Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

American Robert?

asinanyavuz

Öne çıkan mesajlar

said:
onlyreal, 11 January 2004 21:32 tarihinde demiş ki:
Kendi agzinla soluyorsun

size halide edip adivar i ogretmediler heralde

halide edip bir numarali amerikan mandacilarindandir ki sonradan ataturk le falan tanistiktan sonra donmustur

kendi agzinizla halide edipin amerikan mandaciligi zamanini ve nasil bu yone gittigini anlatiyorsnuz ya yuh atik ne diyim

azicik tarih ogrenin

Azcık mantığını kullan anlarsın belki. Çökmekte olan bir devletin içinde kurulan bir yabancı okul tabi ki ozamanda misyonerdi heralde amerikalılar Osmanlıyı kalkındırma ve geliştirme özel okulu açıcak değildi o senelerde. Ayrıca Halide edip adıvar o okulda aldığı çağdaş eğitim ve Atatürkü tanıması sayesinde Türkiyenin ilk çağdaş kadınlarından biri oldu bunuda göz ardı edemezsin. Tabi bu bu konu boyunca tekrarladığım gibi senin tek düze düşünmenden kaynaklanır.
Nice insanlar vardırki geniş düşünmesini çevresinde olanları analiz edip gerçekleri görebilirler bir ülkeyi onlar kurtarır. Başka insanlar vardır doğuştan at gözlüğü takmışlardır beyinlerini yıkamışlardır bunlar sadece konuşur, konuştukça batar, üredikçe ülkesini batırır ve suçu başkalarına atar. Bu insanlar biraz konuşmak yerine iş yapsalar ama hiç böyle olmaz.
Tek birşey söylüyorum Saendulun yazdıklarını bir daha oku. Senin şuan ne yaptığın ne biliyomusun okulun imajına bakıp insanlara etiket takmak tam Amerikanın yaptığı şey imajcılık. Bukadar açık ve bariz bir propogandayı nasıl farketmezsiniz? İnsanları böyle çöpten saçmalık şeylerden birbirine düşürmek için gösterdikleri çabaya nasıl av olursunuz anlamıyorum? Bir ülke içinde yaşayan bütün vatandaşlarıyla bir bütündür ve eğer o insanlar birbirine düşmeye başlarsa vatanda bölünür bunu böyle bil.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''

[Bu mesaj Ardeth tarafından 11 January 2004 21:51 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

O Halide Edip İzmir'in işgalinden sonra Sultanahmet meydanındaki ünlü konuşmayı yapan kiş değildi tabii... Sonra amerikan mandasını isteyen biricik insandı. Yoo hayır, sivas kongresinde kimse savunmadı o düşünceyi değil mi? Sonradan önemli görevlere de getirilmedi o mandacılığı hiç savunmayanlar. Tabii ki bütün suç o kalleş amerikan okullarında olacak değil mi? Onlar soktular herkesin kafasına bu düşünceyi.

Ne kadar basit mantık ya, bazen şaşıyorum bu dar görüşe. Allahtan Atatürk vardı da insanlara gösterdi mandacılığın ne kadar gereksiz olduğunu. Ben merak ediyorum acaba ülke o halde iken sen ne yapardın? Atatürk gibi adamlar bir ülke için büyük şanstır, onun kendi hedefinin peşinden bu kadar kararlı gitmesi ve herkese doğru yolu göstermesi onu yüceltir, diğerlerini (örnek: Halide Edip) düşürmez.[signature][hline]Those of you who are lucky enough to have your lives, you may flee with them. However, leave your limbs here because they belong to me.

The Bride / Kill Bill
Katana ile bi salon dolusu adamı kestikten sonra...
Sosyal ağlarda paylaş

Halide edip senin o egitim aldiginda okulda aldigi egitim yuzunden amerikan mandaciligini kabul etti.

Acep bunun farkindamisiniz

Eheh sen hala inanmaya devam et cagdas egitimi sayeinde ataturku gordu diye zaten bu vatan ugruna olen sehitlerde uskudar amerikadanda aldiklari cagdas egitim sayesinde kurtardilar vatani.

Utanmasaniz ruhban okullarina gidip ayni geyigi yapicaksiniz
ardet he gelince sabah kalktiginda uzerindeki uniformaya bakinca anlar.

Neyse beyler hadi noel tatilinize.(aa bittimi bak ne uzulduk jesus a selam)

said:
Saendul, 11 January 2004 22:02 tarihinde demiş ki:
O Halide Edip İzmir'in işgalinden sonra Sultanahmet meydanındaki ünlü konuşmayı yapan kiş değildi tabii... Sonra amerikan mandasını isteyen biricik insandı. Yoo hayır, sivas kongresinde kimse savunmadı o düşünceyi değil mi? Sonradan önemli görevlere de getirilmedi o mandacılığı hiç savunmayanlar. Tabii ki bütün suç o kalleş amerikan okullarında olacak değil mi? Onlar soktular herkesin kafasına bu düşünceyi.

Ne kadar basit mantık ya, bazen şaşıyorum bu dar görüşe. Allahtan Atatürk vardı da insanlara gösterdi mandacılığın ne kadar gereksiz olduğunu. Ben merak ediyorum acaba ülke o halde iken sen ne yapardın? Atatürk gibi adamlar bir ülke için büyük şanstır, onun kendi hedefinin peşinden bu kadar kararlı gitmesi ve herkese doğru yolu göstermesi onu yüceltir, diğerlerini (örnek: Halide Edip) düşürmez.
Sosyal ağlarda paylaş

Onlyreal, kafayı taktığın konu din ve misyonerlik propagandası anlaşılan.

Fazla araştırmadığına bağlıyorum; bu tip okullarda düşündüğün şeyler olmuyor. Sadece eğitim yabancı dille yapılıyor ayreten yabancı hocaların inançları doğrultusunda tatillerden biz de nasipleniyoruz (sonuçta ders olmayınca okula gelmiyorsun)

Bu okullara gidenler Amerikan, Alman, Fransız vb. marşı değil İstiklâl Marşı'mızı okuyorlar

Her liseli gibi biz de din dersi görüyoruz (Nüfus kağıdında İslam yazan herkes görmek zorunda. Diğer dinlere mensup öğrenciler haftada bir dersten muaftı bizim okulda)

Sorun para ise burslu okuyan öğrenci oranı bizim senede %70ti (ben dahil) yani imkan sağlanıyor (burada Robert Lisesi'nden bahsediyorum diğer okulların burs olanakları hakkında fikrim yok)

Nedir bu kadar kafanı taktığın anlayamadım. Halide Edip olayına gelince onların eğitim ve öğretimi Türk eğitim sisteminden bağımsız olduğu için beyin yıkama olayı daha fazla olmuştur olabilir ama günümüzde böyle bir şey yok. Öğretim M.E.B'in denetiminde ve böyle faaliyetler olsaydı okullar kapatılırdı. Nasıl zamanında tekkeler kapatıldıysa. Denetim sıkı sayılır ama müfettişler maalesef yüzeysel detaylarda kalıyorlar... (bir öğrencinin saçının uzunluğuna kafayı takmak gibi)

Ayrıca bu okullardan çıkan imaj işi de toplumsal bilinçten kaynaklanmaktadır. "oooooo Robert mezunu", "vay be Alman Lisesi'nde okumuş" vb. lafları benim ağzımdan değil toplumun ağzından çıkan laflardır. Seni işe alan patron da maalesef bu bilinçte olabiliyor. Ben okulun adını Arnavutköy Amerikan diye söyleyip geçiştiriyorum çünkü benim için okulun imajı değil benim ne yaptığım önemli.

7 sene için 70000 doları basan da girmiyor bu okula. Kolej sınavında ilk 250'de değilsen (ki yazmayanları dahil ediyorum) avucunu yalıyordun...

Okulun olanakları doğrultusunda öğrenciler ister yurt dışında öğrenim görür ister benim gibi Türkiye'de kalır. Seçim şahsa aittir.

Seçimi yapan kişi kendisi olduğu için verileni benimseme ya da kendi değerlerini benimseme seçimi kişinin iradesine kalan birşeydir.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
onlyreal, 11 January 2004 23:15 tarihinde demiş ki:
Eheh sen hala inanmaya devam et cagdas egitimi sayeinde ataturku gordu diye zaten bu vatan ugruna olen sehitlerde uskudar amerikadanda aldiklari cagdas egitim sayesinde kurtardilar vatani.

o zamanlar bizim okul kız okulu idi, okuyanların cepheye gittiklerini zannetmem

said:
ardet he gelince sabah kalktiginda uzerindeki uniformaya bakinca anlar.

ardet sabah kalkınca üzerinde herhangi bir üniforma olmayacak çünkü lise-sonlara üniforma serbest;) Artık baştan aşağı Amerikan bayrağına sarınıp geliriz topluca.....
said:

Neyse beyler hadi noel tatilinize.(aa bittimi bak ne uzulduk jesus a selam)

ve aleyküm selam ama noel 16-17(zira günü değiştirmekteyim) gün önce idi, ama bu geri kafalılıkla bile yetişebildin ya helal olsun
zira mantıklı laflar ederdim ama nasılsa yerine ulaşmıyor ne diye uğraşayım
Yüce İsa rahatlık versin herkese.....[signature][hline]"127*625+3 işleminden elde edilen sayının 5 tabanındaki eşitinin rakamlarının toplamının 10 tabanındaki değeri kaçtır?"(Yaşasın ÖSS!)
Aşağıdakilerden hangisi en aşağıdadır?(Long live ÖSS!)
Gel vatandaş beleş 3.5 ed.e geeel
Sosyal ağlarda paylaş

İşte benim zamanımda (1996) 22000 kişi girmişti. İlk 200 içindekilerden isteyenler Robert'e girdi.

1999 yılında sınav çok bilinmediği için girmek daha kolay olmuştu...

Demek istediğim para olayı değil mevzu. Kazanman için belli bir emek sarfetmen gerekiyor. Onu vurgulamak için söyledim yoksa bana ne...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...