Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dizi mi film mi?

Brigand

Öne çıkan mesajlar

Dizi.

Filmler zaman kısıtlaması yüzünden dezavantaj yaşıyor. Buna ilave olarak dizilerin bölüm sonları film sonu işlevi gördüğünden daha heyecanlı oluyorlar. Dizilerin daha uzun soluklu olması, iyi geçirilen zamanın da bu sebeple uzaması da bir başka artısı. Kötü yanı ise main streamden uzak dizilerin sezon tamamlayamadan iptal edilmeleri.
Sosyal ağlarda paylaş

Bende dizileri daha çok seviyorum ama film izlemek daha rahat geliyor.

Adamlar dizi çıkarıyor, dizi tuttumu senaryoyu boka çeviriyorlar 123213211242354745 sezon oynatabilmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Filmlerde ise öyle birşey yok, en iyi ve tanınan film bile 3-4 seriden fazla çekilmiyor. Ama diziler sezon sezon adamı delirtiyor. Ayrıca 40 dakika için 1 hafta bekliyoruz.

Bu nedenle ben film diyorum. Dizi izlemekten daha çok keyif alıyorum ama film izlemek daha rahat.
Sosyal ağlarda paylaş

Film izlemenin de yeri farklıdır,dizinin de.Bence karşılaştırılmaması gerekir.

Hangi dizi de bir Kubrick,Tarkovsky,Bergmann vs. filmlerindeki etkiyi yakaladınız ki ? Sinema bu açıdan çok farklı bir yerde.Çünkü psikolojisi olsun,bıraktığı etki olsun her zaman dizilerden çok daha üstündür.

Diziler tamamen bunun tersi olarak görüyorum.Ben şimdiye kadar hiçbir diziden,izlediğim bir film kadar etkilenmedim.Ama dizinin şu yanı çok iyi,devamı olacağını biliyorsun.Ya da bitmiş bir dizinin arkasından devamı gelebilir,yapılabilir belki diyebiliyorsun.Gönül isterdi ki Andrei Rublev bir dizi olsun,gönül isterdi ki İlk Çağ'lardan başlayan bir senaryo ile Lord of the Rings bir dizi film olsaydı.

Benim tercihim her zaman filmlerden yanadır,ama asla dizi kültürünü de bir tarafa atmam,kalitelileri izlerim.İkisi de lazım insanlara :)
Sosyal ağlarda paylaş

diziler her zaman daha iyi olmuştur çünkü çok uzun sürer topladığınızda zamanı. ve nerdeyse hiç bir zaman bitmezler.

mesela buffy ve angel ı ele alalım.

Buffy 5 mi 6 sezon mu ne oynadı ekranlarda. sonra angel ortay açıktı 3 sezon falanda o oynadı. Böyle diziler mükemmel oluyor. haftada 1gün 2 gün yada download varsa istediğin zaman izliyorsun. eğlencen mükemmel oluyor.

Ama film öyle mi? değiiiiiiil :D

izliyosun bitiyo.. olmadı2.cisi 3.cüsü oluyor. Zaten öyle bir filmde bi yüzüklerin efendisi var. şahane bişi başkada göremedim ben bir iki tane belki

sonuçta diziler daha iyidir. Benim genel düşüncem filmler hakkında ki: Uzunsa, iyidir.
Sosyal ağlarda paylaş

paket usulü dizi.

yani olay ne? BSG gibi LOST gibi sonu olan diziler. Başlangıcı, konusu, ne zaman biteceği zaten belirlenmiş diziler.

açık kalmıyor konu örgüsünde ve siz "lam devam etseydi ne olurdu acaba" demiyorsunuz, hoşnutluk içinde tadını çıkartıyorsunuz.

pek şukela
Sosyal ağlarda paylaş

Dizi

Çünkü filmlerde zaman çok kısıtlı. Film başlar, karakterler öylece tanıtılır, konuya giriş yapılır, e filmin yarısı bitti zaten.Tam konuyu kapıyosun, film sarmaya başlıyo, pat! the end!

Dizide uzun uzun anlatabiliyolar, olaylar daha geniş çaplı işleniyo ne biliyim işte daha bi güzel
Sosyal ağlarda paylaş

film. iyi yazılmış bir senaryoya sahip film 100 bölümlük bir dizinin anlatmak istediği şeyi daha anlaşılır şekilde anlatabilir.

ama ne var? şu var: 3 saatlik 3-4 bölümü haftalık yayınlanacak bişe olsa bu dizi olur ve süper olur. LOTR'u 3 haftada izlediğini düşün, süper.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...