Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

usblerim mi yandi amman amman

dory

Öne çıkan mesajlar

arkadaslar simdi benim quince QC 5071 gibi adi sani bilinmeyen bi webcamim vardi.
ben bu salak aleti cikardim gecen gun ve,
ertesi gun elektrik kesilmesi sonucu ocim kapandiginda, yenden actigimda klavye ve mouseumun calismadigini gordum.
onlari usbden baglamistim, tabiki şüpelenmedim ve
zimbirtalirni takip, yesil mor yerlere taktim.
ondan sonra webcamim lazim oldu ve driverini silip yenden yuklemeyi denedigimde bi türlü beceremedim.
alet elektrik aliyo lakin aygit yoneticisinde gozukmuyor.
telefonumu baglamak istedim pcye
yine aynı hata, telefon baglaniyor ama pc telefonu gormuyor.

bir sürü sey denedik ama belki extra bişeyler bulurum diye umuyorum sizden.

olmadi kart alicaz artik.
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada, anakartın üzerindeki usb mi çalışmıyor tam olarak? yoksa kasanın önüne gelen usb çıkışları mı. kasanın önündekiler bi kabloyla anakarta bağlı bildiğim kadarıyla, kablolar da gg olmuş olabilir. o da değilse, sorunun powersupplye olduğunu sanmam. anakart gitmiştir.
Sosyal ağlarda paylaş

oper said:
bu arada, anakartın üzerindeki usb mi çalışmıyor tam olarak? yoksa kasanın önüne gelen usb çıkışları mı. kasanın önündekiler bi kabloyla anakarta bağlı bildiğim kadarıyla, kablolar da gg olmuş olabilir. o da değilse, sorunun powersupplye olduğunu sanmam. anakart gitmiştir.

simdi soyleki
kasamin onundekileri saolsun arkadasim kirdi, onlar zaten bagli değil
suan calismayan arka 4lü.

neyi yaktim nasil yaktim ben böhü=/
telefonuma muzik yuklemek istiyorum lan! yeteargh
Sosyal ağlarda paylaş

valla arkadaşlarında fazladan anakart ya da psu varsa al dene diycem de.. senin arkadaşlar da boyle durumlar için saklıyo olamazlar herhalde :D
ama erkek arkadaşlarda bulabilirsin belki.ya da bilgisayarcı amcaya gidip abi ikisini ver, hangisi olursa diğerini geri getiricem de :D
Sosyal ağlarda paylaş

ya bi dk. bi daha düşündüm şimdi farkettim, anakart kesin yalan olmuş. USB portlarının PSU ile direkt alakası yok çünkü. Ama anakartın bozulmasının sebebi PSUnun voltajı kaçırması vs. gibi bi sebep, o da belli, elektrik gidip geldikten sonra oldu diyosan...

Yani sonuç olarak anakartı değiştireceksin, işin garanti olması ve aynı/benzer sorunun çıkmaması için yeni PSU alacaksın hatta daha da garanti iş olsun diyosan, bu tür bozulmalara karşı korunmak için bi de UPS alaceksın. :P ya da idare ederim diyosan USB çoğaltıcı PCI kartlar var onlar bi ihtimal işini görebilir...
Sosyal ağlarda paylaş

Toplam borcunuz 250 ytl.Ödemeyi nasıl yapacaksınız acaba? :D

genial said:
MR hand 2 sinide bozsa açılabilirmi o pc sölermisin?
açılamaz.
sadece usbler yada operin dediği gibi anakarta giden kablolarda sorun var.

Açılabilir.Bilgisayar bu sağı solu belli olmaz.Üzerindeki hataya bağlı olay.Anakarta giden kablolar zaten PSU kabloları(diğer hardware'lar dışında) Usb'lerde zaten anakart üzerinde çakılı olduğundan bencede problem anakart'tan.Amd ise max 100 $ civarına güzel bi anakart alabilirsin.Intel ise Gigabyte'dan şaşma derim.
Sosyal ağlarda paylaş

psu ile alakalı olsa sırf usb ile kalmaz bence ve daha önce de bişeyler olurdu
elektrik kesintisi sonrası oluşması daha olası
anakartta genelde hata oluyor, klavye girişleri filan bozulabiliyor, ama usb girişleri daha sonraya kalırdı sanki
biraz sars girişleri, tozunu al öle dene
benim anakart dual ram çalıştıramıyordu desteklediği halde, ram girişleri tozlansa windows açılmayabiliyordu, sonra keyboard girişi patladı ama onun dışında gayet güzel çalışıyor, tamamen yanmadı mı gayet dayanıklı bu anakartlar

geçici çözüm: o mor yeşil girişlere usb çevirici kullanıyorum demişsin, usb çoğaltıcı al, oraya tak, bürsürü usb in olsun işte
ama o giriş te bozulabilir o kadar yüke
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...