Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiye Ligi Ve Takım Tutmak

NoS

Öne çıkan mesajlar

Az önce bundesligayla ilgili bi programda futbolcunun teki ''burada 40-50 bin kişinin seyrettiği maçlarda oynamak çok iyi fransa da da böyleydi''dedi insan düşünüyor neden bizim ülkemiz de insanlar 3 büyük takımı tutuyor avrupa da insanlar kendi takımlarının tutar lyon gibi marsilya gibi münich gibi ya ingiltere de insanlar köylerinin takımını tutup onu yükseltmek için her maçına giderler ama neden bizim ülkemizde sadece 3 büyükler var?
Sosyal ağlarda paylaş

Yanlızca bizim ülkemiz ile ilgili bir sorun değil bildiğim kadarı ile, Hollanda'da falan da böyleydi sanırım.

Bizdeki olay futbolun batıdan başlayıp doğuya doğru ilerlemesinden kaynaklanıyor heralde, İzmir, İstanbul, Eskişehir veya Bursa gibi takımlarının taraftar grupları anadoludaki diğer takımlardan daha çoktur heralde.

Ama istatiksel veri de lazım karşılaştırmak için tabii.
Sosyal ağlarda paylaş

son sivasspor-v.manisaspor maçında sivaslılar stadı tamamen doldurmuşlardı,kayseride öyle şuanda hatta bilet fiyatları bjk nin fiyatlarıyla aynıymış galiba,bi ara antep taraftarıda stadı tıklım tıklım dolduruyorlardı şimdi pek öyle değil sanırım,demekki taraftarı var ama stada çekmek için iyi yerlere gelmek lazım
Sosyal ağlarda paylaş

takım iyi gidince doldurur ancak sivas, manisa falan. genelde büyük şehirlerin takımlarının taraftarları ilgi gösteriyor kendi şehirlerinin takımlarına.

kocaelispor, bursaspor, sakaryaspor içerde ya da dışarda hep doldururlar tribünleri. biraz da zamanında büyüklere kafa tutabildikleri için diye dusunuyorum.

şu anda da kayseri ve sivas aynı yolda ilerliyor.

ankara'da da ankaragucu desteklenir mesela. ama genclerbirliği, oftas ve ankaraspor'a nerden taraftar bulacaksın ki.

istanbul'dan 5 tane takım var su an ligde. gs, fb ve bjk nin oldugu bir şehirde bu takımlara taraftar zor cıkar tabi. hadi kasımpasa'nın ilçe olmasından dolayı var da, belediye'ye nerden bulacan yahu taraftar :D
Sosyal ağlarda paylaş

belediye maçları 80 bin kişilik stat da oynanıyor sahada bin kişi anca oluyor oda karşı takım taraftarı :) aslında böyle takımların tsl ye çıkması yasaklanması lazım tadını tuzunu kaçırıyorlar oyuncuların maçta bağırışları tv ye geliyor koca statda
Sosyal ağlarda paylaş

Tarafar kitlesi ayrı, sempatizanı olmak ayrı...
Türkiye'de yapılan anketlere bakın genenlikle sorular şu şekilde oluyor:
3 büyüklerden hangi takımı destekliyorsunuz?
a/b/c
ya da....
Türkiye'de hangi takımı destekliyorsunuz.
GS/FB//BJK/TS (beşinci şık genellikle umursanmıyor)
Bu sebeple bir bakıyorsun Türkiye'de onun 30 diğerinin 20 dieğerini 15 milyon taraftarı var, 70 milyonu zten 3 takım toparlamış.
Misal ben Bursalıyım, Bursaspor taraftarıyım, ama GS nin maçlarını Bursa'dan daha fazla izliyorum. Dahası GS nin maçlarını izlemek Bursa'dan daha fazla zevk veriyor (bu konu artık tartışmalı oldu tabii)
Ayrıca, Anadolu takımlarıyla Istanbul 3 büyüğünü karşılaştırdığınızda oyuncu kalitesi ve yabancı oyuncuları maçları daha izlenir kılıyor.
Bursa'nın sene başında hangi oyuncuyu alacağını merak etmezken 3 büyüklerin transferlerini merakla bekliyorum.

Türkiye'de takım tutmak bu sebeple beklediğimizden flu... kim hangi takımı tutuyor, takım tutan hangi takımlara sempati duyuyor bunları belirlemek zor.
Sosyal ağlarda paylaş

bursanın fenerin bjknin gsnin trabzonun altayın karşıyakanın göztepenin kasımpaşanın erzurumun erzicanın sivasın diyarbakırın samsunun antalyanın malatyanın sakaryanın...

aklıma şimdilik bu kadarı geldi taraftarları var kemikleşmiş

(erzincan memleketim olduğundan biliyorum nerden çıktı demeyin) :)
Sosyal ağlarda paylaş

Demek istediğim şu ki yani mesela eskişehirli bi adam eskişehir sporun sempatizanı oluyor ama 3 büyüklerden birini seçiyor türk futbolu baştan beri 3 büyüklerin üzerinden gittiği için biraz bu anadolu takımı geyiği var eğer eskişehirli adam eskişehir spor taraftarı(sempatizanı değil)olsa gider takımının formasını alır takımının her maçına gider takımına para kazandırır ama bu şekil bişeyin sempatizanı olmak takımlara hiç bişey kazandırmıyor.

Bu oftaş ankaraspor istanbul büyükşehir belediye spor gibi taraftar çekmeyen takımlar bence satılmalı oftaş ı mardin alacaktı mesela oftaşın seyirci olmayan stadı yerine mardin in dolu stadını seyretmek süper olurdu.

Ayrıca bu üç büyükler olayı yüzünden anadolu takımlarının maçlarını da seyredemiyoruz digiturk e o kadar para verilmesine rağmen adamlar kimse izlemez düşüncesiyle sadece üç büyüklerin maçını veriyor her sene bi yıldız çıkıyor anadoludan bütün yazarlar oo süper über alkış diyor ama çoğu adamın fb gs ile yaptığı maçlardan biliyor.

Sonuç olarak tartışılması gereken bi konu olduğu için açtım bu konuyu özet çıkartırsam bence eğer 3 büyükler kavramı olmasaydı türkiye ligi ve türkiye milli takımı çok farklı ve çok iyi bi seviye de olurdu

Not:üç büyük üç büyük dedim de aslında dört büyük diyecektim ancak yazının sonunda aklıma geldi ve saat 03.46 olduğu için değiştirmeye üşendim siz dört büyükler diye okursunuz :)
Sosyal ağlarda paylaş

eagle_dnz said:
bursanın fenerin bjknin gsnin trabzonun altayın karşıyakanın göztepenin kasımpaşanın erzurumun erzicanın sivasın diyarbakırın samsunun antalyanın malatyanın sakaryanın...

aklıma şimdilik bu kadarı geldi taraftarları var kemikleşmiş

(erzincan memleketim olduğundan biliyorum nerden çıktı demeyin) :)

orduspor,çanakkale dardanel'i de ben ekleyeyim
Sosyal ağlarda paylaş

her ülkede var 3 büyük 4 büyük.
barcelona'yı, arsenal'i o şehirde olmayanların tutmadıgını mı sanıyorsun. bizim ülkemizle bence fark yok avrupanın.
sadece adamlarda futbol kültürü farklı. adam maça sinema izler gibi haftasonu aktivitesi için gidiyor. fanatik değil. şehrin takımını 2 saatlik eğlence için futbol için seyretmeye gidiyor.fanatik değil.fanatik olsa kalkar arsenal'in maçına gider seyretmeye.
wigan'lı adam londrada yaşasa arsenal maçına gider futbol için. tutup ben arsenal'li değilim işim olmaz demez.
Sosyal ağlarda paylaş

yetistirme tarzi. Mesela bir Ankarali olarak Genclerbirligini severim tutarim, ama kucuklukten beri "en buyuk kim oglum? fenerbahceee" vs. gibi muhabbetlerden dolayi Fenerliyim de, iki takimi da cok seviyorum, ama ha dersen ki Genclerin macina ne kadar gidiyorsun, ne kadar belli ediyorsun bu sevgini? o konuda pek alakali degilim acikcasi, Fenerin bile belki yilda bir macina giderim o da CL ye falan denk gelirse.

Stada gidip izlemek ayri bir keyif... o stad doluysa izlemek keyif. Gencler iyi giderken yillar once cogu maca bayagi yuksek bir taraftar kitlesi geliyor, ama basari ile dogru orantili bu olay.
Sosyal ağlarda paylaş

ben trabzonluyum, istanbul'da doğdum büyüdüm, beşiktaş'ı tutuyorum. trabzonspor'dan nefret ediyorum, umarım küme düşer diye her sene bir umutla bekliyorum.

umurumda da değil başka takımın taraftarı olup olmaması. küçükken beynime işleselermiş trabzon trabzon diye, trabzonspor'lu olup çıkarmışım herhalde. bu işler böyle yürüyor. ya küçükken baskılardan takım tutuyorsun ya da ters tepiyor başka takımı seçiyorsun. ama rekabet 3 kulüp arasında olunca mecburen 3ünden birini seçiyorsun. kayserili adam kayserisporu tutsun abi zaten kayseriden beşiktaşı tutup napıcan. ne maçına gelebiliyosun ne bişey...
Sosyal ağlarda paylaş

küçükken baskının etkiside var diyosunuz ama benim yeğene ne dersem tam tersi
kafayı yedirtti
olm beşiktaşlısın dedim buna 7 yaşında
hayır lan gs liyim dedi bana
ısrar ettim
sonra çaktım bi tane ağzına ağladı yinede kabul etmedi ne yaptıysam
sana şunu yaparım bunu yaparım dedim yok
inat işte :)
annesi babası diyicem hayatta bişi söylemezler şu takım felan ilgilenmezler :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...