sharky Mesaj tarihi: Kasım 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2003 Bunu tam olarak nereye yazacağımı bilemedim. Herhalde Linux konusunda olduğuna göre Donanım & Yazılım en uygunu olacaktır. Gelelim sadede.. Izmir'de, DEU'nun öncülüğünde bir Linux Grubu kuruldu. Şu ana kadarki toplantılarda, LKD ( Linux Kullanıcıları Derneği ) 'nin bir alt grubu olması kararlaştırıldı. Grubun genel amacı her Linux grubu ile aynı olarak "Linux'u tanıtmak ve yaygınlaştırmak.".. Grup bunu başarabilmek için seminerler, etkinlikler, şenlikler ve bunun gibi bazı şeyler sunmaya karar verdi. Şu anda geçici bir yürütme kurulu oluşturuldu ve yavaş yavaş "kontrollü" büyüme gerçekleştiriliyor. Gruba girebilmek için hiçbir şey gerekmiyor. Linux'a ilgi duymanız, Linux'u sadece duymuş olmanız veya Linux ile ilgileniyor olmanız yeterli.. Gruba üye olmadan, grubun web sitesinden ( izmirlinux.deu.edu.tr ), veya mail list arşivinden ( http://altay.adm.deu.edu.tr/~berent/izmirlinux/ ) olayları takip edebilir, seminerlere, şenliklere veya diğer etkinliklere katılabilirsiniz. Elbetteki bu tür bir grubun ve Linux'un yaygınlaşması için emek verebilecek, zaman ayırabilecek veya herhangi bir şekilde yardım edebilecek tüm arkadaşları bekliyoruz.[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Kasım 12, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2003 UP.[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anason Mesaj tarihi: Kasım 12, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2003 linux ü severim sevdiririm,kullanırımda.atatürk lisesi geçmişimde vardır fakat izmirde ikamet etmiyorum şu an.yardımcı olabilirsem ne mutlu bana.[hline]Kan Damlaları Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Kasım 13, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2003 Geç cevap için üzgünüm. Izmir Linux Grubu, ücretsiz eğitimler, seminerler verecek elbette. Linux hakkında bilgili/bilgisiz herkes katılabilir bu tür şeylere. Hiçbir şey bilmeden de Linux'a geçebilirsiniz.. Fakat elbetteki Unix dosya hiyerarşisi ve mantığını anlamak biraz vaktinizi alacaktır. Örneğin Linux'ta herşey bir dosyadır. Windows'a çok alışkınsanız, Pencere Yöneticilerinden KDE size Windows'un sağladığı ortamı sağlayacaktır.. Tabii ben Gnome öneririm.. Hatta Linux'ta WinXP nin görüntüsünün ve kullanımının çok benzerini bir pencere yöneticisi olarak yapmışlar.. Denemedim, bilemiyorum. Linux'unda Windows'a göre artıları vardır, Windows'un da Linux'a göre ( mi ?! ).. Bunları zaman içerisinde kendiniz anlamanız çok daha faydalı olacaktır. Ama Linux'un daha hızlı ve daha stabil çalıştığı kesin :) Linux için üretilmiş bir çok oyun mevcut. Bunlara örnek olarak Wolfenstein, Doom, Quake, HOMM-III, tuxracer, v.s. v.s. Oyun üreticileri yavaş yavaş Linux için oyun üretiyorlar, halen oyunlar primer olarak Windows ve PS için üretiliyor. Elbetteki siz belirli programlarla Windows oyunlarını çalıştırmayı deneyebilirsiniz.. Warcraft III 'ü çalıştırabileni falan duydum. Tabii bu Windows'taki kadar performans vermeyecektir. Ya da isterseniz PS emülatörleri ile PS oyunlarını oynarsınız. Yani oyun konusunda Windows veya Linux farketmiyor.. Elbetteki Windows için çok çok daha fazla oyun mevcut. Linux'unuzu isterseniz bir Desktop Computer, isterseniz bir Firewall, isterseniz belirli hizmetleri sunan bir sunucu, isterseniz sadece router, v.s. olarak güvenle ve performanslı olarak kullanabilirsiniz.[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Kasım 14, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2003 Eger ilgilenen olursa elbetteki grup adina elimden geldigince belirtebilirim. Mail liste uye olmaniz, size bu tur duyurulardan cok daha fazla sey kazandiracaktir.[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Aralık 1, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2003 Bayram nedeniyle Gruptan pek ses çıkmadı.. Herhalde bugünlerde bir toplantı veya seminer yapılacaktır.. En son hatırladığıma göre Onur Küçük, Linux'un felsefesi ve tarihçesi hakkında bir seminer verecekti. Yanlış hatırlıyor da olabilirim..[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 1, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2003 ah bee böyle bi şey bide kocaellide olsa hoplaya zıplaya atlaya atlaya koşa koşaamuda kalka kalka giderim. ya bu linux'e ben ciddi ciddi aşık oldum :) ama bizim buralarda yok ki böyle şeyler :([hline]S.E.N.K.O.: Sucuk Ekmek Ne Kadar Oldu bu mesaj bitmiştir lüften sıradaki mesaja geçiniz.Ayrıca bu msj okunduktan 10 yıl sonra kendini doğal şekillerde toprağa dönüştürüp imha edecektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Halfmumi Mesaj tarihi: Aralık 1, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2003 oha harbi süpermiş :( Keşke burada olsa böyle bir şey..Direk atlar gelirim..[hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining Only in My Dreams Now...Curse! incoming...010104 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deli333 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2003 Sharky izmir de olsam gelmek isterdim. Gercekten bu yaptıklarınızı takdir edıyorum. Herkese Linux sevdirmek ve Linux u yaygınlastırma cabalarınızdan dolayı tebrik ederim. Başarılarının devamı dileğiyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Aralık 10, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2003 Bu tür bir yaygınlaştırma eylemi tek başına değil ancak grup ile gerçekleştirilebilir. Ben sadece gruba yeni bir yüz daha katma amacı içerisindeyim. Grup adına teşekkür ederim. Son bir kaç günde gruba yeni isimler katılması ile birlikte, potansiyel seminerler de biraz biraz ortaya çıktılar. Henüz kesin bir tarih belirtilmedi. Daha önceden de belirttiğim gibi, eğer ki bir toplantı, seminer, buluşma veya benzeri bir aktivite kararı alındığı anda buraya yazacağım.[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Aralık 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2003 Yaz yaz zamanım uygun olursa şahsen ben gelmek isterim. Unutulmasın UP! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ocak 13, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2004 Henüz bir etkinlik olmuyor. 2 defa falan Yönetim Kurulu değişti. Etkinlik olduğunda buraya haber yazacağımı söylemiştim. Hepimiz 6 aylığız galiba ?[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar