Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oyun CD'leri ve Dayanma süreleri

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Yaw ne zaman şansım olduki benim zaten. 40 yılda bir homeworld çekti canım. 2 tane cdsi var ikisinide okumuo dükkandaki cdrom. İkisindede aynı problem hemde. Okumaya çalışıo sonra cdrom'u güvensiz bir şekilde söktünüz bilgisayardan dio(halbuki my computer da gösterio cdrom'u)
Deli etti ya.

O kadar cd aldım ömürleri 5 seneyi geçeni çok az. Hep sorun çıkarmaya başlıo bende yedeğini yazıorum :D
Mesela bir broodwar cdm var. Altını görseniz var ya üstünden kaç kamyon geçti dersiniz ama şerefsiz cdromlar o kadar pürüzsüz okuo. Artık şansmıdır, nedir bilinmez.[hline]This Cat Scratches Free.
Mesaj tarihi:
En güseli sen her oyunun yedeğini al bide cd sürücü oluşturan programlar varya onlardan kullan diskine kayıtlı bir cd herhalde çizilmez :pp[hline]Uçurtmalar rüzgar gücü ile değil o güce karşı koydukları için yükselirler.

W. Churchill...
Mesaj tarihi:
NFS2 SE oynadım daha 1 hafta önce.

Ama Orjinal oyunlar çalışır yani uzun süre dayanır kopyalar hakkında aynı şeyi söyliyemicem.[hline]Tek bir Desen, ikiye ayrılmış
Kırıldığı için daha da güçlü
- Marit
-------------------------
Son= Başlangıçtır!

Mesaj tarihi:
CD'lerin renklerine ve kalitelerine göre ömürleri var zaten. Tozdan çok onla ilgili. Lazer zımbırtılarının şeylerinden şey oluyor (çok açıklayıcı).

O yüzden siz arşiv yapacaksanız, ona özel cd alıp yedekleyin. Mavi cd'ler ideal sanırım bu konuda. Daha iyileri de var tabii. Ama fiyat açısından da daha tuzlu onlar eheh.[hline]Pretty women make us buy beer,
Ugly women make us drink beer.
[Al Bundy]
Mesaj tarihi:
Kopyalar en fazla 5 yıl dayanır (Yeşil dandik cd-rler,5 yıl sonunda hiç kullanmasan bile akıyolar,çatlıyorlar,vb..) fakat orjinal CDler (beyaz,fabrikasyon) 10 yıl bozulmama garantisi veriyor fakat hiç kullanmasan bile en fazla 6,7 yıl sonra ölürler.Nerden mi biliyorum çünkü benim Diablo I vardı orjinal geçende resmen aktı.[hline]Silphatos Iceheart
Synthetic Intelligent Lifeform Programmed for Harm/Android Trained for Observation and Sabotage
(a.k.a ; Grynn , Botanika)

Mesaj tarihi:
said:
BOccOB, 24 December 2003 22:09 tarihinde demiş ki:
CD'lerin üstüne yapıştırılan cd şeklindeki stickerlar, asetat kalemle yazılanlar, veya üzerine print edilen mürekkepler de bir süre sonra cd'nin iç tarafına geçip bozabiliyormuş. Nasıl oluyor bilmiyorum çünkü hiç bana olmadı...[hline]||Merlin'in Kazanı||DoD Forums||ICQ||
There is no emotion; there is peace. There is no ignorance; there is knowledge. There is no passion; there is serenity. There is no chaos; there is harmony. There is no death; there is the force.

İşte akma dediğim bu fakat tertemiz üzerinde hiçbir etiket,sticker falan olmayan,asetat kalemle yazı yazmadığım Diablo'm nasıl gözlerimin önünde akıp gitti ona yanarım...[hline]Silphatos Iceheart
Synthetic Intelligent Lifeform Programmed for Harm/Android Trained for Observation and Sabotage
(a.k.a ; Grynn , Botanika)

Mesaj tarihi:
Starcraft Broodwar'ın kopyasını aldım gerçide, hala dayanıo. Ama ne lekeler var üstünde. Böyle güzel bir günışığı yakalasam çekecem resmini digital makineyle hehehe.[hline]This Cat Scratches Free.
Mesaj tarihi:
Cd TDK'dır.
Speed X'i onerıyorum. Uzun yıllar ıdare eder.[hline]"İki şey sonsuzdur. Birincisi Evren, ikincisi insanoğlunun aptallığı. Ama ilkinden o kadar emin değilim !"
Albert Einstein
  • Yeni Oluştur...