Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Geçmişte yaşamayın

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Açıkçası ben söze inanmakla birlikte körü körünede tepki göstermiyorum. Çünkü geçmişte yapılan hatalardan pek çok ders çıkarılabilir düşüncesindeyim.[hline]
ICQ » 151362108
Enroth Cüceleri Lideri ; Khanum !!!

Mesaj tarihi:
said:
horacegoesskiing, 15 July 2003 17:09 tarihinde demiş ki:
doğrudur
tarih tekerrürden ibarettir.[hline]But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world and will blow your head clean off, you've got to ask yourself a question: do I feel lucky? Well do ya, punk?

Ben bu görüşe katılmıyorum.
Çünkü : Bir sözlükte tekerrür'ün anlamı tekrarlanma olarak geçer. Doğal olarak herşeyin aynen tekrarlanması mümkün olmayacağı için bu söz bana oldukça saçma geliyo.[hline]Ben süper bi sazanim!
Mesaj tarihi:
harbi süper sazanmışın. :)Tarih herşeyin aynen tekerrüründen ibarettir diil o laf. Çok klişe ve basit bi laf ama hayat aynı oyunun farklı oyuncular tarafından oynanışı yani. Motivler aynı çünkü. İnsanların IQ ları aşaa yukarı aynı. Ah ah... İnsan bi değişse..[hline]But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world and will blow your head clean off, you've got to ask yourself a question: do I feel lucky? Well do ya, punk?
Mesaj tarihi:
Ayrıca insanın hayatta kalmasının en önemli sebebi geçmiş tecrübelerinden ders alabilmesi ve bu bilgileri yeni nesile aktarabilmesidir zaten. Tarih çok geniş bişii. Çocuuna bakoğul biz bu baltalar olmadan rakip kavmi yenemiyoduk, sonra paso yendik diyen adamın oğlu da o baltaları kullanırsa başarılı olur. Gibi.. Örneği çok sallamayalım isterseniz :)[hline]But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world and will blow your head clean off, you've got to ask yourself a question: do I feel lucky? Well do ya, punk?
Mesaj tarihi:
geçmiş çok önemlidir hem kişiler hem ülkeler için bu gün osmanlının yaptığı hatalardan yediği kazılardan ders alarak hareket ediyoruz bana pek öyle gözükmüyor aslında :)
Mesaj tarihi:
İnsan neydim,neyim değil ne olacağım demeli.
Tarihten ders alınır ama olaylara objektif bakmak koşuluyla

Oscar Wilde demiş ki:
Tecrübe,insanların hatalarına verdiği addır.

Tarih destek alınmaya çalışılarak din,dil,ırk,renk ayrımı yapılmasına ŞİDDETLE karşıyım.Bu vatan üstünde yaşayan herkes kardeştir.

Sevgi ve saygı içinde,
Hep kendi doğrularımızın üstüne hayatımızı kurma dileğiyle...[hline] Dracula Mager[Humanity]
Cesur Yurek = Ulrich Honorsword
WhiteOne
[Army of Freedom]

Her şey Moonglow içindi..

Denizde kum,bende takma ad :-P
Mesaj tarihi:
said:
TheSilver, 15 July 2003 20:17 tarihinde demiş ki:
geçmiş çok önemlidir hem kişiler hem ülkeler için bu gün osmanlının yaptığı hatalardan yediği kazılardan ders alarak hareket ediyoruz bana pek öyle gözükmüyor aslında :)

evet zaten şöyle de bir söz vardır
"Tarihten ders alınsa,tekerrür etmezdi"
  • 2 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Bence biz daha cok kendi becerisizliklerimizi eski "şanlı" tarihimizin arkasına sıgınarak gizlemeye calısıyormusuz gibi geliyor. Basımıza gelen her türlü olayı, geçmişimize yorup oldugumuz yerde sayıyoruz. Herseyin nedenini bence biraz da gecmişte aramaktan ziyade, günümüze baksak fena olmaz.
Mesaj tarihi:
Tarih insandan insana göre değişir bence. Genelde benim çevremdeki rahat insanlar tarihden anlamaz ama ciddi, ağırbaşlı insanlar daha ilgili olur. Bence tarihin en önemli amacı bize geçmiş deneyimleri aktarması böylece hattaların tekrarlanmasını engellemek. Malasef çoğu şey gibi bugünlerde tarihimizde farklı yerlere çekiliyor ve insanlara yanlış öğretiliyor.[hline]
Mesaj tarihi:
said:
CEDAY, 15 July 2003 14:41 tarihinde demiş ki:
:P

Geçmişimizi bilmezsek gelecegimizi de bilemeyiz lafına kimler ne derecede inanıyor merak ettim :)

Kısmen doğru olduğuna inanıyorum. Ama bi yere kadar dimi ?
Tamam benzeyebilir bazı şeyler. Yani bazı ortak noktalar var diye tarih tekerrürden ibarette denemez. Geçmişi bilmek lazım tabii ki ama abartmadan. Yani padişah haremde koşarken düşmüş kafasını kırmış banane ? Ama gerekiyo türkiyede OSS'de gerekiyor bi kere kafadan, daha ilersinde olanlar içinse yüzeysel olarak bi genel kültür kıvamında yeterlidir bence.[hline]G-power a.k.a gehena
werewolf
uin
Mesaj tarihi:
Matbaa'yı kaçırdık.
İnternet'i de kaçırdık.

Alın işte size ders almayan bir millet ve alın işte size tekerrür.[hline]horacegoesskiing, 15 July 2003 00:51 tarihinde demiş ki:
skini göremedim..
Mesaj tarihi:
"Geçmişimizi bilmezsek gelecegimizi de bilemeyiz"

inanıyorum; çünkü insanoğlunun tabiatı çok yavaş değişir, geçmişte yapılanlar gelecekte olabilecekler hakkında isabetli fikirler verir.

"tarih tekerrürden ibarettir"

inanmıyorum çünkü uygulanması çok güç, istisnaları mevcut sıklıkla..

"gecmisi bil, bugunde gelecek icin yasa"

bugünü dün için yaşayamadığımız gibi gelecek için de yaşayamayız, bugün için yaşarız, elimizden bu gelir ancak. olabildiğince gelecekte yanlış bulunmayacak şekilde yaşamaya çalışsak da başaramayız, geçmişte çabalayanlar da ne kadar başarabildi ki? geçişten ders alıp bugünümüzü yaşasak zaten gelecek için yeterli emeği sarfederz düşüncesindeyim, ilk paragraftaki düşüncemin açıkladığı gibi..[hline]Sam'i bu Gatling Gun'a çıkardığınızda katliam yapabileceksiniz.
Level, Ağustos 2001
  • 4 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
Köprünün altından aynı su bir kere akar..

Tarih' te benzer olaylar elbette olacaktır ancak söyle bir fark var ki, tekerrürden kasıt hadiselerin birebir aynen tekrarlar döngüsüyse, bunun olması mümkün değil..

Kaldı ki sosyal olayların tek perspektiften bakılarak tahlil edilmesi mümkün olmadığından, olmuş bir hadisenin tek bir yönü (veya birkaç yönü) başka bir hadiseye uyuyor diye "işte tarih tekerrrür etti yine" demek yanlış olur bence..

Ancak organizmacılık anlayışının piri, büyük sosyolog ve tarihçi İbn Haldun' un şu görüşü, insanların meydana getirdiği oluşumların aynı ortak kaderi paylaştığının göstergesidir:

" ... devletler de aynen insanlar gibi doğar, büyür, yaşlanır ve ölürler ... her devletin çöküşü ya yeni bir devletin doğuşuna ya da var olan başka bir devletin yükselme aşamasına tekabül eder ... "[hline]Ya olduğun gibi görün, ya da gözüme görünme !!
Mesaj tarihi:
*! şaşkındır, utana sıkıla özür diler*

Yukarıda yazılanlar "tarih tekerrürden ibaret midir" başlığına yazıldığı zannedilerek kaleme alınmış, yazıldıktan sonra o başlığın buraya yönlendirildiği sonradan farkedilmiştir..

*!final zamanı olur böyle şeyler diyerek rahatlamaya çalışır*[hline]Ya olduğun gibi görün, ya da gözüme görünme !!
Mesaj tarihi:
bosuna kasış aslında, geçmişi bilsen de, bilmesen de bilemezsin zatne geleceği; doğruluk değeri olmayan birsey bilinemez ekiekieki[hline]BabacumMostors, 01 Temmuz 2003 00:10 sularında dralnu'nun evinde banyodan çıktıktan sonra demiş ki:
Kaan, abi sizin sabunların hastasıyım !
  • Yeni Oluştur...