lotr:rotk ve max payne oynadım saatlerce hiç bir sorun çıkarmadı belki senin sisteminden kaynaklanan donanımsal bir problem olabilir[hline]no woman no cry
| Ultima Online | Nebula | Locus | Akhyls Jaso & Jimmy |
| Dark Age Of Camelot | Kay | Xayder Deadsoul | Inconnu Necromancer | The Hun |
Sosyal ağlarda paylaş

Cat ayarlarınla ilgli olabilir.
Bin tane yerde bin tane ayarı var. Bunlardan birini fazla sıkıstırırsan kitlenme ya da ekranın kapanması gibi drumlar yasayabiliyorsun.
Eski kartlar gibi degil. Tak kartı yukle 100kbytlik driverini gerisi tamam değil. Bayagı bir ayar gerekiyor iyi performans icin. Performansı fazla yukseltirsn bilgisayar kitleniyor ya da baska bir seyler olabiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben direk 3.10'u yükledim. Kart gelmeden bir gün önce indirmiştim. Control panel, driver ve wdm capture driverları ayrı ayrı yükledim.

Oyundan ayarları max yapıp denediğimde ilk yarışta bişi olmadı. Bikaç yarış yaptım. (Bir yarışı 3-4 defa arka arkaya oynadım, napalım nfs'de oynanabilirlik 0) Dondu. Reset attıktan sonra işte gene girdim denedim. Motion Blur'u kapattım, world detail'i düşürdüm felan. Bu sefer kısa süreli donuo sonra devam edio. Kartın ayarları ile hiç oynamadım. Herşey default. Olmaması lazm böle bişi. Gerçi 3.10 driverların stabilite sorunu olup olmadığını bilmiorum.Büyük ihtimalle tomshardware'de test yapılan driver'ı kuracam. (Son driveri kullanmıo onlar.)

Bide bişi soriim. Bu monitörün içinden çıkan güç kablosu direk priz'e takılan cinsten. Şimdi bilgisayarı koyduğum yer itibari ile monitöre fiş uzatmam için binbir türlü şey yapmak zorunda kaldım. Elimde eski monitörden kalan kasaya giden güç kablosundan var. Bunu taksam acep monitör'e bir zararı olurmu ? Güç kablosunun monitörden direk priz'e gitmesinin özel bir amacı varmı ? (topraklama sorun deil)[hline]This Cat Scratches Free.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi bu radeon'un bir uyuzluğu daha var unutuorum söylemeye hep. Safe Mode'da açınca XP'yi herşey karışıo, renkler felan. 16 renk'e mi ne alıo ya safe mode da. Gösteremio onu. Ya ekran kartı yada monitörde var bişi çakamadım daha. Ama arada bi yazılar düzelio felan.

Şaşkın bişi. Eski ekran kartı driverlarını kaldırdığımdan eminim :D[signature][hline]This Cat Scratches Free.
Sosyal ağlarda paylaş

bende olmuyor valla hiç
o 2 tane gözükmeside 2 çıkıştan
www.futuremark.com
adresinden
3dmark2001se yi indirip bi test edip kaç puan aldığını yazsana
ben 12940 alabildim max 9600 pro ile
bakalım sana kac vercek gerçi cpu da çok önemli
hayırlı olsun[signature][hline]Anatolian University Computer dept.
Sosyal ağlarda paylaş

Hepsini test etti 10100 verdi puan olarak. Hiçbir katkı yapmadım karta. Ayar mayar yapmadım.

1024x768 32 bit color. Antialiasing kapalı. Double Frame buffer.

Benim cpu AMD athlon 2400+

Bu arada benim driverlarda yada kartta sorun var. Demin Game 4'te yamuldu. Hata raporu gönder felan çıktı.

[signature][hline]This Cat Scratches Free.

[Bu mesaj Catscratch tarafından 10 January 2004 20:59 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Monitörün için öyle birşey kesinlikle yapma derim ben. Oldukça zararı olabilir. Çünkü Philips'in kendi kablosu monitörün için en uygunudur. Başka birşey takarsan sorun yaşıyabilirsin. Monitöre zarar verebilirsin.

Philips 107T5 Hakkındaki sorularını cevaplıyabilirim bende aynı monitörü kullanmaktayım 2.5 aydır. Oldukça iyi bir monitör. Memnunum.[signature][hline]Tek bir Desen, ikiye ayrılmış
Kırıldığı için daha da güçlü
- Marit
-------------------------
Son= Başlangıçtır!

Sosyal ağlarda paylaş

Evet görüntü güzel. Monitörün yanında iki tane küçük hoparlör var. Gerçi manyetik koruyucuları var. Jazz'ın 4.1 'inin küçük hoparlörlerinden. Onları kaldırayımmı sence ne dersin ? Önceki monitör bilmiorum neden köşelerindeki ikonların yazıları okunmamaya başlamıştı. Bunda da öyle olsun istemiorum.

Bu arada 2 saattir web'de yüzüyorum. Radeon 9600XT kaç volt ister AGP portta bulamadım. Benim anakart Asus a7v8x-x ve kitabında 1.5 voltluk agp kart takın dio zarar vermemek için.

Ekran kartının cd'sindeki readme.txt (3 tane kart için geçerli bir txt) te ise asus'un bu kartı normalden fazla volt istediği için anakartınızın sorun yaşamaması 3.3v kullandığından emin olun. 3.3 volt agp 2x voltajı. 1.5 agp 4x voltajı. 0.8 ise agp 8x voltajı.

Beynim sulandı. Bios'da agp voltaj ayarı yok a7v8x deluxe lerde olduğu gibi. Vcore var onda da 3.3v yazıo.

Kafam karıştı kart mart yanmasın :D Bi de bu safe mode'da görüntünün karışması olayına çözüm bulamadım osuracam böyle işe :P[signature][hline]This Cat Scratches Free.
Sosyal ağlarda paylaş

Bios update yaptım. Üstüne VIA Hyperion 4.51 yükledim. Bios'da fast write açıkken 10123 puan yapmıştı kart. Şimdi 9981 yaptı. Fast Write'ı açtım gerçi bios'dan ama sanırım bir restart daha gerekio. Neyse onunla uraşamıcam şimdi. Gidip bikaç oyun test ediim bari.[signature][hline]This Cat Scratches Free.
Sosyal ağlarda paylaş

o ekran kartı değişir mi be
bence en iyisi darkhardware yada tomshardware deki yetkililere sorunlarını açıklayan bir mail yolla belki onlar sorunun neden kaynaklandığını anlayabilirler.
bende aynı kart var ama monitörden oynamadığım için belkide bu tip sorunlarla karşılaşmamış olabileceğim için bir cevap yazmadım ancak tv a bağlayıp 5şer 6şar saat aralıksız full detail 8x agp fln herşey max düzeyde nfs:underground , lotr:rotk ve daoc oynadım ne takılma nede donma sorunu yaşamadım umarım sorun ufak birşeyden kaynaklanıyordur :/
(abit nf7-s anakart kullanıyorum)[signature][hline]no woman no cry
| Ultima Online | Nebula | Locus | Akhyls Jaso & Jimmy |
| Dark Age Of Camelot | Kay | Xayder Deadsoul | Inconnu Necromancer | The Hun |

[Bu mesaj XaYd3r tarafından 11 January 2004 04:37 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Asus Probe ile Asus Smart Doctor'un verileri birbirine tutmuo.
Aynı ekran kartı birinde var. agp voltaj 1.5 gösterio smart doctor

Bende 1.6 gösterio
Benim kart 1.5v desteklio sadece.
kitabında zarar vermemek için 1.5voltluk agp kart kullanın dio.
Hmmmz bir jumper ayarımı yapmamışım ben teeee anakartı aldığımdan beri ?[signature][hline]This Cat Scratches Free.
Sosyal ağlarda paylaş

Benimkide 300 watt.
Aslında çok da dandik bişi deil. Mesela üstünde CE onaylı yazıo. MIC onaylı yazıo.

Burn-in ve Hi-Pot testlerinden geçtiği yazıo. Pek dandirik bişi deil.

KAdıköyde Deep Computer'I aradım 400 watt'a gerek yok FSP 300 watt yeterli dio. FSP yada ELAN'ın 400 watt'ıo yokmuş. Halbuki arkadaş karşıdan çizgi bayii'den almış 400 watt elan.
Sorunum çözüldü diyo.

Olmazsa yarın gidicem 400 watt nerden aldıysa alıcam.[signature][hline]This Cat Scratches Free.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...