Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mage Talent

maxrep

Öne çıkan mesajlar

freemoon said:
Hiç bir frost mage bosslarda frostun defansive özelliklerinden yararlanmaz. Yok shield yok ice armor vs hepsi yalan. Hiçbir bossta üstümde bunları bulundurmam çünkü boss sana döndümü seni bunlar kurtarmıyor resmen mana israfı, hele boss fightta iceblocka ihtiyaç duyuyorsa zaten birdaha raide almıyoruz o arkadaşı

şakamısın, bir gruul bir magthta nebılım sscde vs tonla yer var her an dmg yiyebilecegin ve buda demek oluyorki raid healerların işini zorlastıracaksın. tanklara meleelere yogunlasmak yerıne,sırf sen mananı adam gibi idare edemiyorsun diye dönüp seni heallayacaklar.. oda güzel. shield boss sana döndüğünde seni kurtarsın diye değil zaten ki 1k-2k absorbla böyle birşey hayal. önemli olan bossun tanklar dışında kalan kişilere attığı secondary skillerini geçiştirebilmek.

pre-tbc dungeonlarda sırf yerinde zamanında iceblock kullanarak dpsını arttırabılecegın tonla boss sayabılırım. tbc bosslarda pre-tbc kadar olmasada küçük örnekler mevcut. (raid debufflayan bosslar düşün, belli bir debuff sayısını geçtiğinde hayvani dmg yedigin icin line of sighta sıgınman gereken, burda yerinde kullanılan düzenli iceblocklar, saklanıp debuff timerın bıtmesını beklemeden uzerını temızleyıp damage devam etmen anlamına gelir. tbcde bu kadar bariz kullanılan fightlar yoktu ama utility olarak benzerleri mevcuttu)

yani sen cıkıp dıorsan ki frostum ama iceblocksuz shieldsız oynarım, kusura bakmada buna gülerler. sırf frostbolt atarakmı oynanıyr bu mage?
Sosyal ağlarda paylaş

Grullda tek damage yemeden bitirdiğim gün sayısı sayılamayacak kadar çoktur. Dahası raid healer olarak ayarladığımız bir priestin düşük rank bir renew atarak herkezi çok rahat ayakta tutabiliyorken, üstelik fire mageler bu özelliklere sahip değilken problem yaratmıyorken, frost sırf shieldi var diyemi shild atacak

Dahası shild atmak mana kadar zaman kaybı aynı zamanda, zaten frost mageim diye geçinen adamlar bunun için eziliyor firelar karşısında. Oynamayı bilemeyen adamı ölüyor diye frost yapıyorsunuz sonra adam zamanının yarısını shild-bandage-ice block kullanarak geçiriyor

Bizim guillde void dahil hiçbir bossda range olarak bandage atamassınız, yasaktır. Healerlar TBC öncesi healerı değil artık, mana sorunları yok denecek kadar az 20 dakikalık bir savaşı bile kaldıracak durumdalar ama bosslar 10 dakka sonra enrage oluyor. Yani tek salise dps kesemessiniz. Lurkerda boss Spouta başlarken suya girip non stop castinize devam etmelisiniz, ve çıkar çıkmada hala cast yapıyor olmalısınız. Healarlara en büyük yardımınız bossu daha hızlı keserek olur. Yoksa orda bir renewle full hp olabilecekken yok ice barrier, yok mana shield, yok bandage yapıp dpsinizi düşürseniz birdaha raid kapısında bekler durursunuzki officer sizi içeri alsın.
Sosyal ağlarda paylaş

FreEmoon said:
Lurkerda boss Spouta başlarken suya girip non stop castinize devam etmelisiniz, ve çıkar çıkmada hala cast yapıyor olmalısınız. Healarlara en büyük yardımınız bossu daha hızlı keserek olur. Yoksa orda bir renewle full hp olabilecekken yok ice barrier, yok mana shield, yok bandage yapıp dpsinizi düşürseniz birdaha raid kapısında bekler durursunuzki officer sizi içeri alsın.

o spoutta bide reverse-blink atmayı dene bakalım, line of sightsız dpse devam etmek nasıl oluyor lurkerda.

almasını beklediğim bir officer şükür olmadı şimdiye kadar, şimdiden sonrada olmaz
Sosyal ağlarda paylaş

SSC-lurker ve The EyE-Void daha geride bişey kalmadı tabi. Full türk guildi olunca progres malesef anca bu hızda ilerliyor. Yok ramazan hadi 25 manlere ara, yok bayram ara yok okul açıldı sadece hafta sonu vs.vs. İnsanın guildinde düzenli raid yapan 17-18 kişi olunca, sürekli 23-24 kişi toplanmakla bu kadar oluyor.

SSC de lurker sonrası denemelerimiz devam ediyorda girebilirsek. Hele birde 2.3 geldi şimdi haftada 2-3 gün full zul-amandayız demek bu.

@raistlinthewiz

Senin blinkin manasından ve telekomun lag spikından haberin varmı? Hem ne Losu bu? adalardan herhangi birinden ileri bir adım atıp suya düşersen los falan olmadan castine devam edebilirsin. Sonrada geriye sıplayıp adaya çıkıp toplamda 1-1.5 saniye kaybıyla full nukersin.
Sosyal ağlarda paylaş

Şöyle bir nacizhane tavsiyede bulunayım o zaman, TBC RaidContent (içerik) temizlediğinde konuşalım, hasar almayan, Iceblock / Iceshield kullanmayan mage olayını, ne dersin? :)

Void Reaver ve Lurker hakkında konuşuyorsun şu anda, bu expansion gelmeden Naxxramax çıktıktan sonra BWL'de Nefarian bile kesmemiş bir mage'in söylediklerine eşit.
Sosyal ağlarda paylaş

@Gangren
Fire magelerde ne zamandır ice block ve shield var. Onlar nasıl yapıyorsa frostta aynı şekilde yapar bunu konuşmak için illa yapmak gerekmiyor. Tüm fightları yeterince izledim ve bu tarz bir korunmayı zorunlu kılan boss yok gibi bişey (belki aların metoru o kadarki zaten ondada herkez bu korunma için frost oluyor, özel bir durum değil orda shild kullanmak) Yoksa fire magelere bu tarz bir koruma verildide benimmi haberim yok.

Bide şöyle bişey var bu tarz "yapta gel" cevabı çok kaçamak oluyor :D. Bu ben taaaaa zamanında "paladin SSC-The Eye da tanklıyacak hijalda tanklıyacak" dediğimde bana git önce yapta sonra konuş diyenlere benziyor. Sonuçta bu oyun kompilike olaylar üzerine kurulu değil skiller orda, ne yapabileceğin kapasiten statların belli, herşey matemetai sınırları ile çevrili. Görmek için yapmak değil düşünmek yetiyor. Olmadığını ispatlamak için gösteye gerek olmadığı mantıklı açıklamaların yettiği gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

sizin su healerlari bizim guilde transfer edelim ya ne mubarek adamlarmis 7 tane healer 18 adami healliyo 2 tanesi tank hemde millet bandaj bile kullanmiyo kullananida guildden cikariosunuz. bende istiyorum ole raid consumable harcamadan bitireyim bir gun :D

neyse konudan sapmadan level atlarken 58 e kadar fire git bence sonra frosta donersin. 70 te deep arcane yapip heroic falan badgelerle ustunu basini topla sonra craft yapip fire`a don. yada deep frost yapip pvp itemi topla

ayrica son bir tavsiyem var kimseyi dinleme kendin takil :) ilerde fantazi talent speccleri falan yaparsin hepsinin teker teker ne kadar yararli olduguna bakarsin falan filan..
Sosyal ağlarda paylaş

FreEmoon said:

@raistlinthewiz

Senin blinkin manasından ve telekomun lag spikından haberin varmı? Hem ne Losu bu? adalardan herhangi birinden ileri bir adım atıp suya düşersen los falan olmadan castine devam edebilirsin. Sonrada geriye sıplayıp adaya çıkıp toplamda 1-1.5 saniye kaybıyla full nukersin.

nedir senın bu mana sorunu anlayamadım. o mana bu mana hersey mana. adam sana bu skilleri vermis mananıda kısıtlamıs ki bokunu cıkarmayasın diye. o mana bu mana hersey mana demenı, manayı efektıf kullanamana baglıyorum veyada +dmg diye yeterı kadar mananın olmamasına belkıde bilemiyorum.

cok merak eddiyorum hangı skılleır kullanıyorsun bır boss fıghtta? su ana kadar gorebildigim bı frostbolt var, su mage-controllerın frost versıyonuda ısını gorur senın muhtemelen
Sosyal ağlarda paylaş

@Freemoon

Tüm fightları yeterince izlemiş olman birşey değiştirmez. O çekilen videolar, bilmemkaç deneme sonrasında, kusursuz uygulanmış taktikler.

Önemli olan senin guildinin (ki Türk guildi olduğunu söylüyorsun, bu lagspike cennetini göz önünde tut yani :)) bu taktikleri öğrenirken ve / veya uygularken nasıl davranacağı.

Fire Mageler elbet (şimdilik) Iceblock / Ice Barrier kullanmıyor ama forumlarda Fire Magelere Iceblock verilmesi için açılan başlıklar sonucu, ileriki bir patchle Iceblock trainable olacak.

Yani anlatmak istediğim, biraz daha zor bossları şahsen denedikten sonra tekrar konuşalım / tartışalım.
Burada, "aggro alanı atıyoruz" veya "şöyle keserim, şöyle geçerim, bunu yaparım" demek o kadar geçerli değil :)
Sosyal ağlarda paylaş

@Darklight1903

Sizin guild liderinizde ve onun sağ kulu heal aşığı holy priest olursa. Sizdede böyle olur. Bizde herkez görevini yapar Hp pot+HS CD de değilken damage yer yemez kullanılır. Elixir,yemek,yağ gibi bufflar kullanmak zorunludur. Sen bunları yapıp agro almadan tüm kapasitenle yüklenirken ve doğru yerde dururken genede hasar alıyorsan seni ayakta tutmakta healerların görevidir. Healerlar boş boş otursun diye yada 7 tane healer tankları tutsun diye durmaz orda. Her healer her cd dolduğunda mana pot+dark rune çeker.

Sonuçta bu oyun takım oyunudur. Sen dps isen işini düzgün yapıyorsan elbette heal alırsın. Biz zamanında 9-10 melee (tanklar dağil) voidde kestik. Herkez "imkansız yapılamaz olmaz" diye attı tuttu ama 2 priestimiz biz ayakta tutarız dedi vede tuttu. Herkez görevini layıkıyla yaptıktan sonra sorun yaşamassın. Zaten bu tarz guildlerin sorunuda budur siz healda sorun yaşarsınız biz adam sayısında vs vs.
Sosyal ağlarda paylaş

guild liderimiz heal asigi holy priest zaten. herif 150k fark atiyo herkese her combatta problem orda zaten normalde atamamasi lazim neyse konu o degil.benim sahsen arcane frost mage olarak top gordugum 2 3 combat var biri morogrim( :P ) digeri arada sirada leo , solarian ve alar (alarda toptan kasit ilk 3 falan warlocklar eziyor genelde platform degisirken kaybedilen zaman kaybinda onlarin dot`lari isliyor) yani kisacasi aoe ve melee`nin pek bir ise yaramadigi bosslar. aslinda son 1.5 senedir ole mage yardimci dps rolu ustleniyor genelde instancelarda. misal bir patchwerkte 1 kere ilk 3`u goremedim basi ceken rogue neredeyse 2ye katliyordu damage`da. cok dertliyim be.

ayrica su an ucuncu defa patchi indiriyorum bugunku raidi sabirsizlikla bekliyorum 10% tax neler farkettiricek diye. bc geldiginde kestikleri dopaklarin
Sosyal ağlarda paylaş

Gangren said:
@Freemoon
"aggro alanı atıyoruz"

Gerçekten atıyoruz, çok dayanamıyor GM miz atıyor şaka değil, belkide ondan adam sorunu yaşıyoruz :D

aKuMa said:
alar da magelerin frost olması korunmak icin degil fire immune boss oldugu icin.

Niye arcane değil? Özellikle craft fire setle arcane daha çok dps yapar.

@raistlinthewiz
Evet gemler-potlar-evo-trinketler-elemantel vd gibi dpsimi arttıran ve mana veren şeyler dışında sadece frostbolt atarım. Biraz eski ama örnek void .Buda armory guidlime ordan bakabilirsiniz.

Acil çıkmam lazım, gelince devam ederiz :D
Sosyal ağlarda paylaş

Ben Acane/fire build kullanıyorum. 850 spelldamage ile 600 min missile tick, 1100 civarı crit, AP de açıksa 1500 1500 tikliyorum. Primal kasarken çok kullanışlı.. Bosslar haricinde dungeon elitelarında fln arcane ciddi damage farkı atabiliyo. Kısa soluklu combatlarda mana çok yeese bile süper hızlı kesiyorsunuz. Arcane'den gelen %40 thrad reduce ile paladan gelen %30 birleştiğinde bile aggroyu üzerime çektiğim oluyo 5 man dungeonlarda rep kasarken. Resmen sülük gibi yapışıyosunuz mobba :) Pasif skill gibi arcane mssiles ama çok kullanışlı. (İmproved Arcane missiles şart)

Level kasarken kesinlikle tavsiye etmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

cahil adam her şeyi bildiğini sanır, diye bir laf var. aynen öyle
FreEmoon said:
Bu fire agresive, frost defansive olayıda PvP magelerin olayı. Hiç bir frost mage bosslarda frostun defansive özelliklerinden yararlanmaz. Yok shield yok ice armor vs hepsi yalan.

off gralsın.. ya kaç boss kestin de böyle atıp tutuyorsun, daha bi void ve lurker kesmişsin maşallah bt temizlemiş magelerden daha bilgili gibi atlıyorsun her cümleye. frostun defansif özelliklerini kullanacağın çok yer var. hele archimondeu hiç bir zaman göremeyeceğinden eminim ama yine de söyliyim orda senin atacağın bir ice block raidi kurtarır. başka bir sürü de örnek var aklıma gelen najentus olsun, lady vashj olsun, karathress olsun...
Freemoon said:
Hiçbir bossta üstümde bunları bulundurmam çünkü boss sana döndümü seni bunlar kurtarmıyor resmen mana israfı, hele boss fightta iceblocka ihtiyaç duyuyorsa zaten birdaha raide almıyoruz o arkadaşı, agro alan adamdan dps olmaz.

birincisi agro almaya karşı artizliğin var neden cloakunda subtlety yok. ve ice blocku sen agro alınca icine girilen bişey olarak algılıyorsan yere göğe sığdıramadığın frostu da bilmiyorsun hiç kusura bakma. komiksin.

Freemoon said:
Fire magelerde ne zamandır ice block ve shield var. Onlar nasıl yapıyorsa frostta aynı şekilde yapar bunu konuşmak için illa yapmak gerekmiyor. Tüm fightları yeterince izledim ve bu tarz bir korunmayı zorunlu kılan boss yok gibi bişey (belki aların metoru o kadarki zaten ondada herkez bu korunma için frost oluyor, özel bir durum değil orda shild kullanmak) Yoksa fire magelere bu tarz bir koruma verildide benimmi haberim yok.

yok abim fire magelere verilmedi ice block.. hakkaten tüm fightları acaip izlemişsin izlemene rağmen kafan almamış neden fire mageler, frosta respecc ediyorlar diye alar da. ve bütün fightları izlemene rağmen frostun korunmasına ihtiyacı yok insanların diyebiliyorsun ya hakkaten izlerken memet ali erbil e gözün kaydı tv de heralde.

freemoon sana diyeceğim kötü guildine giren adamlar senin guildinin ayarından daha da kötü. çünkü mantıken bi guilde bi kişi o guildden bişiyler almak için girer. 2 beden büyük geldiğin bi guilde girmezsin. o dandik fire mageleri geçip burda bütün fire mageleri tokatlıyorum 80% dpsmi yapıyorlar deme. mage hakkında inan bana sandığın kadar bilgili değilsin. tbc bitiyor abicim farkında mısın bilmem ama siz hala ssc ve tk da 1 boss kesiyorsunuz. daha 10% unu yapmamışsın tbc nin burda senden kat kat üstün oyuncularla polemiğe girebiliyorsun. sana tavsiyem bokluderenin kralı olmayı bırakıp, okyanuslara olmasa da bi göle at kendini yeni bişeyler göre biraz geliştir kendini.
Sosyal ağlarda paylaş

aaaaaaaaaaaaaa :X

bi rahat durun yaa.. bi gece sınava çalışmaya gittim girmedim, hemen kavga dövş çıkarmışsınız. ya kınayt haasına girmeyin arkadaşlar. wow bu. sistemi sistematiği belli. top dps = balance gear + skill budur. mage için söylenebilecek bir kaç kesin şey:

full fire > full frost
arcane fire > arcane frost
full arcane > full frost

PVE için.. bukadar neden kavga ediosunuz ya. -.-'

frost top dps diil cnmlarım benm bu kadar basit.

1 yıl boyunca naxa girene kadar full frost ve arcane frost oynadım. naxta fire oynadım. 60-70 arcane frost lvladım (zevk için) ve hatta gördümki fire daha kolay lvllıo (60-70 arası bile). 0-60 fire lvladım.

full frost, ful fire, full arcane, arcane/fire hybrid, arcane/frost (crit based), elemental, velhasıl her specte uzun dönemler oynadım test etim. hepsnin avantaj ve güzelliğini gördüm.

Kapuska - Kul'Tiras EU

bu benim armory linkim. benim diyen frost mage i buyur ediorum raide. (5 haftadır da raid yapmadım telekom ve sınavlar yüzünden, yani gear 5 hafta kadar eski kaldı)

mevzuyu sidik yarışına döndürmek yerine, speclerin kullanım alanları üzerinde tartışmak daha yapıcı çözümler elde etmemizi sağlar arkadaşlar.

bosstan bossa spec değişikliği gerekebilir. hangi bossta hangi spec mana/dps performansında daha iyi tartışılır. ama fire döver, frost züher. yapmayın lütfen..

artık oturduumuz yerden nuke mantıı yok. koş, hareket et, zıpla hopla, aoe yap devrindeyiz. her bossun olayı farklı. her boss için değişik max dps specleri vardır. buna gear, skill, guildin genel player seviyesi, grubundaki şaman veya shadow pri, o günkü lagın, hatta o günkü moralin yani herşey etki eder. asla stabil bi xxxx top dps aga yok mage de..

şöle sölim, hyjlal exalted yüzüğü + bt exalted trinketi + bi de sextant takıp full arcane oynarsan, frost mage 1 milyon dmg arkadan bakar,- fire mage oha noluyoz diye şaşkınlıktan afallar. proc chanceleri arcane misilles üstünde uygun kullanıp, balancelı bi crit gear ile, artı 2 parça da t5 ile fire da yalan frost da yaşan bu sistemde. e hadi şimdi ne oldu ? hani fire imbaydı hani frost döverdi. dediğim gibi bu wow. burda herşey mümkün. tek mesele en uygun spec ve en uygun şartlarda en mükemmel balance ı yaratmak. şurda bi avuç wow manyağı adamlarız. yapmayın öle birbirinize, kırmayın başkalarını lütfen. hadi seviorum hepinizi. sarılın öpüşün =)
Sosyal ağlarda paylaş

abim ortada sidik yarışı yapan az adam var zaten.. sidik yarışı yapılıyor da değil.
daha önce yazdım bir daha yazıyorum koyu koyu.
frost daha defansif fire daha agresif. yani sen firela frosta nispeten daha fazla damage yaparsın ama sen de frostla firea nispeten daha çok hayatta kalırsın. sonuçta ölünce dps yapılmıyor, frostun bazı yerlerde üstünlüğü olucaktır tabi başa baş firela kapışırsın ama fire mage frosttan daha fazla dps yapar. eğer sen fire magei geçiyorsan frostla ve benzer itemlerle o adamın talentinde geminde consumablelarında bi problem vardır slackliyordur lagıyordur... eşşektir bilmemne. taş kağıt makas gibi bütün buidler. hepsinin artısı ve eksisi var. biri en iyisi olsa her bakımdan, hangi salak diğerlerini oynardı. herkes aynı specc olurdu, dimi ama?
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...