Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ramler hakında bilgi?

ghaldszar

Öne çıkan mesajlar

Şimdi benim p4-1,7 olan bilgisayarımda OEM 256 Mb DDR2100 Ram var.
Mainboard' um da Biostar U8568 Pro
Şimdi ben kendime 512 MB tek parça ram almak ve bu 256' nin yanına takmak istiyorum. Bunu yapabilir miyim?
Twinmos veya Kingston marka alırsam problem yapabilir mi? OEM parçalar ile markalı parçalar arasında çakışacak farklılıklar var mı?

[Bu mesaj ghaldszar tarafından 06 January 2004 03:16 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Dediğin markalardan Kingston en iyisi diğerini bilmiyorum. problem olmaz sadece frekansı diğeri 300 ise 300 ,333 ise 333 ,266 ise 266 al ve sd-ddr-rd arasından doğru olanı alırsan yani anakartının desteklediğini oem ile marka arasında problem olmaz ama aynı ram'e kingston diye 10$ fazla ödemeni de gereksiz görüyorum tek fark biri ömür boyu garantili ama ben daha bozulan ram görmedim ama anlatıyorlar bazıları kingston'dan vazgeçmez.[hline]Uçurtmalar rüzgar gücü ile değil o güce karşı koydukları için yükselirler.

W. Churchill...
Sosyal ağlarda paylaş

Bence farketmez hiç tek 512 kullanmadım nasıl olduğunu veya olucağını bilmiyorum ama 3 adet 256 ile canavar gibi çalışıyor.
Belki ufak tefek farklar oluşabilir ama buda p4 2.0 ile p4 2.4 arasında oluşan gözle görülmeyen fark gibidir :)

[Bu mesaj hasansemre tarafından 06 January 2004 15:52 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Ghaldcım;
"Twinmos veya Kingston marka alırsam problem yapabilir mi?"
Bir bakıma olabilir..
Ben vakti ile 2 ayrı farklı markayı kullandım ve çakışma-sık kilitlenme yaptı..Neden olduğunuda bulamadım,ardından ikisinide satarak tek bir parça aldım..
imkaanın ve yerin var ise,bekleyerek,Biraz daha para ekleyip,aynı marka-aynı standartta almayı dene.
Birde yukarda hasanemrenin dediği gibi,Saat Mhzlerinin hedelerinin aynı olmasına ve senin makinenle uygun olmasına dikkat et.Oldukca önemli.Yoksa sorun yaratabiliyor..
Sosyal ağlarda paylaş

768 de anlatmak zor olacak ama,
512 için, tekli bir 512 ram ile iki 256 arasında fark vardır çünkü bunlar kendi aralarında veri transferi, paging yapısı filan derken 512 performansına ulaşamazlar. sürtünme gibi düşünebiliriz. hele bu 256 ramin markaları farklıysa aradaki sürtünme katsayısı artacaktır. bir de frekansları farklıysa vay halinize..

ayrıca pek tabi 3x256 512den daha yüksek performans gösterecektir fakat 768'i o da veremez..

bu yüzden marka bilgisayarlara dikkat edin 384 ya da 768 ram satmazlar. ya 256dır ya 512..[hline]its supersonic
Sosyal ağlarda paylaş

said:
MumChamber, 06 January 2004 16:29 tarihinde demiş ki:
768 de anlatmak zor olacak ama,
512 için, tekli bir 512 ram ile iki 256 arasında fark vardır çünkü bunlar kendi aralarında veri transferi, paging yapısı filan derken 512 performansına ulaşamazlar. sürtünme gibi düşünebiliriz. hele bu 256 ramin markaları farklıysa aradaki sürtünme katsayısı artacaktır. bir de frekansları farklıysa vay halinize..

ayrıca pek tabi 3x256 512den daha yüksek performans gösterecektir fakat 768'i o da veremez..

bu yüzden marka bilgisayarlara dikkat edin 384 ya da 768 ram satmazlar. ya 256dır ya 512..

dediğin mantıklı gözüküyo ama bende neden böle deil?
2 tane 256mb lık ddr ram epox anakart üstünde takılı. task managerdan performans tabından baktığımda 523.760mb gösteriyo hatta sanırım bilgisayar açılırken de öle sayıyo[hline]a.k.a "bay bomba"
Sosyal ağlarda paylaş

aynı özelliklerde cd-rw'sine kadar aynı topladığım 2 makina ikisine de kurduğum xp pro var benim makinamda 252 sayıyor ramimi zaten 256 var arkadaşın kide 244 sayıyor.
Makinalarıda toplayan benim %100 aynı ama böyle bir fark var sanırım birazda şans.
Diğer arkadaşın dediği de mantık sınırları içinde ve mümkünatı olan bir olay ama genede çok ince işler bunlar yani aradaki hız farkını hiç bir zaman gözle göremezsin en azından ben göremem.[hline]Uçurtmalar rüzgar gücü ile değil o güce karşı koydukları için yükselirler.

W. Churchill...
Sosyal ağlarda paylaş

eğer bilgisayarınız rami eksik ya da fazla sayıyorsa muhtemelen ramleriniz hatalıdır. bilgisayar ram sayarken fiziksel ram i sayıyor. aynı şekilde görev yöneticisi de. fakat ben performanstan bahsediyorum. çünkü page ve data transfer için ayrılan bölümler fiziksel olarak değil mantıksal olarak ayrılırlar. ghaldszar, yardımcı olabildiysek ne mutlu.[hline]its supersonic
Sosyal ağlarda paylaş

Valla bende 256 ram vardı ve ben sunu yapayım bunu yapayım derken bir arkadas ramlerini yenileyince elinde fazladan 256mb. lik bir kingston kalmis. Bana aciyaraktan onu hediye etti. WinXPde 256 ila 512 arasında çok fark vardır dediklerinde bu kadar beklemiyordum açıkcası süper oldu.Biri OEM biri Kingston ama olsun artık performans ozellikle oyunlardaki performans farkı gözle görülür bir düzeyde arttı. Hem de 2 katdan çok daha fazla arttı. Ama ben yine de bir aya kadar bunları yükseltmeyi düşünüyorum. Dünya varmış valla.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...