Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sağlık sistemi.. Lanet olsun.. !

Maddog35

Öne çıkan mesajlar

matama valla yanlış anladın ya :S ben ne doktorlara yüklendim nede kişilere... sisteme yüklendim.. Emin ol orda benim duydugumu amcanın o sesini duysaydın sende nefret ederdin anda içinde bulundugun durumdan :S .. kusura bakma kırdıysak içine dokuyduysa ama kötü bir niyetim yok emin ol :S
Sosyal ağlarda paylaş

-Wissy said:
Butun avukatlar serefsizdir. Anasi babasi avukat olanlar alinmasin.

aslında bu ad hominem bi tavır. keza ilk cümle
Maddog35 said:
(ha hepsi şerefsiz değil ebette ama çoğu öyle malesef).

şeklinde yazılmış. "hepsi böyledir" gibi bi yargı içermiyor. kişisel görüş bildirilmiş. yazan kişinin gördüğü doktorlar içerisindeki "çürük" yüzdesi yüksek olabilir ve bunu da göz önüne alarak düşüncesini yansıtmış ama diğer yandan. bütün avukatlar doğrudan bir grubu zan altında bırakıyor.

ayrıca operin yazmış olduğunda ise kısmi bir alıntılama mevcut. yazılanın hemen altında
oper said:
(ha hepsi şerefsiz değil ebette ama çoğu öyle malesef).

şeklinde bir parantez içi bilgisi de mevcut.. (tabii alıntı üzerinde anlamı bozan kesme de intihale giriyor olsa gerek. bu da böle bi ek bilgi olsun.. hede ve hödö)

o değil de edi ile büdü var idi.. ne oldu onlara?
Sosyal ağlarda paylaş

yazdıklarımı nasıl anlamak istiyorsanız öyle anlıyorsunuz, sanırım amacınız tartışma, gerginlik yaratmak. ben dedim ki orda
her doktor öyle değil, öyleleri için söylüyorum, annesi babası doktor olanlar da o açıdan alınmasın dedim.ama annesi babası doktor olan adam kalktı alındı. ne anlam çıkar şimdi burdan? benim de annem babam olmasa da akrabam var doktor olan. allah allah yaaa. okuma yazma bile bilmiyo demek ki bazıları, ya da lisede falan türkçe dersi görmemiş ki okuduğunu anlamıyo.
Sosyal ağlarda paylaş

Saglik sistemimiz gercekten berbat.Eger bir tanidik veya yeteri miktarda paraniz yoksa yandiniz.Bi kere babamla Hastanede tomografi yada ultrason gibi bisey icin iste 3 saat bekledik sonra 3 ay sonraya gun verdiler...Bizde ''OHA'' diyip ozel hastaneye gittik.Adam gibi yaptirdik isimizi paramiz ile.Su devirde saglik sorunu olupta parasi olmayanlara cok aciyorum harbiden...
Sosyal ağlarda paylaş

Afedersiniz ama bunlar daha başlangıç.İlerde her tür kronik hastalık için ilaçlarını insanlar kendileri ödemeye başlayacak,zorunda bırakılacak.Niçin çünkü devlet(hükümet de diyebiliriz aslında) topu sağlık sigortalarına atıyor,sigorta yapacak olan şirketler de -haliyle- karlarına bakıyor.Sigorta yapacak olan adam sen ölene kadar almak zorunda olduğun ilaçları niye ödesin?Kar edemez ki.Kronik hastalık dediklerim de öyle çok uzak şeyler değil,şeker hastalığı,kanser,belki kolesterol ve tansiyon ilaçları,anti alerjik ilaçlar ve dahası...
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:
polis, öğretmen, avukat, doktor, milletvekili beşlisini sevmemedim ben.. kendi çıkarları için binbir takla atan ego yığını sayısı bu mesleklerde yüzde olarak daha fazla sanki.. bence tabii..

"Devlete işiniz düşmesin"e varmış bu. Acı ama gerçek.

Yapabileceğim tek tavsiye, stresten, ağır sorumluluktan, karmaşık insan ilişkilerinden olabildiğince kaçınmanız yönünde olacak. Bunlar, insanı yıpratan ve hasta eden şeyler.

Kişisel önlemler:

Mümkün olduğunca az bürokrasi (evlilik, sözleşmeler vs den kaçınmak)

Mahkemelik/Karakolluk bir olaya bulaşmamak.

Huzurumu bozmaya çalışan insanlardan uzak durmak.

Örnekler çoğaltılabilir.

Eğitim sürecini pas geçiyorum. Kısmetse lisans eğitimi sonrası akademik hayatımı sona erdirmeyi planlıyorum. Bölüm çapında çok büyük bir vizyon değişikliği olmazsa tabi.

İdealler güzeldir ama gerçekten de kopmamak lazım. Bu ülke bu durumuyla, gelecek nesilleri "hiç" hak etmiyor. Çok büyük bir bilinç dalgası oluşup da olumlu bir süreç başlamadıkça böyle kalmaya devam edecek.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi sinirmizi attıktan sonra başlıyoruz anlatmaya.

babam kadın doğum doktoru, allaha şükür durumumuz iyi ama muayenehane olduğu için. muayenehaneler yakında kapatılıyor, doktor maaşları gecikmeli veriliyor, bu bir

Babam nöbetçi olursa gecede 7-8 ameliyata giriyor ki bilmeyenler için söyleyeyim kadın doğum ameliyatları sadece sizin pis pis sırıtırken düşündüğünüz şekilde değildir, çok büyük operasyonlardır. Babamın yaşı 50 bu 2.

Nöbetçi olduğu gece başına çok komik bir rakam alıyor, tam bilmiyorum ama bir kaç yıl önce 20 milyon tarzı birşeydi.

Bu kadar bile çalışmayan bir kadın doğumcu Amerikada yılda en az 1 milyon dolar kazanıyor. Babam 1 milyon dolar kazansaydı sanırım ben burada kendini bilmezleri adam etmeye çalışıyor olmazdım.

Bu kadar örneğin üzerine hala eğer "şerefsiz doktorlar" , "iki şık şık bir tık tık ooh gelsin para" diyebilecekseniz gerçekten helal olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

valla siz tartışadurun ailemle durumu paylaşıp amcaya ulaşmaya karar verdim.. en azından bu pisliğin içinde ben güzel bişey yapabilirim çabası içindeyim.. En çok zoruma giden herşeyin güllük gülistanlık gösterilmesi.. İnsanların kandırılması.. Kürsüye çıkıp şunu şöyle yaptık bunu böyle yaptık diyipde binlerce insanın gözünün boyanması.

İnş ulaşabilirim hastaneden rica edicem bakalım.. Benden 1 önce kayıdı yapılan hastanın kaydını verirlermi acaba ? :S
Sosyal ağlarda paylaş

Valla helal olsun maddog ne diyelim.Tebrik ediyorum.

Unutmadan,doktorlar genel ortalamaya göre yine iyi kazanıyor.Ayrıca bahseden arkadaşların çoğu "iki tık tık,bi fış ooh doktorların hepsi şefersiz" diye bahsetmiyo.Bi çoğu şerefsiz ama elbet iyi olanlarıda var diyo.Kişisel bi mevzu yok yani bukadar alınganlık bi durumda oluşmamalı diye düşünüyorum.Bi doktorun maaşı en nihayetinde hem asgari maaştan hemde bi memurun maaşından kat be kat fazla.Netice olarak buadam yetinemiyosa vardır bu işte bişey ozaman.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...