damar Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 bence yakalanan saddam diil. amerika yine reklam yapıyo.. baksanıza bi yakaladık dediler ırak ikiye bölündü çatışmalar başladı..bence bunlar kurgu.. hatta amerikan stüdyolarında yapıldığı söyleniyo.. ne kadar gerçek bilemem de bunlaar benim görüşlerim bi kaynağa dayalı diil.. ama amerika daha öncede yaptı böle şeyler.. olabilir neden olmasın??[hline]memati...... sustur şu iti... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rexar Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 said: unity100, 17 December 2003 21:02 tarihinde demiş ki: said: fedaykin, 17 December 2003 18:08 tarihinde demiş ki: Saddamın Irakta bir denge unsuru olduğu bencede tartışmasız bir gerçek. Şimdi Irak kaç parçaya bölüncek ve bunun sonucu olarak kaç ülke birbirine girecek hala belli değil. Konuşulan senaryolardan birisi Kürtlerin bağımsızlık ilanı sonucu türkiye ve İran ortak müdahale eder, AB ve Amerika bunun arkasına İran'a dalar Türkiye'ye ambargo koyar. İran İsrail'i vurur bunu sonucu İran'a İsrail'de saldırır ve diğer Arap ülkeleri'de İsrail'e saldırır. İsrail'e İran'ın saldırması sonucu Kuzey Irak'ta türk İsrail ortaklığı biyer ve çatışan üç grup olur. Evet çok kuvvetli bir ihtimal değil ama ihtimal dahiline bile girmesi korkutucu. Saddam diktatördü filan ama Türkiyeye ciddi bir zararı yoktuç yokluğunun zararı ise korkunç boyutlarda olacak gibi ki şu an bile bunun bedelini Kuzey Irak'ta ödüyoruz. İsrail konusuna gelirsekte Türkiye'nin orta vadeli müttefik olarak ortadoğu'da seçebileceği nadir ülkelerden birisi. Ayrıca yıllarca Kuzey Irakta yapılan operasyonlar İsrail uydularından alınan bilgilerle yapılmıştı. Ortadoğunun türkiye'den başka herhalde tek modern laik anlayıştaki ülkesi.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. 'turkiye ve iran mudahale eder' - evet fantastik jeopolitik saptamalar devam ediyor. ilk firsatta birbirinin bogazini sikacak iki ulke beraber mudahale edecek. tsk da zaten iran ile yapilacak bu mudahaleye askla sevkle katilacak. bundan sonra paranormal bir sekilde nedense ab ve abd irana saldiriyor. ve iran, kendini savunmak yerine, asagi yukari 2-3 bin kilometre otedeki israili vurup rahatlamaya calisiyor. aaah okudukca iyice fantastiklesmeye basladigi icin burada kesiyorum yorum yapmayi buna. boyle jeopolitik olmaz. kimin ne oldugu bellidir. irakta olacak olan seyler de bellidir. su anki amerikan yonetimi elinden geldiginde siyasi ve ekonomik pay cikarmaya calisacak. fakat surekli olan kayiplar hukumetin kredibilitesini dusurmeye baslayacak. ikisi optimum noktaya ulastiginda uygun bir sekilde cekilip iktidari iraklilara birakmak isteyecekler, ve o gune kadar nasil bir yonetim oturtulabilmisse devralacak yonetimi. iste senlik bundan sonra baslar. iran o kadar sii cogunluk varken mal gibi girip de kuzey iraga mudahale etmez. iranin umrunda olmayacak kuzey irak guney irak oldukca. yapacagi ilk sey orada etkisini kullanip nufuzunu artirmak ve kendi yandaslarinin irak yonetiminde guclenmesini saglamak olacak. kurtler ayni sekilde kendi etkilerini artirmaya calisacaklar. cunku tum irak uzerinde soz sahibi olabilecekken tutup da el kadar alanda bagimsizlik ilan etmek dupeduz mallik olur. sanayi yok, liman yok, cikis yok, iran suriye turkiye hatta koptuklari irak karsi olacak bagimsiz olmalarina. hic gerek yok boyle islere. sunniler ise bu sefer elit tabaka olmayacaklar ve sii sunni gerginligi baslayacak. yani kisacasi irak daha uzun sure stabilize olamayacak. yer yer kucuk catismalar olabilir, ama KIMSE iragin uzerinde bir butun olarak etki sahibi olmak varken kendi taraftarina ulkeyi boldurup hem uluslararasi camia onunde papaz olmak, hem de 50 yilda cozulmeyecek siyasi karmasanin icine girmek istemez.[hline]fedaykin, cesitli tarihlerde demiş ki:..Öldürülenler masum insanlarmış.... Şayet o an elinde silah tutmayan herkez masum sınıfına giriyorsa o zaman diyeceğim yok. Siz o şekilde sınıflandırmaya devam edin... .... valla ne yalan söyleyeyim unity'nin varsayımı daha gerçeğe yakın görünüyor. türkiyenin iranla ortak birşey yapması bana da tuhaf geldi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rexar Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 said: damar, 17 December 2003 22:19 tarihinde demiş ki: bence yakalanan saddam diil. amerika yine reklam yapıyo.. baksanıza bi yakaladık dediler ırak ikiye bölündü çatışmalar başladı..bence bunlar kurgu.. hatta amerikan stüdyolarında yapıldığı söyleniyo.. ne kadar gerçek bilemem de bunlaar benim görüşlerim bi kaynağa dayalı diil.. ama amerika daha öncede yaptı böle şeyler.. olabilir neden olmasın??[hline]memati...... sustur şu iti... valla benim mesleğim 3d. o yüzden anlarım bir görüntünün 3d olduğunu falan ne kadar iyi yapılmışsa yapılsın. ben de düşündüm bu ihtimali dikkatli dikkatli baktım o görüntülere 3d olabilirmi diye :) ama değil. zaten çoğu kimseye göre bu yakalama olayı amerikayı zora sokacak gibi geliyor. amma paranoyak olduk be. nasıl olmayalım ki saddamın benzeri ihtimalini geçsek hollywood ihtimali var :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Kürdistan haritasını inceleyecek olursanız Türkiyenin güneyi gibi İran'ın da neredeyse bütün batısını içeriyor. O sebepten şu an zaten İran ile ortak hareket ediyoruz Kuzey Irak konusunda çünkü çıkarlarımız örtüşüyor.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rexar Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 valla kürtlerin uzun süre başkaldırabileceğini sanmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 said: fedaykin, 17 December 2003 22:34 tarihinde demiş ki: Kürdistan haritasını inceleyecek olursanız Türkiyenin güneyi gibi İran'ın da neredeyse bütün batısını içeriyor. O sebepten şu an zaten İran ile ortak hareket ediyoruz Kuzey Irak konusunda çünkü çıkarlarımız örtüşüyor. ortak hareket etmiyoruz. iran guneydeki siilere rejim ihrac ediyor. hizbullah da onlarin adami zaten. su an kurt liderlere karsi bagimsizlik olayinda ayni sekilde baski yapiyorlarsa bu beraber hareket edildiginden degil. iran sadece kendi gucunu siilerle kurana kadar ortalik karismasin istiyor. irakta saldirilari yapanlarin ciddi yuzdesi baska ulkelerden gelen islami teroristlermis. son zamanlarda iraga girisler artmis. nereden geciyor siniri bunlar ? iran.`[hline]fedaykin, cesitli tarihlerde demiş ki:..Öldürülenler masum insanlarmış.... Şayet o an elinde silah tutmayan herkez masum sınıfına giriyorsa o zaman diyeceğim yok. Siz o şekilde sınıflandırmaya devam edin... .... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Şimdi Irakta saldırı yapanların ciddi yüzdesi yabancı iddiası Amerikanın iddiası ama bence bu gerçekleri yansıtmıyor. Bunun en basit sebebi o şekilde düzenli bir saldırı gücü olmak için bir yerlere yerleşmek gerekir. Düzenli bir yaşam ise hiç tanımadığı bir toprakta gerilla için ölüm demektir. Yerel halk sizi tanımazsa, dışardan gelen bir gerilla olarak mücadele edemezsiniz zaten bu tür bir mücadele de dünya tarihinde yok. Ha bu ne zaman olur, düzenli birlikler vardır, belli hatlar ve korunaklı bölgeler vardır o zaman olur. Mesela İspanya İç Savaşında Faşist Franco'ya karşı meşru hükümeti destekleyen binlerce gönüllü uluslararası Tugaylar ve diğer birliklerde mücadeleye destek olmuşlardır. Ama bu şu an Irakta devam eden mücadele tarzında uygulanamaz, olsa olsa çok sınırlı bir şekilde uygulanabilinir. Ancak Amerikanın işine dış güçler ırağı karıştırıyor demek daha çok geldiği için bu yönde propaganda yapıyor. güney Irak ve Şiiler konusunda ise haklısın, zaten adamların amacı güneyle birleşmek. Ancak bu birleşme olsun olmasın hiç farketmez İran'da aynı türkiye gibi hiç bir şart altında Kuzeyde bir Kürt devleti istemiyor.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" [Bu mesaj fedaykin tarafından 17 December 2003 22:58 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 alın o zaman bunu izleyin ehe Smoke kills [Bu mesaj EagleEye tarafından 17 December 2003 23:12 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 kuzey irakta radikal islamci teror gruplarinin yerlesememesi gibi bi durum yok ki ? daha 3-5 ay once abd bir operasyon yapti boyle hizbullah yanlisi bir kampa. kamp kurabilmis olmak icin orada daha onceden yerlesebilmis olmalari lazim. kuzey irak uzun suredir saddamin kontrolunde degildi, gecen nisanda olan harekatla bir aralik tamamen serbest kaldi. simdi abd orada ne kadar oldugu tartisilir bir kontrol tutuyor ama hic zannetmiyorum ki iran zaten durumu degerlendirmis olmasin. hic olmasa dahi eskiden saddam ve onun yerlesmis psikopat istihbarat agi vardi, kimin ne oldugunu biliyorlardi. ama simdi abd neyin ne oldugunu tanimakta zorlaniyor. bu vesileyle organize ederim guney iraktan sii gruplari denk getirdigim yere yollarim. alti ustu kontrol noktalarina amerikalilara bir kac sacma bahane uyduracaklar.[hline]fedaykin, cesitli tarihlerde demiş ki:..Öldürülenler masum insanlarmış.... Şayet o an elinde silah tutmayan herkez masum sınıfına giriyorsa o zaman diyeceğim yok. Siz o şekilde sınıflandırmaya devam edin... .... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PiNk Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 said: EagleEye, 17 December 2003 23:11 tarihinde demiş ki: alın o zaman bunu izleyin ehe Smoke kills [Bu mesaj EagleEye tarafından 17 December 2003 23:12 tarihinde değiştirilmiştir] Cok guzelmis bayildim.... keske tum bu olanlar bu kadar masum bir sebepten dolayi ciksaydi(artniyetsiz ve cikarsiz)......[hline]ELLA ES UNA HERMOSA MUJER... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rexar Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 robin williams ıraktaki amerikan askerlerinin yanına gönderilmiş ve "gooooodmorning ıraaaaaq" diye bağırmış. salak amerikan askerlerinin de gözleri yaşarmış. nasıl tiksiniyorum anlatamam kandırandan da kandırılandan da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 İyi de vietnamde rezil olmuslardı neden o gunleri tekrar yaşatmaya çalışıyorlar? :)[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Aralık 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2003 Bu tür organize şehir gerillası tarzında saldırılar günü birlik gezi şeklinde Kuzey Iraktan kalk Bağdata git yap dön şeklinde olmaz, hem aşırı dikkat çekersin hemde lojistik problemlerin olur. Bu tür eylemleri ancak üstlendiğin yere yakın yerlerde yapabilirsin. Kuzeydeki El-Kaide bağlantılı olduğu iddia edilen (kimi yerlerde de İran bağlantılı olduğu iddia edilmekte ki bir örgüt ikisi ile birden bağlantıda olamaz çünkü El-Kaide ile İran birbiri ile en ufak anlaşamaz çıkarları Afganistanda çatışıyor. Hatta Taliban ile İran arasında silahlı çatışmalar bile yaşanmıştır) örgütün gücü ise çok sınırlı. Şiiler mümkün olduğunca olaya girmemeye özen gösteriyorlar, zira AMerikayıda Sünnileride düşman görüp birbirlerini parçalamalarını bekliyorlar. O sebepten saldırgan gruplara güneyden de ciddi bir destek verilmiyor.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2003 tamam daha guzel iste. kacakci kiliginda 2 tane 'mucahit' gonderirim irandan, amerikalilar ne bilsin istedigin kadar ihalarla gozetlesinler siniri uydu ceksinler bin yildir orada gezinen tipler, sokarim bi kucuk tahrip kalibi ile kuzey iraga, hatta tahrip kalibi bile vermem oradan temin ederim pazarlarda silah satiliyodu bi sure oncesine kadar, sonra inerim gecen bi amerikan devriyesine sallarim birseyler sonra yallah kurdum. amerika kuzey irakta olan her tur dini etkiyi su an icin el kaide ile iliskilendirmek zorunda. bir bu abd hukumetinin su zayiflamis pozisyonuna katki, iki henuz iranla karsi karsiya gelecek durumlari yok iragi cozemediler bir de iranla karsi karsiya gelemezler.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Aralık 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2003 Yanlız o planın ufak bir handikapı var bütün Irak halkı amerikalılara karşı olsa o plan çok iyi yürür kimse seni ele vermez. Ancak Irakta'da amarikalıları destekleyenler ve onlara karşı mücadele edenler var. En basitinden bir yere kadar geçici hükümetin aldığı bir destek ve kurdukları bir polis gücü var. Zaten yapılan saldırıların ciddi bir kısmıda bu işbirlikçilere yönelik yapılanlar. O sebepten tanımadığın bölgede o işbirlikçilerden gizlenmen çok zor olur. Tabii ki imkansız değil ama çok zor. Onun yerine zaten o bölgenin yerel insanının her türlü eylemi yapması çok daha kolay. Sabah tarlanı sürersin, bakkalını açarsın öğlen arasında veya gece gider bombanı koyarsın, konvoyunu tararsın. Bütün dünyada işler böyle yürür.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Popeye Mesaj tarihi: Aralık 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2003 vay be bu son iki mesajı cidden siz mi attınız ? isteyince oluyo demek heh[hline]dark-dr, 14 May 2001 05:10 tarihinde demiş ki: osi de rp=soytarılık diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2003 valla acik soyliyim, ben irakta yerli halktan kimsenin diger kisilerin ne yapip yapmadigindan emin oldugundan emin degilim. ki birak bu durumda yarisi saddam artigi kisilerle olusan polis kuvvetlerini zaten daha oturmamis birsey. onca karmasa var ki orada ara sira abdliler polis kuvvetlerini baskinci sanip ates ediyor. bence hannibal ordan filleriyle gecse kimsenin ruhu duymaz.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2003 said: Popeye, 18 December 2003 16:24 tarihinde demiş ki: vay be bu son iki mesajı cidden siz mi attınız ? isteyince oluyo demek heh[hline]dark-dr, 14 May 2001 05:10 tarihinde demiş ki: osi de rp=soytarılık diyorum. fikirler ayri seylerdir, insanlar ayri seylerdir. kisi fikir tartismasi yaptigi kisiye dusman olmaz.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Aralık 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2003 siz ilksiniz sanırım[hline]madır fakır takır takır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2003 Irak, özellikle Bağdatta şu an hiçbir güç hiçbir güvenlik yok. Daha 1 hafta kadar önce ofisimizden biri ordaydı ve TVlerdeki eli silahlı askerler falan hepsi sadece Amerikan yerleşkeleri yanında veya petrol bakanlığında sadece diyor. Sokakta biri size silah çektiğinde (eğer elinizde çanta falan varsa risk diyorlar) Amerikan askerlerinin müdehale emri yok. O yüzden herkes kendi güvenliğinden meshul. Kısacası oraya isteyen fil isteyen canlı bombayı rahatça sokar.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Aralık 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2003 Derdimi yine anlatamadım anlaşılan :-) Ben silah sokulamaz amerikalılar yakalar filan demiyorum. Ben düzenli bir şekilde saldırıları gerçekleştirmek için bir merkezinizin olması, orada yerleşik olmanız gerekir diyorum. Herhangi bir eve yerleştiğinizde de o bölgenin yerlileri tarafından yeni insan olarak bilinirsiniz. İstanbul Ankara gibi yerlerde değilde ufak kasabalarda oturanlar bilir böyle bir kişinin ne çabuk farkedildiğini. Bağdatta büyük bir şehir olsada yaşam tarzı olarak küküç anadolu şehirlerine veya istanbulun gettolarına çok daha fazla benziyor. Hele böyle zamanlarda sırf para karşılığı bu tür istihbari bilgileri amerikalılara ve mevcut hükümete satan bir sürü insan olur. Ancak günü birlik gidip eylem yapıp dönmeniz gerekirki bu da olacak iş değil. Bu arada ufak bir anım aklıma geldi konuyla alakalı değil ama olsun. Bir akşam Jandarma iken bize bir ihbar gelmişti, kasaba merkezinde iki yabancı kız var diye. Bizde gidip bir bakalım demiştik inmidir cinmidir diye. Kızların yaşı 18'in altındaydı ve şüpheli cevaplar veriyorlardı o sebepten onları alıp karakola döndük. Yapılan ufak bir araştırma sonucu kızların bir gün önce Beyşehirde evden kaçtıkları ortaya çıkmıştı :-)[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2003 abso olayi ozetlemis iste. o kadar cok terorist orgut var ki her biri bi sarjor bosaltsa duman olur ortalik zaten. daha bir de eski cumhuriyet muhafizlarini, saddamcilari filan hesaba katmak lazim bunun uzerine[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Aralık 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2003 İyide ben bu söylediklerinizi reddetmiyorumki, bunlar yerel silahlı grupların hareket serbestisini arttıran şeyler, ithallerinkini değil :-)[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2003 ehe bak simdi, benim bi arkadas gecen gun anlatti, bi yerde haberlerde gormus, cin diplomatik temsilcilik kanaliyla mesaj cekmis turkiyeye, buraya etnik orta asya gruplari adina bizim topraklarimizda savasan gruplara katilip cihad yapan turkler var, gelin alin bunlari baskalarinin gelmesini de engelleyin diye. adamlar buradan cine savasmaya gitmis. burdaki sorunlari cozmus. anla artik irak ne kadar kolay cine oyle giriliyorsa[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Aralık 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2003 Mümkündür, yani türkler savaşmak için sadece Çine Irak'a filan gitmiyorki bilimum değişik yere gidiyor. Gitmesine gider ona hiç bir şey demiyorum zaten Irak'ta da bir sürü yabancı savaşçı var bunu da kabul ediyorum ama Amerikanın dediği oranda olmaz diyorum.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar