Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Medieval Total War yardim


Malkavian

Öne çıkan mesajlar

ya biraz heves edip tekrar oyniyim dedim ama şimdi anlamadigim şeyler var taktik verir misiniz sizde mesela hangi tür askerlere kimlere karşı avantajlı kimlere karşı güçsüz sonra neler yapmalıyım ilk olarak birde toprak ele geçiriyorum orduya para gidiyor her yıl param - lere gidiyor bazen bunu siz nasıl engelliyordunuz
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eger paran -'lere dusuyorsa aldigin topraklar yaramaz demektir..Her topragin gelir duzeyine bak almadan once..Ayrica gereksiz asker cikarma..askerleri sadece sinirlarini yerlestir ve asker'lere giden para topraklardan gelenden kesinlikle az olmali yoksa kaybedersin..Vergileri yukseltmeyi dene ayrica..(tabi ki %50'lere falan dusurmeden..gerekirse 3-5 birlik koy ulkene isyan sansini azaltir..Yeni aldigin topraklardan kesinlikle hemen askerlerini cekme yoksa aninda isyan cikar)

Suvarilere karsi mizraklilar,mizraklilara karsi kiliclilar falan temel seydir mesela biliyorsundur ama atlilarla okcularin ustune giderken birlesik tutma atlilari ayir falan filan..Veya atlilarla kiliclilarin uzerine gidiyorsan " < "seklinde ilerle..[signature][hline]Azmodai, 02 December 2003 16:01 tarihinde demiş ki:
you have a very kara baht young padawan...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer katolik bir ülkeysen hele bi de güçsüzlerdensen aragonese gibi ilk işin Antioch,Tripoli,alestine ve Constantinople a crusade düzenlemek olsun bu sayede ben aragoneselerle oyunu bitirsim aten oraları alınca ki genellikle Egyptianların oluyor onları bitirmek de büyük yardım getirir ayrıca excommunicate edilen ülkelere crusade düzenleyerek de Avrupada genişlersin..Am ben sana Dancs öneririm özellikle vikingler fethedilen her yerde hiçbir construction yapmadan yetiştiriliyor ki ben Danimarkalılarla tüm haritayı aldım..Bir kaış toprak bile bırakmadı[signature][hline]Günümüzün dünyasında
Hepsi aynı hepsi ala
İsa Musa Muhammed Buda
Neyin varsa bilmiş senin!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çölde Mısırlılar acaip başarılı..
Develer bir işe yaramaz ovalarda..
İrresitıbıl saldırganlara karşı koymak zor oluyor düşman tarafından..
Pikemanlare atlıları KESİNLİKLE SALDIRTMA!
Archerlara Atlılar süper etkilidir..
Pikemanlere ok harcama,O kalite bir pikeman yada onun gibi bir şeyin varsa dal onunla..
Tepeleri kullan genellikle..Okcularının konumunu iyi ayarla..[signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining

Only in My Dreams Now...Curse!
Başlangıç
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Nasıl yok herşeyin olması lazım. Formasyonlar, taktikler falan herşey gayet güzel anlatılmış bir daha oyna tutorialı bence.[signature][hline] Part metal, part bone and all death..

I trade for life with the insurgents. My resources, unlike theirs, are limitless.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tuzaksız zafer kazanamazsın. Ağaçların arasında ani saldırılar düzenle. Arkadan atlı sok her zaman. Düşmanın önce cesaretini öldür sonra kendisini. (coştum:D) Atlı birimlerle saldırdıktan sonra geri çek tekrar charge yap işe yarar eğer birliğinin morali yüksekse.[signature][hline] Part metal, part bone and all death..

I trade for life with the insurgents. My resources, unlike theirs, are limitless.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bazı noktalar:

- Herşehre vali atamayı unutma.
- Mızraklılara sakın atlıyla saldırma, atlılara karşı herzaman mızraklı kullan.
- Güçlü mızraklı üniteler ve arkasına mızrak atan üniteler dar alan savaşlarında etkili olur.
- Herzaman savunmada yüksekte olmayı tercih et ve düşmanı yor.
- Bir kaç hızlı birlikleri saklayıp arkadan dolaştır ve düşmana arkadan saldır.
- Eğer ordu generalin güçlü değilse(kral veya prens değilse yani) savaşa onları katma beklet ancak kazanıcağından kesin emin olduğun zaman onlarıda kat yoksa ölürler ve ordunun morali çok düşer.
- Her aldığın bölgeye kale dik.
- İkiden fazla cephede savaşma hatta ordun fazla değilse birden fazla cephe bile tehlikeli.
- Stratejik noktaları yani haritada savunması kolay yerleri alarak başla, yarım adalar boğaz çevresi vs.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi anlatayım diyeceğim ama tonla şey anlatmışım zaten evvelden açtığım başlıklarda. katolik savaşları konusunda herşey var neredeyse..

deniz ticareti oyununen iyi para yapma yöntemidir onu söyleyeyim, kıyısı olan tradable goods'a sahip province'lerin varsa abd gücünde olursun. hatta sıkılacak kadar güçlü olursun yani. herkesle savaşta olmayacaksın tabii.[signature][hline]There were two men--they walked the same road, but after ten years they discovered completely opposite truths. So I think if I wander for ten years, I'll be able to find my own truth..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...