Kaede Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 http://www.productionig.com/contents/works_sp/62_/s01_/index.html Production IG + Shirow Masamune Director : Kazuhiro Furuhashi (Le Chevalier D'eon) Screenplay : Junichi Fujisaku (Blood+, GiTS SAC) Character Design : Tetsuro Ueyama (Metal Guardian Faust) Story 2061 AD. Fifty years have passed since mankind developed the Network society. It was anticipated that this new infrastructure would realize a utopia where people connected with each other at the level of consciousness. However, new social problems such as personal data leaks and proliferation of manipulated information began to surface. Nevertheless, people still relied on the Network to exchange information, and proved unable to opt to abandon it. In due course, a new Network realm with more effective security measures was developed. This was called Meta Real Network, usually abbreviated as "the Metal." The Metal accommodated personal memory data within protected virtual stand-alone organic cyber enclaves called bubble shells and eventually pervaded the everyday lives of people. However, people gradually learned to release and explode their instincts within the secure environment of the Metal. The unleashed instincts pushed each individual's consciousness to drown in the sea of information and to be exposed to the pressures of desire. Meanwhile, norms and regulations continued to bind their real world lives. Thus, strange friction between the two worlds began to manifest themselves as aberrations beyond the bounds of the imaginable. Experts who challenged the deep sea of the Metal to investigate and decipher such aberrations were called cyber divers. This is a story of a cyber diver, Masamichi Haru, who investigates the incidents that lie between Reality and the Metal. Masamune Shirow GiTS mantığıyla devam ediyor. Pek yeni bir şey göze çarpmasa da sırf bu türdeki anime azlığından kendini zorla izleticek. Bekleyelim bakalım ;< Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 masamune abimiz başka birşey yapmasın zaman aman diyeyim, adam o konuda bu kadar bilgiyle zaten başka birşeylerle uğraşmasın, israf. izlenecekler listemin tepesine yerleşti onun ve production i.g'nin adını görünce. keyiflendim birden hatta. (:D bir de kenji kamiyama olsaymış yönetmen, chevalier d'eon'u da indiriyordum bu günlerde, bitsin de izlyeyeim hemen bari. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SturmVogel Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Masamune Shirow eserlerinden yapılan yeni TV serisi uyarlama. ------------------------- 2061 yılında insanlar sanal bir tür iletişim ağıyla bir birlerine bağlanmış ve ortak bir bilgi denizi oluşturulmuştur. Ağ içinde kişisel bilgilerin güvenliğini sağlamak için ise Meta Real Network (Metal) adlı bir sistem kurulmuştur. Zamanla sanal ve gerçek dünya arasında ciddi sorunlar çıkmaya başlar. Cyber Diver'ların görevi bu sorunları araştırmaktır. Not: Dr. Serkan Anılır bu animede Future Visual Supervisor olarak yönetmen yardımcılığı yapmıştır. Ayrıca Dr. Serkan Anılır'ın Altyapısız Evler projesi animede uygulanmıştır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Güzele benziyor. Şimdi ben bunu okuyunca tür olarak cyberpunk gibi bir beklenti içine giriyorum, öyle birşey mi? En son cyberpunk diye atladığım anime felsefe temalı çıktı da eheuh, güzeldi gerçi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin Virus Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 konular birleştirildi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 İlk 4 bölümde ben pek beğenemedim diziyi. Kullanılan metafor (internet, deniz, dalma) güzel tamam da diziyi götürecek başka birşeye rastlamadım. Geçen sezonki Ghost Hound fiyaskosundan sonra "bu iş loli'lerle olmuyor, dolduralım vücutları" mı demişler ne yapmışlar anlamadım. Ciddi ciddi dişi karakterler ŞİŞMAN. Animasyon muhteşem zaten IG den başka birşey beklenmez. arkaplan müzikleri gerçekten çok hoş. OP ve ED sevemedim bir türlü, müzik-ritim-vokal bir garip uyumsuzluk içinde. Konu olarak da büyük ihtimalle devasa "revelation" ve/veya ters köşe yapıcaklar yoksa ciddi ciddi sıkıcı bir dizi olarak başlayıp biticek RD. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 seri paso denizle alakalı olduğu için balık etli yapmışlar bayanları işte. (:P) valla konu evet biraz kısıtlı gibi görünüyor ama yine de takip ediyorum ve yeterince keyifli geldi bana doğrusu. beşinci bölümdeki ekşın da züperdi, production ig'den babam çıksa yerim zaten. alın bir deniz göndermesi daha ehe :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 yalnız demin altıncı bölümü seyrettim de, gördüğüm kadarıyla konu açısından kısıtlı kalmamış baştan tedirgin ettirdiği şekilde. ilk defa gits: sac havasına yaklaşabilen bir anime görüyorum diyebilirim, evet bir sac değil ama andırıyor hayli. konular olsun, anlatım olsun, production ig dolayısıyla çizimler olsun. (obez bayanlar yoktu ama onda ehe) bence shirow masamune ismine güvenip deneyenler takibe devam etsin, fena gitmiyor. yedinci bölümü shinsen'den bekliyorum şahsen, yakında çıkar herhalde. op ve ed baştan cezbetmemişti pek ama tutmaya başladım son zamanlarda, gümbüdü gümbüdü çıstak çıstak hoş bir kontrast olmuş ağırbaşlı anime ile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 bu başlıklardan yapsınlar, almayanı dövsünler. (:P) gits: sac serilerini seven herkese kaçırmadan izlemelerini tavsiye ediyorum. gayet güzel gidiyor. 9'un hd sürümünü bekliyorum şu anda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 evet hoşmuş bakalım nasıl ilerisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 harbiden helal olsun serkan anılır'a, masamune shirow gibi birinin elinden çıkan bir yapımda böylesi bir görev edinmiş. adını yazdırmış. ve gördüğüm kadarıyla da mükemmel bir iş çıkarıyor. 12. bölüm meta-real subs'dan çıktı, bu vesileyle bir kere daha öneriyorum bilim-kurgu meraklılarına. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SturmVogel Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 23 eylüle kadar daha 13 bölüm daha var, hala başlamayan varsa başlasın derim. harika ilerliyor. (akşama ayrıntılı incelememi yazarım) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Selam, Bölümleri hangi gruplar çeviriyor? Nerden takip edeyim (özellikle HD) ? GR Edit: Ureshii Saizen midir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 shinsen subs 7'ye kadar çevirdi, 7'den sonra çeviriyi yapanlar ayrılıp buna özel meta-real subs'ı kurdu. h264 720p olanlar süper, hiç başkasına bakmana gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar