Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mikrodalga'da Suyu Isıtamama Sorunu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Uzun zamandır düşünüyordum, geçen çorba ısıtmaya çalışırken yine aklıma takıldı. Mikrodalga bildiğim kadarıyla içindeki zımbırtıların moleküllerini, su içeriğine göre titreştirerek ısıtıyor. Dolayısıyla makarnayı ısıtırken makarna ısınıyor ama kap soğuk kalıyor. Eğer azmederde 1dk daha beklerseniz kapta buhar oluyor tabii..

Peki bu aletin içine çorba yada bardakda su fln koyduğumuz zaman neden uzun sürüyor ve kap kaynar hale gelmesine rağmen sıvı ancak ılık olabiliyor?[hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere
ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
Mesaj tarihi:
Su moleküllerini biribirine sürttürerek ısıtıyor ve pişiriyor. Camda su molekülü olmadığından sürtünecek bişi yok ısınmıyor. Metallerde gelen ışınları yansttığı için işe yaramıyor en iyi plastik ve cam kaplar.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting
Mesaj tarihi:
su kolay titremez. etrafındakileri de titretince daha iyi oluyo bu bir. ikincisi de lan ısınıyo be olum ben denedim oluyo.[hline] To resist change is folly.
To direct change is unlikely.
To co-operate with change is an act of intelligence.
Mesaj tarihi:
ehehhe qui o mikrodalga sandigin televizyon olmasın?[hline]Ayşe Hatun Önal bana demiş kii:
Ayılık var hamurunda. Kırıcan mı belimi?

Sam, 01 January 2004 04:39 tarihinde demiş ki:
Allah'ın koruması protection atıp armor rating yükseltmek.
Mesaj tarihi:
walla hic takmadım kafaya nası du$unuyosunuz ? Ben koyarım pizzamı , suyumu , nescafemi , dunden kalma makarna vs vs 'yi sora yerim hic takmam yani .. :-P[hline]Bir sormacam var balalar / Gaydi gaptir gaptir /
Caya gaamaltiya gatar / Dimeli nedir nedir /
Miskimit denince ahla / Tamam sindi gaptim /
Heman onun adi duser / Eti Eti Eti
Mesaj tarihi:
euhe. :-)
said:
Estel_Anorien, 08 January 2004 18:33 tarihinde demiş ki:
ehehhe qui o mikrodalga sandigin televizyon olmasın?[hline]Ayşe Hatun Önal bana demiş kii:
Ayılık var hamurunda. Kırıcan mı belimi?

Sam, 01 January 2004 04:39 tarihinde demiş ki:
Allah'ın koruması protection atıp armor rating yükseltmek.

su iyi kıpraşamadığı için geç ısınır. güneş ışınlarının denizi geç ısıtması gibi.. :-? *! saçma bir örnek olduğunu kabul eder *[hline]my..
(icq) - (site) - (e-mail)
Mesaj tarihi:
said:
BonePART, 08 January 2004 18:30 tarihinde demiş ki:
cunku su dediğin madde dogada en yuksek ısı kapasitesine sahip maddelerden biri[hline]BonePART - Pepelek Saplar Birliği OnursalBaşkanı ve Kurucusu
BonePART FriarHealSuxx of Hun - Kay Server - Level 50 Drunken Friaa
BonePART From Bestine - Tattoine - Kettemoor- Novice BE, Novice CH
Emaleth, 02 December 2003 20:42 tarihinde demiş ki:
bone'unkinin benzeri, şaka yollu asılmalara bi diyeceğim yok.

Nassı yazdı iki dakkada :)

Cevabı tam bilemiyorum fakat, su donduğunda da Hidrojen ve Oksijen atomu arasındaki açı arttığından dolayı hacmi genişleyen bir madde. Belki ısınınca da bu tür bir olaya giriyordur, daha farklı bir tepki veriyordur..[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..
Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp.
www.ekohost.net

[Bu mesaj sharky tarafından 08 January 2004 19:32 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
zamo, 08 January 2004 19:27 tarihinde demiş ki:
Bizim mikrodalga kabı da ısıtıyor cam-porselen demeden..O nedendir.Tutamıyoruz tabakları.[hline]!!! No PaNiC AfTeR PAnDiC !!!

Porselenin camın da cinsi var, biz de geçen mikrodalgada ısınan cam koymuştuk yanlışlıkla, içinde çatladı tuz buz oldu + eriyip mikrodalganın kendi tabağına da yapışmış onu da çatlattı..[signature][hline]Unique|MF (eski) >> CS ---- Wololo (yeni) >> CS ---- Padaone >> Sanane (JK2)
Celeis >> Elan Realms (UO) ---- Celeis Sirion >> Dark Venue (UO)
Mesaj tarihi:
seni alkışlamak istiyorum.mikrodalga fırında su ısıtmaya çalışan bir şahış:).
*!Alkışlar*
:tebrikz:[signature][hline]Türk Dil Kurumu sözlüğünden alıntıdır;
"Öylesine fasarya semt takımında bile yer alamaz, her zaman yedek dururdu."
  • Yeni Oluştur...