unity100 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2003 bu tartisilabilir.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2003 abdnin bu konuda en buyuk yanilgisi sudur bu olayda buyuk ihtimalle, bolge hakkinda cahil olduklari icin irandan giren her grubu el kaide ile baglantilandiriyorlardir. ya da kuzey irakta olan kurt olmayan her grubu. hizbullahindan tut klonlarina kadar zilyon tane psikopat orgut var[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2003 baska bir bakis acisi - abdnin iraktan cekilmesi iragin stabilitesi icin hic umulmadik bir acidan cok tehlikeli olacak ; abd isgalci guclerine karsi dusmanlik orada rakip gruplari surtusmekten alikoyan bir oyalama su an. bu oyalama kalktigi anda birbirlerini gorecek gozleri sadece. provokatif dis gucler abd orda oldugu icin tam kapasite tesebbuse girisemiyor. abd yeterince ciktigi anda, hatta cikarken iran yayindan bosalir ilk once, sonra digerleri gelir. suriye ozellikle kurt gruplara oynayacak cunku baska sahiplenecegi birsey yok. pkk ya yuklenemez cunku bizimle papaz oluyor o zaman.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2003 ABD ordan anca kendine bağlı ve istediğinde istediğini yapacak bir yönetim veya grubu en güçlü hale getirdiğinde çıkar. ABD çıktığında ise yerine bıraktığı grubun ilk işi ise diğer grupları temizlemek olur. ABD buna kızar hımmmm der ama olan olmuştur. ABD memnundur geride kalan grup memnundur ama ölen ölmüştür. :([hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2003 abd hicbir sekilde orada abd yanlisi bir yonetim olusturamayacak. diktatorya haricinde hicbir hukumet iragi bir arada tutamaz. buna da bu saatten sonra kimsenin bi tarafi yemez. cok fazla guclu etnik grup ve cok fazla dis etki var. amerikanin biraktigi ilimli liberal hukumetin omru onlar cekildikten sonra 6 ay civarinda olur. ancak bolge ulkelerinin ve uluslararasi camianin baskisi sonucunda rakip gucler kaos sureci sonunda kurulan guc dengeleri icerisinde fason hukumetle federatif bir ulke tarzinda durulabilir.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PiNk Mesaj tarihi: Aralık 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2003 Aranizda strateji uzmanlarimi var?..... Her siteye girisimde bu topigi okumak icin sabirsizlaniyorum gelismeleri kacirmamaya calisiyorum... Tartisin arkadaslar tartismak iyidir....ben sizin karsilikli bu tartismalarinizdan cok zevk aliyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2003 calismalarimiz suruyor[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Aralık 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2003 :-)[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bedeviizz Mesaj tarihi: Aralık 20, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2003 ileriki günlerde herşey daha da karmaşık bir hal alacak. son birkaç gündür takip edemiyorum ama. sanırım ırak'ın rusya'ya, fransa'ya, almanya'ya olan borçlarını ödemeyeceği gibi bir açıklama yapılmıştı, şu amerika'nın ıraktaki ihalelere kimlerin katılabileceğini açıkladığı günlerde. bu büyük bir sorun. bir diğeri, saddamın yargılanması durumu. muhtemelen rusya, fransa, almanya hükümetleri saddamın ırak dışında tarafsız mahkemelerde yargılanması isteklerini, amerikaya karşı bir koz olarak kullanabilirler. yani "sen bizi ihalelere sokmazsan ya da borçlar konusunda herhangi başka bir çare bulamazsan, biz de senin saddamı ırak'ta ya da amerika'da yargılamana izin vermeyiz" gibi bir güç kullanabilirler. çünkü uluslararası platformda açıklayamayacağı durumlar vardır. kimyasal silahlar buna bir örnek. ya da iran ırak savaşındaki destek konusu. ayrıca amerika oradan ister çıksın, ister çıkmasın direnişin devam edeceği bir gerçek. şu anda ortak hedefin amerika ya da işbirlikçileri olduğu da doğru. ama amerikan'ın kendi grubunu güçlendirip, bu grubun diğerlerini temizleme olasılığı biraz zor görünüyor. hali hazırda amerika'nın şu anda uğraştığı gruplar, şiiler ve sunni araplar. birisi iran destekli, bir diğeriyse saddam taraftarı. zaten bunlar dışında kuzeydeki kürtler ve türkmenler kalıyor ki, diğer ikisinin gücü karşısında pek de etkisinin olması zor. yani amerikanın oradan çekilmesiyle ırak içi dinamiklerini ele alırsak iktidar savaşı çok büyük çapta olacak. bunlara ek olarak ırak'ın ekonomisini çevirecek olan yabancı şirketlerin ve buna bağlı olarak yabancı hükümetlerin olaya dahil olması söz konusu. ayrıca ırak'taki şiilerin iktidarda çoğunluğa sahip olması ve iran ve diğer müslüman ülkelerle birlikte israil'e takınacakları tavır, amerikanın ordusunu oradan çekmesi durumunda israil'in bölgede yalnız kalması anlamına gelecektir. yani amerikan'ın ordusunu oradan çekeceğini şu an için sanmıyorum. bu amerika'nın ,işine hiç gelmez. bu arada ırak'ın ancak dikatörlükle bir arada tutulabileceği söylenmiş. o zaman saddam gitsin bush gelsin mantığı çıkar buradan. yani amerikan (ya da amerikan yanlısı ıraklı) bir diktatöre evet mi diyeceğiz? nedeni bu adamın ılımlı liberal olması mı? bilmiyorum.,sorun çok büyük, ıraktaki düğüm kısa zamanda çözülecek gibi değil. direniş konusunda fedaykin'e katılıyorum. ortalık o kadar karışık ki, ithal eylemciler için farkedilme, ihbar riski var, rahat olamayacakları için sürekli yer değiştirmek zorunda da kalabilirler. ırak'taki direniş birbirinden bağımsız ilerliyor, ortak hedef var ama ortak hareket yok. sonuç olarak bu işgal dengeleri değiştirdi. ileride neyin hangi yönde ilerleyeceğini kimse bilmiyor. [Bu mesaj bedeviizz tarafından 20 December 2003 13:44 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 20, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2003 Saddamı yargılayacaklar ya, "Irak'taki en büyük kimyasal güç petrol ulan, çakallık etmeyin" dese ya...[hline]Bulacak bi şey yazamıyorum. Sì man i yulman nin enquantuva? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Aralık 20, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2003 Penguen'in son sayısının kapağına bakın arkadaşlar, kesinlikle görmeniz lazım.[hline] karpuz, 02 December 2003 16:19 tarihinde demiş ki: You hödö you hödö my self controoool Night! I live along the creatures of the night? hödödö hödö Dırırırı DIIIII dırırıııı DIII Emaleth, 03 December 2003 18:37 tarihinde demiş ki: hödöhödöyle dırırıdııları da birleştirsen şahane olacak... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar