b1vRiP Mesaj tarihi: Kasım 23, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2003 RunUO'da script gelistirmek icin bir SDK veya dokuman vb. benzeri bir sey var mi? Serverla gelen nesneler ve eventlar hakkinda ozellikle_?[hline]I'm your dream mind astray I'm your eyes while you're away I'm your pain while you repay You know it's sad but true Sad but true
RaVena Mesaj tarihi: Kasım 23, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2003 said: Bivrip, 23 November 2003 19:47 tarihinde demiş ki: RunUO'da script gelistirmek icin bir SDK veya dokuman vb. benzeri bir sey var mi? Serverla gelen nesneler ve eventlar hakkinda ozellikle_?[hline]I'm your dream mind astray I'm your eyes while you're away I'm your pain while you repay You know it's sad but true Sad but true Biri Banada daha dogrusu bizede buraya Runuo da nasıl scp yazabileceğimizi anlatırsa ve gmlerin komutların faln herseyi anlatırsa cok sevincem cunku bi arkadasıma Yardım edicem Script konusunda O Kendini biliyor. Bivrip arkadasım belki komutları faln biliodur ama ben bilmıorum anlatırsanzda Cok Mutlu olucam Saygılarımla.![hline]www.paticik.com <<<< Best Site..
b1vRiP Mesaj tarihi: Kasım 23, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 23, 2003 arkadaşım runuo ööle sphere gibim kolay deildir yazamk için c# bilmen gerekir ve bu c#'ın üzerine de uo nun özel şeyleri var onnarı da bilmek gerekir o arkadaş kim :)[hline]I'm your dream mind astray I'm your eyes while you're away I'm your pain while you repay You know it's sad but true Sad but true
zgrw Mesaj tarihi: Kasım 23, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2003 ben c++ öğreniom okulda o olurmu sence ?
zgrw Mesaj tarihi: Kasım 23, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2003 said: RaVena, 23 November 2003 20:02 tarihinde demiş ki: said: Bivrip, 23 November 2003 19:47 tarihinde demiş ki: RunUO'da script gelistirmek icin bir SDK veya dokuman vb. benzeri bir sey var mi? Serverla gelen nesneler ve eventlar hakkinda ozellikle_?[hline]I'm your dream mind astray I'm your eyes while you're away I'm your pain while you repay You know it's sad but true Sad but true Biri Banada daha dogrusu bizede buraya Runuo da nasıl scp yazabileceğimizi anlatırsa ve gmlerin komutların faln herseyi anlatırsa cok sevincem cunku bi arkadasıma Yardım edicem Script konusunda O Kendini biliyor. Bivrip arkadasım belki komutları faln biliodur ama ben bilmıorum anlatırsanzda Cok Mutlu olucam Saygılarımla.![hline]www.paticik.com Pandoras Box'ı Kullan Axisle Aynı İşi Yapıyor[hline]> ////////// ////////// |||||||||||||||||[Bu imza zgrw tarafından 21 November 2003 23:00 tarihinde değiştirilmiştir][Bu mesaj zgrw tarafından 23 November 2003 22:07 tarihinde değiştirilmiştir]
b1vRiP Mesaj tarihi: Kasım 24, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 24, 2003 zgrw sanırım c++ olmayabilir ama zati c++ ve c öğrendikten sonra c# kolay gelio bi saatini ver annarsın[hline]I'm your dream mind astray I'm your eyes while you're away I'm your pain while you repay You know it's sad but true Sad but true
RaVena Mesaj tarihi: Kasım 24, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 24, 2003 said: Bivrip, 23 November 2003 22:03 tarihinde demiş ki: arkadaşım runuo ööle sphere gibim kolay deildir yazamk için c# bilmen gerekir ve bu c#'ın üzerine de uo nun özel şeyleri var onnarı da bilmek gerekir o arkadaş kim :)[hline]I'm your dream mind astray I'm your eyes while you're away I'm your pain while you repay You know it's sad but true Sad but true c# Bilmem gerekior demissin Bivrip Onuda Belki Zamanla Ogreniirm dicem ama Kimden nasıl ogrcencem oda war :) BU Arada O Arkadas İsmi ELrond Denen bi Arkadas Zamanında Sphere ile ilgili bi cok iş yaptıgımz sonradan bizi yarı yolda bırakıp kactıgı bi cocuk simdide Runuo ya baslıcam Diyen bi Arkadas....[hline][b]I've Become so numb I can't feel you there Become so tired So much more aware I'm becoming this All I want to do Is be more like me And be less like you[b]
b1vRiP Mesaj tarihi: Kasım 24, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 24, 2003 arkadaşlar topicin amacı biraz saptı biri cvp verebilir mi[hline]I'm your dream mind astray I'm your eyes while you're away I'm your pain while you repay You know it's sad but true Sad but true
RaiDaN Mesaj tarihi: Kasım 25, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2003 yaw zaten web sitelerinde var ordan arastırabilirsin yani pek bilen yokta run uo yu www.runuo.com scriptlerde kolay gelsin..[hline]..:Ölümün Benim Elimde:..
Raid3r Mesaj tarihi: Kasım 25, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2003 c,c++,java biliyorsanız c# ı öğrenmek çok zor olmaz nasıl öğreneceğiz diyen arkadaşlar neti araştırırsa bulurlar. veya bir kitap alıp öğrenebilirler
b1vRiP Mesaj tarihi: Kasım 25, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 25, 2003 zaten c# ı çok iyi bilen developerımız war.ama oturup kodları inceleyip classları cozmeye vakti olmadigini, genelde bu tip şeylerle bir SDK gibi dökumanın geldigini ve classlarin ne işe yaradığının anlatıldığını söyledi.ancak runuo da böyle bi şey bulamadık artık ben bildiğim kadarıyla kodları inceleyip classları çözmeye çalışıom gözüme yapacağımız şeylerle ilgili ne çarparsa onnarı gösteriyorum şimdiden baya bi şey toparladık zaten server çok iyi durumda ve hazır ama bana yetmedi.tanıyanlar beni bilirler biraz deliyim bu konularda :)[hline]I'm your dream mind astray I'm your eyes while you're away I'm your pain while you repay You know it's sad but true Sad but true
b1vRiP Mesaj tarihi: Kasım 25, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 25, 2003 ayrıca bilen biri şunu da söliyebilir mi? arkadaşlar ben felucca yı serverdan kaldırmak istedim.ilk önce region daki felucca klasöürünü tamamen sildim.Sonra konsoldan verilen errorleri kapadım ve errorsüz açtım.mutluydum ama kısa sürdü çünkü felucca ya gidiliodu! lan dedim sinirlendim kapadım. bi baktım felucca klasörüne orda sadece özellikleri var şehirlerin flm.AH EŞŞEK KAFAM diye bi dövündüm.sonra da annadım ki bu olayı engellemek için mapi deiştirmek lazım.onu da bilmiom ben sonra düşündüm dedim ki iki yol var:birincisi şööle bi kod yazmak (kısaca) eğer map felucca ise mapi trammel yap!bildiğiniz gibi [setmy map trammel/felucca die bi komut war ondan özendim bu bi yol öbür yol daha kısa moongate'den felucca yı silmek.ama ben scripts 'te moongate 'i bulamadım o nerde? bi de belki felucca ya gitmenin başka bi yolu vadır. bu dediklerimle olur sanırım istediğim başka önerisi olan var mı bu olayı baya geliştirdim kafamda falan tasarladım bulduğum classlar ile kafamdan tartınca olabileceğini düşündüm sizce nası bi yöntem izlenebilir? bunu çözdüğümde buraya da yollayacağım herkes yararlansın anaa bi baktım 30000 ci mesajı ben atmışım hayırlı uğurlu olsun arkadaşlar! [hline]I'm your dream mind astray I'm your eyes while you're away I'm your pain while you repay You know it's sad but true Sad but true [Bu mesaj Bivrip tarafından 25 November 2003 15:10 tarihinde değiştirilmiştir]
b1vRiP Mesaj tarihi: Kasım 25, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 25, 2003 bu crash'de kaydedelen hata! Server Crash Report =================== Operating System: Microsoft Windows 98 4.10.67766446.0 .NET Framework: 1.1.4322.573 Time: 05.10.2003 16:47:54 Mobiles: 2190 Items: 69657 Clients: - Count: 0 Exception: System.IO.EndOfStreamException: Unable to read beyond the end of the stream. at System.IO.__Error.EndOfFile() at System.IO.BinaryReader.FillBuffer(Int32 numBytes) at System.IO.BinaryReader.ReadInt32() at Server.TileMatrixPatch.PatchStatics(TileMatrix matrix, String dataPath, String indexPath, String lookupPath) at Server.TileMatrixPatch..ctor(TileMatrix matrix, Int32 index) at Server.TileMatrix..ctor(Map owner, Int32 fileIndex, Int32 mapID, Int32 width, Int32 height) at Server.Map.get_Tiles() at Server.Core.Main(String[] args) bu da runuo açılmıyınca çıkan error RUNUO.EXE - Common Languange Runtime Debugging Services Aplication has generated an exception that could not be handled. Process id=0xfffcc40d(+211955), Thread id=0xfffb2e2d(-315859), Click OK to terminate the application Click CANCEL to debug the application. bu hatayı nası çözcez ya[hline]I'm your dream mind astray I'm your eyes while you're away I'm your pain while you repay You know it's sad but true Sad but true
b1vRiP Mesaj tarihi: Kasım 25, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 25, 2003 uo yu reinstall ettim çözdüm[hline]I'm your dream mind astray I'm your eyes while you're away I'm your pain while you repay You know it's sad but true Sad but true
Ceday Mesaj tarihi: Kasım 25, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2003 Sorularınızın cogunun cevabını kendiniz bulamıyorsanız, RunUO nun official sitesindeki FAQ forumunu okuyun..
b1vRiP Mesaj tarihi: Kasım 25, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 25, 2003 saol ceday forumları araştırdım sdk flm buldum classlar da runuo nun klasörü içinden çıktı şimdi son hız serverı hazırlıom[hline]I'm your dream mind astray I'm your eyes while you're away I'm your pain while you repay You know it's sad but true Sad but true
NuLL Mesaj tarihi: Kasım 28, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2003 said: Bivrip, 25 November 2003 17:54 tarihinde demiş ki: bu crash'de kaydedelen hata! Server Crash Report =================== Operating System: Microsoft Windows 98 4.10.67766446.0 .NET Framework: 1.1.4322.573 Time: 05.10.2003 16:47:54 Mobiles: 2190 Items: 69657 Clients: - Count: 0 Exception: System.IO.EndOfStreamException: Unable to read beyond the end of the stream. at System.IO.__Error.EndOfFile() at System.IO.BinaryReader.FillBuffer(Int32 numBytes) at System.IO.BinaryReader.ReadInt32() at Server.TileMatrixPatch.PatchStatics(TileMatrix matrix, String dataPath, String indexPath, String lookupPath) at Server.TileMatrixPatch..ctor(TileMatrix matrix, Int32 index) at Server.TileMatrix..ctor(Map owner, Int32 fileIndex, Int32 mapID, Int32 width, Int32 height) at Server.Map.get_Tiles() at Server.Core.Main(String[] args) bu da runuo açılmıyınca çıkan error RUNUO.EXE - Common Languange Runtime Debugging Services Aplication has generated an exception that could not be handled. Process id=0xfffcc40d(+211955), Thread id=0xfffb2e2d(-315859), Click OK to terminate the application Click CANCEL to debug the application. bu hatayı nası çözcez ya[hline]I'm your dream mind astray I'm your eyes while you're away I'm your pain while you repay You know it's sad but true Sad but true Bu hatanın kaynagı şudur ilk Runuo çalıştırmadan klasörünüzün ismini değiştirirseniz hata ile karşılaşmazsınız. Runuo Dosyalarını ilk Açtığınız Klasörde Aradığı için Bu şekilde Hata ile karşılaşıyorsunuz. Yani Dosyanızın Adını Eski haline getirsenizde Sorunu tamamen halletmiş olurdunuz.[hline]Ring Of Life Owner
b1vRiP Mesaj tarihi: Kasım 28, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 28, 2003 saol[hline]I'm your dream mind astray I'm your eyes while you're away I'm your pain while you repay You know it's sad but true Sad but true
warmode Mesaj tarihi: Aralık 30, 2003 Mesaj tarihi: Aralık 30, 2003 Heayyyttt kimin ownerı beaa (null)
Dozer Mesaj tarihi: Aralık 30, 2003 Mesaj tarihi: Aralık 30, 2003 Saçma..... Runuo klasorunun adını istediginiz kadar değiştirebilirsiniz. İstediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Tek dikkat etmeniz gereken Runıo dizininin icindeki Data klasorunun yerini değiştirirken ilgili scriptlerde de gereken duzenlemeleri yapın. Bununla ilgili bir sorun değil. Sorunu satır satır okudugunuzda olayın MAP ile ilgili oldugunu goreceksiniz. 1-Default Runuo uzerinde farklı map e sahip bir shard kurulmaya çalışılmış olabilir. 2- Bu daha once kurulu olan ultima online dizinindeki Tilemap, Stadix, Map. mul dosyalarının Runuo içindeki data dizini ve base itemleriyle ortusmediği durumlarda meydana gelen bir arızadır. Çözmek için Runuo nun sitesinde bazı toollar var. Onlardan faydalanarak eldeki mape uygun regionlar olusuturulup scriptlere eklenirse sorun duzelir. ki bivrip sanırım UO yu 0 dan orijinal kurarak sorunu halletmiş. Kişisel düşüncem Runuo yu bana bu kadar sevdiren en önemli özellik bence Runuo basit bir emulator değil. C# yorumlayıcısı Verdata içinde bulunan herşeyi baştan tanımlayayıp tamamen kendinize has yenilikler yaratabilirsiniz. Yeterki beyniniz ve hayal gucunuz çalışsın..... İyi Oyunlar[hline]Bluemark a.k.a Dozer Dragon' s Tail Shard Admin || Developer || Old Man || Good Guy
Öne çıkan mesajlar