Xaenin Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 The outlier detection method kullanarak bişeyler bulmam lazım da baya ders kaçırmışım . Çok umutsuzca açtım konuyu ama benim gibi 2134567 tane insan da yapmaya çalışıyor ödevi . Nedir ne değildir nasıl bulunur kabataslak biri söyleyebilir mi ? Hatta tüm soru şöyle de tabloyu veremiyorum . You are given the Fortune Magazine’s Fastest Growing Companies in the U.S. (2007) list. You would liSke to use the outlier detection method discussed in class to determine whether each company is an outlier in the three financial metrics used Fortune. a) Determine the first and third quartiles, inter-quartile range and mild outlier limits for the three metrics. Use C1:E5 range to do these calculations. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 outlier demek bi veri dizisinde diğerlerine göre çok alakasız olanlar demek. yani ortalamayı tek başına çok arttıracak ya da azaltacak sayılar. yani sen sınıfındakilerin boyunu ölçtün ve bu veriden yola çıkarak tüm bölümünün boy ortalamasını tahmin edeceksin. 2.10 luk birisi varsa bunu katmaman lazım senin hesaba. ya da 1.40 lık birini. neyse ödev dosyası falan görünmüyor da oradaki aralıklara falan bişilere göre IF falan kullanarak outlier olup olmadığını bulacaksın sanırsaç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar