Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yalıtımsı bişey

yabani

Öne çıkan mesajlar

straforu o şekilde temin etmen zor olabilir, bauhaus'a gidip onlara danış. farklı çeşitlerde yalıtım elemanları var. ayarıca usta temini de sağlıyorlar.. ustaları piyasadan daha uyguna geliyor. keza adam ile önceden anlaşıyorsun, şu gün, şu kadar para.. diye.

ayrıca strafor falan polystyrene olarak da geçer.

çabuk yanar ve feci duman yapar. evde açıkta kullanılması aslında çok doğru olmaz. ayrıca üzerine kimyasal (boya falan) gelince büzüşür kalır bir anda..

işi bilenlere danışmak lazım..
Sosyal ağlarda paylaş

onlara sor sen (bauhauss ciddi iyi bu konuda.. yardımcı oluyorlar çok) "ses izolasyonu için kullanıcaz" de.. uygun materyali gösterirler.

işin doğrusu polistren köpük kapalı gözeneklidir ve ısı yalıtım malzemesidir. yni çok işinizi görmez. ancak size açık gözenekli bişiler lazım. düşük yoğunluklu poliüretanlar, cam yünü levhalar veya taş yünü levhalar lazım. bunlarınizolasyon uygulamalarını ben iki duvar arası izolasyon malzemesi olarak kullanımını biliyorum. ancak ev içi sonradan eklemeli izolasyon hakkında pek bi fikrim yok..

dediğim gibi adamlarla konuşun, danışmanlık parası falan almıyorlar. ama eve ölçmeye gelirlerse para isterler. montaj ve nakliyeyi de onlarla anlaşarak halletirebilirsin.

ama polistren köpük yanlış bir malzeme bu durum için.. o kesin
Sosyal ağlarda paylaş

ehehe.. adamlarla konuşun, fiyatları zaten görürsünüz.

yoğunluk, frekans etc bilgileri vardır elimde ancak şimdi fiyat listeleri yok.. dolayısı ile fiyat veremiyorum

şimdiki işte hakediş ihrazat falan da yok.. fiyatlar biraz tahmini olacak galiba. ama taşyünü levhalar en fazla 10ytl/m2 gibi bişi diye hatılyırom (feci yamuluyor olabilirim) polistren ise 3-7ytl/m2 arası (yoğunluğuna kalınlığına göre değişiyor)alçıpan cam yünü bölme duvar izolasyonu ise 4-5ytl/m2 ortalama olması lazım..

ancak çok feci yamuluyor olabilirim.

mineral yünler çok daha iyi iş görür bence
Sosyal ağlarda paylaş

home studio sound isolation diye googleladım bu çıktı:

I live in an apartment, can I put a floating platform in my living room for my drums to sit on so that I won't bother my neighbors?

No, forget that; your neighbors will string you up by your drumskin. You would need to have a fully isolated drum room, much like an industrial control booth,or audiometric testing booth, to avoid violent confrontations with your neighbors.

kısaca sen o işi unut.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...