fedaykin Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Sonunda bir noktaya gelmeye başlıyoruz gibi gibi. Anca bunun tamamen açıklığa kavuşması için cevaplarında benim anladığım ve hala anlayamadığım noktaları yazacağım. 1-) Bu sorunun cevabını bence hala vermemişsin. Papağan değiliz bir cevap değildir. 2-) Amerikalıların onca deneme yaptıktan sonra ne tipte etkiler doğuracağını bal gibi biliyorlardı ve bunu sende biliyorsun. Tabii ki en küçük ayrıntısına kadar bilemezlerdi ama bildikleri kadarı bile bunun bir insanlık suçu olduğunu görmelerine yeterdi. Ancak gözleri öyle bir dönmüştüki bunu hiçe saydılar. O sebepten senin onların bilemezlerdi demeni ben Amerikanın insanlık suçu işlediğini değil kınamak, o suçu işlediklerini kabul bile etmemek olarak yorumluyorum. 3-) Bu cevap benim için yeterli ancak ileride bunun yönünde açınımlar da yapmanı bekliyorum. Yanlış olduğunu kabul etmek de başlıbaşına bir şeydir ona şükür diyoruz en azından. 4-) Diğer bütün ülkeler ambargonun kaldırılması için uğraşırken amerika veto hakkını kullanarak bunu engellemiyormuydu ne çabuk unuttun. O ambargonun onca yıl sürmesinin tek bir sorumlusu vardır o da amerika. Amerikanın suçunu örtmek için başkja ülkeleri de suç ortağıymış gibi göstermeye çalışma. 5-) ABD nerede kabul etmiş hata olduğunu, adamlar hala savunuyor, sadece Pinoche biraz abartmış diyorlar. Adamların kabul etme standardı buysa işimiz var demektir. Kim kınamaz sorusuna gelirsekte o diktatörü yaratanlar kınamaz.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ] unity100, 15 December 2003 16:23 tarihinde demiş ki: almanlarin turkiyeyi isgal etmesi icin 2 tumen yetiyordu. 2 tumen almanya icin hicbirsey degildi. zaten sinirimizda da mevcuttu bunlar yunanistan isgal edildiginden itibaren. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Şimdi gelelim senin sorularına, Saddam bence bir diktatördür ve dünyadaki diğer bütün diktatörler kadar suçludur. Yıllarca halkını ezmiş, komşularına savaş açmış bir kişidir. O sebepten gerçekte onun başına ne geldiği benim en ufak umrumda değil bilakis yönetimden indirilmesi hoşuma bile gider. Ancak Saddam yerel bir diktatörken küresel diktatör rolüne soyunan Amerikanın ona karşı yürüttüğü operasyonu desteklemem asla beklemez. İki tarafta suçlu ama Amerika daha büyük suçlu çünkü o bütün dünyanın diktatörü. İkinci dünya Savaşı öncesi Japonyayı ele alacak olursak Japon hükümeti, imparatoru veya halkı arasında da bir ayrım çok mantıklı gelmiyor bana. O yıllardaki Japon halkı imparatoruna o derece fanatik bir şekilde bağlıydı hiç bir şeyde sınır tanımıyorlardı. Faşizmin doruklarında gezen o imparatorluğun elle tutulur hiç bir yanı yokki oturup burada sana karşı savunayım. Kınama istiyoran benden kınamanın karesini, küpünü bile alırsın benden. Ancak bu geçmişte kalmış ve Japonların artık olmadıkları bir durum. Şayet senin dediğin gibi benim gözüm körelmiş, gözümü kan bürümüş olsa Japonlara da düşman olurdum ama artık o Japonya ile bu Japonya arasında alaka bile yok. Geçmişte şu millet katliam yapmış hadi onu sevmeyelim diye bir iddiam hiç bir zaman olmadı. Amerikanın durumu ise bambaşka. Onlar hem geçmişte katliamlar yaptılar hemde bugün katliamlar gerçekleştirmeye, dünyanın canına okumaya hala devam ediyorlar. Aradaki fark bu.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ] unity100, 15 December 2003 16:23 tarihinde demiş ki: almanlarin turkiyeyi isgal etmesi icin 2 tumen yetiyordu. 2 tumen almanya icin hicbirsey degildi. zaten sinirimizda da mevcuttu bunlar yunanistan isgal edildiginden itibaren. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Evet konumuza geri dönelim galiba 1. sayfada sapıtmıştı konu :) Saddamın yakalanması iyi oldu tabiki. Beni tek üzen şey şu an Irakta en güçlü insan durumuna gelmiş olan Barzanidir. Daha Irakta çok olaylar olacaktır çok kan akacaktır.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Hazır cevap sezonunu açmışken Norak'a olan cevabımı da vereyim. Oradan istediğini anlamakta tabii ki serbestsin ama ben ne anlatmak istediğimi açıklayayım. Öncelikle Irak'a barış gelmesi için Amerikanın Irak'tan çekilmesi gerekir. Ondan sonra dünyanın diğer bölgelerinde de savaşların sona ermesi için ki buna kendi topraklarında yaşladığı 11 Eylül tarzı saldıurılarda dahil dünyanın Irak dışındaki diğer bölgelerinden de çekilmesi gerekir. Irak dışındaki diğer bölgeler gibi uzun bir cümle kullanmak yerine dünyanın kalanında demişim olay bu. Burada tabii ki kendi yaşadıkları toprakları kastetmedim, orada ne yaparlarsa yapsınlar bu onların problemi. ama diğer ülkelerin içişlerine karışmaya başladıkları, onların efendisiymiş gibi hareket etmeye başladıkları zaman orada doğal olarak "hoopp dur, noluyoruz hemşerim" derim. Ayrıca "dünya Jandarması görevini kim sana verdi" diye de sorarım. Buradan bütün amerikalıların öldürülmesi gerektiği sonucunu nasıl çıkardınız ben onu anlayamadım. İsterseniz bir kez daha açık açık belirteyim. Benim amerikalıların kendi ülkelerinde ne yaptıkları ile ilgili bir problemim yok, onları öldürmek gibi bir derdim ise hiç yok. Benim tek isteğim onlar bilgisayar oyunuymuş gibi sağa sola saldırmasınlar yeter.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ] unity100, 15 December 2003 16:23 tarihinde demiş ki: almanlarin turkiyeyi isgal etmesi icin 2 tumen yetiyordu. 2 tumen almanya icin hicbirsey degildi. zaten sinirimizda da mevcuttu bunlar yunanistan isgal edildiginden itibaren. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Saddam bir denge unsuru idi orada. Şimdi başsız veya daha doğrusu kontrolsüz kaldıkları için BENCE çok daha büyük hayat kayıpıpları olacaktır. Ama hemen değil Amerika geri çekildikten sonraki güç kavgaları sırasında olacaktır. Bir zaman sojnra dengeler oturacak ve düzene girmeye başlayacaktır Irak ama tabi birileri bunu isterse. Saddamın yakalanması ile Bush un oy oranı %7 atmış diyte duydum demin radyodan. Uydurma katsayısı olan %30 ile düzeltirsek %2-3 gibi bir oynama olmuş Bushıun oranlarında.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting [Bu mesaj Absolut tarafından 17 December 2003 15:05 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hasansemre Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Sanırım Unity idi bunu söyleyen düşmanımın düşmanı dostumdur. Burda hangisi düşmanımız değil benim merak ettiğim olay budur.[hline]Uçurtmalar rüzgar gücü ile değil o güce karşı koydukları için yükselirler. W. Churchill... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hasansemre Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 said: Absolut, 17 December 2003 15:02 tarihinde demiş ki: Saddam bir denge unsuru idi orada. Şimdi başsız veya daha doğrusu kontrolsüz kaldıkları için BENCE çok daha büyük hayat kayıpıpları olacaktır. Ama hemen değil Amerika geri çekildikten sonraki güç kavgaları sırasında olacaktır. Bir zaman sojnra dengeler oturacak ve düzene girmeye başlayacaktır Irak ama tabi birileri bunu isterse. Saddamın yakalanması ile Bush un oy oranı %7 atmış diyte duydum demin radyodan. Uydurma katsayısı olan %30 ile düzeltirsek %2-3 gibi bir oynama olmuş Bushıun oranlarında.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting [Bu mesaj Absolut tarafından 17 December 2003 15:05 tarihinde değiştirilmiştir] Ne yalan söyliyim Irak'ta olacak can kayıpları iç çatışmalar benim için çokda önemli değil bana kalsa kendilerini yesinler bitirsinler.[hline]Uçurtmalar rüzgar gücü ile değil o güce karşı koydukları için yükselirler. W. Churchill... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Devletler nezninde düşününce kimse kimsenin dostu değildir sadece çıkarına göre dostça yaklaşır. Bizim İsrail ile yakın olmamızın başlıca sebeblerinden biri onların düşmanlarının arkasında bizim sınırlarımızın olmasıdır. Yani gerektiğinde sandviç yapmak için. Yaparmıyız falan o ayrı konular tabi ama genelde mantık budur. Sınır düşmanlarının diğer tarafı ile iyi geçinirsin.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Iraktaki Türkmenleri unutmamak lazım yani yesin bitirsinler olmaz.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hasansemre Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Bu ülkede geleceği görebilen yada geçmişi değerlendiren insan sayısı bu kadar azmıdır A.B.D & İsrail bizim gelecekteki düşmanlarımız ama biz onlarla dostuz.Irak geçmişteki düşmanlardan ama ordaki insanları gene biz düşünmeye kalkıyoruz. Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktu,yok ve olmayacak.[hline]Uçurtmalar rüzgar gücü ile değil o güce karşı koydukları için yükselirler. W. Churchill... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Köprüyü geçene kadar :)[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 said: Absolut, 17 December 2003 14:43 tarihinde demiş ki: Peki Unity o zaman hem tek bir hamlede hemde sonrası radyasyon kısmına girelim :) Gördüğün gibi amerika tek bir hareketle en çok sayıda masumu öldürenden başka ayını zamanda ern uzun süreli bir milleti etkileyen olayı da yapmış bir millet. :) PS:Siz siz olun Kızılay tarafına gitmeyin trafik kıpraşmıyor.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting kimyasal, biyolojik ve nukleer silahlar konusunda bilgin yoksa boyle bol keseden konusma. en uzun sureli etkisi olan, aslinda etkisi hic bitmeyen biyolojik silahlardir. sen bir virusun yapisini oynayip onu daha tehlikeli bir hale getirdigin zaman, en basit en adi hastaligin virusuyle dahi cok daha tehlikeli ve bulasici bir versiyon yarattigin zaman, gidip bunu 10 milyon uzerinde kullandiginda artik yepyeni bir trend acarsin dunya uzerinde. cunku attigin direncli hastalik oyle zamana bagli yarilanma omrune filan sahip degildir. bir milyon yil gecse dahi, ortada bulasabilecegi canlilar bulundugu muddetce dogal seleksiyon yoluyla geliserek ve daha tehlikelileserek baki kalir. artik doktorlar her olayda penisilin kullanilmasini istemiyorlar. cunku her kullanilisinda hastaliklar biraz daha direnc kazaniyorlar antibiyotiklere. sen cine atilmis uzerinde cici calismalar yapilmis paketleri dusun. bu virusler 70 yildir orada dogal seleksiyona ugruyor. neden cin gribi var ? neden sars diye bir halt cinde ortaya cikti ? al sana cevaplari.[hline]fedaykin, cesitli tarihlerde demiş ki:..Öldürülenler masum insanlarmış.... Şayet o an elinde silah tutmayan herkez masum sınıfına giriyorsa o zaman diyeceğim yok. Siz o şekilde sınıflandırmaya devam edin... .... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hasansemre Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 said: Absolut, 17 December 2003 15:42 tarihinde demiş ki: Iraktaki Türkmenleri unutmamak lazım yani yesin bitirsinler olmaz.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting Iraktaki Türkmenleri kastetmediğimi bi üstteki posttan anlıyacaksın :) ama zamanında onları da düşünmemiştik hatırlarsanız ABD'nin ilk ırağa girdiği zamanlar ABD kendi salmıştı ordaki Kürtleri türkmenlerin üstüne ama biz ne yaptık burdan seyrettik ve hepsinin geçmişi silindi artık sadece gelecekleri var onları da biz korumaz isek gelecekleride yok :([hline]Uçurtmalar rüzgar gücü ile değil o güce karşı koydukları için yükselirler. W. Churchill... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Ben kullanılmış nükleer bir silahtan bahsediyorum Unity henüz kullanılmamışlar değil. Fantaziye girersek şu anki nükleer silahların gücünün o zamankinin kaç katı falan oldugunu biliyorsundur herhalde.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 said: fedaykin, 17 December 2003 14:54 tarihinde demiş ki: Sonunda bir noktaya gelmeye başlıyoruz gibi gibi. Anca bunun tamamen açıklığa kavuşması için cevaplarında benim anladığım ve hala anlayamadığım noktaları yazacağım. 1-) Bu sorunun cevabını bence hala vermemişsin. Papağan değiliz bir cevap değildir. gayet iyi vermisim sorunun cevabini, ve kestirebildigim kadariyla sen de cok iyi anlamissin. git onceki sayfalara bir soyle gez. belki dikkatli okumamissindir. said: 2-) Amerikalıların onca deneme yaptıktan sonra ne tipte etkiler doğuracağını bal gibi biliyorlardı ve bunu sende biliyorsun. Tabii ki en küçük ayrıntısına kadar bilemezlerdi ama bildikleri kadarı bile bunun bir insanlık suçu olduğunu görmelerine yeterdi. Ancak gözleri öyle bir dönmüştüki bunu hiçe saydılar. O sebepten senin onların bilemezlerdi demeni ben Amerikanın insanlık suçu işlediğini değil kınamak, o suçu işlediklerini kabul bile etmemek olarak yorumluyorum. daha once de bunu 'amerikalilar' a bal gibi bildiren sensin. atom bombasi hakkinda einstein ve bir grup bilim adami rapor verdi cok buyuk etkileri olacagina dair. hukumetteki uzmanlar dinledi mi ? hayir. HANGI hukumette bu gune kadar tarihte bilim adamlarinin raporlari kaale alindi ki bir ornek goster. rapordur bilirkisidir muhabbeti son 20 yilin muhabbetidir. ayrica sunu da unutmamak lazim, boyle buyuk bir proje ordunun, ordu da bu projeyi robert oppenheimer gibi manyaklarin eline vermisti. birak amerikayi, turkiyede bile istihbarattir, ordudur, gizlilik derecesi iceren islerde herkesden habersiz isler yapiyor. amerikada da durum aynen boyleydi. ordu cesitli bahanelerle nukleer on eki iceren her programin kontrolunu tekelinde tuttu, o yapilan deneylerden karar veren komisyonlara yansiyan bilgiler de orduda omzu kalabalik olanlarin yansimasini istedigi seylerdi. 40-50 yillari arasi amerikan ordu yonetimi tarihi saibeli gizli islerle doludur, area 51 dahil. ancak savastan sonra durumun vahameti anlasilip nukleer enerji iceren her olaya izin vermek, denetlemek ve yurutmek icin bir sivil komisyon kuruldu ve ordunun hakimiyeti bu donem bitti. bu gun kendi ulkende bile sivil hukumetler ordunun elinden bilgi almakta zorlaniyor. sen bunun gibi tarihi gercekleri ideolojik gorusun ugruna goz ardi edip olayi amerikanin sucunu kabul etmemek gibi yorumlarsan, o zaman hepimiz sucluyuz, cunku biz de kendi ulkemizde olan onca seyi gozardi ediyoruz. said: 3-) Bu cevap benim için yeterli ancak ileride bunun yönünde açınımlar da yapmanı bekliyorum. Yanlış olduğunu kabul etmek de başlıbaşına bir şeydir ona şükür diyoruz en azından. NEREDE ben aksini soylemisim ? link ver alinti yap. sanki yeni birsey soylemisim gibi yorumlamissin. said: 4-) Diğer bütün ülkeler ambargonun kaldırılması için uğraşırken amerika veto hakkını kullanarak bunu engellemiyormuydu ne çabuk unuttun. O ambargonun onca yıl sürmesinin tek bir sorumlusu vardır o da amerika. Amerikanın suçunu örtmek için başkja ülkeleri de suç ortağıymış gibi göstermeye çalışma. bir olayda birden fazla suc ortagi varsa bunlarin hepsine suc bicilir. ambargonun devam etmesi yonunde gorus belirten bir tek amerika yoktu senin de bildigin gibi. veto olayi dersen bu gun cin de insani acidan onemi olan bircok seye vetoyu cakiyor. said: 5-) ABD nerede kabul etmiş hata olduğunu, adamlar hala savunuyor, sadece Pinoche biraz abartmış diyorlar. Adamların kabul etme standardı buysa işimiz var demektir. Kim kınamaz sorusuna gelirsekte o diktatörü yaratanlar kınamaz.[hline][i]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. kim savunuyor ? demokratlar kabul ediyor cumhuriyetciler savunuyor. bu her ulkede boyle. bu ulkede vaktiyle gostericilerin uzerine catilardan ates acilmasini savunmus psikopatlar bile cikti.[hline]fedaykin, cesitli tarihlerde demiş ki:..Öldürülenler masum insanlarmış.... Şayet o an elinde silah tutmayan herkez masum sınıfına giriyorsa o zaman diyeceğim yok. Siz o şekilde sınıflandırmaya devam edin... .... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hasansemre Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Şimdi ben diyecem ki boşverin nükleerleri biyolojikleri ama siz gene bildiğinizi okuyacaksınız ama şekil 1a'da görüldüğü gibi A.B.D bu kadar menem bir şey patiler bile afedersiniz ama başka bir tabir bulamadım tekrar özür dileyerekten sidik yarışına girdiler :)[hline]Uçurtmalar rüzgar gücü ile değil o güce karşı koydukları için yükselirler. W. Churchill... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 said: fedaykin, 17 December 2003 14:57 tarihinde demiş ki: Şimdi gelelim senin sorularına, Saddam bence bir diktatördür ve dünyadaki diğer bütün diktatörler kadar suçludur. Yıllarca halkını ezmiş, komşularına savaş açmış bir kişidir. O sebepten gerçekte onun başına ne geldiği benim en ufak umrumda değil bilakis yönetimden indirilmesi hoşuma bile gider. Ancak Saddam yerel bir diktatörken küresel diktatör rolüne soyunan Amerikanın ona karşı yürüttüğü operasyonu desteklemem asla beklemez. İki tarafta suçlu ama Amerika daha büyük suçlu çünkü o bütün dünyanın diktatörü. İkinci dünya Savaşı öncesi Japonyayı ele alacak olursak Japon hükümeti, imparatoru veya halkı arasında da bir ayrım çok mantıklı gelmiyor bana. O yıllardaki Japon halkı imparatoruna o derece fanatik bir şekilde bağlıydı hiç bir şeyde sınır tanımıyorlardı. Faşizmin doruklarında gezen o imparatorluğun elle tutulur hiç bir yanı yokki oturup burada sana karşı savunayım. Kınama istiyoran benden kınamanın karesini, küpünü bile alırsın benden. Ancak bu geçmişte kalmış ve Japonların artık olmadıkları bir durum. Şayet senin dediğin gibi benim gözüm körelmiş, gözümü kan bürümüş olsa Japonlara da düşman olurdum ama artık o Japonya ile bu Japonya arasında alaka bile yok. Geçmişte şu millet katliam yapmış hadi onu sevmeyelim diye bir iddiam hiç bir zaman olmadı. Amerikanın durumu ise bambaşka. Onlar hem geçmişte katliamlar yaptılar hemde bugün katliamlar gerçekleştirmeye, dünyanın canına okumaya hala devam ediyorlar. Aradaki fark bu.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ] unity100, 15 December 2003 16:23 tarihinde demiş ki: almanlarin turkiyeyi isgal etmesi icin 2 tumen yetiyordu. 2 tumen almanya icin hicbirsey degildi. zaten sinirimizda da mevcuttu bunlar yunanistan isgal edildiginden itibaren. eveeet gercekten gelisme olmaya basladi olayda bakiyorum. japon halki japon hukumeti diye bir ayrim yapilabilir, en azindan hepsinin psikopat olmadigi su sekilde soylenebilir ki, hirohitonun dahi askeri cuntanin yaptigi bazi olaylardan haberi olmuyordu. japonyada halk ise kendisine sinemada ne haber diye gosterilirse onu biliyordu. gordukleri de kahraman japon askerlerinin cini fethettigi idi. diger burda bahsetmek istemedigimiz seyler degil. barbarligin ulkelere, milletlere hukumetlere ozgu birsey olmadigini anlaman lazim. bu bir anlayis bicimidir. hangi ulke guclu ise, ve bu ulkede eskaza bu anlayista psikopatlar iktidari ele gecirirse yapacaklari sey kendinden 500 yil onceki psikopatlarin yaptiklariyla motamot benzesir. bundan 20 yil once sscb vardi, dunyada 2 tane kutup vardi, ve amerikanin yaptiklarinin aynini yapiyordu. aslinda hala rusya var, ve kendi etki alaninda yine ayni seyleri bir oranda yapiyor, bu da gozardi edilecek birsey degil.[hline]fedaykin, cesitli tarihlerde demiş ki:..Öldürülenler masum insanlarmış.... Şayet o an elinde silah tutmayan herkez masum sınıfına giriyorsa o zaman diyeceğim yok. Siz o şekilde sınıflandırmaya devam edin... .... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 said: fedaykin, 17 December 2003 15:02 tarihinde demiş ki: Hazır cevap sezonunu açmışken Norak'a olan cevabımı da vereyim. Oradan istediğini anlamakta tabii ki serbestsin ama ben ne anlatmak istediğimi açıklayayım. Öncelikle Irak'a barış gelmesi için Amerikanın Irak'tan çekilmesi gerekir. Ondan sonra dünyanın diğer bölgelerinde de savaşların sona ermesi için ki buna kendi topraklarında yaşladığı 11 Eylül tarzı saldıurılarda dahil dünyanın Irak dışındaki diğer bölgelerinden de çekilmesi gerekir. Irak dışındaki diğer bölgeler gibi uzun bir cümle kullanmak yerine dünyanın kalanında demişim olay bu. Burada tabii ki kendi yaşadıkları toprakları kastetmedim, orada ne yaparlarsa yapsınlar bu onların problemi. ama diğer ülkelerin içişlerine karışmaya başladıkları, onların efendisiymiş gibi hareket etmeye başladıkları zaman orada doğal olarak "hoopp dur, noluyoruz hemşerim" derim. Ayrıca "dünya Jandarması görevini kim sana verdi" diye de sorarım. Buradan bütün amerikalıların öldürülmesi gerektiği sonucunu nasıl çıkardınız ben onu anlayamadım. İsterseniz bir kez daha açık açık belirteyim. Benim amerikalıların kendi ülkelerinde ne yaptıkları ile ilgili bir problemim yok, onları öldürmek gibi bir derdim ise hiç yok. Benim tek isteğim onlar bilgisayar oyunuymuş gibi sağa sola saldırmasınlar yeter.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ] unity100, 15 December 2003 16:23 tarihinde demiş ki: almanlarin turkiyeyi isgal etmesi icin 2 tumen yetiyordu. 2 tumen almanya icin hicbirsey degildi. zaten sinirimizda da mevcuttu bunlar yunanistan isgal edildiginden itibaren. onca asama kaydettik hala bi bunda problem var. ya aska gelmissin cesitli topiclerde butun amerikalilari bir saymissin, sonra da bu ve diger topiclerde amerika ortadan kalkmadikca huzur olmaz demissin, bu da norakin soyledigi seye cikar. anlatamamisim demek istedigim seyi de anlayalim. cunku su anki haliyle sen han duvarlari kadar uzun siir duzsen cikacak anlam yine aynidir.[hline]fedaykin, cesitli tarihlerde demiş ki:..Öldürülenler masum insanlarmış.... Şayet o an elinde silah tutmayan herkez masum sınıfına giriyorsa o zaman diyeceğim yok. Siz o şekilde sınıflandırmaya devam edin... .... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 said: Absolut, 17 December 2003 15:02 tarihinde demiş ki: Saddam bir denge unsuru idi orada. Şimdi başsız veya daha doğrusu kontrolsüz kaldıkları için BENCE çok daha büyük hayat kayıpıpları olacaktır. Ama hemen değil Amerika geri çekildikten sonraki güç kavgaları sırasında olacaktır. Bir zaman sojnra dengeler oturacak ve düzene girmeye başlayacaktır Irak ama tabi birileri bunu isterse. Saddamın yakalanması ile Bush un oy oranı %7 atmış diyte duydum demin radyodan. Uydurma katsayısı olan %30 ile düzeltirsek %2-3 gibi bir oynama olmuş Bushıun oranlarında.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting [Bu mesaj Absolut tarafından 17 December 2003 15:05 tarihinde değiştirilmiştir] abso jeopolitik degerlendirme olayinda fantazinin sinirlarini zorluyorsun. kim denge unsuru ? saddam mi ? denge unsuru diye musaade mi edicez herifin adam bicmesine orada ? ayrica nasi denge neyin dengesi herif once yildirim akbulutu tehdit etti, bakti o kadar da pasif durmadi adam, dur dedi kuveyti yiyeyim once. bu mu denge bu mu stabilite neyi dengeliyor ?[hline]fedaykin, cesitli tarihlerde demiş ki:..Öldürülenler masum insanlarmış.... Şayet o an elinde silah tutmayan herkez masum sınıfına giriyorsa o zaman diyeceğim yok. Siz o şekilde sınıflandırmaya devam edin... .... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 said: Absolut, 17 December 2003 15:37 tarihinde demiş ki: Devletler nezninde düşününce kimse kimsenin dostu değildir sadece çıkarına göre dostça yaklaşır. Bizim İsrail ile yakın olmamızın başlıca sebeblerinden biri onların düşmanlarının arkasında bizim sınırlarımızın olmasıdır. Yani gerektiğinde sandviç yapmak için. Yaparmıyız falan o ayrı konular tabi ama genelde mantık budur. Sınır düşmanlarının diğer tarafı ile iyi geçinirsin.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting israilin aslinda apayri bir onemi var turkiye icin. arap dunyasinin ortasinda bir cibanbasi israil. radikal gruplarin dolayisiyla hepsinin hedefi su anda israil. kudus, israil kudus israil yahudiler baska birsey yok. eskaza, israil olmasaydi, ya da olmazsa bundan sonra, radikal akimlar yeni hedef aramak zorunda kalacak. cunku sirf bir hedefe karsi bilenmis ofkeyle bir araya getirilen gruplari sen baska sekilde bir arada tutamazsin. ne olacak, yeni hedef belirlenecek. rusya olmaz, ingiltere olmaz, cin olmaz - cin cok uzak zaten -, amerika olmaz, cekoslovakya olmaz, bunlarin hepsine petrol satiliyor, hem de uzaklar. ama turkiye var. hem burunlarinin dibinde, hem avrupanin ucunda oh oh hem de bir de laik. ufak tefek etkileri de var icindeki radikal kesimlere, ne olacak israil olmayinca haydi heeoyyyyy.[hline]fedaykin, cesitli tarihlerde demiş ki:..Öldürülenler masum insanlarmış.... Şayet o an elinde silah tutmayan herkez masum sınıfına giriyorsa o zaman diyeceğim yok. Siz o şekilde sınıflandırmaya devam edin... .... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 said: Absolut, 17 December 2003 15:53 tarihinde demiş ki: Ben kullanılmış nükleer bir silahtan bahsediyorum Unity henüz kullanılmamışlar değil. Fantaziye girersek şu anki nükleer silahların gücünün o zamankinin kaç katı falan oldugunu biliyorsundur herhalde.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting ben de kullanilmis biyolojik silahlardan sozettim, kullanilmamislardan degil. kullanilmis biyolojik silahin gucu bugun dahi buyuyerek etkisini surduruyor.[hline]fedaykin, cesitli tarihlerde demiş ki:..Öldürülenler masum insanlarmış.... Şayet o an elinde silah tutmayan herkez masum sınıfına giriyorsa o zaman diyeceğim yok. Siz o şekilde sınıflandırmaya devam edin... .... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 said: hasansemre, 17 December 2003 15:45 tarihinde demiş ki: Bu ülkede geleceği görebilen yada geçmişi değerlendiren insan sayısı bu kadar azmıdır A.B.D & İsrail bizim gelecekteki düşmanlarımız ama biz onlarla dostuz.Irak geçmişteki düşmanlardan ama ordaki insanları gene biz düşünmeye kalkıyoruz. Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktu,yok ve olmayacak.[hline]Uçurtmalar rüzgar gücü ile değil o güce karşı koydukları için yükselirler. W. Churchill... kendisinden baska dostu olmayan ulkenin basina, afganistanin basina gelen gelir. su an itibariyle bu dunyada cin, rusya, IRAN - dusunmek bile dehset verici - gibi absurd sacmasapan ulkelerden siyasi ve diplomatik muttefiklik umamayacagina gore geriye sadece abd ve avrupa kalir.[hline]fedaykin, cesitli tarihlerde demiş ki:..Öldürülenler masum insanlarmış.... Şayet o an elinde silah tutmayan herkez masum sınıfına giriyorsa o zaman diyeceğim yok. Siz o şekilde sınıflandırmaya devam edin... .... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 said: unity100, 17 December 2003 16:05 tarihinde demiş ki: said: Absolut, 17 December 2003 15:02 tarihinde demiş ki: Saddam bir denge unsuru idi orada. Şimdi başsız veya daha doğrusu kontrolsüz kaldıkları için BENCE çok daha büyük hayat kayıpıpları olacaktır. Ama hemen değil Amerika geri çekildikten sonraki güç kavgaları sırasında olacaktır. Bir zaman sojnra dengeler oturacak ve düzene girmeye başlayacaktır Irak ama tabi birileri bunu isterse. Saddamın yakalanması ile Bush un oy oranı %7 atmış diyte duydum demin radyodan. Uydurma katsayısı olan %30 ile düzeltirsek %2-3 gibi bir oynama olmuş Bushıun oranlarında.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting [Bu mesaj Absolut tarafından 17 December 2003 15:05 tarihinde değiştirilmiştir] abso jeopolitik degerlendirme olayinda fantazinin sinirlarini zorluyorsun. kim denge unsuru ? saddam mi ? denge unsuru diye musaade mi edicez herifin adam bicmesine orada ? ayrica nasi denge neyin dengesi herif once yildirim akbulutu tehdit etti, bakti o kadar da pasif durmadi adam, dur dedi kuveyti yiyeyim once. bu mu denge bu mu stabilite neyi dengeliyor ?[hline]fedaykin, cesitli tarihlerde demiş ki:..Öldürülenler masum insanlarmış.... Şayet o an elinde silah tutmayan herkez masum sınıfına giriyorsa o zaman diyeceğim yok. Siz o şekilde sınıflandırmaya devam edin... .... Unity, Saddam denge unsuruydu dedim ama iyi veya kötüydü demedim farkındaysan. Onun varlığı yüzünden yakında birbirini öldürecek olan Iraktaki farklı ırklar KORKUları yüzünden birşey yapamıyorlardı. Ama Saddam gidince kimden korkacaklar senden mi benden mi? Hepsi petrol için, büyümek için birbirine üstünlük sağlamaya çalışacaklar ve Arapların genelde bunu nasıl yaptığını sen benden iyi biliyorsundur. Yani Saddamı sevmem ama genede Irakta bir denge idi Saddam.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 said: unity100, 17 December 2003 16:08 tarihinde demiş ki: said: Absolut, 17 December 2003 15:53 tarihinde demiş ki: Ben kullanılmış nükleer bir silahtan bahsediyorum Unity henüz kullanılmamışlar değil. Fantaziye girersek şu anki nükleer silahların gücünün o zamankinin kaç katı falan oldugunu biliyorsundur herhalde.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting ben de kullanilmis biyolojik silahlardan sozettim, kullanilmamislardan degil. kullanilmis biyolojik silahin gucu bugun dahi buyuyerek etkisini surduruyor.[hline]fedaykin, cesitli tarihlerde demiş ki:..Öldürülenler masum insanlarmış.... Şayet o an elinde silah tutmayan herkez masum sınıfına giriyorsa o zaman diyeceğim yok. Siz o şekilde sınıflandırmaya devam edin... .... Hangi biolojik silah atılmış olan 2 nükleer bombadan daha çok insan hayatına maal oldu hatırlayamadım bir yardımcı olur musun?[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 biyolojik silahlar en pis silahlardır hakkaten. gerçi antiorganizma olmayan enteresan biyolojik silahlar da var. misal hızla üreyip silis veya metal yiyen, ve sonra patlayan mutant e. coliler var. 1 dakikada bi tankı yiyebiliyolar-mış..[hline]unity100, 05 December 2003 19:06 tarihinde demiş ki: dagilin lan ! avrupa birligi, humanistler, greenpeace, spiritualistler, hayvan haklari koruma dernekleri ve hititler adina bu foruma el koyuyorum. hepinizi kogusturacagim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar