Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vista'da Mac Adresi Değiştirebilen Program

Sovereign

Öne çıkan mesajlar

Okul benim networkümü internete erişim için kapattı fazla download yaptığım için. Eski laptobumda bunu mac adresimi değiştirerek halletmiştim. Yeni bir bilgisayar olarak algıladığı için net geri gelmişti.

Yeni laptop windows vista. 2 Değişik mac adresi değiştiren program denedim 2si de acayip problemli. Değiştirdiğini zannediyor 5dk sonra tekrar bakıyorum eski mac adresine dönmüş. Kafayı yemek üzereyim.. windows vista'da düzgün çalışan mac adresi değiştirebilen bir program biliyor musunuz?

Sağolun.
Sosyal ağlarda paylaş

Problem nedir bilmiyorum ama binbir değişik yol denedim. Nette regedit'le yapılabilecek guide'lar falan var onları da yaptım.. 3 değişik programla denedim ama malesef her seferinde

command prompt'u açıp "ipconfig /all" yazdığım zaman networke orjinal mac adresimle bağlanmış olduğumu görüyorum ve internet aksesim doğal olarak kapalı oluyor.

Vista'yla mı alakası var sizce? Yoksa benim ethernet kartım acayip bişey mi.. anlamadım gitti ama acayip ihtiyacım var bi çözüm yoluna nolur bilen bi el uzatsın.

Sağolun şimdiden.
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Herşeyi denedim, tavsiye ettiğiniz programla beraber 5 tane değişik mac adresi değiştirebilen program denemiş oldum ve hepsinde aynı problemi yaşıyordum.

Tıpkı aynı problemlerdi, bu da beni başka bir problemin olasılığına itti. Vista'nın güvenlik protokollerini kurcalarken network kartımın software'ini update etmek geldi aklıma.

Otomatik driver update yaptım.. ve ondan sonra denediğim zaman çalıştı :) Acayip sevinçliyim. Okulun iğrenç kurallarına karşı bir kez daha karşı gelmiş bulunuyorum. Kimse beni interneti günde 10GB download ederek sömürmekten durduramaz.

Sağolun, varolun Pati kardeşlerim.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

çoğu okul yapıyo bunu. ama okulların bazıları(örn: odtü) kullanıcılara static ip veriyor. o ip numarasını almak içinde yurt müdürüne vs gidip belge dolduruyosun. o yüzden böyle bişe yapılamıyor orda. ama otomatik ip veren yerlerde güzel teknik, tuttum :D
Sosyal ağlarda paylaş

KillJoy said:
yoo sorun değil ki..
adamda zaten sanırım static ip var.
mek adresine göre ip verildiği için yeni pc bağlanmış gibi gösteriyor..

okulu merak ettim

e tamam, yeni pc bağlanmış gibi görünüyosa ip nasıl verecek? bilgisayar networke bağlandığında static ip veren sistem görmedim ben. otomatik verilir. static için gidersin ya yurt müdürüne ya da bilgi işlem dairesine, ordan mac adresine ip atarlar. ama aynı öğrenci giderse senin zaten var deyip bir de süresiz ban çakabilirler :D
Sosyal ağlarda paylaş

valla bizim okulda öyle değil. yurtta kalıyosan gidip yurt müdüründe bi kağıt dolduruyosun mac adresin falan oluyo, yurt müdürü onu bilgisyara geçiyor bilgi işlemden sana ip atanıyor müdürden alıyosun ip adresini.. wireless için internetten kaydettirme olayı yaptılar daha sonra ama sadece wireless için.onda da otomatik ip adresi alıyosun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...