Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ODTÜ'den önemli buluş

oper

Öne çıkan mesajlar

Orta Doğu Teknik Üniversiteli (ODTÜ) araştırmacılar, yerli kaynaklarla gemi, uçak, helikopter, denizaltı gibi araçların radarda görünmesini engelleyecek radar soğurucu özel kaplamalar geliştirdi.

ODTÜ Kimya Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Levent Toppare, geliştirdikleri malzemelerle ilgili bilgi verdi.

Bu kaplamaların araçların radara yakalanma olasılığını binde 1'e düşürdüğünü belirten Prof. Toppare, Simge Tarkuç ve Funda Özyurt�tan oluşan çalışma grubunun görünmezliği sağlayan malzemeyi tamamen kendi imkánlarıyla ürettiklerini açıkladı. Prof. Toppare, geliştirdikleri kaplama malzemelerle ilgili olarak şu bilgileri verdi:

"Geliştirdiğimiz malzemeler en fazla iki milimetre kalınlıkta olup uygulandıkları platformlar üzerine minimum ağırlık katmaktadır. Bu malzemeler sadece ısıya değil, çıplak aleve de dayanaklı oldukları için hiçbir koşul altında alev almamaktadır. Bütün bunlara ek olarak bu malzemelerin üretimi için gerekli olan tüm girdiler ülke içinden sağlanabilmekte olup yurt dışına bağımlılık gerektirmemektedir."
Sosyal ağlarda paylaş

günümüzde radara yakalanmayan tek uçak hala amerikalıların elinde ve bu ucak 50 yılı aşkındır amerikanın elinde.
başka ülkelerde bu tarz uçaklarlar(hayalet)üretilmediğini geçen bir belgeselde söylemişlerdi.
ki bu teknolojiyi türkiyede seri üretime geçirirler ve kendi savaş silahlarmız için kullanırsak imba.
Sosyal ağlarda paylaş

ya 2 3 yıl önce ceviz kabuğunda izlemiştim 2 bilim insanı çıkmıştı yeni buluştan bahsediyolardı bi bu radara yakalanmayı önleyen boya yada kaplama birde askerlerin gözlük gibi takacağı koşarken bile önündeki belli bi mesafedeki belli derinlikteki mayını görebilen gözlük tarzı bi alet.
bu gözlüğün kaç metre derini ve kaç metre ilerdeki mayını algıladığını hatırlayamıyorum yıllar geçtide hala ses seda yok devlet uyuyo galiba.
Sosyal ağlarda paylaş

uçak radara yakalanmayan bir uçakken nasıl olurda diğer ülkelerin bu uçağa sahip olmadığından emin olabiliriz ki? :) belki söylenmiyor? ben olsam bende sölemem
+
bi kaç yıl önce bu uçaklardan birisi çin de düşmüştü uçağın parçalarından çinlilerin tırtıkladığı bariz ortada, amerika uçağı imha ettirdi ancak dediğim gibi içinden bişeyler çalmadılarsa çinliler çok şaşarım :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...