Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öğrenci yerleştirme kriteri

varsýnolsun

Öne çıkan mesajlar

Geçen senenin puanlarına bakıyordum İTÜ Şehir ve Bölge Planlama 231 puanla öğrenci almış.Bu nasıl yeterlilik sınavıdır , bu nasıl adalettir diye yakınma kısmını atlayıp soruyorum.

Barajı geçebilmeyi başarmış onca insanın içerisinden sıyrılıp sadece barajı geçmekle itüye nasıl girilir ? Böyle göz önünde bir üniversitenin bir bölümüne ek kontenjan için sadece bir kişi mi başvurmuştur birden fazla kişi başvurduysa bu kişilerin puanları içerisinde en yükseği 231 midir yoksa nedir yani bilelim biz de yerleşelim yerleştirelim saygılar
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi dediğim gibi 331 ile kapamış dediğin bölüm :) Arz-talep gibi bir şey ayrıca. Kimse o bölümü istemezse 185 ile de girersin sorun değil. Sistem bu. Ayrıca her iyi üniversitenin her bölümü iyi olmak zorunda değil (ki bu ifade bu bölüm için geçersiz olması lazım :))

Ek yerleştirme de aynı mantık. Talepe bağlı kimse istemediyse 185 e kadar bile düşer işte.
Sosyal ağlarda paylaş

331 mi emin misin yahu o zaman ben elimdeki kitapcığın azizliğine uğradım çünkü İstanbul Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama ( İngilizce ) 231.xyz yazıyor.ösym nin sitesine girdim ingilizce şehir bölge planlama diye bir bölüm bile yok

Varmış ama İYTE nin imiş ya dur iyice karıştı bir daha bakayım şu kitapcığa
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...