Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir sistem tavsiyesi de bana lazım

forgiver

Öne çıkan mesajlar

eski sistemi sattım, yenisini arıyorum; ben aklımdakileri yazayım siz ona göre yönlendirin

öncelikle aşmış, aşırı pahalı bişey aramıyorum, 1000 dolar civarı bir sınırım var, monitör lazım deil sadece kasaya odaklanalım, daha çok oyun oynamak için kullanılacak

cpu: intel core2duo düşünüyorum, ama işlemciler arasında 20 dolarlık farklar var, performans açısından ne kadar değer, fsbsi, ön belliği yüksek olması açısından; Core2 Duo E6550 dedim ama bir üst modeli de var işte

anakart: bu konuda fazla fikrim yok yalnız eski anakartım msi markaydı ve epeyce gıcık oldum, istediğim özellikler wireless i olması, ses kartı standart geliyo zaten, cpu fsb hızı, ram bus hızı yüksek olsun, fazla pahalı olmaması, stabil olması
bu konuda ne önerebilirsiniz

ram: ddr2 800 mhz düşünüyorum, direk 2x1 gb dual mı almalıyım, marka açısından pek farkeder mi, bi de direk 2 gb lık bir ram bulabilir miyim, sonra ihtiyacım olursa yanına bi tane daha 2gb ekler dual yaparım, hangi seçenek daha mantıklı olur, ddr3ler baya pahalı galiba pek değinmedim :)

ekran kartı: bunu da fazla bilmiyorum ama dx10, pixel shader, bilmem ne engine gibi özelllikleri ilerdeki oyunları çalıştırcak kadar iyi olsun, hdmi desteklese fena olmaz, belleği, bellek veriyolu 256 olan, 150-200 dolar civarı bir tavsiye istiyorum

kasa: 100 dolardan fazla vermek istemiyorum, ortamı sessizleştirmesi, soğutması, fanı iyi olsun, 400 watt yetiyor mu bi de yeni sistemler için, aopen kasalarındaki psuların baya güçlü olduğunu hatırlıyorum, şöle janjanlı kasalar var onlar kaliteli oluyor mu görünüşüne aldanmayalım, aopen H600B-B28 iyi midir?

hdd - dvd writer: external olarak kullandığım wd 320 sata2 var, sessiz, sakin güzel bişey, daha düzgün, kaliteli kıyaslama yapabileceğiniz tavsiyeniz varsa iyi olur
dvd-rw lg kullanıyodum hep, samsung asus nec filan duyuyorum hep, lg devam mı yoksa daha iyi ne tavsiye edersiniz

klavye-mouse: kablolu olsun, logitech olsun, oyun oynamak için ideal olsun, mouse kalitesi daha önemli, 50-60 dolar civarı

hoparlör: evi kaplamaması açısından 2+1 ya da 3+1 düşünüyorum, bu da çok pahalı olmasın, 60 dolar civarı, film-dizi izlemeye uygun bişeyler işte

teşekkürler
Sosyal ağlarda paylaş

digerlerini takip eden arkadaslar daha iyi bilir de hoparlor olarak creative sbs350 mi ne var 2.1 olarak, 25 dolar falan birsey olmasi lazim. sonuna kadar abardiginda cok kaliteli ses vermese de, cam kirma seviyesine gelene kadar kaliteli ses veriyor. tavsiye ederim.

yani, ben olsam, hoparlore 60 dolar butce ayirmam.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
bellek veriyolu 256 olan, 150-200 dolar civarı

nvidia alacaksan zor.

said:
pu fsb hızı, ram bus hızı yüksek olsun, fazla pahalı olmaması, stabil olması

ASUS P5K SE P35

said:
400 watt yetiyor mu bi de yeni sistemler için

kaliteliyse yeterli

said:
hdd - dvd writer

hdd seagate 320gb 16mb ncq
dvd writer samsung-nec iyi. sata olsun ama.

cpu da 4mb L2 önbellek olsun bence.
diğerleri zaten kişisel tatmin meselesi (:
Sosyal ağlarda paylaş

anakart ta siteleri dolaştım asuslarda sorunlarla karşılaşan çok
http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=29778
gigabyte P35-DS3L
30 dolar fazla bu ama özellikleri de aynı, regal in reklamı gibi bişey oluyor durum
wireless li modeller çok pahalıymış

ekran kartında http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=29196
2600 xt gibi duruyor
ama topkapı mağzasında bulumuyor, http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=29669 asusun bu modeli var ama perfomansı arttırmayacak özellikleri yüzünden pahalı
http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=29202 buda gdr4, bu kadar para vermek akıllıca olmaz sanırım ?
http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=29263 msi
bunlardan birisni sçemem laızm gerekçek
Sosyal ağlarda paylaş

Ben ati tavsiye etmiyorum.Palit 8600 gt sonic+ kullanıyorum.Bu kartı alana kadar 3 hafta gibi bi araştırma yaptım dön dolaş dön dolaş.2600xt gddr4 lü versiyonlar kafamı çok karıştırdı.Ama kullanıcıların gerek aldıkları hatadan,gerek performans farklarından gerekse fiyat olayından dolayı 8600 dedim.Fiyatıda 125 $ gibi bişey.Performans olarak çok memnunum,biçok oyunu full detay oynuyorum zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

ati de hata verme olayı var ama son driverlarının baya sorunları çözdüğünü okudum
7 serisi bana mantıklı gelmiyor, 8 serinin hem özellikleri daha iyi hemde dx10 destekliyor, tamm şimdi işe yaramasa bile daha iyi ekran kartı alınmış olur
ddr4 ekran kartlarının anakart destek durumu nedir, pci-ex olması yeterli mi desteklemesi için

ASUS P5K SE P35 - 2600xtlerin ucuzlarından bulabilirsem
gigabyte P35-DS3L ile ddr4 düşünüyorum

atiden yana deniycem şansımı, nvidia güzel olanlarının fiyatı birden fırlıyor, palit sonicler fiyat açısından iyi ama vatan da bulamadım, gigatekte filan var, hepsini birden alıp bitsin diyorum
Sosyal ağlarda paylaş

benim demek istediğim, şimdi dx10 kartı alsan bile ilerde bu aldığın kart dx 10 oynatamayacak, o kadar güçlü değil yani. 8800gtx falan alacaksın eger dx10 açacam diyosan ben. ha bir de dx10 vista istiyor, xp de oynayamassın. vista sevmiyosan diye söyledim.
anakartla alakası yok ddr4 olmasının. sadece anakarta takılan ramler için o dediğin şey. ekran kartın isterse ddr10 olsun :)
Sosyal ağlarda paylaş

c2d e6750
gigabyte p35 ds3l
2x1 gb kingston hyperx
saphire hd 2600xt
aopen h600 b28
320 gb samsung sata2, 18x samsung dvdrw ls b
creative sbs 380
a4 tech g 600up - x750 f2
---

klavye mouse stokta yokmus, bulabilirsem 1100 ytl tutcak toplamda

ekran kartından memnun değilim, 8600 gt sonic alsaydım da yeterli olmayacaktı, ddr4 ramlisini bulamadım, belki de iyi oldu boşuna 40 dolar fazla vercektim, çok büyük bir performans artışı olmayacaktı, rame yatırdık o farkı.
bir ekran kartına 300 dolar verip, koymasını beklemektense, yettiği kadar kullanıp, satıp, yenisini almak daha iyi sanki
zaten ya dota oynuyorum ya ultima, olmadı nfs u, kardeşim oyun manyağı, o düşünsün.
bilgisayar konusunda dolar milyoneri olmadan tercih yapmak çok acı verici.
Sosyal ağlarda paylaş

Gayet iyi tercihler bence. Ama 400w yerine 550w ve üstü alman daha yararlı olur. En azından ilerde bir şeyler değiştirirken için rahat olur.

Edit: Aslında aldığın kasada 400w geliyorsa ilk planda onu kullanabilirsin. Baktın ki sorun çıkartıyor, yada değiştirmen gerekiyor, değiştirirsin. Zaten bir iki vida ve kablo değiştirmekten öte değil PSU değiştirmek.
Sosyal ağlarda paylaş

aopen olduğundan 400w ın fazla bile olduğunu düşünüyorum
zaten ilerde bir kaç şey eklersem diye yüksek olmasını istedim
kasa gayet iyi, gerekceğini sanmam ama sadece psu yu değiştirmek yeterli senin dediğin gibi
bir de artık verimlilik konusuna eğilcekler gibi, daha az güç isteyen parçalar çıkarmak için çalışmalar yapılır
en azından amd nin yapması lazım, amd yaparken ati de yararlanır; ekran kartına yansıtır, nvidia da öle sap gibi durmaz büyük ihtimal.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...