Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hangi ADSL modem?


thelegbra

Öne çıkan mesajlar

Selam,
Kampanyadan yararlanmak amacıyla bilgisayarımı yenilemeden, modemimi almadan 128k adsl hattımı açtırdım :D
Fakat modemle ilgili tartışmaları, sorunları görünce biraz da aklım karıştı.. 1 ay içinde pc'mi yeniliyorum fakat yenileyene kadar antika bir pc kullanacağım :D (Pentium mmx 200 :D) Ne yaptım ettim anakartın usb desteklemesinden yararlanarak usb çıkışı taktım anakarta. şu anda çalışan 2 usb portum var :)

Hangi modemi tavsiye edersiniz? Bu arada evde telefonu da kullanacağız, splitter da almam gerekiyor sanırım.. Dahili splitter istemiyorum çünkü odamda duracak modem, telefon kablosu ise içeriden geliyor, yani odama bir kablo gelip tekrar içeri bir kablo çıkması çok garip kaçar, onun için ufak harici bir splitter alıp salona takmayı planlıyorum? Buna ne diyorsunuz?

Herkez zoom x4 tavsiye ediyor, biraz önce araştırdım, router firewall falan var sanırım sütünde, bana hiç böyle profesyonel şeyler gerekmiyor evde.. Zoom'un 5506 pci modeli var, o da çok adi mi kaçar? Modeller arasında kalite farkı olarak ne vardır? Veya biraz paradan feda edip alcatel speedtouch 330 mu alayım? Yoksa farketmez farklı bir marka da olabilir mi dersiniz? Örnek Her türlü detaylı tavsiyelerinizi bekliyorum :)

Ayrıca bu donanımlar benim pc'mde ve usb portlarımda çalışır mı? Bu konuda da bir bilgim yok, yardımlarınızı bekliyorum :P

Modem araştırırken şu sayfadan yararlandım..
Hipernex[hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds. Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers.
My ICQ Statistics
- My Fistik :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bende biraz fena oldum ama diğerlerinden biraz farklı bu thread
özel bir durum belirtmiş arkadaş.

ben şahsen zoom x4'ümden çok memnunum bak iki kablo getirip götürceine
5 li bi kablo al yani tek kablo ama içinde 4 5 tane ince tel oluyor
bu şekilde tek kablo ile giriş ve çıkışı yapabilirsin.[hline] V ò d à n | ICQ : # 651567
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Admin
thelegbra forumumuzun arama özelliği var en azındna bir arama yapsan karşına 10tane topic gelicek modem ile ilgili.[hline]Você Cría Os Mundos Que Nós Os destruímos
Virus,SatanixVirus,Satan-Virus,Virus-Satan,Satanix.
Trex DragonSlayerz Paladin of alb/exc
Viru Jan-Tiran BH of the Ecl The solo
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

arama yapıp hepsini inceledim merak etmeyin.. Bir arkadaşın da dediği gibi, sorular biraz farklı.. Zoom x4 diyorsunuz hala, ev için çok fazla profesyonel değil mi? sonuçta 128k kullanıcaz.. en ucuz pci modemin bile 1mbps download/upload yeteneği var, ne farkı var bunların diğerlerinden anlamında sordum? ayrıca alacağım usb device'lar bende çalışır mı?[hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds. Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers.
My ICQ Statistics
- My Fistik :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında daha ucuz modeller de gayet iyi çalışıyor. Ama genelde "almışken iyisi olsun" düşüncesi hakim sanırım

Bir de makinan eskiyse ethernetten bağlanan bir model alman daha iyi olur. Ethernetli bir modeli pentium100 le bile kullanabilirsin, ama USB için biraz daha iyi bir işlemci gerekir[hline]Ghost of The Navigator
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Silthanas Zyxeller windows açıldığında otomatik olarak bağlanmıyor diye biliyorum.
Ayrıca firewall'ınew kullanıcısına yararı olmadığını nereden çıkarttın?
gayet kullanışlı bişey ip mi deiştirip bana ulaşılmasını büyük ölçüde engelliyor. Güvenlik tercihi bu biraz ama normal firewall programlarından çok farklı çalışıyor bu.[hline] V ò d à n | ICQ : # 651567
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Silthanas, 27 December 2003 14:24 tarihinde demiş ki:
kim router la firewalla kullanir ki evde =)

acikcasi gerek yok, o yuzden, kucuk $irin bir usb modem olan Zyxel prestige 630 u oneriyorum..

ev kullanicisi icin ideal, kucuk, goze batmiyor, kolay kuruluyor..[hline]Külliyen Yalan...


Hımm.. Hemen araştırıyorum.. Aslında şöyle hepsini karşılaştıran bir site olsa ne kadar iyi olurdu..

Şöyle birşey var, madem 1mbps bile destekliyor allahın en ucuz pci adsl modemi, bana kalite kaybına neden olmayacaksa ondan alırım? Çünkü usb problem olur dediniz sistem için, alcatel speedster 330'da da ethernet üstünden bağlama yok sanırım.. ethernetli modellere bakalım derken hub görevi gören routerlılar çıkıyor karşımıza.. şöyle home userlar için basit işlevsiz kaliteli birşeyler çıkarsalar ölürler sanki :/ Neyse diğer görüşleri de bekliyorum..[hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds. Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers.
My ICQ Statistics
- My Fistik :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Açık olarak söylemek gerekirse ben zoom x5 aldım ancak bi arkadaşımda zoom usb var ve performans açısından gerçekten farkedilir bi fark yok. Modem aramaktan bıktığım için bunu aldım ama kesinlikle zoom öneriyorum çoğu markaya nazaran fiyatı biraz daha pahalı olmasına rağmen başın ağrımasın istiyosan en iyisi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Modemin markasına göre hızının farkedeceğini sanmıyorum hepsi aynı hızlarda görevlerini yerine getirirler mühim olan dayanıklılık ve ek özellikler.
Örneğin 2 kişi tanıyorum Zyxel kullanan 2 side bağlanmıyor nete windows açıldığında ama Silthanas'ınki bağlanıyormuş.
Modelden modele farkediyor demekki.
Wala söleyecek fazla bşiey bulamıyorum ama modemimden çok memnunum x4.[hline] V ò d à n | ICQ : # 651567
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hem daha önc ekonustugumuz gibi cpu yu kasmasın hem cebimi yakmasın diye, internal pci zoom modelini almaya karar verdim.. kullanan veya bilgisi olan varmı? bana hiç bunun eksisi olur mu? son bir soru sonra satın almaya hehehe :D[hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds. Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers.
My ICQ Statistics
- My Fistik :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...