Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ortalama 100 kişilik sphere bir server

Kerhuzad

Öne çıkan mesajlar

evcet arkadaşlar mesela ben bir server açmak istiyorum ve ortalama 100 kişi lagsız oynasın istiyorum makine siydi bağlantısıydı şusuydu busuydu bir server için ne gerekliyse hepsini cebimizden karşılamak istersek en az 3 ay bu serverı hiç kimseden yardım almadan kaç parayla kurabiliriz sadece cebimizden ödicez ne kadar paramız olmalı
Sosyal ağlarda paylaş

dbsource tan aldığım bilgiyle:
pentium3-500 256 mb ram ve 10 yada 15gbytelık bir harddisk
ve 400kBit lik bir bealantı... parasını bilemiyecem[hline]So many times its hopeless dark and gray
And other times its hope that saves the day!!!

- Airplane out of the fart, say hi to that sweetheart:

(Osuruktan tayyare, Selam söyle o yare)
Sosyal ağlarda paylaş

kardeş bizde milet ortada kalmasın diye sorup araştırmak istiyoz en az 3 ay açık olucak server ki bu para ne kadar bi öğreneleim dedim parayı biriktirip açarsak 3 ay içinde bi 3 aylık daha biriktiririz bu kombinasyon böle devam eder ortalama 100 kişilik lagsız bir server 3 ay boyunca ne kadar para yer herşey dahişl?
Sosyal ağlarda paylaş

Bence söle olursa;
1.Intel P4 2000 Mhz
2.512 DDR Ram 333Mhz
3.512K net baglatısı olmalı

Ram iyi olmalı çünkü sphere world dogal olarak geçici bellege yüklenir ram düşük olursa bi süre sora world dosyası arttıgı için serverda lagg baslar kasılamalar vs vs...

Bu arada böle çok rahat 100 kişi kaldırır...

[Bu mesaj DIEMASTER tarafından 01 December 2003 22:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Stan, 02 December 2003 17:19 tarihinde demiş ki:
c0d3r ...

muhuhu :D

beyler doruknet nebula için ayda 4 milyar civarı harcadığını söylüyordu. düşünün ki kaç online userın oynadıgı, web sitesini fln düşünün 2 shard bi de.. coder sen o 80 kişilik servera o kadar para harcıyosan kusura bakma kazıklanıyosun :D
Sosyal ağlarda paylaş

said:
TheCoder, 02 December 2003 17:14 tarihinde demiş ki:
Peki ozman açın 4 ay sonra konuşalım diyin ki biz 3.000 e getirdik..

Yardım istediniz yardım ettik hataysa yazdıklarımı kaile alma
Biz açtık öle bir server sadece bir hosting firması içindi bize bir aylık 4.000 $ a geldi

ben size yine uygun fiyatlar söledik

eğer öle 150 - 200 $ larla olsaydı bu iş ben sponsorsuz çalışırdım ilk neden hiç sponsorsuz uo serverı yok paralı ??

bir uo serverının sadece forumunun badwith i size aylık 50-60$ yapar internet işi iş sahibi olmayan bu işten para kazanmayacak olanlar için değil ancak sponsor..[hline]Asp, Vb, Php, Qbasic, Sphere Development
Exile Owner | Coder Atasözleri

benim shardımın bu 7. ayı allah aşkına 4000$ lık nasıl bir bağlantı alıyorsun bunu yazarmısın ??
Sosyal ağlarda paylaş

said:
TheCoder, 02 December 2003 17:14 tarihinde demiş ki:
Peki ozman açın 4 ay sonra konuşalım diyin ki biz 3.000 e getirdik..

Yardım istediniz yardım ettik hataysa yazdıklarımı kaile alma
Biz açtık öle bir server sadece bir hosting firması içindi bize bir aylık 4.000 $ a geldi

ben size yine uygun fiyatlar söledik

eğer öle 150 - 200 $ larla olsaydı bu iş ben sponsorsuz çalışırdım ilk neden hiç sponsorsuz uo serverı yok paralı ??

bir uo serverının sadece forumunun badwith i size aylık 50-60$ yapar internet işi iş sahibi olmayan bu işten para kazanmayacak olanlar için değil ancak sponsor..[hline]Asp, Vb, Php, Qbasic, Sphere Development
Exile Owner | Coder Atasözleri
Sponsorsuz bir çok server var ayrıca 4000$ abartı gibi geldi tabi 200$ da çok ucuz ancak sponsorsuz serverlardan biri sylveriadır ( paralı ) oyunculardan aldığı parayla devam ediyor[hline]Bu yazıda burda bitti
Zaten Her Son Yeni Bir Başlangıç Değilmidir
[Bu imza zgrw tarafından 24 November 2003 19:15 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:

muhuhu :D

beyler doruknet nebula için ayda 4 milyar civarı harcadığını söylüyordu. düşünün ki kaç online userın oynadıgı, web sitesini fln düşünün 2 shard bi de.. coder sen o 80 kişilik servera o kadar para harcıyosan kusura bakma kazıklanıyosun :D

0yl3 d3m3. th3 c0d3r b@b 10.000 million $ harc1y0r bu 153.
H4KK1N1 Y3M3. h3h.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Stan, 02 December 2003 20:49 tarihinde demiş ki:
0yl3 d3m3. th3 c0d3r b@b 10.000 million $ harc1y0r bu 153.
H4KK1N1 Y3M3. h3h.

Şimdi nefret ediyorum şunlardan diyeceğim, öyle bi yüzsüzsün ki inadına yapmaya devam ediceksin..
Artık iş yetkililere kaldı, umarım gereği olur..[hline][Mix]Reborn
Blackicé a.k.a Kevin, Vista, Anderson
--------------------------------------
I Love Nemo!
Summer Jam!..
Messenger
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
radeon 9800 ü naapcaksınız server bilgisayarında onu anlamadım... Lazım olmaz size sen eniyisi onu pm le yollayacağım adrese yolla... bi işe yaramıyo o...[hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau

[Bu mesaj karpuz tarafından 29 December 2003 00:36 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Ortalama 100-150 online kullanici ayda 900gb bilgi alişverişine neden oluyor buda ayda 3mbit'lik bir bandwith'e eşit .. Sizlerein 256k bandwith için ücret 200$ aylik. Buna göre 3mbit'in aylik ne kadar tutabileceğini hesaplayin.. Önemli olan server configuration'u veya herhangi birşey değildir.. Para'nin fazla olmasina neden olan tek şey harcanan band genişliğidir.. Geçenlerde nebula forumlarinda okumuştum silencer bile sitesine reklam arayişina girmişki DorukNet sanirim zorlanmaya başladi bandwith'i karşilamakta..[hline]not everyone who drops shit on you is your enemy
not everyone who gets you out of shit is your friend
and when you are in deep shit, keep your mouth shut.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim araştırmamdır.

P4 makine
512 rem
1 mb aylık sınırsız bandwidh
20 gb harddisk

350 $ makinenin amerikada olması sorun :)

türkiyede de bulabilirsiniz. Co-Location yapan firmalar ile reklam üzerinden anlaşırsanız aylık 200 $ a kadar bu işi yapabilirsiniz. (Ki biz Bulmuştuk)[hline]İmza bilmem ağa parmak bassam olur mu?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...