Qui Mesaj tarihi: Ocak 8, 2004 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2004 Uzun zamandır düşünüyordum, geçen çorba ısıtmaya çalışırken yine aklıma takıldı. Mikrodalga bildiğim kadarıyla içindeki zımbırtıların moleküllerini, su içeriğine göre titreştirerek ısıtıyor. Dolayısıyla makarnayı ısıtırken makarna ısınıyor ama kap soğuk kalıyor. Eğer azmederde 1dk daha beklerseniz kapta buhar oluyor tabii.. Peki bu aletin içine çorba yada bardakda su fln koyduğumuz zaman neden uzun sürüyor ve kap kaynar hale gelmesine rağmen sıvı ancak ılık olabiliyor?[hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
Absolut Mesaj tarihi: Ocak 8, 2004 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2004 Su moleküllerini biribirine sürttürerek ısıtıyor ve pişiriyor. Camda su molekülü olmadığından sürtünecek bişi yok ısınmıyor. Metallerde gelen ışınları yansttığı için işe yaramıyor en iyi plastik ve cam kaplar.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting
Absolut Mesaj tarihi: Ocak 8, 2004 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2004 Hımmm tam okumadan verilen cevap yanlış olmuş. Senin sorunun cevabını bilemedim.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ocak 8, 2004 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2004 su kolay titremez. etrafındakileri de titretince daha iyi oluyo bu bir. ikincisi de lan ısınıyo be olum ben denedim oluyo.[hline] To resist change is folly. To direct change is unlikely. To co-operate with change is an act of intelligence.
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Ocak 8, 2004 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2004 ehehhe qui o mikrodalga sandigin televizyon olmasın?[hline]Ayşe Hatun Önal bana demiş kii: Ayılık var hamurunda. Kırıcan mı belimi? Sam, 01 January 2004 04:39 tarihinde demiş ki: Allah'ın koruması protection atıp armor rating yükseltmek.
Halfmumi Mesaj tarihi: Ocak 8, 2004 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2004 ehe bizim evde mikrodalga olmadığından nasıl çalıştığı hakkında bir bilgim yok.. Hiçte aklım almıyor nedense.. Böyle içinde hiç bişi olmayan fırın yemek ısıtıyor :p Adamlar yapmış bee[hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining Only in My Dreams Now...Curse! Başlangıç
ZeuZ Mesaj tarihi: Ocak 8, 2004 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2004 walla hic takmadım kafaya nası du$unuyosunuz ? Ben koyarım pizzamı , suyumu , nescafemi , dunden kalma makarna vs vs 'yi sora yerim hic takmam yani .. :-P[hline]Bir sormacam var balalar / Gaydi gaptir gaptir / Caya gaamaltiya gatar / Dimeli nedir nedir / Miskimit denince ahla / Tamam sindi gaptim / Heman onun adi duser / Eti Eti Eti
Qui Mesaj tarihi: Ocak 8, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 8, 2004 Isınıyo ısınmasınada diğer yiyeceklere göre kafamı karıştıran bir sırada/sürede ısınıyor. Neyse cevabı aldım. Teşekkürler.[hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
ShekiLChoCuq Mesaj tarihi: Ocak 8, 2004 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2004 euhe. :-) said: Estel_Anorien, 08 January 2004 18:33 tarihinde demiş ki: ehehhe qui o mikrodalga sandigin televizyon olmasın?[hline]Ayşe Hatun Önal bana demiş kii: Ayılık var hamurunda. Kırıcan mı belimi? Sam, 01 January 2004 04:39 tarihinde demiş ki: Allah'ın koruması protection atıp armor rating yükseltmek. su iyi kıpraşamadığı için geç ısınır. güneş ışınlarının denizi geç ısıtması gibi.. :-? *! saçma bir örnek olduğunu kabul eder *[hline]my.. (icq) - (site) - (e-mail)
zamo Mesaj tarihi: Ocak 8, 2004 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2004 Bizim mikrodalga kabı da ısıtıyor cam-porselen demeden..O nedendir.Tutamıyoruz tabakları.[hline]!!! No PaNiC AfTeR PAnDiC !!!
sharky Mesaj tarihi: Ocak 8, 2004 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2004 said: BonePART, 08 January 2004 18:30 tarihinde demiş ki: cunku su dediğin madde dogada en yuksek ısı kapasitesine sahip maddelerden biri[hline]BonePART - Pepelek Saplar Birliği OnursalBaşkanı ve Kurucusu BonePART FriarHealSuxx of Hun - Kay Server - Level 50 Drunken Friaa BonePART From Bestine - Tattoine - Kettemoor- Novice BE, Novice CH Emaleth, 02 December 2003 20:42 tarihinde demiş ki: bone'unkinin benzeri, şaka yollu asılmalara bi diyeceğim yok. Nassı yazdı iki dakkada :) Cevabı tam bilemiyorum fakat, su donduğunda da Hidrojen ve Oksijen atomu arasındaki açı arttığından dolayı hacmi genişleyen bir madde. Belki ısınınca da bu tür bir olaya giriyordur, daha farklı bir tepki veriyordur..[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net [Bu mesaj sharky tarafından 08 January 2004 19:32 tarihinde değiştirilmiştir]
McsPeyn Mesaj tarihi: Ocak 10, 2004 Mesaj tarihi: Ocak 10, 2004 said: zamo, 08 January 2004 19:27 tarihinde demiş ki: Bizim mikrodalga kabı da ısıtıyor cam-porselen demeden..O nedendir.Tutamıyoruz tabakları.[hline]!!! No PaNiC AfTeR PAnDiC !!! Porselenin camın da cinsi var, biz de geçen mikrodalgada ısınan cam koymuştuk yanlışlıkla, içinde çatladı tuz buz oldu + eriyip mikrodalganın kendi tabağına da yapışmış onu da çatlattı..[signature][hline]Unique|MF (eski) >> CS ---- Wololo (yeni) >> CS ---- Padaone >> Sanane (JK2) Celeis >> Elan Realms (UO) ---- Celeis Sirion >> Dark Venue (UO)
sabonis Mesaj tarihi: Ocak 10, 2004 Mesaj tarihi: Ocak 10, 2004 sanırım tutamıcam kendimi...[signature][hline]Its not a lie, if you believe it - George Costanza
sabonis Mesaj tarihi: Ocak 10, 2004 Mesaj tarihi: Ocak 10, 2004 tutamadım; thats why they invented kettle...[signature][hline]Its not a lie, if you believe it - George Costanza
fasarya Mesaj tarihi: Ocak 10, 2004 Mesaj tarihi: Ocak 10, 2004 seni alkışlamak istiyorum.mikrodalga fırında su ısıtmaya çalışan bir şahış:). *!Alkışlar* :tebrikz:[signature][hline]Türk Dil Kurumu sözlüğünden alıntıdır; "Öylesine fasarya semt takımında bile yer alamaz, her zaman yedek dururdu."
Öne çıkan mesajlar