Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

motosiklete ilk adım

Kyra

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar ne kadar tehlikeli olabildiğinin farkındayım bu trafikte istanbul anadolu yakasında oturuyorum ve okul nedeniyle taksime gidiyorum sürekli..aracın arkasından taş fırlar vs. vs. olur diye bile coğu zaman ürkmüşümdür ama bunlar motosiklet kullanma arzumu bastırmamıştır.Bende görüyorum e-5 de scooter lar sağdan soldan fırlıyor gidiyor ve bunların çoğunluğunun ehliyeti bile yok sizde biliyorsunuzdur.Bu kişiler zaten kazaya davetiye çıkarıyor.

Ben temkinli kullanmaktan yanayım şuanda istanbulda şiddetli lodos ve yağmur var hayatta böyle bir havada motosikletle karşıya geçmek gibi bir düşüncem olmaz mesela..Normal sürücülerden çok birde kasap gibi minibüs kullanan şöförler daha büyük bir sorun bence.

Kask ve koruma kıyafetleri için tabiki para ayırdım neticede önce can güvenliği..cbf ve ybr 250 e baktım ancak dediğiniz gibi aldığınız bi aracın gönlünüzde yer etmesi gerektiğini düşünüyorum neticede araba alırken bile göze güzel gözükmüyorsa almazsınız ve bu motorlarda pekde çekici gelmedi açıkcası bana.. Hyosoung un frenleri iyi değil demişti bi arkadaş cidden öylemi yada yeni modellerde bu sorun giderildimi? topic i açarkende sormuştum vergiler ortalama nedir buda önemli benim için bütçeyi sarmaması lazım..Bitçe demişken aldığım motosikletin tüm bakımlarını vakti vaktine yaptırıcam tabiki o konuda şüpheniz olmasın..yalnızca gönlüme ve bütçeme hitab edicek bir motosiklet arıyorum 2. el olmasının en önemli sebebide bütçe..
Şuanda daha çok kullanan arkadaşların kullandıkları motosikletler + ları ve - leri konusundaki bilgiler daha yapıcı olucaktır bu başlıkta.şimdiden teşekkürler..

Cruiser ler çok tatlıdır bence örnek olarak hep sevdiğim bi model..

Kim istemez ki bu makineyi

http://www.beersautoatvcycle.com/sitebuilder/images/i_GV650_1_-550x479.jpg

Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
Arkadaşım bende senin gibi motor sevdalısıyım ama ne zaman motoruma kavuşurum bilmiyorum...Ehliyetim filan var ama.Bence sen giriş seviyesi olarak hyosung gv250 al,başın ağrımaz misss gibi.Ya da piyasa da az da olsa Suzuki intruder ve Yamaha Dragstar'ın temiz 250 cc lik modelleri var.Onlara bakabilirsin 2. el olarak.hyosung 250 7.750 ytl sıfırı.Temiz 2. eller var 5-6 milyar arası
Sosyal ağlarda paylaş

diğer yazılanları okumadım öncelikle belirtim ve yazıma başlim.
öncelikle motorla birlikte kasktır dizliktir belliktir monttur eldivendir vb ekipmanlardan edin. tavsiyem iyi düzgün olanlarından al tasarruf yapcam die dandik şeyler alma. ayrıca bunları 2 dklık bi yere giderken bile kullan ne zaman ne olacağı belli olmaz. ayrıca hocam sıfırdan başlıyorsan boş yolda yada trafiğe kapalı mekanda biraz antreman yapmanda fayda var mesela donald duck isimli (yanlış hatırlamıosam ismi) bi şahsın motosikletle ilgi ders şeklinde olan yazıları var nette bulabilirsin. bunları o kapalı alanda uygula. ben böyle yaptım trafiğe çıkamdan bazı şeyleri tecrübe etme fırsatım oldu ama gerçek anlamda öğrenme trafikta oluyor çünkü bin türlü değişik şeyle karşılaşıyosun. ayrıca ilk defa kullanıcaksan 125 yad 250cc bir motor almanı tavsiye ederim. ayrıca en az 10 15 bin km yol yapıp üst cc motora geçmek mantıklı.
ayrıca bende honda motor var servisten gayet memnunum geçen servise gittiğimde bazı şeyleri kontrol ettirdim adam 20 25 dk motorla ilgilendi ücret bile almadılar( hep gittiğim servisti ama önceden tanıdık bi yer falan değildi) ayrıca ilgi alakaları süper honda servisinden gayet memnunum ( bu dediğim yer kadıköy evlendirme dairesini karşı tarafında kalan mototal isimli yer) hondanın yedek parçaları pahalıdır diğerlerinden haberim yok. aklıma gelenelri karışık biçimde olsada yazdım kazasız belasız yolculuklar bütün motosiklet kullanan arkadaşlara.
Sosyal ağlarda paylaş

Hondanın avrupa yakası içinde servis olarak Pınarbaşı hondayı öneririm sahibi hem motorcu sevecen bir abi hemde servis anlayışları çok profesyonel.

Hyosunga gelicek olursak ilk elden tecruem malesef yok fakat crusier versiyonu yakın bir arkdaşımda var ve gayet memnun ve fren problemi sadece racinglerde var galiba cunku bu tarz bir şikayeti olmadı. Tabiki en sağlam bilgiyi ilk elden tecrubesi olan birinden alırsın.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 ay sonra ...

Arkadaşlar bende son birkaç aydır motosiklet tutkusuyla çebelleşiyorum, inş. sonbahara doğru ilk motosikletimi almak istiyorum. Sizce başlangıç için kawasaki er-6n nasıl bir seçim?
Naked'lara aşık oldum diyebilirim size, bmw f800 gs'e aşık oldum ama çok pahalı:) Sizce nası bir motosikletle başlanmalıdır?

Teknik Öz.

Er-6n
MAKİNE TİPİ : 4-zamanlı,su soğutmalı,Paralel Çift silindir
SİLİNDİR HACMİ : 649 cc
SİLİNDİR, ÇAP x STROK : 83 x 60 mm
SIKIŞTIRMA ORANI : 11.3:1
SÜBAP SİSTEMİ : DOHC,8 Sübap
MAKSİMUM GÜÇ : 72 PS / 8500 rpm
MAKSİMUM TORK : 66 N.m (6.7 Kgf.m)/7000 rpm
KARBURATÖR : Full enjektör
ATEŞLEME : Dijital TCBI
MARŞ SİSTEMİ : Elektrik
ŞANZIMAN : 6 - vites
ŞASİ TİPİ : Yüksek Gerilimli Çelik
KASTER / TRAIL : 24.5' / 102 mm
SÜSPANSİYON ÖN : 41 mm Teleskopik çatal
SÜSPANSİYON ARKA : Ön yükleme ayarlı çift
LASTİK ÖN / ARKA : 120/60-17 / 160/60-17
FREN ÖN : Çift Disk 300 mm,Çift piston kaliper
FREN ARKA : Tek disk 220 mm
TEKERLEK ÇALIŞMASI ÖN / ARKA : 120 / 130 mm
BOYUTLAR UxGxY : 2100 x 760 x 1095 mm
AKS AÇIKLIĞI : 1405 mm
SELE YÜKSEKLİĞİ : 785 mm
YAKIT KAPASİTESİ : 15.5 Lt
KURU AĞIRLIK : 174 Kg
İMALAT YERİ : Japonya

Sosyal ağlarda paylaş

Çinlı amcalar turkıyeyı ılk kasıp kavurdukları zaman bende gıttım aldım 1 tane scooter . O gune kadar 1 kez motobısıklet (dıkkat cekerım ) bınmıstım ve bı aracın aynasını kırmıstım.Yemın etmıstım bınmem dıe gaza geldım aldım.(pederınde buyuk katkısı var evet yanlıs anlamadınız tıcaret kafasını calıstırdı o aldı hatta... )

ısım geregı cok fazla bınemedım yanı sattıgım zaman 950 km de tas gıbı motordu.satmamdakı en buyuk olay bı denyo nun benı gordugu halde yan sokakdan ana caddeye onume fırlaması oldu .Yerlerde hafıfde ıslaktı hızım anca 40 50 km bırseydı ama motor kaymaya basladı ve ben bı tarafa motor bı tarafa gıttı neysekı bısı olmadı ne bana ne motora surtunmeden kaynaklanan kucuk cızık olusmustu sadece.

O andan sonra anladımkı bınılcek bısı degıl tamam ozgurluk kolay park trafık derdı yok ama ıstanbulda bınılcek makıne degıller. 1 saat gec gıdım ayakta gıdım meselesı yanı

Konuya donersek sadece çin isi alma derim baska da bısı demem elinde patlaması bu saatden sonra buyuk ıhtımal son sahıbı olursun .
Sosyal ağlarda paylaş

@Laorx

Ben buyuk cc önermem açıkcası kontrol, ağırlık ve gaza gelme faktorlerinden dolayı.

Türkiye'de bu sektor azda olsa geliştişti. 250 cc gayet hoş modeller var. Bence ordan başla, sonra arttırırsın CCleri. Önemli olan senelerce zevkli bir şekilde motora binmek. Bir heves en buyuk guclusunu alıp; ondan sonra kontrol edemeyip kaza yaptıktan sonra motora lanet edenlerin sayısı çok. Mesela önceki sayfalarda bir arkadaş kasksız korumasız kaza yapmış hastanelik olmuş. Diorki motora binmeyin sadece 50 Km yapıyordum. koşarken çarpışıp beyin sarsıntısı geçirenler var nasıl bir cesaret o yüzden ben algılıyamıyorum. Her zaman kontrollu sakin tetikte ve korumaların her daim üzerinde kullan uzun sure motorun keyfini çıkar. :)
Sosyal ağlarda paylaş

Bende zaten büyük cc aliyim direk lastik yakiyim hoplayım zıplıyım gibi bir cahil kafası yok, er-6n istememin sebebi birazda fiyatından dolayı.250cc'lik yamaha yb250 bile aynı fiyatta ki kawasaki'yi her zaman tercih ederim yamaha yerine. Güvenlik (kask+bilumum dizlik vsvs) tabiki her zaman ön planda.
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten ben sana alır almaz çılgınlar gibi kullanıcaksın demiyorum. Ama motorun ağırlığı bir kenara. Elinin altında öyle bir güç olması insanı cezbediyor bu motosiklet gruplarına gir mesela: İkiteker veMotorDelisi gibi hikayeleri bir oku. Akıllı uslu adamlar, 40 - 50 yaşında uslu uslu kullancam derken aldıkları motorlarda gaza gelip hatalar yapıyorlar.

Ama tabiki ben burda ne anlatsam boş senin eğer gönlünü çaldıysa bu model ne olursa olsun alıcaksın. :D O zamanda önerim en azından HONDA , EMOK yada BMW academynin eğitimlerine katıl, en azından kaliteli bir altyapın olur.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...