Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Paticik Reactor - p2p portal

Befounder

Öne çıkan mesajlar

Merhaba arkadaşlar,

Bir süre önce büyük bir heves ile eDonkey server yönetimini incelemeye başlamıştım. Daha sonra yeterli kaynaklara sahip olmanın neredeyse imkansız olduğunu gördüm.

Daha sonra hedef küçültüp linklerin toplanabileceği bir portal geldi aklıma. Karakedi bu konuya mesaj attığında onun aklındaki tabii ki haklı olarak bu işin hukuki boyutu idi. Konu kurudu kaldı.

Öncelikle bu sitenin amacını ortaya koyalım. Çoğumuz çoğu istediğimizi bulabiliyoruz. Fakat bazen sadece bizlerin zevkine mahsus veya sadece birkaç kişinin zevkine mahsus şeyler oluyor. Yada istediğimiz tüm dosyaları yurt dışından çekmek zorunda kalabiliyoruz. Benim düşündüğüm bu siteye sadece elimizdeki dosyaların magnet, gnutella, ed2k, mp2p, torrent, sigdat kısımlarını koyup share'a açıcaz. Bu şekilde bizim güvenebileceğimiz, en azından bulamadığımızda hesap sorabileceğimiz yer olacak. Hiç olmazsa hem elimizdekini görürüz, hemde aramızda olur :)

Böyle bir site için düşünülmesi gereken şeyler var:
1) ShareReactor'dan gördüğümüz gibi baya bir bandwith yiyor bu tür siteler. Bir şekilde bunu denetlememiz gerek. Belki sadece paticik forumlarına kayıtlı olanlar kullanabilir, veya başka türlü kısıtlamalara gidilebilir.
2) Güven sorunu. ShareReactor'da fakelerin çıktığı sık olmasa da görülüyor. Ama oldukça çabuk bir şekilde kaldırılıyor. Bunun denetlenmesi gerekecek.
3) Hukuki açıdan paticik'i zor durumda bırakmamalı.

Benim aklıma gelenler şu anda bu kadar. Böyle bir sitenin gerçekten çok yararlı olacağını düşünüyorum. Üzerinde biraz kafa yormalı. Zaten bir daha sönerse bu konu, demekki paticik tarafından gereksiz bulunmuştur, tekrar ortaya çıkmamalıdır.[hline]May light guide your way to my hell...
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
Boyle birşey yapmak çok zor. Birincisi kazaa olsun diğer p2p servisleri serverlarını ne avrupada nede amerikada bulunduruyorlar kanunlarla karışılamadığı güney pasifik adaları gibi yerlerde barındırılıyor.Ayrıca çok paran olması gerekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...