Daesu Mesaj tarihi: Ocak 7, 2004 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2004 kökeni nin ingilizlerden geldiginden başka bişey bilmedigim bi olay bu acıklayabilecek olan varmı.[hline]no gay, no cry www.fallenbishop.cjb.net eski topic lere bakınca immune to terlik shield'im oldugunu örendim.
Qui Mesaj tarihi: Ocak 7, 2004 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2004 Bu Sonra bu.. Bide bu En sonda bu[hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
Daesu Mesaj tarihi: Ocak 7, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 7, 2004 bunlar hep ingilazca[hline]no gay, no cry www.fallenbishop.cjb.net eski topic lere bakınca immune to terlik shield'im oldugunu örendim.
unity100 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2004 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2004 ingilizlerin kokeni anglosaksonlardir. fakat kokeni viking olan normanlarla baya bi karismislardir.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sam Mesaj tarihi: Ocak 8, 2004 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2004 angıllar, saksonlar ve onlardan önceki roma döneminden kalma bretonlardan oluşmuş sanıyorum ama esasen linkler daha iyi bilir benden.. :)[hline]There were two men--they walked the same road, but after ten years they discovered completely opposite truths. So I think if I wander for ten years, I'll be able to find my own truth..
unity100 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2004 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2004 evet ilk olarak angllar danimarkadan goc etti. sonra saksonlar bildigimiz saksonyadan geldi.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
SilverSurfer Mesaj tarihi: Ocak 8, 2004 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2004 odtünün eğitimi anglosakson tipiymiş miş
Daesu Mesaj tarihi: Ocak 8, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 8, 2004 ee peki hani filmlerde "kacın saxonlar geliyor" deyip kacan adamlar kim ?. bunları söyleyen ingiliz ordusundan adamlar[hline]no gay, no cry www.fallenbishop.cjb.net eski topic lere bakınca immune to terlik shield'im oldugunu örendim.
Sin Mesaj tarihi: Ocak 8, 2004 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2004 white anlosaxon protestan debilen olay vardir hristiyan aleminin en temiz ve akilli uyeleri[hline]Sansured by sad :) mastered: Marksman, Medic, Creature Handler, Commando... Still prog: Merchant Next: Teras kasi Artist
montezaus Mesaj tarihi: Ocak 8, 2004 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2004 Kavimler göçünde hani vandallar güneye felan inip romayı darma dağan etti felan ya. O zamanlarda , yada o yüzyılda ren-yuna hattının kuzeyine barbaria-germenia denirdi. Roma lejyonları devamlı ren-tuna hattının kuzeyine geçerdi ve köle toplayıp geri dönerlerdi. Bi süre sonra (baya bi süre sonra durum tam tersin döner ve barbar kavimler birden kendine gelir ve organize vs. olurla. Vandallar iner işte güneye yıkar felan ortalığı (en meşhur olaydır). o karmaşa sırasında Sakson kabilelerde kuzeye, ingiltere civarına geçerler ve oraya yerleşirler kavimler göçüyle. Gene bu barbaria denen coğrafyadan gitmişlerdir yalnız. Onlar tam oralarda organize olup nesil yetiştiremeden vikingliler yukardan bindirme felan yaparda neye uğradıklarını şaşırırlar bunlar. Derken vikinglilerle de kaynaşırlar ve akraba vs. olurlar. Bildiğim kadarıyla happy hello gibi bazı kelimelerde vikinglilerden gelir hatta. İşte bu tiplere derler işte öyle.[hline]*http://www.milliyet.com.tr/2001/02/23/yasam/yas03a.html adresine bakar ve kopar* --- Diaboli virtus in umbust est
montezaus Mesaj tarihi: Ocak 8, 2004 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2004 said: Bıshop, 08 January 2004 16:18 tarihinde demiş ki: ee peki hani filmlerde "kacın saxonlar geliyor" deyip kacan adamlar kim ?. bunları söyleyen ingiliz ordusundan adamlar Adamlar vaktiyle dost ortamında girmemiş tabi el diyarara. Oranın zamane sahiplerine dalmışlardır da asıl ingilizler o değildir yani ahaha kolpanın allahı ha, bazı roma çağını anlatan filmlerde de long bow felan kullanırlar inanma filmlere zaten şu yönetmen milletinden pek çıkmaz adam gibi araştırma yapanı galiba[hline]*http://www.milliyet.com.tr/2001/02/23/yasam/yas03a.html adresine bakar ve kopar* --- Diaboli virtus in umbust est
Faerdun Mesaj tarihi: Ocak 8, 2004 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2004 şimdi bildigim bretonlarla saksonlar baya bi düşmandırlar hatta bilirsiniz kral arthur mitinde adam x yılını saksonları atmak için harcar krallıktan[hline]No time for tears No time to run and hide No time to be afraid of fear I keep no time to cry
unity100 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2004 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2004 said: Bıshop, 08 January 2004 16:18 tarihinde demiş ki: ee peki hani filmlerde "kacın saxonlar geliyor" deyip kacan adamlar kim ?. bunları söyleyen ingiliz ordusundan adamlar[hline]no gay, no cry www.fallenbishop.cjb.net eski topic lere bakınca immune to terlik shield'im oldugunu örendim. o filmler genelde 1066 dan sonraki norman istilasi sonrasini anlatir, genelde ya robin hood muhabbetidir ya da ivanhoe. kacanlar norman kovalayanlar saksondur.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Daesu Mesaj tarihi: Ocak 8, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 8, 2004 anglosaxon ve saxon arasındaki fark nedir aynımıdır ? anglosaxon politikası nedir ? ingiliz sömürge politikası ile ilgisi varmıdır[hline]no gay, no cry www.fallenbishop.cjb.net eski topic lere bakınca immune to terlik shield'im oldugunu örendim.
unity100 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2004 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2004 anglosaksonla sakson ayni degildir. angillardan sonra saksonlar ingiltereye geldi. saksonlar biraz daha baskin cikmakla beraber zaman icerisinde yogunlukla kaynastilar. fakat, norman istilasi doneminden sonra bu donemden oncekiler genelde sakson diye anildi. anglosakson politikasi bu gun ingilizce konusan ya da baglari olan milletlerin politikalarina tek etiket bulmak icin uydurulmus bir terim, halbuki tarihi koklerle bagdasmaz. ornegin amerikada anglosakson denebilecek ingilterede gelenden cok daha fazla millet var.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Daesu Mesaj tarihi: Ocak 9, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 9, 2004 teşekkürler anglosaxon politikası hakkında bişey ögrendim : İnglizce (anadil) konuşulan her toprak ingiliz topragıdır.resmi olsun olmasın.[hline]no gay, no cry www.fallenbishop.cjb.net eski topic lere bakınca immune to terlik shield'im oldugunu örendim.
Öne çıkan mesajlar