Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Emo Rock ?

Atoyo

Öne çıkan mesajlar

''Solonor''Affet beni, blues'dan jazz'a , Metal'den Rock'a, Mozart'tan Beethoven'a aklına baya bi gelecek müzik türü dinlerim,ama müzik konusunda yanlış anlamışsın beni... Sadece EMO lardan tiksiniorm ve nefret ediorm.(Bunun bir nedenide modada oturmam ve dewamlı artist artist kapımın öününde bira içip bağırmaları... Sıkıldım onları baltayla kovalamaktan:))BullDog'a sorun ewimdeki cephaneliğini...
Sosyal ağlarda paylaş

-Cleglaw- said:
bende öyleyim herhalde. marduk geliyor ve gitmek istiyorum mesela ben. black metal yani sen gdüşün neler neler takip ediyorum dinliyorum falan. neyse tartışılcak bi yanı kalmadı bunun, ben eskileride hala tutkuyla açıp dinliyorum saatlerce, sen bişeyleri anmak için 2 parça açıyosun anladığım.aramızda bir fark varsa oda senin tutkunu kaybetmen bana kalırsa wissy.olayı eskiler yeniler diye ayrım yapmaya taşıyan ben değilim...

Bence olay eski-yeni ayrımından ziyade "en"leri bulmuş olmak-olmamak arasında.
En iyi x'i bulmuş adam, neden alternatif sunulduğunda beğensin ki. Ona göre en iyi x.
Buna kılım ben işte, en iyi diye bir şey olmaz arkadaşım müzikte. Devamlı birileri şarkı yazıyor, yeni gruplar kuruluyor, bilmem kaç saniyede bir 4-5 yaşında bir çocuk eline ilk kez gitar alıyor mesela. Nerden bileceğiz o veletlerden birinin bir gün gelip cimiyi sollamayacağını.
Ha bu cimiyi tahtından eder mi, hayır. Ama aradaki fark bir tarafın CİMİ KRAL LAN O VELET ÇUKULATA YESİN diyecek olması, diğer tarafın aa iyiymiş diye dinleyecek olması. Yoksa her taraf cimiyi de dinliyor.
Bu sefer anlatabilmiş olmam lazım.
Ha denecek sana ne adam ne dinliyor. Evet bana ne, kim ne isterse dinlesin. Ama benim dinlediğimi saçma sapan argümanlarla ezmeye çalışırsa çok pis laflar hazırlarım ben. Ne dinliyorunda değilim yani, laf sokmaya çalışmasınlar.
Mesela Pink Floyd'dan bayan ölsün diyenler çıkmasın, onun gibi. Sanki ben pf'dan baydım diye racır uyku uyuyamıyor anasını satayım.
Sosyal ağlarda paylaş

Ashauntion said:
''Solonor''Affet beni, blues'dan jazz'a , Metal'den Rock'a, Mozart'tan Beethoven'a aklına baya bi gelecek müzik türü dinlerim,ama müzik konusunda yanlış anlamışsın beni... Sadece EMO lardan tiksiniorm ve nefret ediorm.(Bunun bir nedenide modada oturmam ve dewamlı artist artist kapımın öününde bira içip bağırmaları... Sıkıldım onları baltayla kovalamaktan:))BullDog'a sorun ewimdeki cephaneliğini...

ya bu konudaki görüşüm için=)
tıkla lütfen =)
Sosyal ağlarda paylaş

-Wissy said:
Krallar da zamani gelince tahtlari prenslerine veriyorlar Emre.

Burdaki prenslerde Emo oluyor, haha (bkz: prens vokal)

Solonor said:
şu ne kadar dinledin emo bilmiyorum ama, emoların en iyi yaptığı şey davul yaratıcılığıdır. gitarlar bişey yapmaz kabul ediyorum, şarkılar 3 akor üstüne döner, buna da kabul. ancak vokal ve bateri uyumu o kadar iyidir, vokal melodileri o kadar catchy dir ve baterinin geçişleri o kadar akıllıcadır ki, dinlemek istersin. tıpkı gary moore un davulları olduğu gibi, bir emo grubunun da (kaliteli olanlarını düşünelim mesela bir Fall out boy veya bir Panic at the disco) gitara önem vermesinin mantıksız olduğunu düşünüyorum.

Ya tabiki... Okadar aksak ve süper bi tarzı varki emo da, Oha diyorsunuz.

Mesela örnek vericek olursak, Saosin in bateristi kesinlikle harika ötesi bi bateri çalışı var.Adam okadar aksak ve süper uyum sağlıyorki, inanamazsınız.

Ayrıca gitarlara da kötü demişsiniz, ki en güzel gitar kullanışı bence emo da.Akor demişsinizde, Emo da Gitar zaten ritim yapar.1 gitar ritim 1 gitar daima melodi yaratır.Bass kendi kafasına göre, Kel alakada gidebilir ritimde gidebilir, Kendi kafasına göre solo bile atabilir.Bateri zaten ap ayrı bişeydir.Tamamen kopuşdur.Zaten eğer Livelerini izlerseniz hepsinin kafa kıyak, delirerek çalarlar : ) Emo çalacak olan müzisyenler zaten enstruman kontrolleri falan da çok sağlamdır.

Buna en güzel örnek : http://www.youtube.com/watch?v=h15E4iXY5XE Dakika : 2:10 dan 2: 15 e kadar sadece bateristi izleyin nası bi hayvanlık yaptığını görün.Öyle laf atıyorsunuzda hehe.

Saosin kral ya.
Sosyal ağlarda paylaş

hahaha abi o ne berbat grup afedersin ama bu akdar geniş yelpazeli bi müzik zevkim var her tür müzikten sevdiğim var flaan diyorum emo hep istisna. bilakis uyuz oldum harketlerine falan. yapmayın allahaşkına bi müziğe bakın bide hareketlerine /:

ayrıca iyi çalımıyorlar. abimden dinliyorum davul ritimleride hep aynı yaratıcı bi bok yok. catchy olabilir ama hepsi o kadar yani bi sürü grup dinle şarkı dinle ritimler bellidir aynıdır şaşırtmaz adamı. jazz, metal gibi türlerin yanında en az emek harcananı olarak kalıyor üzügünüm ama gerçekler bunlar yani emoda kaliteli bi enstrumana rastlamadım ben. basit çalmaya karşımısın dersen hayır değilim. nirvana severim-dinlerim. ne biliyim ya bana hiç ama hiç samimi falan gelmiyor kurt cobainden vs vs den sonra şu hareketleri bunların.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...