Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

stumbleupon mu deli.ci.ous mu?


Emaleth

Öne çıkan mesajlar

stumbleupon ile delicious hem tarz, hem community, hem de sistem olarak birbirinden çok farklı iki şey ablacım.

stumbleupon dediğin, facebook tadında üye olduğun, like'larını, hobilerini, beğendiğin filmleri yazdığın,
firefox'a bir araç çubuğu çakarak, dolaştığın ve sevdiğin siteleri listelettiğin veya random tuşunu kullanarak senin beğenebileceğin rasgele bir siteyi getirmesini sağlattığın bir sistem.

delicious ise, siteye eklenen siteler arasında sörf yaptığın, o günün en çok popüler sitelerini görebileceğin bir sistem.
yani delicious'u kıyaslıyacaksak oyyla ile kıyaslıyabiliriz, digg ile kıyaslıyabiliriz, ama stumbleupon'la değil.

şahsen ben digg veya delicious yerine stumbleupon tavsiye ederim.
digg ve delicious bir nevi haber sitesi gibi. belirli kategorilerde sürekli haber gibi "link" ekleniyor. popüler linklere bakayım diyorsan güzel. ama sevebileceğin siteleri bulabilmek açısından yetersiz. çünkü asıl sevebileceğin linkler çok derinlerde kalabiliyor.

fakat günlük haberleri, o günün trendlerini takip etmektense sıkı bir internet sürfçüsüysen, sevebileceğin siteleri görmek istiyorsan, stumbleupon müthiş bir nimet.
mesela sistemde ayarlıyorsun, "ben fotoğraf, bilgisayar proglamlama, bilim ve ev işleri ile ilgiliyim" diyorsun, stumbleupon sana o konular ile ilgili güzel siteleri rasgele gösteriyor. hatta beğendiğin sitelere benziyen siteleri ayrıca gösteriyor. seninle ortak favorilere sahip kullanıcıların beğendiği siteleri de görebiliyorsun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hmmm saol bonecuum :)
benim şahsen beğendiğim filmleri hedeleri hödöleri paylaşmaya filan hiç niyetim yok, hani yani o anlamda bi profil oluşturma derdinde diilim.
daha ziyade takip ettiğim birkaç siteyi bookmark edeyim, onlardan herhangi birinde hareket olunca haberim olsun da gidip bakayım derdindeyim. yani bildiğimiz bookmark uygulamasının güncellenince haber vereninden olsun istiyom.
sağdan soldan "aha buna da bak bunu seversin", "ay mutlaka buraya bi bak" yağmasını da istemiyorum zira zaten her gün maille yağıyor, dostlar sağolsun :P
ahan da bu maillerle yağanlardan beğendiklerimi bi yere eklesem de iki gün geçince bakmayı unutmasam, arada bir iş azaldığında gidip otistik gibi gridllers.net'te 50x50 kare karalamaca çözmesem de iki satır bişey okusam.
olayım budur.
benim bone'dan anladığım deli.ci.ous'un daha uygun olduğu bu minvalde, doğru mudur?
yok mu başka kullanıcı?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya ema sen yanlis anlamissin bu olayi, ya da ben yanlis anliyorum.

senin dedigin rss reader. giriyorsun takip edecegin siteleri, sana en son gelismeleri bildiriyor. www.google.com/reader guzel bir ornek misal. sadece sana hizmet ediyor bu servis.

obur yandan, (temel kullanim amaci olarak) millet bir siteyi "digg"liyor ki baskalari da gorsun. yani 'son 24 saatte en cok dikhlanan'lari gorebiliyorsun. bir nevi micro online trendleri takip etme hedesi.

http://en.wikipedia.org/wiki/Social_bookmarking adresine bakmanin faydasi olacagini dusunuyorum.

Not: senin aradigin igoogle'dan once google reader
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

oh be mum, bravo!
reader'da toura baktım neymiş anliim diye, tam da aradığım şey olduğuna karar verdim. hem de google kalitesiyle!
sonra o pencereyi de igoogle'a şey edebiliyomuşum filan.
süfer oldu oooh.
çok merak edersem millet neyi digg ediyo bu aralar diye, gider digg'e ya da stumbleupon'a da bakarım profil neyin oluşturmadan di mi ama? olayım social bookmarking diil benim, bilhassa son derece sosyopat bi insanım, tanımadığım insanlarla tanışmaktan hiç hoşlanmam :P

evet, google reader! hastasıyım (galiba), budur (sanki) :)
ehü...
hemen ayarlarımı şey ediyom :)
heyyo!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...