Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ultima Online

spompas

Öne çıkan mesajlar

uo aşırı sevdigim bi oyundu ben uo oynadıktan sonra başka hiç bir oyunu beyenmemiştim uo sayesınde 2 yıl okulda devamsızlık yaptım kaldım ve sonra dedımkı bı at 2 kılıc bı tower için niye gerçek hayatımı mafediyorum bıraktım uzun süre girmedim falan sonra yıne oynadım acayip insanı saran bi oyun ama nasıl sardıgını anlamıyorsun
*ultima online hayat offline*
Sosyal ağlarda paylaş

buraya çok eskiden üye oldum
bütün kızlarla daha yakın ilişki içine girdim
saçlarımı daha iyi taramasını öğrendim
gözlük kullanmıyorum lenste
ultima onlinede yapabildiğim kadar isim yaptım 5sene gece gündüz oynadım
her türlü arkadaş sitesine üye oldum
hertürlü konserlerde gece gündüz bulunmaya çalıştım
yapa bildiklerimin hepsini yaptım

dememkki sorun sanal dünyada değilmiş ne bilem böyle sıralayasım geldi herşeyi
Sosyal ağlarda paylaş

Daesu said:
spompas said:
vee asıl olay bunlardan sonra patladi sabah kalktım sifremi girdim jaile sokuldum cebime book bırakip icine mesaj yazdıklarini gördüm içinde
-sayın üyemiz nickname iniz bir komut adi oldugu icin değiştirmeniz gerekmektedir eğer bunu okuduysaniz derhal gm e page atin...
gm çağırdım durumu anlatti bana ve bana zamanının olmadiğini söyledi hemen bir nick bulmami ifade etti nickimi değişirtirdim ve artık oyunda sadece sahip oldugum sadece skillerim ve paramdi yanlızdım kimse tanimiyordu pk lara ben root ben root diyene kadar beni kesiolardi cok gücüme gitti ve tekrar ağlayarak oyuna veda ettim.

bu kısımlar cok dramatikmiş harbiden
yada trajikomik

mauhhaahu harbi ya
Sosyal ağlarda paylaş

12 yaşımda başladım bende uo ya, ablam ve babam sayesinden commadore 64 ten tut zamanının bütün konsollarını oynadım. Diablo 2 oynadım gece gündüz hiç durmadan. Bana item veren insanlarla arkadaş oldum, ankaradan çıktılar. Dedik sürekli Diablo ekranından olmuyor bi ara buluşalım birşeyler yapalım. Çıktık, sinemaya gittik, gezdik tozduk(13-14 yaşlarımdayım bunu yaparken barlarda dolaşmadım,parklarda,futbol sahalarında,lunapark vs...). Bir tanesi öss ye girip odtüyü kazandı, kendisi bana uo yu veren kişidir. Bana osideki 2. acc nu verdi beraber oynadık, oyunun sayılı iyi guildlerine girdik çıktık, sabah başlayıp ertesi sabah bıraktığımız günler oldu. Çok iyi arkadaşlar edindim uo sayesinde, çokta beddua yemişimdir. UO sayesinde tanıştığım çoğu insan şimdi dostum dediğim herifler. Hiç bir zaman derslerimi ihmal etmedim ne birinci oldum ne sonuncu(gerçi fizkte çok iyidim hep:P) Beraber internet kafeye gidip aoe2 starcraft cs oynadık, ama her seferinde 4-5 saaten sonra çıkıp sinemaya gitmesini, yemek yemesini eğlenmesini bildik. Ilk kız arkadaşım internet kafeye sürekli gelen ve çok deli starcraft oynıyan bir kız oldu. Beraber oynadık, beraber eğlendik, hiç sıkılmadık, pişmanda olmadık. Çıkan her mmorpg yi denedim, nerdeyse hepsini oynadım hiç bir zaman sosyal hayatımı kötü etkilemediler tam tersine geliştirdiler.
Şimdi universitedeyim fizik okuyorum bir kaç seneyede elektronik mühendisi olucam inşallah, hayatımdan memnunum. Ne zaman buluşsak eski arkadaşlarla uo oynadığımız günleri, nasıl bridge köprüsünü 5vs20 kişiye karşı savunduğumuzu, diablo 2 de kastığımız karakterleri, swg de badge toplamak için yaptığımız şapşallıkları hatırlar güleriz.
Bir oyun için ne ağladım ne sinir yaptım(gerçi war3 te grom kendini feda ettiği zaman duygulanmıştım biraz^^), oynadığım oyunlardan her zaman birşeyler öğrenmeye çalıştım zaman kaybı olmalarını engellemek için. Herşey kişinin kendisinde biter bana sorarsanız, oyunları, internet kafeleri suçlamamak lazım. Ailelere gelirsek, evet suçlanabilirler ama çocukların oyunlar içinde gömülmemeleri için bilgisayarlarına el koymadıkları yada internet kafeye gitmesin diye harçlık vermeyi kesmedikleri için değil, açık açık düzgün bir şekilde zamanında konuşmadıkları için, oyunların gerçek hayatla karıştırılmaması gerektiğini söylemedikleri için yada mantıklı bir şekilde zararlarını anlatmadıkları için.
Oyunlar karşısında saatler harcadım, bazen tek başıma bazen birçok arkadaşımla beraber, pişmanmıyım değilim çünkü benim şu anda olduğum yere gelmemde onlarında büyük bir payı oldu, tekrar çocuk olsam aynı şeyleri yaparım, tek farkı yaptığım hatalardan ders almış olmam ve yinelememem olur.

dip not: Göz bozulması genetik bir faktördür, bilgisayarı pek suçlamamak lazım. Ayrıca kambur oluşmasıda bilgisayar karşısında düzgün oturursan imkansız olan birşey.
Sosyal ağlarda paylaş

Britain olcaktı dalgınlık^^. Online oyunlarla sosyal olunmuyorsa baya bi hayali arkadaşım var demektir :) Hah tabi haklısınız sadece online oyun oynıyarak insan kendine bir sosyal hayat kuramaz ama bana kalırsa sosyal hayatı azda güçlendiren faktörlerden biri. Bir arkadaşın evinde 5-6 kişi toplanıp, sabah kadar bilgisayar başında sohbet edip içkilerimizi içip diablo 2yi baştan sona bitirmek sosyal bir aktivite değil de nedir. Belki ben çok daha farklı yaşadığım için olayları böyle, bi oyun karşısında sadece onu tüketmek için durmak aptallık olur.
Sosyal ağlarda paylaş

uo ya başlamadan önce gözlerim 2numara flndı bide asosyaldim
uo oynadım yıllarca bi baktım gözler 3.5 numara olmuş feci asosyalim.
uo'yu bıraktım başka işler yaptım şimdi bi bakiom gözler 5 numara olmuş asosyallik benim için yeterli bi tanım değil üstüne yazılım mühendisliği okuyorum.

napmalıyım?
camdan aşşağı atlamalıyım.
Sosyal ağlarda paylaş

2003'ten beri bende UO oynuyorum ama hiçbir zaman bu denilenler kadar olmadı.

Sadece UO'da değil son 1 yıl içinde çıkan mmorpgler dışında neredeyse tüm meşhur mmorpgleri de oynadım,hiçbirinde böyle olmadı.

Kız arkadaşım da oldu,sosyal yaşamıma da devam ettim,borçta hiç takmadım.Her seferinde de gayet güzel karakterlere sahip oldum,asosyal olup kasmadan serverların en zenginlerinden vs. de olduğum zamanlarda olurdu.

Yani kişiden kişiye değişir mi bilmiyorum ama milletin abarttığı kadar değil bu olay.İrade diyelim geçelim :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...