sigisMoNd Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 dogru yere mi actim bilmiorum ama neyse wikipedia da sofistler disinda digerleri hakkinda pek bir bilgi bulamadim. felsefeyle ilgilenen bilen arkadaslar warsa bunlarin tam olarak neyi savunduklarini ne yaptiklarini anlatabilir mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wizardofoz Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Atomistler gerçeklerin gözle görülemez ve farketdilemez parçacıklardan (atomlardan) oluştuğunu savunurlar. Bu ufak parçacıklar somut olarak görip hissedebildiğimiz nesneleri oluşturur. Kısaca, herşeyin özünün bir olduğu savunulur. Bunu başka felsefeciler tutup da başka yönlere çekebiliyor, insanın özü vs. gibi tartışmalara. Ayrıca existansialist akım için de atomism önemli, çünkü nesnelerin gerçekliğini ,yani var olup olmadığını sorgulamaya itiyor insanı. Nesne yok ama onu oluşturan gözle görülmeyen ve bölünmez atomlar var gibi. Ya da sen yoksun ama seni oluşturan atomlar var. Pluralism ise Türkçe çoğulculuk. Felsefi anlamını soruyorsun varsayıyorumi keza siyasette pluralizmin ne olduğu aşikar. Felsefede çoğulculuk, gerçeğin tek olamayacağına ve pek çok gerçeğin olacağını savunur. Pluralist akım relativizmi de beraberinde getirir, tek, absolut (mutlak) bir gerçek yok, o yüzde örneğin ele alıdğın bir teoriyi pekçok farklı açıdan inceleyebilmen lazım. Aslında kelime anlamını da içinde barındırıyor, bu konuad çok geyik yapmama gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 felsefeye gıcık oluyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sigisMoNd Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Chaotic said: felsefeye gıcık oluyorum ben de nefret ediorum ama sinawi war iste. bir de almanca olunca tabi daha da bi gicik oluo. off felsefe offff:( wizardofoz saol bu arada aciklamalar icin:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Sofistler şüpheciler değil miydi? "Google it man" diyen adama uydum baktım biraz. Çok laf salatası açıklamalar var. Şüpheciler olduğuna eminim ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
St_Dreamer Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 septikler abi onlar.sofistler sophie den geliyo,bilgi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
7thBreath Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Sofistleri eski yunanda şehir şehir dolaşarak para karşılığı soylu ailelerin çocuklarına eğitim veren öğretmenler. Eminim defterden baktım asfd. Edik : Septikler doğru bilginin varlığını kabul etmeyenler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 St_Dreamer said: septikler abi onlar.sofistler sophie den geliyo,bilgi Aaa doğrudur. Bende ilk sınavından çakmıştım felsefenin zaten :D Neyse artık birkaç sene geciktik :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar