Alcadras Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Yahu zor mu kavraması yoksa ben mi salağım? Anlamadım olayı bir türlü. Habire türev alıyoruz tamam ama mantığı kapamadım. Hadi iktisatçılar :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Neden bilmiyorum ama fonksiyonun ikinci türevi ile alakalı olduğunu hisettim. edit: Pek değilmiş ingilizcen var ise http://en.wikipedia.org/wiki/Elasticity_%28economics%29 edit2: bu da türkçesi ama ingilizcesi yanında solda sıfır kalmış işini görmez http://tr.wikipedia.org/wiki/Elastikiyet_%28Ekonomi%29 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alcadras Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Pek bir şey anlamadım yahu. :) Bir tek price elasticity of demand'in nasıl bulunduğunu biliyorum. o da miktardaki yüzde değişimin fiyattaki yüzde değişimine oranı. ama işin içine türev falan soktu hoca. şimdi bu olay, fiyatı değiştirdiğimizde talebin ne kadar artacağını anlama olayıdır değil mi? araya sonra Qd=a-bP olayları falan giriyor.:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 türevi falan boşver sen, yüzde değişimleri kullan, mesela ekmek fiyatındaki değişimin talep esnekliği çok düşüktür. niye? ekmek illaki alınacak bşidir. ama misal midye kabuğundan yapılmış uzaktan kumanda kılıfının fiyatındaki değişimin talep esnekliği yüksektir. esnektir yani, fiyatı artırırsan alıcı "eeh almıom ozmn banne" der. böle bşi yani. türevi de hoca sorarsa sınavda onu bana yonlendir ben bi görüşeyim onunla (: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 bu elastikiyet talep esnekliğimi oluyo ? öleyse biliyom ben onu (:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Kasım 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2007 direk esneklik işte, (o sigma olsun) oB/oA tarzı bir formülü var şu an tam hatırlamıyorum ama gayet basit bir konu. Formülünü ezberleyip, 1 olduğu 1den küçük olduğu, büyük olduğu durumları falan öğren (yorumlamasını) yeter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alcadras Mesaj tarihi: Kasım 13, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2007 verdiği review sorularında türevli sorular var. onlardan sorucak midterm'de sayısal sorular arasında. :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar