yok gayet güzel olmuş.
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.
Dr00d def rating resilience rating ile ilgili :S
ehah iyi sallamış bazıları bilmeden :p
crushing blowu sadece dodge+miss'i 100% yaparak negate edersiniz ki baya zor bu bir druid için. resilience pve'de critlere etki eder evet, hatta mesela 8 resilience 8 defense'den daha fazla bir oranda crit azaltır ama avoidance falan vermez haliyle. druidler 415, warriorlar 490 def ile critleri tamamen engeller (istisnalar var tabii, crit chance'i standarttan yüksek olan veya defense düşüren moblar bkz. shadow labdaki instructorlar). diğer statları güzel olan resilience'lı bir itemın varsa kullanabilirsin pve'de, ama genelde her slot için pvp itemlarından daha iyi itemlar var TK ve ilerisinde.
crushing blowu sadece dodge+miss'i 100% yaparak negate edersiniz ki baya zor bu bir druid için. resilience pve'de critlere etki eder evet, hatta mesela 8 resilience 8 defense'den daha fazla bir oranda crit azaltır ama avoidance falan vermez haliyle. druidler 415, warriorlar 490 def ile critleri tamamen engeller (istisnalar var tabii, crit chance'i standarttan yüksek olan veya defense düşüren moblar bkz. shadow labdaki instructorlar). diğer statları güzel olan resilience'lı bir itemın varsa kullanabilirsin pve'de, ama genelde her slot için pvp itemlarından daha iyi itemlar var TK ve ilerisinde.
3 level yuksek moblarda ve bosslarda crushing blow u engellemek icin %102.6 civari bir avoidance olmasi gerek.
resilience pve icin de yararli elbette, bizdeki druid mt'de 80 civari res vardi hyjal/bt tanklarken.
resilience pve icin de yararli elbette, bizdeki druid mt'de 80 civari res vardi hyjal/bt tanklarken.
Combat Formulas :
Weapon Skill Rating: 3.9 rating grants 1 skill point
Defense Rating: 2.4 rating grants 1 defense skill.
Dodge Rating: 18.9 rating grants 1% dodge
Hit Rating: 15.8 rating grants 1% hit chance
Critical Strike Rating: 22.1 rating grants 1% critical strike chance
Haste Rating: 15.8 rating grants 1% haste
Resilience Rating: 39.4 rating grants 1% less chance of being struck by any type of critical strike, and 2% less damage taken from critical strikes
Şimdi bildiğiniz gibi 3/3 Survival of the Fittest talent’ı ve 415 defence rating crit immune olmak için yeterli. Ancak resilience rating'de crit yeme şansımızı düşürüyor. Ve pvp’den alınacak item’ların çoğunda resilience rating oldukça fazla. Bu sebepten resilience + defence mix gear ile nasıl crit immune olunur aşağıda anlatacağım.
14.7 agility = %1 dodge, %0.58 crit, +29.4 armor
60 defence rating = -%1 crit, +%1 miss, +%1 dodge
39.4 resilience rating = -%1 crit, -%2 crit dmg
Yaklaşık olarak base %5.6 crit yeme şansımız var. 3/3 Survival of the Fittest ile bu sayı %2.6’ya düşüyor. Şimdi bu %2.6’yı nasıl kapatacağımızı sayılarla göstereceğim.
2.6 x 60 = 156 defence rating
156 defence rating = +%2.6 miss (target’ın sana miss’leme şansı) , - %2.6 crit (crit yeme şansın), +%2.6 dodge
2.6 x 39.4 (~40) = 104 resilience rating .
104 resillience rating gerçekten ulaşması çok kolay bir sayı.
Şimdi üstümüzde defence gear olarak sadece Heavy Clefthoof Setinin olduğunu düşünelim.
Heavy Clefthoof Vest = 21 defence rating
Heavy Clefthoof Boots = 29 defence rating
Heavy Clefthoof Leggings = 24 defence rating
Total : 74 defence rating
74 / 60 ( - %1 crit ) = -%1.23 crit
%2.6(cap) - %1.23 = 1.37 crit
39.4( -%1 crit) * 1.37 = ~54 resillience rating
54 Resillience rating’de nerdeyse 2 veteran item’ı ile sağlanabiliyor ki head + shoulder enchant’inden gelen 31 defence rating ile bu sayı daha düşüyor. Bu yüzden set dışında defence’e yüklenmek mantıksız ve veteran item’ları da alabileceğiniz en iyi item’lar şu an ki ulaşılması gerçekten zor değil...
Damage Reduction :
Tamamen armor’ınızla alakalı olan bir durum.
Level 70 ve 73 (boss’lar da lvl 73 olarak hesaplanıyor) target’lara karşı armor reduction’ınız aşağıdaki gibi ...
Against Lvl 70 : 10560 (%50) 15840 (%60) 24639 (%70) 31679 (%75)
Againts Lvl 73 : 11962 (%50) 17943 (%60) 27911 (%70) 35886(%75)
Dikkat ettiyseniz belli bi yerden sonra damage reduction oldukça düşüyor. Bu sebepten armor’a fazla yüklenmek yerine dodge ve stamina’ya yüklenmek daha mantıklı. Zaten dodge için kasılan her 1 agility bear form’da 8 armor olarak geliyor.
Gems :
Onun haricinde tanking yüzüklerinde armor ve defense aynı anda olduğu için gem socket’lerinize tanking gear için defense rating ve resilience gem’lerini önermiyorum.
Eğer gem bonus’ları kullanışlı olmadığı sürece sadece tanking için kullanacağınız item’lara +12 stamina basmanızı öneririm. Hem dps, hem tanking için kullanacağınız itemların socket’leri için ise aşağıdaki gem’leri öneririm.
Red Socket (Purple, Orange) : +4 Agility and +6 Stamina
Blue Socket (Purple, Green) : +4 Agility and +6 Stamina
Yellow Socket (Green, Orange) : +4 Hit Rating and +4 Agility
Enchants :
Head : +16 defence rating and +17 dodge rating
Shoulder : +15 defence rating and +10 dodge rating
Cloak : +12 agility
Chest : +6 all stats ( +150 hp bless of kings’den faydalanamıyor..)
Wrist : +12 stamina
Gloves : +15 agility
Pants : +30 stamina and +10 agility / +40 stamina and +12 agility
Feet : +12 stamina
Weapon : +35 agility
Not : Eğer sadece dps için kullanacağınız item’lar varsa onların enchant ve gem’lerini ayrıca konuşabiliriz.
Talents :
0/47/14
http://www.wowhead.com/?talent=zZxhGsfroeuioVxcz
Benim araştırdığım kadarıyla raid için en iyi built. Dps’den hiçbir şekilde talent kaybetmiyorusunuz. Intensity’de çoğu zaman işinize yarayacağını düşündüğüm bir talent.
Bleed immune mob’lar harici ferocious bite fazla gerek duyulacak bir ability değil. Combo point’leri rip’e harcamak daha mantıklı. Demoralizing Roar’un da Demoralizing Shout varken çok fazla iş yapacağını düşünmüyorum.
Şimdilik bu kadar. Gear tavsiyelerini oyun içinden yapıyorum zaten. Sormak istedikleriniz varsa lütfen çekinmeyin..
------------------------------------------
böyle bi guide hazırlamıştım guild için zamanında ..
Weapon Skill Rating: 3.9 rating grants 1 skill point
Defense Rating: 2.4 rating grants 1 defense skill.
Dodge Rating: 18.9 rating grants 1% dodge
Hit Rating: 15.8 rating grants 1% hit chance
Critical Strike Rating: 22.1 rating grants 1% critical strike chance
Haste Rating: 15.8 rating grants 1% haste
Resilience Rating: 39.4 rating grants 1% less chance of being struck by any type of critical strike, and 2% less damage taken from critical strikes
Şimdi bildiğiniz gibi 3/3 Survival of the Fittest talent’ı ve 415 defence rating crit immune olmak için yeterli. Ancak resilience rating'de crit yeme şansımızı düşürüyor. Ve pvp’den alınacak item’ların çoğunda resilience rating oldukça fazla. Bu sebepten resilience + defence mix gear ile nasıl crit immune olunur aşağıda anlatacağım.
14.7 agility = %1 dodge, %0.58 crit, +29.4 armor
60 defence rating = -%1 crit, +%1 miss, +%1 dodge
39.4 resilience rating = -%1 crit, -%2 crit dmg
Yaklaşık olarak base %5.6 crit yeme şansımız var. 3/3 Survival of the Fittest ile bu sayı %2.6’ya düşüyor. Şimdi bu %2.6’yı nasıl kapatacağımızı sayılarla göstereceğim.
2.6 x 60 = 156 defence rating
156 defence rating = +%2.6 miss (target’ın sana miss’leme şansı) , - %2.6 crit (crit yeme şansın), +%2.6 dodge
2.6 x 39.4 (~40) = 104 resilience rating .
104 resillience rating gerçekten ulaşması çok kolay bir sayı.
Şimdi üstümüzde defence gear olarak sadece Heavy Clefthoof Setinin olduğunu düşünelim.
Heavy Clefthoof Vest = 21 defence rating
Heavy Clefthoof Boots = 29 defence rating
Heavy Clefthoof Leggings = 24 defence rating
Total : 74 defence rating
74 / 60 ( - %1 crit ) = -%1.23 crit
%2.6(cap) - %1.23 = 1.37 crit
39.4( -%1 crit) * 1.37 = ~54 resillience rating
54 Resillience rating’de nerdeyse 2 veteran item’ı ile sağlanabiliyor ki head + shoulder enchant’inden gelen 31 defence rating ile bu sayı daha düşüyor. Bu yüzden set dışında defence’e yüklenmek mantıksız ve veteran item’ları da alabileceğiniz en iyi item’lar şu an ki ulaşılması gerçekten zor değil...
Damage Reduction :
Tamamen armor’ınızla alakalı olan bir durum.
Level 70 ve 73 (boss’lar da lvl 73 olarak hesaplanıyor) target’lara karşı armor reduction’ınız aşağıdaki gibi ...
Against Lvl 70 : 10560 (%50) 15840 (%60) 24639 (%70) 31679 (%75)
Againts Lvl 73 : 11962 (%50) 17943 (%60) 27911 (%70) 35886(%75)
Dikkat ettiyseniz belli bi yerden sonra damage reduction oldukça düşüyor. Bu sebepten armor’a fazla yüklenmek yerine dodge ve stamina’ya yüklenmek daha mantıklı. Zaten dodge için kasılan her 1 agility bear form’da 8 armor olarak geliyor.
Gems :
Onun haricinde tanking yüzüklerinde armor ve defense aynı anda olduğu için gem socket’lerinize tanking gear için defense rating ve resilience gem’lerini önermiyorum.
Eğer gem bonus’ları kullanışlı olmadığı sürece sadece tanking için kullanacağınız item’lara +12 stamina basmanızı öneririm. Hem dps, hem tanking için kullanacağınız itemların socket’leri için ise aşağıdaki gem’leri öneririm.
Red Socket (Purple, Orange) : +4 Agility and +6 Stamina
Blue Socket (Purple, Green) : +4 Agility and +6 Stamina
Yellow Socket (Green, Orange) : +4 Hit Rating and +4 Agility
Enchants :
Head : +16 defence rating and +17 dodge rating
Shoulder : +15 defence rating and +10 dodge rating
Cloak : +12 agility
Chest : +6 all stats ( +150 hp bless of kings’den faydalanamıyor..)
Wrist : +12 stamina
Gloves : +15 agility
Pants : +30 stamina and +10 agility / +40 stamina and +12 agility
Feet : +12 stamina
Weapon : +35 agility
Not : Eğer sadece dps için kullanacağınız item’lar varsa onların enchant ve gem’lerini ayrıca konuşabiliriz.
Talents :
0/47/14
http://www.wowhead.com/?talent=zZxhGsfroeuioVxcz
Benim araştırdığım kadarıyla raid için en iyi built. Dps’den hiçbir şekilde talent kaybetmiyorusunuz. Intensity’de çoğu zaman işinize yarayacağını düşündüğüm bir talent.
Bleed immune mob’lar harici ferocious bite fazla gerek duyulacak bir ability değil. Combo point’leri rip’e harcamak daha mantıklı. Demoralizing Roar’un da Demoralizing Shout varken çok fazla iş yapacağını düşünmüyorum.
Şimdilik bu kadar. Gear tavsiyelerini oyun içinden yapıyorum zaten. Sormak istedikleriniz varsa lütfen çekinmeyin..
------------------------------------------
böyle bi guide hazırlamıştım guild için zamanında ..
İyi guide olmuş bence.
Tank:
Hp: 12944
Dodge: %41,11
Defense Rating: 416
Armor: 27822
Resilience: 17
Crit: %31,17
benim durumum bu şu an
hp çokmu düşük :(
(tabii bunlar unbuffed)
Hp: 12944
Dodge: %41,11
Defense Rating: 416
Armor: 27822
Resilience: 17
Crit: %31,17
benim durumum bu şu an
hp çokmu düşük :(
(tabii bunlar unbuffed)
@ Dworgian : HP bear formda iken ise düşük biraz bence.
Survival of the fittest talentine 3 puan harcayan bir druidin PvE açısından crit immune olması için 415 defans gerekir, yada bu açık resilience ile de kapatılabilir. Resilience PvE içinde crit reduction sağlıyor.
Survival of the fittest talentine 3 puan harcayan bir druidin PvE açısından crit immune olması için 415 defans gerekir, yada bu açık resilience ile de kapatılabilir. Resilience PvE içinde crit reduction sağlıyor.
Armory link plix :p
Malesef bear formdayken.
ama daha karazhandan vs bikaç defense rating veren yüzük ve back fln almam lazım. onları alsam salak figurine dawnstone crab (bkz: 32 def rating) ı çıkartıp 51 sta trinketimi takabilicem vs. gerçi öyle böyle kasınca da 14k a fln çıkıo stamina
armory :
"dworgian"
lol
ama daha karazhandan vs bikaç defense rating veren yüzük ve back fln almam lazım. onları alsam salak figurine dawnstone crab (bkz: 32 def rating) ı çıkartıp 51 sta trinketimi takabilicem vs. gerçi öyle böyle kasınca da 14k a fln çıkıo stamina
armory :
"dworgian"
lol
Biliyorum da, üşendim şimdi, gir, search et, ara, tıkla falan :p
Armory
Bu arada, birkaç değişiklik yapardım mesela ben şahsen.
Heavy Clefthoof Vest (Armory'de Shadowprowler vardı)
Necklace of Juggernaut (25 Badge)
Shermanar Ring (Karazhan)
falan filan :)
Armory
@Dworgian
Hımm cidden şok oldum, çok daha kötü bir gear bekliyordum. Senin sorunun şu.
Birincisi üstündeki bazı itemler direk kedi setine ait olabilecek itemler. Onları hemen değiş. Kedi ve Ayı için 2 farklı setin olsun (en bağıranı chest, o itemin ayı formla alakası yok bu sebeple gemleride yanlış kafadan)
İkincisi üstüne 1 tane bile defance gemi takma. Tüm gemlerin 12 stam olsun. Defance'ı zaten hallediceksin. Hem şuan bulunduğun progress ortamında (karazan, grull, az biraz ssc) yüksek hp ile o critleri yesende olur.
Yoksa bunları saymasak gayet iyi bir setin var.
Birincisi üstündeki bazı itemler direk kedi setine ait olabilecek itemler. Onları hemen değiş. Kedi ve Ayı için 2 farklı setin olsun (en bağıranı chest, o itemin ayı formla alakası yok bu sebeple gemleride yanlış kafadan)
İkincisi üstüne 1 tane bile defance gemi takma. Tüm gemlerin 12 stam olsun. Defance'ı zaten hallediceksin. Hem şuan bulunduğun progress ortamında (karazan, grull, az biraz ssc) yüksek hp ile o critleri yesende olur.
Chest,belt ve ikinci yüzük tercihlerin tank için ideal itemler değil bence, çok daha iyileri mevcut. Şu link (Druid) bence Druid itemization için çok güzel bir kaynak.
Chest için Heavyclefthoof Chest, kemer için Veteran's Leather Belt olabilir mesela, edinmeside son derece kolay.
Chest için Heavyclefthoof Chest, kemer için Veteran's Leather Belt olabilir mesela, edinmeside son derece kolay.
Biliyorum da, üşendim şimdi, gir, search et, ara, tıkla falan :p
Armory
işte bende onu düşündüm heavy mi takıcam sanıyorum yine :)
allahtan silmemiştim. (o chesti de 1k verip yaptırdım dietakıorum içim acır bankada durunca [dps için karazhan dropum var aynı starları saglayan :P])
@Dworgian
İşte onu düşünüyorum. crit yememek mi yoksa crit yiyerek gezip yüksek hp mi die....
Öne çıkan mesajlar