Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Arap Emperyalizmi

Çokakýllýadam

Öne çıkan mesajlar

sg-1 said:
Okuyun okutun diyorum, başka da birşey demiyorum:

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=les+croisades+vues+par+les+arabes&nr=y&pt=araplarin+gozuyle+hacli+seferleri

http://www.ideefixe.com/kitap/tanim.asp?sid=N0WWKK6KVG0GJNZKDHTK

çok teşekkür ederim. En kısa zamanda alıcam. Peki biraz pahalı olucam! Hristiyanların gözünden haçlı severlerini anlatan tavsiye lerin var mı? Tekrar teşekkürler...
Sosyal ağlarda paylaş

ombakkombak said:
O zaman hristiyan dünyasıda Yahudi emperyalizmi altında demektir. Yüzde doksanı yahudi ismi taşıyor çünkü. Kendi öz German isimlerini kaybetmişler baksana. Yahudi tanrısına tapıyorlar zaten.

Biraz paronayakça gelicek ama bütün dünya yahudi emperyalizmi altında bence.. Aynı zmnda bunca sene tarih okudunuz,Yuh yani.Türk Tarihi araplarla tanıştıktan sonra inanılmaz değişiyor.Şuanki adetlerimizin çok büyük kısmıda araplardan geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

kendi kulturumuzdende kalmis kirintilar var

misal islamda yatirdi turbeydi diye bisey yok
agaclara turbelere baglanan caputlar, olumden sonra ruhlarin insanalr arasina geri donmesi ve sevdikelrini korumasi, iklimi degsitirmek icin yapilan dualar cinci hocalar buyu bozucular vs vs vs hep shamanist kulturumuzden miras islamalsarak bir sekilde yerlerini gene bulmuslar

kolay degil komple asimile etmek

gunumuzdeki kulturumuz arapalrin tecavuzunden sonra dogan pic cocuk

o yuzden bu kadar sanci cekiyoruz
Sosyal ağlarda paylaş

Göçebe kültürler, şehirli kültürlerle karşılaştıklarında onların etkisi altında kalırlar. Bu genel-geçer bir kuraldır. Türkler doğuda Çin, Batıda Arap kültürünün etkisi altında değiştiler. Aynı şekilde Türkler Pers ve Arap kültürünün etkisi ile kendi şehir kültürlerini oluşturduktan sonra gelen Moğullarda Türk kültürü içerisinde asimile olmuşlardır. Tersi olması mümkün değildi. Ne yani ata binip otağ kurup kımız mı içelim? Kam ana'ya büyü yaptırıp, ağaca mı tapalım? Yaz-kış göç mü edelim? Ayrıca Arap kültürü dediğinizde; Pers kültürü ile Bizans kültürünün etkisi ile oluşmuştur. Bu etkileşimler olur. 1300 yıl önce olanlardan Arap emperyalizmi diye bahsediyorsanız eğer; doğrudur araplar o yıllarda büyük bir imparatorluk kurdular ve hakimiyetleri altına aldıkları kavimleri etkilediler. Özellikle Türkler ve Persler dışındakiler tamamen asimile olmuşlardır. Ben siz Arap emperyalizmi derken bugünkü gerici akımları kastediyorsunuz sanmıştım.
Sosyal ağlarda paylaş

gocebelikle alakasi yok bunun

iki kutlur karsilastigi zaman sicak soguk iliskisi vardir

nasil ilik bir suyu kara koyunca donuyorsa veya kaynar suya buz atinca cozuluyorsa kultur etkilesimleride aynen boyledir

mutlak zayif olan kultur asimile olur
kafakafaya alan kulturler birbirinle alisverise girer ekilenir
bir taraf digerinden sutun ancak ezici kultur ustunlugu yoksa karsisindakine tecavuz eder kendine benzetir ama asimile de edemez

bugun basa bela olan turban daha dogrusu tesettur geyigi antik yunanda karilarini ksikanan kocalar vasitasiyal dogmustur
romayida etkilmis ancak yayilmamamis ancak hristiyanlitkan sonra bizansda yeniden canlanmistir ve araplar tesetturu bizansdan ogrenmistir turklerde araplardan

kultur ne yazikki enine boyuna kolayca incelenip yorumlanicak bisey degildir cunki kultur hem evrenseldir hemde toplum psikolojisi ile direk baglidir

atiyorum toplumun cok sevdigi yararli bri yiyicek misal ama o ulkenin krali bunu yiyip zehirlendi
o yiyicek o toplumda ugursuz ilan edilip bir daha pisirilmiyebilir ve yemegin hicbir zarari yokken 500 yil sonra bile halk sebebini bilmesede oyle ogrendigi icin o yemegi yemiyebilir ve bu o toplumun kulturu olur

yada atiyorum mo 300 yilinda hebehube kavmi vardir bunlar sonbaharda biyerden biyere yolculuk ederken baslarina bir felaket gelir ve sonbaharda yolculuk o gunden sonra ugursuz sayilir
ancak bakarsin o toplum kendi dinini gelistirir ve o dindede sonbaharda yolculuk yapmayin lafi cikar ve 1000 yil gecer bu din yayilir ancak insanalr olayi bilmesede sonbaharda yolculuk yapmaz din kurali diye

buna en guzel ornek hac ziyaretidir
peygamber mekke ye girip islami yaymak istiyor ancak mekkelielrin yegane gecim kaynagi olan ticaret kabedeki putlarin ziyareti icin gelen putperestler tarafidnan canli kaliyor

ancak islam putlara inanmiyor ve islamin mekkede kabul edilmesi demek bu ticaretin sonlanicagi sehrin onemini yitiricegi demek
hemen peygamber hac ziyareti cozumunu bulup bu gelenegi islam in icine aliyor boylece mekkeliler fazla itiraz edemiyorlar islama

ki o zaman mekkelileri hos tutmak icin dine sokulmus olan bu hac ziyareti bugun bile bir furya halinde devam ediyor

hadi eskiden bir defa yapilir hacca cikan kisi dunyayi gorur gelir oturdugu yerdeki herkesden daha cok yer gezip daha cok olay gordugu icin saygi ile karsilanirdi

oysa bugun adam ucaga biniyor tik mekkede iniyor bir hafta kalip geliyor haci oluyor oysa yaptigi isin tek faydasi araplara bol miktar para birakmak filan
Sosyal ağlarda paylaş

ya sanırım herkez hem fikir gibi arap emperyalizmi biz T.C. devletini baya kötü etkiliyor.

ama şunları unutmuyormusunuz kandil ler bir arap hurafesi değil osman devletinin hurafeleridir

osmanli devleti padişahlar her biri birer halife idi ve arap kültürünün temellerini oluşturum bir çok görüş ve yaşantı biçimi osmanlıdan almışlar.

Şu anda T.C. arap emperyalizminin konuşmasının tek nedeni Akp zamanında gelen ve halen gelmekte olan arap şehleridir. Bence hükümet değiştiginde arap emperyalizmi diye birşey kalmıyacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Mawiman iyi güzel söylüyorsun da , şimdi AKP nin arap şeyhleri ile görüşmesini gene şeriatçilik vs. ile dillendiriyor muhalefet , adı üstünde muhalefet.

Muhalefete kalırsa ne ABD ne AB e doğuya ve güneye de hayır diyorlar. Peki Türkiye hangi bölge ile yakınlaşacak muhalefetin bizim bilmediğimiz uzaylı müttefiklerimi var onlarımı bekliyorlar nedir olay ?

Türkiye dünyada tek devletmiş gibi takılamaz , zaten yıllarca yapıldı bu ne sınır ticaretimiz kalmıştı ne ekonomik müttefiklerimiz. Başka ülkelere bölgelere açılmak kötü değil iyi birşeydir. Araplar yatırım yapıyor diye biz arapmı olacağız nasıl bir mantıksa.

Bakın dikkat edin hergün yeni birşeyler söylüyorlar , birgün iran oluyoruz bigün malezya oluyoruz bigün kültürümüz arap kültürü oluyor. Afedersiniz ama biz bukadar bukalemunmuyuz , bizim kendi kültürümüz ve geleneklerimiz bukadar zayıfmı biz bukadar boşmuyuz da hergün bir ülke gibi olma tehtidi altındayız. Abuk sabuk saçma sapan adamların muhalefet olma çabası ile ortaya atılan sapır supur fikirler iddialarla insanlar kandırılıyor.

Saçma bunlar çok saçma...

not: Tam tersine biz nereye gitsek orası Türkleşiyor , alın size almanya bir göç başladı orda Türk bölgeleri oldu resmen. Biz bukadar nüfus ile kendi topraklarımızda asimile edilebilmemize inanmak rüyada bile zor. Okadar az insanla Almanya Türkleşti , biz burda araplaşıcaz vay anam vayyy.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:

Bakın dikkat edin hergün yeni birşeyler söylüyorlar , birgün iran oluyoruz bigün malezya oluyoruz bigün kültürümüz arap kültürü oluyor. Afedersiniz ama biz bukadar bukalemunmuyuz , bizim kendi kültürümüz ve geleneklerimiz bukadar zayıfmı biz bukadar boşmuyuz da hergün bir ülke gibi olma tehtidi altındayız. Abuk sabuk saçma sapan adamların muhalefet olma çabası ile ortaya atılan sapır supur fikirler iddialarla insanlar kandırılıyor.

Bizim kendi kulturumuz ve geleneklerimiz bu kadar zayif. Artik Turk degiliz, basbaya arabiz. Anadoluda git millete sor selcuklulari bilmemneleri bak bakalim bilecekler mi? Okulda bile Osmanli devletinden onceki yasantimiz cok az anlatilir, sonra cevir osmanli hikayesini hababam anlat. Ustune Islam tarihini anlat, baglantiyi anlat, unutulsun.

Evet turkler ne oldugunu, nerden geldigini bilmeyen ulke. Kolay manipule edililiyor. Hele suan acaip kolay. Ozel televizyon geldi bir kismimiz cat avrupali oldu, diger tarafimiz zaten yillardir din yuzunden araplastiriliyor.

Hic birimiz Turk efsanelerini, hikayelerini bilmiyoruz. Tek bildigimiz Tarkan`dir heralde. ATIL KURT.
Sosyal ağlarda paylaş

yahu selçukluları bilir mi millet git sor diyorsun da, senin bahsettiğin farisileşme, araplaşma zaten selçuklularla başlamıştır ki ben zaten gayet doğal bir sonuç olduğunu düşünüyorum ve öyle topyekün bir araplaşma farisileşme olduğunu da düşünmüyorum.

gidiyorsun şimdi falan orta asya ülkesine, 1 ay aralarında kalıyorsun sonra "alla alla 1 ayda insan lisan öğrenir mi, ben nasıl anlıyorum bunları?" diye şaşırıyorsun. Sonra kaç bin km mesafedeki adamlarla hala paylaştığın bu dili göz önüne alıp, arapların başarısız asimilatör (var mı böyle bir kelime?) olduğunu anlıyorsun ya da anlamıyorsun.

ya da arap yarım adasına git, "alla alla ne kadar bu adamlara benzemiyoruz" diyip geri gel ya da gelme orda kal.

asimile olmuş millete bak, adı türk, dili türkçe. hmmm ya da kültürel ırkçılık falan mı var ortada, saf kültürünü koruyamadı türkler nerde bu şamanlar? şamanlar imam oldu sorry. imamlar araptır, o zaman şaman araptır. şaman değil kam, of asimile oldum kafam karışık. yok ya kafam karışık değil, arabım ben. meclise önerge verecem arap cumhuriyeti olsun devletin adı. haydi eller havaya, haydaa yok mu kabul eden. Tamam arap islam cumhuriyeti olsun, ok? bunu da mı kabul etmiyeceğiz? hani araptık? :(

halbuki

türük oguz begleri budun eşiding
bak ne kadar asimile olmuşuz, bugün türk oğuz beyleri kavmi işitin diyoruz buna. cık cık cık
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye yi gezmeden insanların nasıl yaşadığını hangi değerlere , geleneklere göreneklere göre yaşadığını, temellerini nerden aldıklarını anlamadan onun bunun atmasıyla biz arap olduk araplaşıyoruz demek çok kolay. Öyle değil , öyle oluyora inandırılmak isteniyor sadece.

Ben de gülüp geçiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

sanırım son 8-10yıl içerisinde zihinsel bir kaymadan söz etmek yanlış olmaz. tavır değişikliğinin yanında zekada dabir gerilik olması can sıkıcı yanı. aşırı teslimiyet hali, düşünmeden, kafa yormadan ayrımcılık.. bunlar hem komik hem tehlikeli.

arkadaşım çengelli köy'de kız arkadaşı ile çay içmeye gidiyor (çengelköy çınaraltı). canları sıkılmış demişler değişiklik olsun.. gidiyorlar, oturuyorlar ve o gün de karşı taraftan havai fişekler atılıyor, dakikalarca.. izlerken kız kafasını arkadaşımın omzuna koyuyor ve oturuyorlar o şekilde derken, 10sn içerisinde bir eleman "Afedersünüz!" şeklinde hafiften kükreyerek ve kolunu bunların kafalarına çarptıra çarptıra önlerine bir plastik kaplanmış bir kart bırakıyor. "lütfen davranışlarınıza dikkat ediniz ve çevreyi rahatsız eden davranışlardan kaçının!" tabii bizimki sinirleniyor. ben olsam "aaaa bak aşkım! Neanderthal!" derdim de neanderthal dilini konuşmayı bilmediğim için bunu küfür olarak algılayıp olay çıkartabilirlerdi.

her neyse, ilk anlattığında çocuk ben çok güldüm bu olaya. bu bir gerilemedir, dedim. 5sene önce böyle bir şey yaşama ihtimaliniz istanbulda yok gibiydi.. adam düşünmeden, etmeden (beyin tembeli) kabullenmiş. götünden element uyduruyor adeta. kıçına göre kural koymuş. yok öpüşüyor olsalar da anlayacağım ama sarılma? e yuh!

daha sonra arkadaşlar ile konuştuk bu konuyu, farklı zamanlarda. çoğu önceden sözü edilen çay bahçesine gitmiş. kızlı-erkekli. hiç sorun yaşamamışlar önceki senelerde. hmm demek ki bu gerilemeymiş. hem toplumsal hoşgörüde hem de zekada.. sağlam gerileme.

daha pek çok örnek verilebilir. anadoluda merhaba dediğinizde selamınızı almayan amcalar, abdest alırken "dur bakem bu şeherli abdest almayı biliyo mu?" diye arkanızdan maç izler gibi sizi izleyen dayılar, hacılar. daha afilli ve "nur"lu bir soyadı olsun diye soyadını değiştiren fabrika sahibi, emperyalist ruhlu imamlar, "bu iş çok belalı çıktı yahu" dediğinizde işi bırakıp "sen ağzına o lafı (bela diyor) alamazsın!" diye olay çıkartan, rıdvanın şeytan lakabından dolayı bariz köpüren sözde hoşgörü dini mensubu amcalar...

bir değişimin olduğu yadsınamaz. araplaşma mı dersiniz yoksa benim dediğim gibi zihinsel bir kayma, zeka geriliği mi orasını bilmem. bi salaklaşma olduğu kesin.

düşünme, kabul et. tartışma, uygula. uzlaşma, kır dök. anlatma, kalp kır..

var bir gariplik var.. bunu müslümanlıkla ya da sadece araplaşmayla özdeşleştirmek güç. bu yeni nesil bir gariplik.. yapılanların dinle falan da alakası yok. farklı bir şey bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Denyolaşma var haklısın , çünki biz çoğaldıkça iq müz de düşüyor. Zekamız da geriliyor aslında , teknoloji çoğunluğumuz için beynimizi daha az kullanmamıza sebebiyet verdiğinden , zorunlu olmasa bile beynini fazla çalıştıranlar haricindeki insanların beyin gücü zayıflıyor.

O verdiğin örnekdekileri de ben bir kafeste yaşayan canlılara benzetiyorum. Fikirlerini ve düşünce yapısını değiştirebilecek kadar ne görmüş ne yaşamış çünki.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:

Türkiye dünyada tek devletmiş gibi takılamaz , zaten yıllarca yapıldı bu ne sınır ticaretimiz kalmıştı ne ekonomik müttefiklerimiz. Başka ülkelere bölgelere açılmak kötü değil iyi birşeydir. Araplar yatırım yapıyor diye biz arapmı olacağız nasıl bir mantıksa.

not: Tam tersine biz nereye gitsek orası Türkleşiyor , alın size almanya bir göç başladı orda Türk bölgeleri oldu resmen. Biz bukadar nüfus ile kendi topraklarımızda asimile edilebilmemize inanmak rüyada bile zor. Okadar az insanla Almanya Türkleşti , biz burda araplaşıcaz vay anam vayyy.

Herşeyin başı istikrar! ekonomik istikrar, siyasi istikrar vs. vs.

Türküz diyoruz, gelenek göreneklerimiz var diyoruz! O kadar çok tokat yemişiz ki! Kendi özümüzü kaybetmişiz! Bazıları diyor osmanlının torunlarıyız biz. Hangi osmanlı? yüzyıllardır arap temelli kültürün üstüne muazzam addonlar koymuşuz, heleki arap ve fars tipografisinde dünyada eşi görülmemiş grafik tasarım anlayışında çığırlar açmışız, mimari keza öyle... hani nerede? Elimizin tersi ile yavaşca kenera itmişiz. Sonra biz nasıl değişir diye dememelisin! Bu ekonomi ile bu siyasi istikrarla bukelemunun babası olmaya devam edicez.

Almayı yı türk yapmışız diyorsun. belli bir noktaya kadar evet!
Benim babamın memleketi alamancı dolu, almanya da yaşayan yüzlerce tanıdığım var. Şunu söylibilirim ki! inan bana o yüzlerce kişinin arasında sadece 5-10 tane türk vardır. Gerisi alman! ve inanıyorum ki! 3-4 jenerasyon sonra almanyada türk filan kalmıcak! hepside Allaha kitaba çok saygılı. lakin islam dini üzerine hiç bir şey bilmiyorlar! ama sen yadırganıcak bir şey söyledin mi "höt sen allah hakkında nasıl öyle konuşursun" derler. ...ve hepside senden bende ülkesini seven sayan milliyetci insanlardır. Türkiye' nin başkenti neresi dediğin de gelen cevap "istanbul" olur.

Geçiceksiniz bize bir şey olmuyorları! Geçiceksiniz "aaa bakın şu ülkede böyle bizde niye böyle değil" durumlarını geçiceksiniz!

Birileri çıkar"elalemin çocuğuna zorla yalanmı söyleticez" diye başlık açar. herkez evet haklısın der. E kardeşim evet haklısın, haklısında biz başka bir ülke değiliz. Bizim boyumuz belli, kilomuz belli! Götümüz donumuzu tutmazken nasıl ringe çıkariz...

Kusura bakmayın, biraz celallendim işte.
Sosyal ağlarda paylaş

Araplardan zamanında bilim adamı, şair, mimar çıkmış olabilir, Araplar isterlerse zaman makinası icat etmiş olsunlar ama bize Araplar'dan divaları, uygar giyinimli cumhurbaşkanı eşleri, 2,5 hristiyana gösterdikleri töleransları değil tutuculuk, gericilik ve cinsiyet ayrımcılığı geldi ve bu geliş etkileşimle değil baskıyla, sindirmeyle ve beyin yıkamayla oldu. Türkler devlet işlerine sokulmadı, Türkler'e gayrimenkul yasağı konuldu, Türkler'e ticaret yasağı konuldu, Türk gelenekleri yasaklandı, Türk kelimesi küfür sayıldı, Türkler'in kellesine ödül konuldu.
Türkler cumhuriyete kadar dillerinin büyük kısmını ve isimlerini unutmuşlardı, avrupadaki Yahudi isimleri umurumda değil, avrupa'ya Hristiyanlığ'ı yayan Roma'dır, bütün avrupanın kültürünü Roma'dan aldığını düşünürsek bir emperyalizm varsa o da Roma Emperyalizmidir, bizi ilgilendirmez, şikayetçilerse kendileri halletsinler. Kaldı ki Araplar ne Roma ne de medeniyetin beşiği, Farslar'dan yarım yamalak aldıkları iyi şeyleri de kendilerine mal ediyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Giovanni said:
Oy oy oy yazi komple yerlerde surunuyor da bence Osmanli Mimarisi`ni Arap Fars mimarisinden alinti olarak niteledin ya AGIR CAHILSIN cok ciddi agir cahilsin oyy olamaz bu kadari.

"heleki arap ve fars tipografisinde dünyada eşi görülmemiş grafik tasarım anlayışında çığırlar açmışız, mimari keza öyle..."

Öncelikle uyardığın için teşekkürler. Buradaki olay cahil ya da ağır cahil olmamdan kaynaklanmıyor.

Utanarak, kısa bir açıklamam yapmam gerekiyor. Aşırı uykusuzluk cekiyorum ve yazdıklarım düşündüklerimin epeyce gerisinden ya da ilerisinde kalmış. "mimari keza öyle" derken! Mimari alanında da çığırlar açmışız anlamında söylemek istemiştim. Lakin arap mimarisi üzerine kurulmuş bir mimariden bahsetmiyorum.
Tekrarlamakta fayda var! Bu gün fazla çalıştım ve ağır uykum var. Bu yüzden düşündüklerim ile yazdıklarım arasında senkron kayması ortaya çıkmış.

Açıkcası bu yaptığım hatayı bende başkasından okusam vah vahları çekerdim. Teşekkürler...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...