Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Age of Conan guildleri hakkında


S_burti

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar malum şu zamana kadar hiç bir oyunda tüm türkler vs. birleşip bir guild kuramadık. Aynı serverda bile 3-5 ayrı guilde bolunme oluyor. Yapımız bu ve bence zor degişir. Herkes kendi tanıdıklarıyla veya kendi yonetimde olacagi bir yapi istiyor.
AoC biraz farklı, bu oyunda eger tam keyif almak, şehir vs. olayına girilmek isteniyorsa mega guild yapısına girilmek zorunda. Diğerlerindeki gibi 20-30 kişilik guildlerle bu iş olamiyor pek. Şöyle bir onerim var. Bi düşünün uyarsa yavaştan başlarız.
Herkesin eski grubu, eski guildi var malum. Burada alt guildlerden oluşan bir mega guild kursak diyorum. 10 kişilik te bi yonetim kadrosu olur. Alt guildin mega guilde gore adam oranına gore yonetimde koltuğu olur. Böylece herkes kendi grubuyla ama tek guildde toplanarak kendi grubum psikolojisinden kurtulunur. Hemde zamanla herkes kaynaşacagi için zaten tek bir guild gibi olunur. Guru da şimdi paticik için oyun alt websiteleri hazirliyo, onu da official site felam yapariz, yada üşenmez bi site de bize yapar ;).
Yorumlarınızı bekliorum. Kendi eski guildlerinize de açin bu konuyu. Kabul eden guildler buraya adlarını yazdırsınlar diye düşündüm ben.
= The Balık =
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yeterli turkcede olsa guzel diyorsunuzda adamlar isterse zaten belli bir sureden sonra yavas yavas bir kac kelime ogreniyor ama 3-4 sene turkiye de kalanlar bile zor turkce ogrenirken oyundaki yabancilardan bunu beklememek lazim, zor ogrenmelerinin sebebi ise sondan eklemeli cumle yapisina sahip bir dilimiz oldugu icindir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gellidus said:
odiflame said:
türk yabancı guildleri var.bence türkler yabancılardan korkuyor cünkü yeterli yabancı dilin olmaması baş nedeni bunun.


yeterli bir turkcede olsa fena olmaz ama..


almanlar,ruslar,ispanyollar,italyanlar,bulgarlar,fransızlar,romanyalılar(hepsi ile oynadım Guild Wars,Lotro etc.) hepsi ingilizceyi anlaşabilecek düzeyde biliyorken, ingilizc(bence yabancı dil olarak ingilizce yeter) bu kadar global bir dil olmuşken yeterli düzeyde türkce de olsa fena olmaz demek abes olur.ha benim türkcemden bahsediyorsan o zaman teşekkür ederim.ben edebiyat parcalıyom demedim zaten.:)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bir sürü mmo oynamış, World of Warcraft'ta ilk Türk horde guild'ini yönetmiş biri olarak tek guild fikrinin hayal olduğunu söleyebilirim.

Ancak kısa bir süre, yani birilerinin endgame'e ulaşmasına kadar geçen zaman süresinde aynı çatı altında durmak mümkün. Malesef daha sonra herkes kendi oyun tarzının peşinde olmasından dolayı bölünmeler ortaya çıkıyor ve mega guid içinde bir sürü ufak guild haline geliyorsunuz. Bu kaçınılmaz bir gerçek.

Bir diğer sorunda Türk oyuncuların çok azının yabancılarla mutlu olması. Bir çok oyuncu kendi dilini konuştuğu bir grupla birlikte olmayı tercih ediyor. Hatta bu o kadar ileri gidiyorki uluslararası bir guild'e giren 5 Türk, sadece birbirleri ile iletişim kurarak koca guild içinde kaybolup gidiyor, organizasyonlara pasif olarak katılıp duruyorlar. Genelleme yapmak doğru olmaz ama sıkça gözlemlediğim bir durum bu.

Dolayısıyla mega guild'ler ile yapılabilecek şeyleri yaşamak istiyorsanız başından zaman kaybetmeden büyük guild'lerden birine girin.

Burada AoC'un bir avantajı var zira en büyük instance'lar 20 kişiyle yapılıyor. Yani orta büyüklükte bir guild ile end game güzelliklerin tadına bakabiliyorsunuz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

frf (freedom fighters) guildi swg de rebel tarafinda kurulan bir guild idi, daha sonra baska oyunlarada ayni takimla gectiler. Aslinda forumlarda arama yaparsan pek cok bilgiye olasirsin guild hakkinda cunku guildekilerin hemen hepsi paticik kullanicilarin olusmaktadir.

PS: SWG de FrF guildinde bulundum ve acikcasi hem iyi dostlar kazandim hemde eglendim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

lider değildi çünkü frf de lider diye bi tanım yoktu.kural olarak herturlu aktıvıte oylama sonucu ya kabul edılır yada kabul edılmezdi.
kımsenın sen bunu yapacaksın yada soyle oynayacaksın yetkısı yoktu.
ha bu olay swg icin gecerliydi,frf ye yeni uye alınırsa aynı kurallara uyacak insanlardan olur,olmayanda zaten kendi cıkıyor bi sure sonra.
frf aynı dılı konustugumuz tum arkadaslar için benim,eglence ve kasılmadan oynama için tavsiye edebileceğim tek guild.
ama cok hızlı kasıcam oyundaki en baba char benim olacak diyorsanız sanırım uzak dursanız iyi olur.
biz yaşlı adamlarız herseyı yavas yavas yapıyoruz malesef.
mega guild olayınada gelirsek balıkcım,zor iş kardeş biz 1 unity ile baş edemiyorken bikaç tane daha gelse onun gibi bilgisayarı açmaya korkarız be :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Rofl.
Yahu unity adi ustunde. Ondan 1 tane var ve dunya ikincisini kaldıramaz, yok yani eşi korkma :D.
Valla FrF hiç bi zaman ayrılmayacagım tek guilddir. Başka oyunlarda oyun içi guildlere cok girdim ama bence frf oyun dışı bi guild. Neyse burada FrF reklamı yapmayalım.
Benim dediim bi tek FrF olsun diil. Farklı guildlerden oluşan bir koalisyon. FrF'de keyif adamı yaşlılar oılarak oynarız. Şehirleşmeydi vs. ile ilgileniriz falan. Tez canlılar hızlı kasar guildin ordusu olur vs. gibi şeyler mevcut olabiler. Olmayada biler şimdilik tepkileri olcuyorum burada :D. Ayrıca yabancılarda olabilir bence ve ingilizce pek gerekmez. Bakınız Samah wowda ingilizce olarak yes yada no derdi sadece ama yapmadigi instance/raid kalmamıştır :D.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bi ara herkes combatı bırakmıştı şehir düzenlemeleri şehirdeki evleri düzenleme falan yapıldı hep bide yenge baskısından dolayı afk olanlar paso sdfsdgklşdfhm neyse
O zaman şimdi yapılacak güzel bişey şöyle bişey olur :
açılacak guildler belirlensin ve stickyler olarak guild düzenlemesi şimdiden gerçekleştirilsin şimdiden yapılmassa son güne aksar vs.vs
bugünün işini yarına bırakma!
sizin fikirleriniz?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...