Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SADDAM YAKALANDI!

Jester

Öne çıkan mesajlar

said:
PUMA, 17 December 2003 00:36 tarihinde demiş ki:
işte abso bende zaten farklı bişey demiyorumki bak nedemişim zaten "ABD kesinlikle suçludur" bunu kimse inkar etmez ama sadece o suçlu değildir.şimdinin standartlarına göre bakınca inanılmaz şeyler yapmış gibi görünüyor sırf kendi çıkarları için ama bu sadece tarihteki çıkar entrikaların ÇOK KÜÇÜK bir parçası bence...ha yanılıyor olabilirim tabii sonuçta bunlar benim hayat tecrübem ve belliki burada tartışan herkes benden büyük , tecrübeleri benden daha fazla.bi kabahat işlediysem affola...[hline]PUMA the Flying Kefal!!!(given by BabacumMostors)

Mutlaka sonuna kadar okuyun ve kopun bana dua edeceksiniz...

ya surdaki post yetiyor tek basina benim soylediklerimi ama anlatamiyoruz iste gozunu kan burumus arkadaslara.[hline]fedaykin, cesitli tarihlerde demiş ki:..Öldürülenler masum insanlarmış.... Şayet o an elinde silah tutmayan herkez masum sınıfına giriyorsa o zaman diyeceğim yok. Siz o şekilde sınıflandırmaya devam edin...
....
Sosyal ağlarda paylaş

alkışlıyorum süper bi tartışma.zevkle okuyorum ve devamını bekliyorum :)
katılmak isterdim ama tarih bilgim yeterli değil
tek söylemek istediğim abd tek başına suçlu olmasada emperyalizmin(dolayısıyla sömürgecilik,katliamlar, vb) en büyük destekçisi olduğu için en büyük suçlu amerikadır son yıllarda
Sosyal ağlarda paylaş

said:
unity100, 17 December 2003 01:32 tarihinde demiş ki:
said:
PUMA, 17 December 2003 00:36 tarihinde demiş ki:
işte abso bende zaten farklı bişey demiyorumki bak nedemişim zaten "ABD kesinlikle suçludur" bunu kimse inkar etmez ama sadece o suçlu değildir.şimdinin standartlarına göre bakınca inanılmaz şeyler yapmış gibi görünüyor sırf kendi çıkarları için ama bu sadece tarihteki çıkar entrikaların ÇOK KÜÇÜK bir parçası bence...ha yanılıyor olabilirim tabii sonuçta bunlar benim hayat tecrübem ve belliki burada tartışan herkes benden büyük , tecrübeleri benden daha fazla.bi kabahat işlediysem affola...[hline]PUMA the Flying Kefal!!!(given by BabacumMostors)

Mutlaka sonuna kadar okuyun ve kopun bana dua edeceksiniz...

ya surdaki post yetiyor tek basina benim soylediklerimi ama anlatamiyoruz iste gozunu kan burumus arkadaslara.[hline]fedaykin, cesitli tarihlerde demiş ki:..Öldürülenler masum insanlarmış.... Şayet o an elinde silah tutmayan herkez masum sınıfına giriyorsa o zaman diyeceğim yok. Siz o şekilde sınıflandırmaya devam edin...
....

Bize gözü kan bürümüş diyen Pamuk Prenses sanki :)
Amerikayı savunan biri çıkıp bana bunu demesin lütfen.
Dünyanın herhangi bir yerinde ne zaman bir kargaşa olsa altından çıkan ülke adını hepimiz biliyoruz. Dünyaya en büyük teröristleri yetiştirenin hangi ülke olduğunu biliyoruz. Tek bir hamlede bugüne kadar en çok insanı öldürebilen ülkenin hangisi olduğunu biliyoruz. Daha nesini savunuyorsun ki amerikanın. Haaa savunurum diyorsan o zaman bana gözünü kan bürümüş diyemzsin çünkü esas gözü kan bürünmüş olan Amerikadır ama bunu öyle bir lanse ederki kendini AYDIN!! sanan gençler bilmeden onu savunur. Hemen Almanya Japonya Kore diyeceksin her zamanki gibi yazanlara cevap vermek yerine ama bende 50. kez diyeceğimki onlar suçsuz demiyorum ama SUÇUN BEYNİ AMERİKAdır diyorum.
Bütün amerikalılar ölsün takıntına gelince. Yazılanları istediğin gibi anlamakta tabiki serbestsin ama bunu forumda yüzlerce quote yaparak diğerlerini de inandırmaya çalışman hata. Bırak herkes nasıl anlıyorsa ona göre kendi yorumunu yazsın. Amerikan yönetiminin başına gelecek hiçbir şey beni üzmez ama halkı tabiki sonuçta insandır ve yanlış yönledirilmiştir, bilgisizdir dünya olayları hakkında ve onların ölmesi tabiki üzer. Fakat yıllardır dünyada devam eden teröre sessiz kalıp da kendisine yapılan terörde bir anda aslan kesilince insan ister istemez nerdeydin be koçum bizim insanlarımız ölürken, biz bas bas bagırırken diyor içinden Amerikaya.Gerekitiğinde kendisinin yolladığı füze bilerek veya bilmeyerek hastaneyi, üzeri dolu köprüyü veya okulu veya pazar alanını vurduğunda 1 satır haber ya yazan ya da yazmayan TVleri neden acaba 1 askeri yaralandığında kıyamet koparıyor. Yıllardır kendi yetiştirdiği teröristler dünyaya kan kustururken sesi kısıktı da kendi canını yakınca neden bir anda bağırmaya başladı. Bunlara karşıyız Unity eminimki senin de bu yazdıklarımı desteklemeyen bir düşüncen yoktur. Biz bu Amerikaya karşıyız yoksa elin bana zararı dokunmayan halkından bana ne.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting

[Bu mesaj Absolut tarafından 17 December 2003 03:02 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

absolut, tarih bilgin yoksa, tarihle ilgili saptama yapma. yok eger varsa, o zaman demek ki kendi tezini savunmak icin saptiriyorsun demektir. ne demek "tek bir hamlede en cok insan oldurebilen" ?

buna mi indi katliamin tanimi ? tek bir hamlede en cok insan oldurebilen. simdi artik standardimizi buna gore mi belirliycez ? birisi 10 yilda 10 milyon insan bicse daha az mi onem vericez bir saniyede 250 bin olduren var diye. bu mu mantigin bu mu tartisman.

amerikayi savunan sacmaligini surdurursen ben de seninle ayni sacmalik mertebesinde tartisacagim. savunulmasi gereken zamanda dogru olan seyi savunurum. sen ve fedaykin gibiler sizofren saplantilarla dunyada olmus bitmis herseyin sorumlusunu kendi ideolojik dusmaniniz gibi gosterip carpik carpik propaganda yapmaya devam ettiginiz surece de cikarim hop derim.

'tek bir hamlede en cok insan olduren' ... simdi buna mi indirdiniz argumaninizi. dusundukce tuylerim urperiyor. 10 milyon olduren ulkeleri tartismaya sokmamak icin tek bir hamlede en cok. ha yani bir bomba atsak tek bir hamlede 300 bin oldursek, baska biri 3 yil icerisinde 5 milyon insani gazlayarak imha etse, bir digeri biyolojik olayina girse 10 milyon kisi skoruna ulassa 10 yilda, biz diyecegiz ki 'en cok hamlede'.

tartisacaksan, saglam argumanlar bul. 'en cok, bir hamlede' - hayatta boyle birsey duymadim.

gene cikip baslamissin radikal sol radikal sol saptamalar yapmaya, cin, japonya, nazi butun hepsini NASIL OLUYORSA ameirkaya baglamissin. NAZILERI AMERIKALILAR MI ZORLADI ADAM GAZLAMAYA. ne sacmaliyorsun sen. mantikli tartisacaksan karsilik vereyim, boyle sacmalayacaksan popun tavsiyesine uyup direk ignore etmeye baslayacagim.

eh. en azindan senin icin biraz umut var. ideolojini kanitlamak ugruna tarihi carpitma kavrami olsa da, en azindan fedaykin gibi 250 milyonluk bir ulkenin tamamina ayni derecede rafine edilmis nefret beslemek gibi bir olayin yok. en azindan hukumet politikasi, oy veren secmen gibi ayrimlar var kafanda.

bununla beraber, sen eger amerikada ilgisiz bir secmene cikip da neredeydin su bu olurken diye sorarken, ankaradan bir memur gelse kafasinda cop kirilmis, sana sorsa sen neredeydin diye ben kendi ulkemde dayak yerken, sen ne diyeceksin ? adam kendi ulkesinden onbinlerce kilometre otede olan olaylara ilgisizse, o zaman bu ulkenin topu kendi ulkesinde olan olaylara acilara ilgisiz. fedaykinin metodolojisiyle hepimiz zaten vatan hainiyiz. hani hebelehobolo olup da devletine baskaldirmayan. oyuz hepimiz. ha hepimiz ayrica akpliyiz de onun mantigina gore. neyse sen en azindan soruyorsun adama sen neredeydin diye, fedo onu da istemiyor, direk teror olsun market onlerinde diyor. hey heeyy. benden selam olsun bolu beyine.[hline]fedaykin, cesitli tarihlerde demiş ki:..Öldürülenler masum insanlarmış.... Şayet o an elinde silah tutmayan herkez masum sınıfına giriyorsa o zaman diyeceğim yok. Siz o şekilde sınıflandırmaya devam edin...
....
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Absolut, 17 December 2003 03:04 tarihinde demiş ki:
Ve lütfen değişik birşeyler yazcaksan cevap yaz, gene 50 sayfadır quotelediğin yazıları buraya kopyalıcaksan hiç yazma veya daha önce yazmıştım falan de.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting

allah muhafaza biz de argumanlarimizda senin gibi degisikliklere gidersek fantazi edebiyatin sinirlarini zorlariz kisa zamanda. 'bir hamlede en cok adam olduren' - ne bu satranc mi oynuyoruz, neymis 'hamle' ? her gecen gun dumurdan dumura kosturuyorsunuz adami. bir hamlede muhabbeti.[hline]fedaykin, cesitli tarihlerde demiş ki:..Öldürülenler masum insanlarmış.... Şayet o an elinde silah tutmayan herkez masum sınıfına giriyorsa o zaman diyeceğim yok. Siz o şekilde sınıflandırmaya devam edin...
....
Sosyal ağlarda paylaş

'bir hamlede en cok insan oldurme' kriterine gore katliam kotasi.

simdi bir ekip kursa bi psikopat - bolca var -, 10 yilda 100 milyon insani 'ortadan kaldirsa' yila 10 milyon insan dusuyor. bunu da 365 e bolersek elimize 27.397 rakami cikiyor. buna bir hamlede oldurebilecegimiz insan diyelim. simdi amerika 2 tane atom bombasini 1 hafta arayla atmis olsa desek, bu durumda ikisini bir hamle saysak - bu da benden - ve bu vasita ile uzun vadede kanser vesaire hastaliklar etkisiyle 2 milyon insani BIR HAMLEDE oldurduler sayip bunu da bir gunde desek, bu durumda BILE senin one surdugun 'bir hamlede en cok insan' sacmaligindan dolayi gunde YIRMI YEDI BIN insan oldurerek 10 yil icraat yapsak bu durumda daha az suclu oluyoruz. hic de absurd bir rakam degil, japonyanin cindeki 10 yillik 2. dunya savasin oncesi icraatinin bilancosu 10 milyon. 100 milyon degil 10 milyon, ona bol, gunde 2700 insan oldurulerek yapilacak bir skor. ki bu en masum tahminler, atilan biyolojik silahlarin - haliyle hastalik, cesit cesit cicek, grip ve turevleri - zamana yayilan kumulatif etkisinin ne oldugunu kimse tahmin edemiyor. cin gribi diye bir kavram var dunyada.

nasil ? dehset verici bir hesap degil mi ? al iste senin mantiginla yapilacak bir basit aritmetik hesabi. bir hamlede.[hline]fedaykin, cesitli tarihlerde demiş ki:..Öldürülenler masum insanlarmış.... Şayet o an elinde silah tutmayan herkez masum sınıfına giriyorsa o zaman diyeceğim yok. Siz o şekilde sınıflandırmaya devam edin...
....
Sosyal ağlarda paylaş

kavrami dusundukce dehsete dusuyorum 'bir hamlede en cok insan' kriteri geldi artik soykirim kavramina. yasasin naziler, yasasin stalin, yasasin tojo japonyasi artik. saddam bile masum. cunku artik bir hamlede kriteri var. sabahin 4.30 unda soka ugratip ard arda post yaptirdin bana.[hline]fedaykin, cesitli tarihlerde demiş ki:..Öldürülenler masum insanlarmış.... Şayet o an elinde silah tutmayan herkez masum sınıfına giriyorsa o zaman diyeceğim yok. Siz o şekilde sınıflandırmaya devam edin...
....
Sosyal ağlarda paylaş

Tek bir hamle Atom bombası. Tek hareketle en çok ölen insan. Bu arada bilmek istersin belki onu atan senin Amerika :) 3 paragraftır bunu yazmışın başka birşey yazmamışın. Gene Nazi konusunda saptırıyorsun. Ben Amerikalılar zorladı demiyorum Almanları lütfen bir yerinden uydurma. Bilmiş Unity bey bir hamlede en çok insan öldüren olayı bana yazar mısın ama eğer cevabın atom bombası olacak ise ben yukarda 2 saatir ne yazıyorum. Ben en cok adam öldüren 10 senede demedim anlamaya çalış tek hamle en çok ölüm. Ama sen takarsın kafana bunu. Sen nasıl 10 yılda şu kadar insan öldürüldü diyorsan bende 1 hamlede en çok öldürüldü derim. Bence universiteye başladığında veya okuyorsan en kısa sürede seviyeli, uydurmadan ve karşısındakinin saygısını kaybetmeden nasıl tartışılır, bütün tartışma boyunca tek bir saplantı neden savunulmaz konulu bir ders al çünkü artık yazdıklarının bir anlamı kalmadı. Son kez diyorum Nazileri savunan yok. Ama sen hala Amerikalıları savunuyorsun?
Birde şu soruya cevap ver.
Bugüne kadat 1 hamlede (evet 1 hamle yani tek bir hareketle) en çok insanın ölümüne sebeb olan olay ve ülke hangisidir? Eğer bu Amerika ise SUSACAKSIN daha kasmayacaksın bu hamle konusunu çünkü rezil olursun.
10 yıl içinde o sayıdan fazla insan öldüren olaylar millet olmuştur ama benim sorduğum soruya cevap ver kaçamak yazma.

edit:fazladan iki kelime vardı / nefr
[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting

[Bu mesaj Nefr tarafından 17 December 2003 10:47 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
unity100, 17 December 2003 04:57 tarihinde demiş ki:
kavrami dusundukce dehsete dusuyorum 'bir hamlede en cok insan' kriteri geldi artik soykirim kavramina. yasasin naziler, yasasin stalin, yasasin tojo japonyasi artik. saddam bile masum. cunku artik bir hamlede kriteri var. sabahin 4.30 unda soka ugratip ard arda post yaptirdin bana.[hline]fedaykin, cesitli tarihlerde demiş ki:..Öldürülenler masum insanlarmış.... Şayet o an elinde silah tutmayan herkez masum sınıfına giriyorsa o zaman diyeceğim yok. Siz o şekilde sınıflandırmaya devam edin...
....

O dediğin olayı yapan millet senin yalakası olduğun Amerika. Bak sen dahi CNN bebesi olduğundan şaşırdın :) Tek bir hamlede kelimesini soy kırıma dahil ettiğine göre Amerikalıların Japonlara yaptığını soykırım olarak görüyorsun herhaşde. İlginç bir bakış açısı. Bak gördüğün gibi yazılanlar istenildiği zaman istenildiği yöne çakilebiliyor. Dur bende sürekli bunu diyeyim senin her postuna karşılık hehehe Unity tipi tartışma. Karşındaki ne derse desin sen bildiğin 2 kelimeyi kullan ama kesinlikle yeni birşey yazma çünkü yazamasssın bir bok bilmiyorusun.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting
Sosyal ağlarda paylaş

threadı takip etmedim ama bugün bi yazı okudum.
Kıbrıs o kadar önemli durumdayken bütün dünya kıbrıs seçimlerini konuşurken tam da seçim günü Saddam yakalanıyor bu bazı malum güçlerin ilgiyi başka yöne çekme çabası olarak gösteriliyor.
Hepsi çok büyük bir oyunun parçası olabilir ben ilk günde söylüyordum hala söylüyorum Saddam A.B.D'nin yarattığı ve bitirdiği bir lider görünümlü uşaktır ve bence bunun gibi daha yüzlerce lider var bazı büyük güçlerin yaratıp zamanı gelincede ipini çektiği.
Bilmiyorum takip ediyormusunuz ama 2 ay önce adını öğrenmiş olduğum bir insan bazı olaylardaki bakış açımı baya bi değiştirdi.
Bu kişi Atilla İlhan'dır.[hline]Uçurtmalar rüzgar gücü ile değil o güce karşı koydukları için yükselirler.

W. Churchill...
Sosyal ağlarda paylaş

Ya öyle binlerce haber çıkıyor ama hangisi doğru ancak zaman belli ediyor. Saddamın yakalaşnışı hakkında MOssad öğrendi CIAin Saddamı elinde tuttuğunu ve baskı yaptı dünyaya açıklasın diyenlerde var ama dediğin gibi bilemeyeceğimiz detaylar bunlar ancak ilerde öğreniriz belki. Saddamı saklamasının sebebi seçinlerden hemen çnce yakaladı gösterip oy almakmış güya.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting
Sosyal ağlarda paylaş

said:
unity100, 17 December 2003 01:23 tarihinde demiş ki:
ha bir de sunu bir acikliga kavusturalim. istemeyen bu topici okumaz. degil mi ? icinde ne oldugu belli.

Açıklığa kavuşturma çabasına katkı: Hayır unity ne içerdiği maalesef anlaşılamıyor, 3 sayfadır bunu anlatmaya çalışıyorum editleyerek, mesaj silerek, pm atarak vs.. Sanerixx güzel söylemiş
said:
sanerixx, 17 December 2003 01:20 tarihinde demiş ki:tartışmadan doğrula bulunamaz da, tek korkum olayın biraz sidik yarışına dönmesi.

Topicten anlaşılan Saddam'ın yakalanmasını tartışıyor olduğumuz, oysa biz 20 sayfadır eski ve alakasız topiclerden alıntılar yaparak, konuyla ilgisiz varsayımlar ileri sürerek sadece karşımızdakini susturmaya çalışıyoruz, ve bu konuda susturmaya veya ikna etmeye bile değil, sadece susturmaya çalışıyoruz.

said:
Norak, 16 December 2003 23:33 tarihinde demiş ki:
böh baydım okumaktan ama, fedaykin demişki:

-Amerikalı teröristler bütün dünyayı terketmeden de bütün Dünyadaki savaş sona ermez. Elbet bir günü gelecek ve Amerika Birleşik Terör İmparatorluğu yıkılacak.

-ben amerikalıların topunu öldüreceksin filan demedim.

buna göre: ilk dediğin cümle ikincisi ile ciddi bir çakışma içinde, tabi eğer abd lerin "tümünün" gezegeni terketmesi ayda yaşamak anlamına geliyorsa bilemem, ama pek öyle gözükmedi bana. netekim orda tüm abd nin yıkılacağı kastedildiyse milyonlarca abd li de ölecektir.

Öeh diyebilir miyim? "Amerikalı teröristler bütün dünyayı terketmeden de bütün Dünyadaki savaş sona ermez" cümlesini nasıl oluyorda tüm Amerikalıları öldürmek olarak anlıyorsunuz? Türkçeye uygun açalım mı cümleyi biraz? Hafif değişiklik yapayım isterseniz, aynı anlama gelsin;
"Amerikalı teröristler tüm dünya ülkelerinden askeri ve ekonomik anlamda çekilmeden dünyadaki savaş sona ermez"

lol be, bu kadar kötümser olmayın, kan bürüdü gözümüzü, sakin olalım biraz =]

Paticiki terkediyorum desem cenaze ne zaman kalkacak diye soracaksınız =P
Sosyal ağlarda paylaş

Abi ben bu olayları duydukça gördükçe yoldan çıkıyorum gece yatarken ciddi ciddi düşünüyorum ben bi suikastçi olsam ama vatansever bi suikastçi bazı yerlerden girsem önce Türkiye'yi temizlesem pislikten sonrada Bushu öldürsem tekrar bi Hitler olsam yahudileri yaksam falan ama sadece o yatakta kalıyor bu düşünceler.
Bugün benim yaptıklarım tarihte çok büyük bir katliam olarak anılacak ama gelecekte onların dünyaya yapacakları yanında hiçbirşey.
HİTLER

tam hatırlamıyorum ama anlatılmak istenen olay bu.[hline]Uçurtmalar rüzgar gücü ile değil o güce karşı koydukları için yükselirler.

W. Churchill...
Sosyal ağlarda paylaş

valla biliyorum gene aşırı milliyetçi duygularım ile hareket ederek ABD ve İsrail'in ülkemizde oynadığı oyunlarla ilgili bildiklerim aklıma geldiğinde böyle konu dışına çıkıyorum ve canavar mode on oluyor dünyada olup biten bütün kötü olayların onların yüzünden olduğunu düşünüyorum unity'in dediği gibi bu bir paranoya galiba :)[hline]Uçurtmalar rüzgar gücü ile değil o güce karşı koydukları için yükselirler.

W. Churchill...
Sosyal ağlarda paylaş

Unity quote işine ben davam etmeyeceğim zira bu şekilde olunca sürekli olayları bulandırıp sorularıma bir türlü cevap vermiyorsun. Diğer her türlü soruyu eliyerek aklıma ilk gelen 5 taneyi sana soruyorum. Soruları madde madde sıralayacağım. Sen bunlara cevap vermeden diğer tartışmalar çok boş.

1-) Amerikanın Vietnama gerçekleştirdiği saldırıyı haksız buluyor ve orada yaptığı katliamları lanetliyormusun?

2-) Amerikanın attığı nükleer bombayı bir insanlık suçu olarak görüp lanetliyormusun?

3-) Amerikanın Irak'ı işgalini haksız ve kendi çıkarları uğruna gerçekleştirilmiş barbarca bir eylem olarak tanımlayıp bu işgali kınıyormusun?

4-) Amerikanın zoru ile diğer bütün devletlerin zorlamasına rağman kaldırılmayan ambargo sonucu ölen 800.000 Iraklı çocuğun katili olarak Amerikayı görüyor ve bu soykırımı lanetliyormusun?

5-) Amerkanın Şili'de Faşist Pinoche'ye darbe yaptırıp seçimle iş başına gelmiş Allande hkümetini yıkmasını ve onbinlerce kişinin işkencelerde öldürülmesini kınıyormusun?[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.
[ no pain, no gain ]

unity100, 15 December 2003 16:23 tarihinde demiş ki:
almanlarin turkiyeyi isgal etmesi icin 2 tumen yetiyordu. 2 tumen almanya icin hicbirsey degildi. zaten sinirimizda da mevcuttu bunlar yunanistan isgal edildiginden itibaren.
Sosyal ağlarda paylaş

lol nefr adamı haklı çıkarmaya çalışmak için dediğini öyle bi döndürmeye çalışmışın ki kelime anlamlarına dönmüş olay, olmadı tdk na yollayalım metni ordan açıklama alalım :D

ama madem öyle; gene kelime anlamı olarak bakarsak: orda bütün dünya dediğine göre ve abd kıtası da bu dünya üzerinde olduğuna göre, ordaki tüm dünyayı terketmesi kısmını abdnin herşeyden elini eteğini çekip kendi kıtasında sakin sakin oturması anlamını mı çıkardın sen? hangi insan elindeki gücü bırakmak ister? tr halkı abd nin yerinde olsa hatta, eminim sokaktaki sıradan insanlar koşarak giderdi başka bir ülkedeki savaşa. abd gibi tvden de izlemek yetmezdi eminim.

ve ilginç bir örnek: türklerin rumları kesme hevesi hala devam eden birşey bizim halk arasında,her fırsatta hakaret ederiz hatta, binlerce örneğini gördüm.

bizim halkımız aslında şiddete gayet meyilli olan, ama öteki tarafta (rum) hiçde öyle bişi yok, çok aşırı 3-5 tip hariç, onlar sadece avrupanın bir parçası olmak istiyorlar ve gayet stratejik oynuyorlar oyunu bence.

sanki abd gitse, açıkta kalacak olan trilyon dolarlık payı kapmak için başka bir ülke, hatta ülkeler ordusu diyelim. hatta gücü olsa türkiye bile koşarak uçarak gitmeyecek dimi :) carebear dünyasında yaşamıyoruz ki? hiçbir insan öyle bir dünya yaratamaz,sırf insan olması yeterli bunun için
çünkü eninde sonunda 2 uç çıkacak, gene güç için savaşacak. barış için kesecek birbirini.

neyse ben warcraft oynıcam bugün komple :) yeni act'lar geldi, bye :) hmm sayfa kaçta kalmışız.. 39-40 ok.[hline][i]Wow - MM - SmS

[Bu mesaj Norak tarafından 17 December 2003 12:19 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fedaykin, 17 December 2003 11:23 tarihinde demiş ki:
Unity quote işine ben davam etmeyeceğim zira bu şekilde olunca sürekli olayları bulandırıp sorularıma bir türlü cevap vermiyorsun. Diğer her türlü soruyu eliyerek aklıma ilk gelen 5 taneyi sana soruyorum. Soruları madde madde sıralayacağım. Sen bunlara cevap vermeden diğer tartışmalar çok boş.

1-) Amerikanın Vietnama gerçekleştirdiği saldırıyı haksız buluyor ve orada yaptığı katliamları lanetliyormusun?

2-) Amerikanın attığı nükleer bombayı bir insanlık suçu olarak görüp lanetliyormusun?

3-) Amerikanın Irak'ı işgalini haksız ve kendi çıkarları uğruna gerçekleştirilmiş barbarca bir eylem olarak tanımlayıp bu işgali kınıyormusun?

4-) Amerikanın zoru ile diğer bütün devletlerin zorlamasına rağman kaldırılmayan ambargo sonucu ölen 800.000 Iraklı çocuğun katili olarak Amerikayı görüyor ve bu soykırımı lanetliyormusun?

5-) Amerkanın Şili'de Faşist Pinoche'ye darbe yaptırıp seçimle iş başına gelmiş Allande hkümetini yıkmasını ve onbinlerce kişinin işkencelerde öldürülmesini kınıyormusun?[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.
[ no pain, no gain ]

unity100, 15 December 2003 16:23 tarihinde demiş ki:
almanlarin turkiyeyi isgal etmesi icin 2 tumen yetiyordu. 2 tumen almanya icin hicbirsey degildi. zaten sinirimizda da mevcuttu bunlar yunanistan isgal edildiginden itibaren.

1 - bu soruyu soruyor olman ancak onceki uc sayfadaki yazdiklarimi okumamis olman sonucunda mumkundur, git bir oku. papagan degiliz burada.

2 - nukleer silah kullanmak bu gun itibariyle insanlik sucudur. 2. dunya savasinda daha ilk kez kullanilan bir silahin boyutunu idrak etmelerini kullananlardan bekleyemezsin. 1. dunya savasinda kimse de kimyasal silahin ne menem birsey oldugunu bilmiyordu atilana kadar. aksi takdirde herkes genetik idrakla doguyor da bilmesi lazim demektir.

3 - kim kinamamis ? ote yandan sen de irakta yakalanan denyonun yakalandigina uzulmedin mi ? dusmanimin dusmani dostumdur tribi mi ?

4 - birlesmis milletler karariyla alinan bir ambargoyu sivamaya kalkicaksan, baska ulkeler de var o kararlarin arkasinda. niye onlara ayni kani kusmuyorsun ? o kararlari haddinden fazla uzatmaya canak tutan herkes sucludur.

5 - abd kendisi kabul etmis bunun bir hata oldugunu. kaldi ki KIM kinamaz bir ulkede diktator yaratilmasini. ote yandan senin nefretle korelmis gozlerin sscbnin gectigimiz 50 yilda afrika ve guney amerikada yarattigi onlarca kucuk marksist tripli diktatorun hatri sayilir bir kisminin HALA iktidarda oldugunun farkinda mi ? eger bati blogu yaptiysa dogu blogu da yapti. her iki grup da esit derecede suclu. peki sen sniper topicinde sergiledigin dehsetle kinayacak misin sscbyi de ?

haaa madem sorulara geldik ben de bir soru yoneltivereyim. bunun disinda daha bu ciddiyette sorulacak 2 soru daha var, ve senin bana yonelttigin sorularla esdeger vahamette 2-3 tane daha, bu soruya cevabina gore zaten anlariz senin bu olaydaki ideolojik konumunu ;

tojo liderligindeki japon savas oncesi ve savas sirasi hukumetinin - bak bizde hukumet halk ayrimi var, hatta zamanina gore hukumetlerin icraatlarini bile ayird edebilecek algi var - cinde 10 milyon yakinlarinda cinliyi, kadin, coluk cocuk, yasli erkek - erkekler zaten kafadan sungu onalara biyolojik bile yoktu - ayird etmeden, savas bolgesi dinlemeden, 2-3 yil planlamasini laboratuarini ve bazi kucuk cin sehirlerinde denemesini yapip, etkilerini gordukten sonra, planli ve hukumet tarafindan onaylanip raporu alinan sistematik bir kampanyayla cin sehirlerine ucaklardan biyolojik silah atarak, bu rakamin bir kismini da isgal ettikleri sehirlerde direkt sunguleyip, history channelde senin de izledigin, o yuzden merak edersen tekrar bakip gorebilecegin bu gerekceyle benim igrencligini ortaya koymaktan burada cekindigim bazi metodlarla evlerinin onunde katletmesini kiniyor musun ? 800 bin cocugun bm karariyla yaptirilan bir ambargoda ilacsizliktan olmesi gercekten cok kotu bir sey. dehset verici. burdaki skor 10 milyon. peki sen bu durumda sniper topicinde kustugun kanin 12.5 kati ofke ve nefreti kusacak misin japonlara.[hline]fedaykin, cesitli tarihlerde demiş ki:..Öldürülenler masum insanlarmış.... Şayet o an elinde silah tutmayan herkez masum sınıfına giriyorsa o zaman diyeceğim yok. Siz o şekilde sınıflandırmaya devam edin...
....
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Absolut, 17 December 2003 10:32 tarihinde demiş ki:
Tek bir hamle Atom bombası. Tek hareketle en çok ölen insan. Bu arada bilmek istersin belki onu atan senin Amerika :) 3 paragraftır bunu yazmışın başka birşey yazmamışın. Gene Nazi konusunda saptırıyorsun. Ben Amerikalılar zorladı demiyorum Almanları lütfen bir yerinden uydurma. Bilmiş Unity bey bir hamlede en çok insan öldüren olayı bana yazar mısın ama eğer cevabın atom bombası olacak ise ben yukarda 2 saatir ne yazıyorum. Ben en cok adam öldüren 10 senede demedim anlamaya çalış tek hamle en çok ölüm. Ama sen takarsın kafana bunu. Sen nasıl 10 yılda şu kadar insan öldürüldü diyorsan bende 1 hamlede en çok öldürüldü derim. Bence universiteye başladığında veya okuyorsan en kısa sürede seviyeli, uydurmadan ve karşısındakinin saygısını kaybetmeden nasıl tartışılır, bütün tartışma boyunca tek bir saplantı neden savunulmaz konulu bir ders al çünkü artık yazdıklarının bir anlamı kalmadı. Son kez diyorum Nazileri savunan yok. Ama sen hala Amerikalıları savunuyorsun?
Birde şu soruya cevap ver.
Bugüne kadat 1 hamlede (evet 1 hamle yani tek bir hareketle) en çok insanın ölümüne sebeb olan olay ve ülke hangisidir? Eğer bu Amerika ise SUSACAKSIN daha kasmayacaksın bu hamle konusunu çünkü rezil olursun.
10 yıl içinde o sayıdan fazla insan öldüren olaylar millet olmuştur ama benim sorduğum soruya cevap ver kaçamak yazma.

evet burada toplu katliam olayinda yeni 'tek hamle' standardini goruyoruz. ON MILYON kisi bi yerde ALTI MILYON bi yerde 5 MILYON bi yerde oldurulmus. NE HAMLESI sacmaliyorsun. bula bula bunu buldun uyduracak lafi amerika muhabbetine sokup diger canilerden cevirmek icin oyle mi. tek hamle. biraz daha sik kendini daha iyi bisey cikarirsin.

diyecek bisey yok bu lafa. git bi uluslararasi yardim orgutune ya da amnesty internationala ya da herhangi bi insani orgute ben artik toplu katliamda 'TEK HAMLEDE' standardini getirdim de. hey hey ki yine de hey hey. idrak edememissin sanirim olayi bir daha quot edeyim, sacmaladigin seyin vahametini anla da daha makul birsey uydur :

babalik beklentisi beynini mi bulandirdi abso ? kendi kendine yeni insanlik standartlari mi uydurdun ? git bakalim bu lafi bi sanghayda et 'ama hebe bir hamlede.....' bakalim kac tane ceki cen cikip sopa cekecek sana.[hline]fedaykin, cesitli tarihlerde demiş ki:..Öldürülenler masum insanlarmış.... Şayet o an elinde silah tutmayan herkez masum sınıfına giriyorsa o zaman diyeceğim yok. Siz o şekilde sınıflandırmaya devam edin...
....
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Nefr, 17 December 2003 11:06 tarihinde demiş ki:
Öeh diyebilir miyim? "Amerikalı teröristler bütün dünyayı terketmeden de bütün Dünyadaki savaş sona ermez" cümlesini nasıl oluyorda tüm Amerikalıları öldürmek olarak anlıyorsunuz? Türkçeye uygun açalım mı cümleyi biraz? Hafif değişiklik yapayım isterseniz, aynı anlama gelsin;
"Amerikalı teröristler tüm dünya ülkelerinden askeri ve ekonomik anlamda çekilmeden dünyadaki savaş sona ermez"

lol be, bu kadar kötümser olmayın, kan bürüdü gözümüzü, sakin olalım biraz =]

Paticiki terkediyorum desem cenaze ne zaman kalkacak diye soracaksınız =P

valla adam kendisi resmen dupeduz soylemis, soyledigi sey de en basit logic dersini almis adamin aksiyomlarla ispat edebilecegi gibi resmen amerikayi ortadan toptan kaldiracaksindir. hala lafi kiviriyorsun tezine cevap zaten verilmis :

said:
Norak, 16 December 2003 23:33 tarihinde demiş ki:
böh baydım okumaktan ama, fedaykin demişki:

-Amerikalı teröristler bütün dünyayı terketmeden de bütün Dünyadaki savaş sona ermez. Elbet bir günü gelecek ve Amerika Birleşik Terör İmparatorluğu yıkılacak.

-ben amerikalıların topunu öldüreceksin filan demedim.

buna göre: ilk dediğin cümle ikincisi ile ciddi bir çakışma içinde, tabi eğer abd lerin "tümünün" gezegeni terketmesi ayda yaşamak anlamına geliyorsa bilemem, ama pek öyle gözükmedi bana. netekim orda tüm abd nin yıkılacağı kastedildiyse milyonlarca abd li de ölecektir.

[hline][i]Wow - MM - SmS

[Bu mesaj Norak tarafından 16 December 2003 23:35 tarihinde değiştirilmiştir]

said:
Norak, 16 December 2003 23:56 tarihinde demiş ki:
fedaykin sayfa 34 te demişki:
"..isterim. Amerikan halkı ile hükümetlerinin ayrılmasını da tabii ki redderim çünkü halkıda hükümetinin hem politikalarını destekliyor hemde bundan çok da güzel çıkar sağlıyor"[hline][i]Wow - MM - SmS

gordugun gibi ayrim gayrim yok, yorum yok fedaykin kendisi kendi mesajlarinda soylemis. sen yoruma giriyorsun tefsir ediyorsun adamin sozlerini.[hline]fedaykin, cesitli tarihlerde demiş ki:..Öldürülenler masum insanlarmış.... Şayet o an elinde silah tutmayan herkez masum sınıfına giriyorsa o zaman diyeceğim yok. Siz o şekilde sınıflandırmaya devam edin...
....
Sosyal ağlarda paylaş

Peki Unity o zaman hem tek bir hamlede hemde sonrası radyasyon kısmına girelim :)
Gördüğün gibi amerika tek bir hareketle en çok sayıda masumu öldürenden başka ayını zamanda ern uzun süreli bir milleti etkileyen olayı da yapmış bir millet. :)

PS:Siz siz olun Kızılay tarafına gitmeyin trafik kıpraşmıyor.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting
Sosyal ağlarda paylaş

İnsanın ülkesini savunması kadar doğal birşey olamaz. Neden unity'e yükleniyorsunuz bu kadar ? Aynı şeyleri (rakamlar değişik olabilir) Geçmişte Osmanlı'da yapmıştır. Ama birisi bunu söylediği zaman çoğunluğun yaptığı gibi (ki bende dahil) ülkemi savunurum. Unity'nin yaptığı farklı bir şey değil.
Hem konu Saddam'ın yakalanması sanırım. Tek cümleyle, "Yaptıklarının cezasını ödüyor". Yakalayanın iyi veya kötü olması farketmez. Katili yakalayan poliste olsa, başka bir katilde olsa sonuç değişmez.[hline]Darkspade
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...