Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Warcraft serverlari ile ilgili bilgi istegi

nedanko

Öne çıkan mesajlar

Bence biraz da tayfanızla değil de başka insanlarla oynamayı deneyin. Şimdi benim arkadaş grubum yaklaşık 16 kişi. Hepimiz Pro Game atıyoruz/giriyoruz. Ve başkalarıyla oynamaktan da zevk alıyoruz. Ki küçük bir serversa insanlar kimlerin nasıl oynadıklarını bilir. Ona göre takımlarını kurar.
Ha madem çok kazanmak istiyorsunuz, madem "ben çok proyum aga muhakkak yenmem lazım, başkasının da ağız kokusunu çekemem. O kadar malım ki takım oyunu nedir bilmem. Kankam benim dilimden anlar kimseyle iletişim de kuramam" diyosan aynen devam et. Dynun ın dediği gibi aynı kafalarla kur içine hamaçi gömülü koca PvPGN serverda oyununu; gg eet Godlike çıkar, Roshan kes, Rapier kas
Sosyal ağlarda paylaş

patinin serverı acıldıgı ilk hafta acc aldım ilk günler güzeldi forumdan takip ediyordum oyun olunca girerdim wepladan farkı wardı ortam daha daha elitti sonradan yok sendika yok zart yok zurt oyun olmaz oyun kuruldu yarım saat bekledim son dkda ark geldi dendi atıldım bence pati serverının tek sorunu 10-15 kişilik bir grubun elinde olması eğer güzel moderasyonla 4-5 oyun kurulcak online playerla server tadından yenmez patch falan yükseltmeye gerek olduğunu sanmıyorum baya kişi aynı zamanda wepladada oynuyor sorun olur o zaman
Sosyal ağlarda paylaş

10-15 kişilik bir grubun falan elinde değil server, saçmalamayın.

Birbirini tanıyan, muhabbeti olan adamlar, birbirleriyle oynamak istiyorlarsa, kendileri dışında adam almazlar oyuna, bu kadar basit. Sen de gider kendi arkadaşlarınla kurarsın bir oyun, oynarsın paşa paşa.

"Server 10-15 kişilik bir grubun elinde" demen için, kimsenin sana oyunu oynatmıyor olması lazım. Ben kurduğum oyuna seni almak zorunda mıyım? Hayır. E o zaman?

Kaldı ki bunun en büyük nedeni, tanımadığımız adamları aldığımız oyunların büyük bir yüzdesinde quiter'lık yapılmış olması. Giriyorsun oyuna yarım saat geçiyor, hop çıkıyor adam. E benim zamanım değerli arkadaşım, her canı isteyene ayıracak yarım saatim yok. Kaldı ki oyundaki diğer 9 kişinin vaktini çalmış oluyor o adam. E ben bir daha nasıl güveneyim tanımadığım adama?

Ondan sonra server 10-15 kişinin elinde. Herkes o 10-15 kişi gibi olsa (Ekmek dışında) server çok daha genişler.
Sosyal ağlarda paylaş

Asteroth said:
10-15 kişilik bir grubun falan elinde değil server, saçmalamayın.

Birbirini tanıyan, muhabbeti olan adamlar, birbirleriyle oynamak istiyorlarsa, kendileri dışında adam almazlar oyuna, bu kadar basit. Sen de gider kendi arkadaşlarınla kurarsın bir oyun, oynarsın paşa paşa.

"Server 10-15 kişilik bir grubun elinde" demen için, kimsenin sana oyunu oynatmıyor olması lazım. Ben kurduğum oyuna seni almak zorunda mıyım? Hayır. E o zaman?

Kaldı ki bunun en büyük nedeni, tanımadığımız adamları aldığımız oyunların büyük bir yüzdesinde quiter'lık yapılmış olması. Giriyorsun oyuna yarım saat geçiyor, hop çıkıyor adam. E benim zamanım değerli arkadaşım, her canı isteyene ayıracak yarım saatim yok. Kaldı ki oyundaki diğer 9 kişinin vaktini çalmış oluyor o adam. E ben bir daha nasıl güveneyim tanımadığım adama?

Ondan sonra server 10-15 kişinin elinde. Herkes o 10-15 kişi gibi olsa (Ekmek dışında) server çok daha genişler.

tabiki almak zorunda değilsin daha önceki adam quiter diye benimde mi quiter olmam lazım eğer quiterlık yapıcak olsam weplada 16654 tane oyun var adam gibi oyun oynamak için servere giriyorsun ama ondada atılıyorsun kendinde demişsin arkadas grubumuzla oynutoruz diye açın hamachiden oynayın kimseyi almayacaksanız
Sosyal ağlarda paylaş

Ya işte diyorum ki ben de, niye?

Niye gideyim hamachi'den oynayayım server varken? Sırf seni oyuna almıyorum diye server'ı kullanma hakkım yok mu oluyor? Ben bu oyunu sırf muhabbeti için oynuyorum açıkçası, tanımadığım adamla da muhabbet etmeyi sevmiyorum. Sırf bu yüzden "Git Pati Server'ından" diyebilir misin bana?

Ayrıyeten 3 değil 5 değil o quiterlık yapan adamlar. Bi ara 1 saat içinde 3 oyun kurmuşluğumuz vardı. Server'a adam akıllı bir moderasyon gelmedikçe, herkes en garanti olanı yapıp tanıdığı adamlarla oynuyor.

Ne zaman ki moderasyon gelir, quiterlık engellenir, o zaman herkes istediği oyuna girer.

Ha bu arada, söylediklerimi kişisel algılama, eminim aynı oyunda oynamışlığımız vardır. Genel olarak konuşuyorum, no offence.
Sosyal ağlarda paylaş

ya ben gidin serverdan demiyorumki kimsenin öyle bişe deme hakkı yok server zaten kimsenin babasının çiftliği değil ama yabancılara biraz daha toleranslı olunmalı kendimden örnek verim yurtta kalıyorum haftada 1-2 oyun anca oynayabiliyorum ondan öncelikle patinin serverına bakıyorum ama oyun olmuyor veya olanlarda yer olmuyor yer varsa potansiyel noobsun zaten yeni gelenlerde oldu şimdi onlarıda almazsanız yunda onlarda serverdan soğuyacak siz serverda moderasyon beklerken bakmışsın belkide server kalmayacak
Sosyal ağlarda paylaş

dayı biz oyun oynamadan önce msn de toplanıp DOTA ! diye önce bi slogan atıp sonra hadi kurdum felan diyip oyuna girmiyomuyuz
demekki bekliyoz birini gelecek gelen oluncada atılıyo
hatta yemin billah bazen ben bile kaç kere dışarda kalanlara yer vermişimdir gelsin oynasın ben daha oynarım diye
msn de yazılıyo dotaya çağrılıyo fazla kişi gelirse yer veriyom ayıp olmasın diye
ha sende kalkıp gelirsen tanımıyolarsa atılman normal dayı gg
Sosyal ağlarda paylaş

bazi seyler yanlis anlasiliyor.

server da oyun da sizin babanizin ciftligi olabilir, bu onemli bir detay olsa da konumuz degil. konu, sunucunun nasil gelisebilecegi. ve cogu kisi, acik bir sekilde sunucudaki toleranssizligin en buyuk engel oldugunu soyluyor. bunu dogrulamak icin milletin uzerine yurumenin, "adam degilsiniz ondan almiyoruz" imasi vermenin, "thnxbye gg" cekip milleti sinirlendirmeye calismanin bir anlami oldugunu sanmiyorum. daha dogrusu bir anlami varsa bile faydasi olmuyor.

eger sunucunun gelismesi ile ilgili tavsiyeniz herkesin kendi arasinda oyun donmesi ve tanimadiklarini almayarak bir nevi public hamachi'ye cevirmesi disinda birseyse "yaa tabi istedigimi alirim" savunmasi biraz konu disi kaciyor. ozellikle de bu kadar kisi bu olayin serverin gelismesine engel oldugunu dusunuyorsa bence insanlarin soyleyeceklerini dinlemek gerekli.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya tanıdıkları almama olayı çok elitist insanlar olduğumuzdan değil mum.
Bizim oyunlar şöyle oluyor, densizin biri msn den herkesi topluyor dota dota diye bagırıyor, oyuna giriyoruz oynuyoruz.
Simdi dela gelince "aga kusura bakma sana yer kalmadı, HZ_ABDULCELAL girdi" mi diyim?
Onun dışında yer varsa yeni insanlara açığız gayet, oyunu bilmese bile yardımcı olmaya çalışıyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

soyledigine hak veriyorum ve burada (normalde yaptigimin aksine) kimseyi elitistlikle suclamiyorum.

sadece "eger sunucu gelissin isteniyorsa ortaya karisik oyunlarin da acilmasi lazim"a varmaya calisiyorum. cunku oyun olma ihtimali dusuk olan, bazen oyun olsa bile alinmayacak olan, hatta ve hatta oyuna alindiktan sonra hostun arkadasi geldi diye oyundan atilacak adam niye paticik server'ina gelsin?
Sosyal ağlarda paylaş

o deil de
weplada insanları oyunlardan kafalarına göre atıyorlar veya ben oyun kursam bende aynı şekilde atıyorum
patide, insanlar forumdan az çok tanıdık olduğu için oyundan atarken 1-2 sn daha fazla düşünülüyor, teknik olarak tek farkı o

atılan kişi açısından; içimdem veya dışımdam küfretsem de, anlık tepki olarak kalıyor ama kısa süreli de olsa sonuçta insanı sinirlendiren bir durum

istediğim kişilerle oynamak istiyorum, onlar yoksa başkası girebilir olayını anlıyorum fakat bazı sorunlar var;

- rmk oyuna başlarken, ark geldi çık
- gerçi artık fazla olmuyor ama, oyun devam ederken, tanıdık biri gelmiş hadi çıkalım zaten zevksizdi, yeni oyun
- takım ekranında 10 dk takılıp, ark geldi, çık hadi
- veya kanalda 10 kisi olmasını uzun süre bekleyip, oyuna başlayacakken yine sonradan gelen bir arkın, başkasının yerine geçmesi

yukardakiler aslında etik dışı da olsa legal ama bence olmaması gereken şeyler

birini oyundan çıkarırken, x gelcek, senin çıkman lazım kalıbı; gayet saygılı, bunu kullanmak varken argoya kaçan cümleler de gayet gereksiz

bunları yapmak yerine oyunu açmadan önce kanalda durun, birisini bekleyeceksiniz de slotu closed yapın, aradan giren olsa bile herkesin aynı anda hucum ettiği oyunda yer yok diye atılmak kimseyi sinirlendirmez.

tek w3 serveri pati deil, başka yerlerde de oyun oynanır
ama buranın kalabalık bir server olmasını en azından belli saatlerde 4-5 oyun kurulup oynanabilmesi gibi bir olay için insanların serverden uzaklaşmasına daha az sebep olmak gerekir.

gl_hf
Sosyal ağlarda paylaş

gg size o zaman

tek bir oyun için yazmadım yukardakileri, pati w3 serverında kurulan oyunların genel sorunları bence, hamachi dışı bişey isteniyorsa dikkat edilmesi gereken noktalar
yoksa bana göre anlık kızgınlıktan başka sorun yok, yer yoksa başka yerde de oyun oynanıyor, weplaya göre quit olayının az olması sebebiyle daha çok sizin oyunlara girmeyi deniyorum insanları tanımak açısından, forumdaki mesajlardan aklımda kalanlar dışında, weplada oynadığım kişilerden bir farkı yok olayın. ama bu durum bana göre böyle. reelde biribirini tanıyan, paticikte takılan kişiler de var sonuçta

ben pro veya super oyuncu olduğumu iddia etmiyorum, zaten takım kurulurken herkesin az çok nasıl oynadığı dikkate alınıyor, takımlar dengelenmeye çalışılıyor, oyun oynanıyor sonuçta; kötü oyuncu da, iyi oyuncu da aynı oyunu oynayabiliyor

bi önceki oyunda oynamamın nedeni wish in away olması da olabilir, wish gelcke dediğinizde channel da sordum cevap vermemişti, tekrar girdim.
Sosyal ağlarda paylaş

bunun boyle olmasinin sebebi her aksam mutlaka 1 oyunun acik olmasi ve bu acik olan oyununda oyuncularinin kendi tanidiklariyla oynamak istemesi.

bu cok dogal bisi, kimsenin birsey demeye hakki yok.

yani weplada osman yer ac arkadasim gelecek diyince hosta cat diye tanimadigi adami kicklemiyormu? eh kickliyor.

bu da oyle birsey iste.

bazen 2 oyun donuyor bazen 3. 10 gun oncemi ne 30 kisi filan vardi serverda.

servera uyelik acik, herkes istedigi gibi kayit olabiliyor.
ayrica bahsedilen arkadas grubuna disardan girip efendi oldugu kafa oldugu icin noob olsa bile hatta hardcore noob olsa bile catir catir cogu oyunda oynayan disardan daha iyi oynayan tanidik gelse bile oyundan atilmayan arkadaslarda var.

ayrica +1 icin 1 saat beklendigini bilirim bizim serverda, yer varken isteyen istedigi gibi oynar kimse kimseyi kovmuyor ama insanlarin kimlerle oynamak istediginede saygi gostermek gerekir bu her serverda boyledir.

ister bnet ister wepla herkes istedigi kisiyle oynar bunu engellemenin yolunuda bilmiyorum.

gunduzleri bizim server bos oldugu icin dota oynamak icin 3 gundur weplaya girdim, once fistan accountunu verdi 45k id li.

cogu oyundan atildim dusuk id oldugu icin, neyse filan sonra wish bi account verdi 10k id li, bu sefer girdik oyunlarada, 2k id li adam bizim penth ten kotu.

dedim alakaya cay demle ne id mis.

ha son olarak, oyunda 1 kisilik bos yer var kanalada bi tane arkadasiniz bir tane de tanimadiginiz adam var, hangisini alirsiniz oyuna?
Sosyal ağlarda paylaş

yok abi arkadaşını almıycaksın işte yukarda felan bunu söylemişler
hatta wepladan adam çağırıp illa serveri geliştircez.
tek amacımız bu olmalı
tanımadığımız ne kadar adam varsa toplayıp gelin bakın pati şöyle oyun kuruyoz gelin id sorunu yok hede hödö deyip oyun oynayıp tanımadığımız adamlar yüzünden sinir hastası olup geberelim...
Sosyal ağlarda paylaş

bence sorun arkadaşların beraber oynama isteği değil. isteyen, istediğiyle oynama hakkına sahiptir ama bunu public server'da yapıyorsa, belirli kurallara sadık kalması gerekir. eğer böyle kurallar ve yaptırımları yoksa (ki paticik'te şu anda yok), sunucunun da gelişmesi zordur. paticik daha iyi bir sunucu olmak için kurallar oluşturmalı ve buna göre denetlenmeli.

öte yandan ben de patch olarak 1.21'i tercih ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...