Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

50 level warrior vs 30 level wizard

Drigeolf

Öne çıkan mesajlar

Birşey söylemek istiyorum.Zaten her savaşçı lvl 50 olamaz.Arkası sağlam olmalıdır.Time stop a immunty ancak ve ancak elminster inki gibi bir spell immunity ile gerçekleşebilir sanırım.Ayrıca level 50 bir fighter en azından birkaç tane demi-god kesebilecek mertebede dir ve itemlerinin arasında spesifik spell immunty veren itemler olabilir
Sosyal ağlarda paylaş

biz burda standart templatelerle oluşturulmuş bi fighter ve standart bir mageden bahesediyoruz. öyle olmuştur mutlaka da kesin bi hali yolu vardır şeklindeki varsayımlar böyle bi tartışmada anlam taşımıyolar. neden? çünkü bu karakterler gerçek PC ler olsalardı durumu tartışmanın en ufak bi manası kalmazdı. ya da şöyle diyim. o levela ulaşan karakterlerden hangisi PC ise o alır...[hline]You figure a sword and a
bunch of spells make you
tough? It ain't
what you got
that counts, berk.
It's
what you know.
-Fairven, a cipher
Sosyal ağlarda paylaş

o büyüleri ama anasının karnında öğrenmiyor hocam..
gidiyor scrolları toparlıyor..
dediğim gibi fighter da etkili magical itemları toparlıyor..

büyücü scrolları ezberliyip fighterlara hava basarken 50. level fighterın da eli armut toplamıyor..[hline]Nefret Ederim: Petek Dinçöz, Harry Potter, Electronic Arts
Hastasıyım: Şebnem Ferah, Wolverine, Blizzard
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonecrusher, 21 November 2003 23:13 tarihinde demiş ki:
yanlız şeyi anlamıyorum ben..
büyücüler büyülerini instant olarak mı yapıyor?
Ayrıca bu büyücülerin büyüleri sınırsız mı?
concentration check atmalarına gerek yok mu?
Bizim fighter onlara darbe vurunca mage perfect concentration'a sahip olduğu için elini kolunu sallıya sallıya büyü mü yapabilecek?

Time Stop dediğin nedir ki? Haste'in biraz güçlüsü..

Fighter'ın üstünde ne time stop yapan ne haste yapan itemlar vardır kimbilir. Hatta uçurtan kaçırtan zıplatan ayakkabıları bile vardır..[hline]Nefret Ederim: Petek Dinçöz, Harry Potter, Electronic Arts

şimdi instant derken heralde 1 round demeye çalışıyodun.. time stop 1 action bir büyüdür, şak diye yapılır warrior aval aval bakarken..

sınırsız değil tabii ki, caster level'a, int modifier'a ve spell level'ına göre belirleniyor..

ilk inisiyatif wizard'daysa zaten vuran yok dokunan yok, niye concentration check atsın?

time stop dediğini bilimsel olarak açıklıyayım, zaman ışık hızında hareket eder ve bu durumda ışık için zaman durağandır, yani ışık hızındaki bir madde için zaman geçmez.. time stop'ın etkiside buna benzer, başka kimse donmaz, grudge'ın anlatmak için 10 mesaj attığı gibi self-targeted bir büyüdür..

yinede grudge'ın da yanıldığı bir nokta var.. time stop büyüsü metamagic feat'leriyle uzatılamaz çünkü zaten lvl. 9 büyüsüdür, üstüne çıkıcak gidecek lvl'ı yoktur.. yani 1d4+1'den fazla olamaz..

ama bu 1d4+1 turn süresinde grudge'ın dediği yöntemle (wish+wish+herangi bir öldürme büyüsü) lvl. 100 olsun fighter'ımız yine de göçer gider..

bunlar hurafedir, kimsenin başı level atlaya atlaya göğe ermez..
Sosyal ağlarda paylaş

abi SR direk kişiye etkili büyüleri resist eder.

Yani shole diim bi entangle ı resist edebilirmisin spell resistance la?

büyünün etkisi sana deil toprağa, sana etkisi olan sheyler artık maddesel birer bitki.

Time stop dada direk kişiye bi saldırı yokh. Resist edilemez.

Ayrıca SR öle kolay kolay 40 ada chıkıcak bishey deil, ztn lvl ile alakası yokh pek SR nin genel olarak item.

Ha Ayrıca Tanrılarında sınıflandırması, güçlerinin sınırı vs vs var.
Tanrı olmak bile bazen yetmez. Takhisis bi tanrı iken Raistlin Cons u gayet düşük normal bi insan.. (Bazıları sevmez bu örneği ama en basit akla gelen..)

Aslında chok net hatırlamıorum 1.5 seneden fazla oldu galiba frp oynayamayalı.. (Hosh chok özledim..) Ama bana mage alır gibi gelio.. (Yanlız böle [Kanımca Saçma] bi soruyu sorarken itemlarıda sölemek lazım öleki 50. lvl bi warrior daki item ları düşünebilicek kapasitede gören varmı kendini? =)) )

Ayrıca 50. lvl warrior ve gate denmish bi yerde =) lol yarıldım.
Bak dostum 50. lvl bi insana tamam aşmış dersin.
Ama o adam warrior SAF warrior. eğer 35. lvl warrior 15. lvl mage dersen eyw ama warrior. adamın hayatı silahlarla geçmiş,
bu adam istediği kadar lvl 50 olsun hala büyülerin ona zarar verdiğinden vs vs.. Yani kısaca büyülerin kendine verdiği etkiler haricinde daha hiç bişeyinden anlamayan bi adam.
Tamam belki inti yüksektir kolay kavrar, ama hiç bi insan warrior yada thief vs vs.. bi kere eline büyüyle ilgili bi kaynak alıp okumadan büyü hakkında bişey öğrenemez. Öle kolay bişey deildir büyü ki görerek öğrenesin. Ve ztn eline bi kitap kaynak vs vs.. alıp okursada bişiler öğrendiinde MultiClass a gider.
Sonuchta bu bi tecrübedir ve lvl atlamakta tecrübeye dayalıdır biliosunuz. Adam büyülerle ilgili tecrübe kazandığı an, bişiler öğrendiği an artık lvl 1 mage dir aynı zmnda.

Kanımca chok net anlattım,

Dikkatinizi çekerim Bahsettiğiniz adam hala daha lvl 50 bi warrior.
Hala daha büyüyle alakası olmayan bi adam.

Takhisis için durum biraz farklı, ki onunda multiclass olduğuna eminim. ki 5 başlı bir "Dragon" olarak ztn doğuştan kanında büyü var bunuda bilin. Multiclass olmaması hiç kafama yatmadı.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Forsythe, 22 November 2003 01:10 tarihinde demiş ki:
yinede grudge'ın da yanıldığı bir nokta var.. time stop büyüsü metamagic feat'leriyle uzatılamaz çünkü zaten lvl. 9 büyüsüdür, üstüne çıkıcak gidecek lvl'ı yoktur.. yani 1d4+1'den fazla olamaz..

epic levellardan bahsediyoruz. epic spellcasting gibi featlerle sonsuzuncu levela kadar metamagiclenmiş büyüler atmak (misal intensified meteor storm (double full damage (288 saveli +288 savesiz oluyo bu da...) 15. level büyü)) mümkün...

onu da geçtik instant metamagic özelliği olan prestige classlarla büyü slotunu yükseltmeden herhangi bi metamagic featini uygulamak mümkün oluyo büyülere...[hline]You figure a sword and a
bunch of spells make you
tough? It ain't
what you got
that counts, berk.
It's
what you know.
-Fairven, a cipher
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sparkcaster, 22 November 2003 00:08 tarihinde demiş ki:
Eh standart template de biyere kadar itemler bence önemli ama bana sorarsanız tabiki wizardın elinden kimse kurtulamaz

itemlar da standart olarak o leveldaki bi npcnin elinde ne oluyosa odur. bunlar da büyük farklar yaratacak hasta itemlar olmuyo pek. en azından kimsenin elinde artifact olmicak...[hline]You figure a sword and a
bunch of spells make you
tough? It ain't
what you got
that counts, berk.
It's
what you know.
-Fairven, a cipher
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca wizard bu 30 seviye boyunca gate öğreniyor, time stop öğreniyor wish öğreniyor felan filan..

ama bu adam sorcerer değil wizard. Wizard'lar scrolldan öğrenir di mi? En azından time stop gibi bir büyüyü ben scrolldan ezberletirim büyücüye..

Fighter da 50. level Bakın ELLİ. ELLi. Yani bu fighter, wizarddan daha görmüş geçirmiş biri. 30. level sıradan bir wizarda yenilemez. Çünkü 50. levela gelinceye kadar bir sürü 30. level büyücü kesmiş olması lazım. Bu adam 50 level boyunca insect kesip gelmedi..

Büyücüye bir sürü büyü veriyoruz. Adam havadan kapıyor büyüleri. Hiç bir araştırma yapmasına gerek yok zaten..

Fighter da süs biberi gibi oturup böcek kesip 50. levela gelmiş..
Hiç magical itemı yok.
Zamanı bile değiştirebilecek itemları yok.
Lightingler atan kılıçları, ejderha ateşine bile dayanabilecek zırhları yok. Koskocaman devlerin saldırılarını bile tutabilecek kalkanları yok.

Mage oturup büyü kasarken bizim ki böcek ezip 50. levela geldi...

Şimdi bir süper destansı bir karakter koyuyoruz.
50. level monk, 50. level fighter, 50. level barbarian, 50. level ranger..

Ama büyücü time stop yapabildiği için, değerli eşyaları olan büyücüler, ejderhalar, iblisler kesip 200. level savaşçı olmuş bu arkadaşın bir time stop yapabilecek bir itemı bile yok.. Hatta initiative büyücüde olacak bir de unutmadan.

Ya arkadaşlar inanın bayıldım bu "mage herkesi yener" olayından..
Mage çıplak bir şekilde de yenemez fighterı, itemlar alıp da yenemez. Bu kadar basit..

Wizard dediğimiz karakter büyüleri, scrolları araştırken, dediğim gibi bu fighter da itemları toparlıyor.. 50. levela gelene kadar başına herşey gelmiştir, zaman yolculuğu bile yapmış olması lazım. Böyle bir karakterde ne biçim itemlar vardır hayal bile edemiyorum..

Dediğim gibi mage asar keser olayından sıkıldım..[hline]Nefret Ederim: Petek Dinçöz, Harry Potter, Electronic Arts
Sosyal ağlarda paylaş

ya bakın yaptığımız şey kuralları karşılaştırmak...açın epic lvl handbooku bakın lvl 50 npc fightera bi de gidin lvl 30 npc wizarda bakın bu ikisini savaştırın....ben wizard yanlısı bir adamım onun için o kadar İNT ile bu fighterın onu öldürmeye geldiğini anlamıycak bi wizard tanımıyorum....

Dolayısıyla:
fighter bilmemkaç zilyon mil öteden belirlenir...üzerine bilimum zayıflatıcı büyüler scrying devicelar aracılığıyla atılıp son hamle time stop ile başlayan şık büyü kombolarıyla yapılmak suretiyle olay bitirilir...ama yok olmadı bu sonu beğenmediniz o zaman:

şöyle bi senaryomuz var....

wizard lvl 30 olduğunda bu ftr 40 larda fln olsun(buna karşı çıkmayın çünkü 3rd Ed. de tüm classlar aynı xp lerde lvl up oluyorlar bu durumda fighter daha aktif bir macera hayatı geçirip 10 lvl ilerde olsun...) wizardın düşüneceği lan bu herif çok güçlü bunu saflarıma katiim...veya lan bu herif çok güçlü başıma bela olcak ben bunu öldüriim cinsinden şeylerdir....
bu şekilde çeşitli tuzaklar veya entrikalarla fighterın hayatı karartılıp saflara katılır veya direk bir karşılaşma gibi şelerele hayatına son verilir....

bazı arkadaşlar level 50 olduunuz zaman ftr ın uçabilceğini fln sölemiş...tmm bazı itemlar uçmayı fln sağlıyor ama şunu unutmayalım ki "fighter" classı belli bir konsept içindedir ve bu konsept diğer karakterlerin birbirini tamamlaması ve bir "grup" oluşturması amacıyla ona göre düzenlenmiştir...yani löp et gibi bir lvl 50 ftr ın bu konsepti aşması imkansızdır....

ama bana 50 lvl verseniz ve deseniz illa ftr olcaksın....o zmn 30 ftr 20 wiz olurum

bkz: Gorgon from Birtright Campaign Setting....

adam 20ftr 16 wiz mi neydi....wizard her yüksek level karakterde olmalı bence....

ha bir de şöyle bir şey var :

adam durup dururken " eh artık level 50 oldum şöle gezegeni bi baştan diğer başa turlayıp da geliim " diye bişiy yok...
bi dünyadaki tüm insanlar peasent olsa ve bu peasentlar level 20 olduklarında uçabiliyo olsalar acaba bu köylülerden hangisi level 20 olup uçabildiğinin farkına varabilir??

sonuçta dediğim gibi yaptığımız şey kuralları karşılaştırmak başka bir şey değil....[hline]Trust hurts, betrayel kills...
İn the Name of God, impure souls of The Living Dead shall be Banished into eternal Damnation. Amen.

Aket-Atum, 18 August 2003 16:54 tarihinde demiş ki:
ayrıca benim adım thomas disease bana komaz
Bonus 18 August 2003 18:36 tarihinde demiş ki:
İleriki levıllarda summon maganda, summon yeniçeri gibi büyülerde geliyor
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Grudge, 23 November 2003 10:03 tarihinde demiş ki:
bu forumda açılan konuların hepsinde bi sonuca ulaşılsa şu ana kadar memleketi çoktan kurtarmıştık :)[hline]You figure a sword and a
bunch of spells make you
tough? It ain't
what you got
that counts, berk.
It's
what you know.
-Fairven, a cipher

ehuehhuehre :)

bu arada yanlış yazmışım
ilk çıkan canlı köpek idi (ruslar)
sonra amerikanlar maymun yolladı

Ama uyuz Ruslar köpeğin atmosferde yanmasına izin veriyor[hline]bilinçli toplumun
kurallara ihtiyacı olmayacağı gibi
bilinçli rp'cinin de
sisteme ihityacı yoktur
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Norton_Antor, 24 November 2003 13:03 tarihinde demiş ki:
bence ilk tur wizard daysa quicken spell yaparak birkaç büyüyle yenebilir belki

Yanlış hatırlamıyorsam bunu 3.5 kurallarında yapamaz ama tam emin değilim.Yanlış hatırlıyor olabilirim.[hline]"Sword is a weapon. Swordmanship is learning how to kill. No matter what ideals you claim how you call it, that is the only truth" Hiko Seijuro

"Öğretmek kendinde başlar.İlk önce kendine öğret sonra başkasına"
Sosyal ağlarda paylaş

ohho ben gelene kadar neler yazılmış neler.Bir kaç gün giremedim cevaplayamadım kusura bakmayın :).Sağolsun bonecrusher cevapları vermiş,ha bu arada aklıma geldi 50 level fighter uçar demedim,uçarmış gibi zıplar dedim.
Birde uyuz olup bir nwn campaigni yuptım editörde hemencecik.biliyorum nwn apayrı bir dünya ama görme açısından.Maximum level 40 olabildiği için 40 level fight 20 level wiz yaptırdım,stat ve skill artışlarını levellarına göre gerçekten adil yaptım.Warriora sadece +5 plate set ve eline birde long sword verdim.Wizardada regenerate +5 ve absorb +5 veren bir robe verdim.Featlerde sırf fighter ve mage featlerine bağlı kaldım.Wizarda bir psuedo dragon companion ve bir tanede helm horror verdim.Greater stone skin ve improverd invisibilyty çektim.(wizarda).sonucu açıklıyorum:16 ya 2 fighter aldı.Tabii levelında etkisi olabilir bunda,sorun şu ki wizard adam gibi time stopunu vs çekiyor.Ama adamın üzerine bütün büyülerini yağdırdıktan sonra (magic arrow bile)adamın canı near deathti.Bu arada ya utanıyordum ama söyliyim wizard bendim :)
Sosyal ağlarda paylaş

grudge a bu konuda hak veriyorum...bilgisayardaki RPG lerle masaüstünün benzeşmedikleri çok noktalar var...ama o halde bile mage near death yapabiliyorsa var bizim dediğimizde doğruluk payı demektir......

bilgisayar RPG lerinde tüm playershandbook büyüleri yok mesela bu benzeşmediklerine bir örnek[hline]Trust hurts, betrayel kills...
İn the Name of God, impure souls of The Living Dead shall be Banished into eternal Damnation. Amen.

Aket-Atum, 18 August 2003 16:54 tarihinde demiş ki:
ayrıca benim adım thomas disease bana komaz
Bonus 18 August 2003 18:36 tarihinde demiş ki:
İleriki levıllarda summon maganda, summon yeniçeri gibi büyülerde geliyor
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...