Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lorwyn block, yeni kartlar, yeni kurallar


tunca

Öne çıkan mesajlar

Yeni block(bir block 3 setten oluşur) olan Lorwynin ilk seti Lorwyn 29 kasımda çıktı. Şu ana kadar ki izlenimlerime göre baya zevkli oyunlar dönecek gibi. Lorwyndeki kartlarla yapılan çoğu deck tribal oalcak gibi gözüküyor. Yani belirli bir yaratık türü üzerine yoğunlaşmış deckler. Örneğin elf, goblin, merfolk, kithkiin, elemental.. Block daha yeni çıktığı için magice yeniden başlamak ya da ilk kez başlamak için çok iyi bir zaman. Themedecklerden yeşil-siyah elf deckini test ettim ve oldukça zevkli bir oynanışı var. Diğerlerinin de öyle olduğuna eminim. Lorwyndeki elfler bildiğimiz wood elflerin aşırı faşist halleri gibi. Örneğin yaşamasına izin verilemeyecek kadar çirkin olduklarını düşündükleri ırkları "Lorwyn's greatest tumor" olarak adlandırıyorlar ve sırf bu ırkları yok etmek için oluşturulmuş gruplar falan var. hoşuma gitti baya bu elf konsepti. Lorwyn gezegenin kısaca bahsedecek olursam bütün gezegende tropikal iklim hakim ve her yer ormanlarla kaplı, burda yaşayan birçok ırk da birbirleriyle savaş halinde. Aynı zamanda yeni tür kartlar(planeswalker, tribal) ve bunlarla beraber yeni kurallar gelmiş. Biraz bu kartları tanıtiyim ve kısaca kurallarından bahsediyim.

Planeswalker

beyaz



kırmızı



mavi



siyah



örnek planeswalker: yeşil





Şindik bu planeswalkerların olayı şöyle: bu arkadaşlar isimlerinden de belli olduğu gibi gezegenleri gezen güçlü varlıklar(pek araştırmadım ama kurallara ve isme bakarak böyle bir çıkarımda bulundum =P.) ve kesinlikle creature sayılmıyorlar. bazı açılardan, bize yardım eden bir başka oyuncu olarak düşünebiliriz planeswalkerları. Şu amlık her renk için bir tane mevcut bu arkadaşlardan.
-Sağ yukarda tahmin edebileceğiniz gibi kartın oyuna girmesi için gerekli olan mana costu yazıyor.

-Sağ altta gördüğünüz rakama "Loyalty number" deniyor. basitleştirirsek, planeswalkerın canı. ama creaturelarda olduğu gibi her tur aldığı damage sıfırlanmıyor. Bu loyalty number 0 olduğu zaman planeswalkerımız graveyarda gidiyor.

-Kartın orta kısmında gördüğünüz +1: bla bla, -2: bla bla şeklindeki yazılar planeswalkerın büyüleri diyebiliriz. +1: yazanı yaptığımızda loyaltysi bir artıyor, aynı şekilde -li olanları yaptığımızda loyaltymiz o kadar düşüyor. Planeswalkerın bu özelliklerini sadece sorcery atabileceğimiz zamanlarda kullanabiliyoruz.(kendi turumuzd, main phasede yani)

-Oyunda aynı typeda 2 planeswalker olduğu zaman ikisi de graveyarda gider. (bunun type ı Garruk mesela)

-Combata girmezler.

-Karşı taraftaki oyuncu creaturelarıyla saldıracağı zaman ya planeswalkera saldırır ya da normal olarak oyuncuya saldırır.(saldıran kişi belirtiyo yani) Planeswalker saldırdığı zaman da bize saldırıyormuş gibi creaturelarımız ile block yapabiliyoruz. Şöle bir durum var, eğer bize saldırıyorlarsa, ya da başka şekilde damage alıyorsak, yediğimiz damage i planeswalkera aktarabiliyoruz. Kendi kartlarımız dolayısıyla yediğimiz damageları aktaramıyoruz ama. Gelen damagein bir kısmını ben yiyim bir kısmını da planeswalker yesin gibi bir şansımız da yok. örneğin 2 canımız var ve 2 loyaltyli planeswalkerımız var. Shock attılar bize, (2 damage to target creature or player) bu damage in 1ini planeswalker yesin 1ini ben yiyim diyemiyoruz. ya ben ya o.

-planes walker damage aldığı zaman loyalty numberi aldığı damage kadar azalır.

-trample özelliğin olan bir yaratık planeswalkerımıza saldırdığın da ve o yaratığı blockladığımız da, eğer blocklayan yaratığın canından daha çok vurduysa kalan damage i planeswalkera aktarabilir ancak planeswalkerdan da artıyırosa playera aktaramaz.

Tribal kartları da ekleyecem bi ara bu mesaja, yoruldum =p
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...