Faerdun Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Biliyorum biraz tarihin gerçekliğiyle ters düsebilir ama zaman makinanız olsaydı hangi zamana ne için (atiyorum hangi olayı değiştirmek için) dönerdiniz? merak ettim heh[hline]No time for tears No time to run and hide No time to be afraid of fear I keep no time to cry
unity100 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 o kadar cok olay var ki.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
DonCorleone Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 eet zamanda yolculuk artık izafiyet teorisi sayesinde o kadar da zor olmayan bişi.. sadece yapmamız gereken geleceğe gitmek için ışık hızına yakın bir hızda uzayda bir süre seyir etmek ve sora dünyaya dönmek veya dünyaya nazaran cok büyük bir kütleli yıldızın yakınında beklemek(tabi bu biraz zor ) geçmişe gitmek tabi biraz daha zor solucan deliği yaratmak lazım :) ben tam olarak bunun nasıl gerçekleşebileceğini anlıyamadım ama kanıtlanmış geçmişe yolculuk yapılabileceği.. eh yakında bööle geçmişe gitsen napardın soruları artık boş gelicek tabi o zamn :)) bi 1000 yıl falan lazım herhalde :P bende bu zamanı göremiceğime göre ben geçmişe bütün loto toto sayısal sonuclarıyla beraber gidip zengin olurdum hehralde :))
Draven Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 birsey degistirmezdim heralde terassic donemine gibip dinozorlara bakardim heralde, hayatta daha cok merak ettigim birsey yok[hline]Wolfshade, 03 August 2002 06:18 tarihinde demiş ki: Ölümden korkmam... Insanin kötü günündeki tek gercek dostu olarak varsayarim
Sam Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 sadece kendi hayatımla ilgili bişileri değiştirmek için yakın geçmişte 'ayarlamalar' yapardım, öncesiyle oynarsam ben bile olmayabilirim bugün çünkü.. :) (görünüz: back to the future serisi ve 'büyükbaba etkisi') düzeltme: yazım hatası[hline]Sabahları napalm kokusunu severim, çöp kokusunu değil.. [Bu mesaj Sam tarafından 04 November 2003 21:26 tarihinde değiştirilmiştir]
Leopar Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 sam dikkat ette o ayarlamaları yaparken kendinle karşılaşma , mazallah "geçmişi diğiştirmeyeyim" derken bütün uzay-zaman gerçekliğini kırabilirsin "Back to the Future"a göre :) *!Bunları yazarken camdan dışarı bakar , dışarıda garip görünüşlü bir araç durmaktadır*[hline]PUMA the Flying Kefal!!!(given by BabacumMostors) Mutlaka sonuna kadar okuyun ve kopun bana dua edeceksiniz... [Bu mesaj PUMA tarafından 04 November 2003 22:45 tarihinde değiştirilmiştir]
Sam Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 yok canım, sadece geçtiğimiz 10 yılın spor karşılaşmalarının sonuçlarını yazan bir almanak hediye götüreceğim kendime, oncacıktan ne olur ki? ;)[hline]Sabahları napalm kokusunu severim, çöp kokusunu değil..
Numb Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 şu osmanlı dönemine yada islamiyetin ilk geldiği döneme giderdim . yanımada güneş enerjisiyle çalışan bir kamera .bin tane kaset(görüntü kaydı için) alırdım. herşeyi kaydeder seyrettirirdim. gerçi o zamanda montaj bunlar derdiler :)[hline] ...Me DiMarziolu Strat Squier satılıktır. Numb, 02 November 2003 16:19 tarihinde demiş ki: evet boyama kitabın varsa onu alıyım lütfen. tüm dünyayı maviye boyamak istiyorum.
paristr Mesaj tarihi: Kasım 5, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 5, 2003 Zamanda yolculuk imkansızdır. İki sebeple 1 Işık hızına erişen maddenin kütlesi sonsuza gider dolayısıya ışık hızında yolculuk imkansızdır 2 Sebep sonuç ilişkisi sebebiyle imkansızdır. Peş peşe gelen iki an düşünelim; Bir taş atılıyor ve cam kırılıyor. O ana denk gelen zaman diliminde madde sayısı kadar, elektron sayısı kadar, hareket eden herşeyin sayısı kadar sebep sonuç ilişkisi kurulmaktadır. Elektron elektrona çarpmakta, atom atoma, top ağlara gidip gol olmakta, bir çocuk doğmakta vs vs. Bir kişi ışık hızına erişti diye evrendeki tüm zaman geri dönemez. Rahimden çıkan çocuklar rahimlere dönemez, kaleye giren toplar futbolcuların ayaklarına dönemez ve kırılan camlar birleşip taşlar atanların eline dönemez vs. vs. vs. 3 Tüm zaman değilde yalnızca ışık hızına erişen kişi için zaman geriye dönse bu kezde daha saçma durumlar söz konusu. Zamanda geriye dönen kişi kendi annesinin kendini doğurmamış haliyle karşılaşabilir mi? Mantıksal saçmalık söz konusu 4- Tüm bu şeylere rağmen yinede zamanda geri dönüş mümkün olabilseydi bu kezde zamanda geri giden kişi durduğu noktada zamanın akışını değiştireceği için gelecekteki olaylar gerekleşmeyecek onun yerine farklı olaylar gerçekleşecektir. Belki Newton erken ölecek Einstein hiç doğmayacak Galile dünyanın yuvarlak olduğunu söylemeyecektir. Bunun sonucunda zaman makinesi belki bulunmayacak ve ortaya birbirinden bağımsız iki adet zaman çıkacaktır. Her iki zamandada evren olacağından paralel evrenler olması gerekecek, zamanda geri giden madde sayısınca paralel evrenler varolması gerekecektir. Zaman geriye doğru gitmez.
regulus Mesaj tarihi: Kasım 5, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 5, 2003 Burdan birsürü bomba silah roketatar falan toplar 1.viyana kuşatmasına dönerdim :) :) :)[hline]CsnFrp Yiyemedikten sonra otomobilin ne anlamı var ki? AssassiN, 05 October 2003 22:15 tarihinde demiş ki: regulus azman gibisin masallah
regulus Mesaj tarihi: Kasım 5, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 5, 2003 ya da Fatih'in öldürüldüğü zamana döner zehirlendiği şey her neyse onu tesbit ettiridim.böylece roma düşerdi :) aslında tam olarak neden öldüğünü bilsem tam yerken "naaaayıııırrr"diye atlamak da eğlenceli olurdu[hline]CsnFrp Yiyemedikten sonra otomobilin ne anlamı var ki? AssassiN, 05 October 2003 22:15 tarihinde demiş ki: regulus azman gibisin masallah
Khirsah Mesaj tarihi: Kasım 5, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 5, 2003 Adaşımın öldürüldüğü ana gider ve o hain Brütüsü long swordumla haklardım:D:[hline]Günümüzün dünyasında Hepsi aynı hepsi ala İsa Musa Muhammed Buda Neyin varsa bilmiş senin!
unity100 Mesaj tarihi: Kasım 5, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 5, 2003 said: paristr, 05 November 2003 17:45 tarihinde demiş ki: Zamanda yolculuk imkansızdır. 2 Sebep sonuç ilişkisi sebebiyle imkansızdır. Peş peşe gelen iki an düşünelim; Bir taş atılıyor ve cam kırılıyor. O ana denk gelen zaman diliminde madde sayısı kadar, elektron sayısı kadar, hareket eden herşeyin sayısı kadar sebep sonuç ilişkisi kurulmaktadır. Elektron elektrona çarpmakta, atom atoma, top ağlara gidip gol olmakta, bir çocuk doğmakta vs vs. Bir kişi ışık hızına erişti diye evrendeki tüm zaman geri dönemez. Rahimden çıkan çocuklar rahimlere dönemez, kaleye giren toplar futbolcuların ayaklarına dönemez ve kırılan camlar birleşip taşlar atanların eline dönemez vs. vs. vs. dogru. fakat yine de sonsuz sayida paralel evren kuramini dikkate aldigimizda durum degisir. zamanda geriye donen sahis zamanda geriye donmeyen sahistan farkli bir paralel evrende ilerlemis olur. geriye dondugunde ise gelecekteki bilinc haliyle gelebilecektir dersek bu durumda geri dondugu ortamda kendisinin gecmisteki ve gelecekteki hali ayni anda bulunur ve bunlarin her etkilesimlerinde bu sahislar farkli bir gelecek yaratirlar. ama baska bir acidan bakildiginda bu farklilasan gelecek aslinda gecmisten bellidir, cunku gecmisteki halinde kisi gelecekteki haliyle temas kurdugu icin gelecekte bu kisinin gecmise yolculuk yapmasini saglayacak olan dinamikler harekete gecmistir. bu paradox olaya lineer bakmadigimiz zaman cozulur, sonsuza yakinsayan bir olcekte baktigimizda sonsuz sayida paralel evrende sonsuz sayida farkli neden-sonuclar butununun sonsuza dogru ilerledigini gorebiliriz.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
StarAdam Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 2000 in başlarına giderdim özel nedenlerle
Numb Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Bundan 200 yıl öncede aya gidileceğine imkansız deniyordu. zor olanı başarmak kolaydır. imkansızı başarmak zaman ister.:)[hline] ...Me DiMarziolu Strat Squier satılıktır. Numb, 02 November 2003 16:19 tarihinde demiş ki: evet boyama kitabın varsa onu alıyım lütfen. tüm dünyayı maviye boyamak istiyorum.
Faerdun Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 belki icat edilebilir söyledigin gibi ama sence bu yararlı mı olur? insanoğlu bunu doğru bir şekilde kullanmayı bilebilir mi?[hline]No time for tears No time to run and hide No time to be afraid of fear I keep no time to cry
Numb Mesaj tarihi: Kasım 7, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 7, 2003 tabiki faydalı olmaz. ama faydalı olmayan çok şey icad ediliyor.:) o değilde bende pek inanmıyorum zaman makinesi falan olayının icad edilebileceğine . olsada filimlerdeki gibi olmaz. ama şöyle bişey varki belki geççmişi sadece seyredebiliriz tv den seyreder gibi. iyonosferdeki ses frekansları yavaş yavaş ayrıştırılabilnmeye başlandı. ama görüntü için henüz bir şey yok. bulunsa herhalde kıyamet günü süper yaklaşır :)[hline] ...Me DiMarziolu Strat Squier satılıktır. Numb, 02 November 2003 16:19 tarihinde demiş ki: evet boyama kitabın varsa onu alıyım lütfen. tüm dünyayı maviye boyamak istiyorum.
Logan Mesaj tarihi: Kasım 17, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 17, 2003 2 hafta öncesine giderdim,toplam 7 tane sınav oldum hepside... :D
BabacumMostors Mesaj tarihi: Kasım 18, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 18, 2003 gidip annemin ve babamın gençliklerini görürdüm hatta babamla kanka olurdum ehueh[hline]Ve sen, ben; değirmenlere karşı, Bile bile birer yitik savaşçı, Akarız dereler gibi, denizlere, Belki de en güzeli böyle...
swiftbew Mesaj tarihi: Aralık 8, 2003 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2003 abim fizikte lisans bitirdi şimdi teorik fizik üzerine çalışıo ona sormuştum geçenlerde imkansız dedi zaten geçmiş nedir ki ona dönebiliosunuz orası gidilecek bi yer değil yaşanmış ve bitmiş zamanda yolculuk dedikleri şey ancak şöle olur bi cismin hızı arttıkça onun için zaman daha yavaş geçer (bkz. einstien'ın ünlü ikizler teoremi) ama aynı oranda kütlesi artar ışık hızında sonsuz kütlesi olur yani siz sn de 100000km hızla gitmeyi başarırsanız bizim dünyada kullandığımız ölçütlere göre daha fazla yaşamış olursunuz yani siz bu hızla giderseniz bizim için dünyada gelen binlerce yıllar o hızla giden için saniyeler olur dolayısıyla sanki geleceğe gitmiş gibi olursun ama şuana kadar yağtığımız en hızlı araç sn de 100 ü geçemedi dediğim gibi bi cisim hızı artınca kütleside acaip artar yane hızınızı 2 katına çıkarmak istediğinizde artan kütleyide hesap ediceksiniz ki buda katlanarak gider zaten şuan dünyada bu konu üzerine hemen hemen hiç çalışılmıomuş çünkü şuan ki teknolojimizle bunun olması mümkün deil o kadar çok sorun var ki (o hızda ki basıncı nası yeneceğimizde ayrı bi konu) yani daha uzun yıllar böleyiz[hline]Cennetin olmadığını düşle Denersen kolaydır Cehennem yok altımızda Üstümüzdeyse sadece gökyüzü Tüm insanların bugün için yaşadığını düşle..
unity100 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2003 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2003 kisinin evreni algisi tamamen fizik duyulari uzerine dusen yansilardan ibaret. su an gokyuzune baktigimizda andromeda galaksisini 2 milyar yil once oldugu haliyle goruyoruz. aya baktiginda onun 1 dakikadan fazla bi zaman onceki halini goruyorsun. yani bu durumda aslinda sen bu objelere baktiginda simdiyi degil, gecmisi yasiyorsun. cunku andromedada senin gordugun seyler 2 milyar yil once yasandi. aynen bunun gibi, eger bir sekilde gecmiste olan yayilimlarin, isigin, hedenin, kisacasi her tur etkilesimin yansisini kisinin duyu organlari uzerine dusurursek kisi gecmisi yasayacaktir. onunla etkilesebilecek midir bilemeyiz tabi. ama algisi ona gecmisi yasatir. ote yandan abinin soyledigi imkansiz kavrami manasiz. ucmak da 200 yil once imkansizdi, bundan bi yuzyil once atom da parcalanamazdi. gelecege bakiyoruz esnek bakmamiz lazim.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
swiftbew Mesaj tarihi: Aralık 9, 2003 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2003 andromeda nın sana ışıkları geç gelio olabilir ama sen oraya gittiğin zaman gene şuan ı yaşıycan 1000 yıl öncesini yada daha fazlasını yaşamıycan o dediğin duyularımızın üzerine düşürme olayınında hiç bi mantığı yok ışıkta geçmişi yaşıyamazsın [hline]Cennetin olmadığını düşle Denersen kolaydır Cehennem yok altımızda Üstümüzdeyse sadece gökyüzü Tüm insanların bugün için yaşadığını düşle.. [Bu mesaj swiftbew tarafından 09 December 2003 20:13 tarihinde değiştirilmiştir]
unity100 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2003 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2003 gecmisin yansilarini kisinin duyu organlarina yansitmak, direkt kisiye gecmisi yasatmaktir. kisinin bilincinin algiladigi gerceklik tamamen duyu organlarina baglidir. cesitli projelerde hali hazirda ucus simulasyonlari gibi seyler icin sinirlere direkt ileti gondererek g efektlerine benzer hislerin olusmasini buyuk mekanizmalara gerek kalmadan saglamaya calisan gruplar var. andromeda galaksisine gelince, sen oraya gittigin zaman oradaki o ani yasamis olacaksin. dunyaya ise 2 milyon yil mesafede olacaksin, simdi kavrami senin simdin olacak, andromedada bulundugun o yerdeki simdi olacak, hatta orada kendinden 3-5 otedeki yildizdaki ani dahi senin oldugu zaman bilmen mumkun olmayacak. ancak kendi icinde bulundugun ortamdaki zamani yasayabilirsin.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Wendigo Mesaj tarihi: Aralık 10, 2003 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2003 hiç düşünmeden söyleyeyim M.Ö. 5. yy da Ege kıyılarında olmak isterdim mümkünse Ephessos ya da Pergamon'da...
PaSCaL21 Mesaj tarihi: Aralık 12, 2003 Mesaj tarihi: Aralık 12, 2003 Aklıma gelen hayatımdaki her kötü şeyi değiştirirdim ama o zamanda hayatın tadı kalmazdı yanlışmıyım?[hline]Your death will be avenged !!!
Öne çıkan mesajlar