Estel_Anorien Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 fedo kötü anıların var herhalde iskandınavlarla :)[hline]Oy vererek doğru olanı bulmak, akıl ve adalete yapılan ağır bir hakarettir -Godwin- Başkasının oku ve yayı ile savaşma. Başkasının atına binme Başkasının kusurunu tartışma Başkasının işine karışma unity100, 17 December 2003 00:35 tarihinde demiş ki: hopporuyorum, orkkeriyorum, bir ki uc sayip hoynkuruyorum, duramiyorum ucuyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 Galiba 96 veya 97'de gitmiştim finlandiyaya ve arkadaşlarla yakından tanışma gafletinde bulunmuştum. Eskiden ne güzel uzaktan uzaktan güzel diyordum ama şimdi içlerini bilmek gibi ufak bir sorunum var. İlk bir hafta güzeldi de sonrası çok pis baymıştı.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khirsah Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 fedo sen de gitmiş en........ bulmuşsun be !!!!![hline]Günümüzün dünyasında Hepsi aynı hepsi ala İsa Musa Muhammed Buda Neyin varsa bilmiş senin! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 Yok abi o sadece bir örnekti, sırf biri öyle değilki kaçını tanıdıysam topu öyleydi.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 topicin sahibi bile konuyu saptırmışsa bende katılayım. iskandinav ülkeleri sogukda insanlarıdamı soguk be.[hline]Bulacak bi şey yazamıyorum. Sì man i yulman nin enquantuva? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 ingridler, helgalar size sesleniyorum.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 abi ülkelerinden bile soğuklar... Aman unity sen seslende benden uzak bir noktada seslen uzak olsunlar benden yani nerdeyse onlardan daha bir uzak olmak için Avustralya'ya filan yerleşicem.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 gözünü sevdiğim avustralyaya yerleşebilsem keşke[hline]Bulacak bi şey yazamıyorum. Sì man i yulman nin enquantuva? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 Yeni zellandada yaşamak varmış..[hline]Oy vererek doğru olanı bulmak, akıl ve adalete yapılan ağır bir hakarettir -Godwin- Başkasının oku ve yayı ile savaşma. Başkasının atına binme Başkasının kusurunu tartışma Başkasının işine karışma unity100, 17 December 2003 00:35 tarihinde demiş ki: hopporuyorum, orkkeriyorum, bir ki uc sayip hoynkuruyorum, duramiyorum ucuyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khirsah Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 said: Fistan, 22 December 2003 15:05 tarihinde demiş ki: topicin sahibi bile konuyu saptırmışsa bende katılayım. Öhö öhöm.Şimdi Amerikanın bu hallei aslında derin devlet kavramının bir eseridir.Tabii bu sefer bu işi yapanlar yahudiler...Amerika sırf İsrailin rahat rahat projelerini gerçekleştirmesini sağlamak için(Manavgat suyu vb.)bçlgeye gidiyorsa demek ki gerçekten Amerika şu anda yahudilerin elinde demektir ki bu olay özellikle kendisi de yahudi olan Bill Clinton döneminde doruğa ulaşmıştır.Busht da hemen onlara yaranarak başkan olmuştur..İsrail aslında küçük ve akıllı balıktı bir zamanlar ama Amerikan desteği ve geliştirdiği teknolojisinin sağladığı imkanlarla -özellikle askeri açıdan-büyük balık konumuna yükselmiştir..Zaten Yahudi tarihine de bakarsın pek kendi devletlerine sahip oldukları dçnemleri bulamazsınız.Hep içlerinde yaşadıkları devleti ele geçirirler ki biz buna kayserili mantığı da deriz:)Ayrıca Amerikanın büyük bir şansı da İngilterenin ve İngiliz kökenl, devletler topluluğunun desteğine sahip olması ve onun önünde durabilecek bir birliğin geçek anlamda varolmamasıdır[hline]Günümüzün dünyasında Hepsi aynı hepsi ala İsa Musa Muhammed Buda Neyin varsa bilmiş senin! [Bu mesaj Khirsah tarafından 22 December 2003 15:15 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 Aslında havailerde falan da yaşanabilir yani.[hline]Oy vererek doğru olanı bulmak, akıl ve adalete yapılan ağır bir hakarettir -Godwin- Başkasının oku ve yayı ile savaşma. Başkasının atına binme Başkasının kusurunu tartışma Başkasının işine karışma unity100, 17 December 2003 00:35 tarihinde demiş ki: hopporuyorum, orkkeriyorum, bir ki uc sayip hoynkuruyorum, duramiyorum ucuyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 ben ingridlere helgalara acigim. buluruz elbet kek parasi istemeyecek birini. derin devlet olayina gelince; aslinda bu olayin milletler, ulkeler ya da zamanlarla alakasi yoktur. insanlar toplum halinde yasadikca, yani 1 den fazla insan bir arada oldukca sosyal motivler ortaya cikar. sosyal iliskilerin oldugu yerde de, kendi cikarlarini digerlerinden one koyan, ya da herkesin kendi dusundugu gibi yasamasi gerektigine inanan insanlar olur. 2 tur falso yani. kendi cikarlarini digerlerinden ustun tutanlar, su ya da bu sekilde bunu kendi kafalarina gore legalize ederler. bu legalizasyonda genelde kendini digerlerinden bir sekilde farkli, dolayisiyla su su gerekceklerle sunlari sunlari digerlerinden once istemekte hakli gorme mekanizmalari kullanilir. bunun sonrasinda ise toplumda biz ve onlar diye iki kisim yaratirlar kafalarinda. ayni sey 2. tur falso icin de gecerlidir, fakat onlar dogru oldugunu dusundukleri seyi savunma sirasinda ayni mekanizmayi farkli sekilde calistirirlar. bunun neticesinde yoneten ve yonetilenler durumu ortaya cikar. turkiyede falso grup 1. kisma girer, yani kendi cikarlarini digerlerinden ustun tutan. toplumlar gelisip kulturler seviyeleri yukseldikce avrupa ulkelerindeki gibi dogru oldugunu dusundugu seyi dayatanlar iktidara gelir. bu zaman zaman iyi olabilir, ornegin baska ulkelere insan haklarinin dayatilmasi ya da filan falan hayvan avinin yasaklanmasi gibi. fakat mekanizma ayni mekanizmadir. bu mekanizma, toplum icerisinde insanlar digerlerini kendilerinden farkli hissettikce calisabilmeye devam eder. bosnaklar vardir, turkmenler vardir. turkler vardir cinliler vardir. beyazlar vardir siyahlar vardir. butun bunlar ayrimcilik olanagini yaratir. eger bir gun dunya ayrimcilik denen dusunceyi esitlik bilinciyle degistirebilirse ancak o zaman gecmisin romalari, bu gunun amerikalari, yarinin belki rusyalari ortadan kalkar. fakat bu mentalite ile mutlaka her ulkede var olan kendini elit hisseden insanlar denk geldigi vakit kendi toplumlarini ittirerek kendi cikarlarini ve isteklerini dunyaya dayatmaya devam edecekler, tarihte her zaman oldugu gibi.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 Kafam girsin... hepimiz budist olalım nepalde tapınağa kapanalım.. öküz kovalayalım.[hline]Oy vererek doğru olanı bulmak, akıl ve adalete yapılan ağır bir hakarettir -Godwin- Başkasının oku ve yayı ile savaşma. Başkasının atına binme Başkasının kusurunu tartışma Başkasının işine karışma unity100, 17 December 2003 00:35 tarihinde demiş ki: hopporuyorum, orkkeriyorum, bir ki uc sayip hoynkuruyorum, duramiyorum ucuyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 Dünyada eşitlik zor yav.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonutopia Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 ...örnek Hindistan ve Türkiye'dir. Şayet Atatürk ve Gandhi biz küçük balığız diye sinseydi o zaman gerçekten de küçük insanlar olurlardı. Ancak bu iki insan halkıyla birlikte devlere karşı mücadele ederek biz küçüğüz demediler ve gerçektende küçük olmadıklarını kanıtladılar.... Buyuk bir ton balıgı olucagıma kucuk bır pırana olurum...[hline]Magic.Yes,I know you think you know what it is,and how it works.You don't.You are an ignored fool,just like all the others. Khelben 'Blackstaff' Arunsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar